Ev arkadaşı

Canım sen yalnız kalmak istemiyorsun sanırım
Açıkçası üniversitede baştan konulan kurallara hiç uymayan, karar alırken bana danışmadan emrivaki yapan ev arkadaşına sahiptim o yüzden de 1,5 senedir yalnız yaşıyorum hiç de bir olumsuzluğunu görmedim istediğimde temizlik yaparım istediğimde yer içerim kimseye minnetim yok, arada hayatıma karışan ev sahibim de olmasa değmeyin keyfime :KK68:

çok samimi arkadaşla çıkmaman aslında avantaj dezavantajdan ziyade,,,çünkü hoşuna gitmeyeb şeyleri daha açıkca döyleyebilirsin,,,
çıkıcağınız ev 2+ 1 ise senin için çok iyi,,,
odanı kendi kafana göre döşersin,,,
salona da iki tane çekyat alırsınız iyicene gezersen 250 tl ye çekyatlar var,,,
mutfak masrafını iki şekilde görebilirsiniz,, hafta sonları sen 50 koyarsın o 50 koyar 100 tl ye alışveriş yaparsınız,,, ortak pişirirsiniz veyahut herkez kendi aldığını yer buzdolabında erzak dolabında senşn rafınla onun rafı ayrı olur,,,,

kesinlikle şampuan saç kremi duş jeli bunlar ortak olması herkes kendine göre alsın,,,
temizlik olayına gelirsek ya hafta sonları ikiniz beraber salonu mutfağı ve banyoyu ortak temizlersiniz,,, biriniz süpürür birniz siler,,,veyahut dönüşümlü olarak bir hafta sen bşr hafta o temizler evi,,, herkes mutfakda işi bittiğinde bulaşığını yıkar,,,
kuralları önceden koyulursa bence bir problem olmaz,,,,
başkalarının kalma olayıda onun içinde belli bşr kural koyarsınız,,, max kişi max kalma süresi vb gşbş,,,
bu arada bütün faturalarda ikiye bölünür,,, birniz otomatik ödeme talimatı verir,,, diğer de ödenenin yarısını verir,,,
3artı 1 düşünüyoruz. ikimizinde ayrı ayrı eşyaları var şu anda. arkadaşlarımızın yüzde 90 ı ortak . maddi olarak çok sıkıntı olmaz. şampuan duş jeli ikimizin kullandığı markalar vs farklı.

Canım sen yalnız kalmak istemiyorsun sanırım
Açıkçası üniversitede baştan konulan kurallara hiç uymayan, karar alırken bana danışmadan emrivaki yapan ev arkadaşına sahiptim o yüzden de 1,5 senedir yalnız yaşıyorum hiç de bir olumsuzluğunu görmedim istediğimde temizlik yaparım istediğimde yer içerim kimseye minnetim yok, arada hayatıma karışan ev sahibim de olmasa değmeyin keyfime :KK68:
yorumun için sağol canım ev maddi manevi sıkmaya başladı birde çok soğuk evim üşüyorum genelde

1,5 sene ev arkadaşıyla 1 yıldır da yalnız yaşıyorum. bırakın paranız yetmesin ama bence hiç bulaşmayın ev arkadaşına. sırrınızı anlatıyorsunuz farklı ıldesiniz insanlar farklı onu yakın goruyosunuz ama o da arkanızdan ısler cevırıyo. hele bir de fesatsa aman aman sakın huzur cok onemli

minervacım
maddi durumun yeterliyse kesinlikle tek kal
üni de bir şekilde idare ediliyor ama çalışmaya başladıktan sonra zor oluyor
canım denemeye karar verdik gibi . evim soğuk oluyor deneyeceğiz yapamazsak ayrılacağız bakalım. inşallah güzel olur. yalnızlık zor ya.

Ne kadar dert bilmiyorum ama bugün karar vermem gerekiyor.
26 yaşında öğretmenim bir bayan arkadaşımla (28 yaş) eynı eve çıkma ihtimalimiz var bugün karar vermem gerekiyor. Aynı eve çıkmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir? Daha önce kimseyle kalmadım ünide de ailemleydim. İkimizde öğretmeniz üniversiteden tanışıyoruz orta şeker arkadaşlığımız genelde birlikte vakit geçiyoruz.
ben asiri titizim, ev arkadasim hassas olmadigindan cok zorlanmistim, alisamamistim.. gevsek biriyse, bencilse zor.. anlayisli ve dikkatli biriyse daha kolay.. ama yasamadan anlasilmaz.. is bolumu mutlaka olsun evinizde, yoksa gecinmek cok zor..

benimde cok ev arkadaşlarım oldu,, çok iyi olduklarım da oldu , mahkemelik oldugumda:))
tamamen şans işi bence...3 aydır yalnızım , memnunum , varsın 500 liram fazla gitsin kafam rahat olsun diyorum..

Ben 7 yıldır yalnız yaşıyorum,ben de öğretmenim.Hiç ev arkadaşı almayı düşünmedim yanıma.Yalnızlık bazen evet çok zor ve çok sıkıcı olabiliyor ama ne bileyim cesaret edemedim..Bi de küçük bi yerde yaşadığım için kira problemim de yok..O yüzden de düşünmedim sanırım.Umarım hakkınızda hayırlısı olur..

Ne kadar dert bilmiyorum ama bugün karar vermem gerekiyor.
26 yaşında öğretmenim bir bayan arkadaşımla (28 yaş) eynı eve çıkma ihtimalimiz var bugün karar vermem gerekiyor. Aynı eve çıkmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir? Daha önce kimseyle kalmadım ünide de ailemleydim. İkimizde öğretmeniz üniversiteden tanışıyoruz orta şeker arkadaşlığımız genelde birlikte vakit geçiyoruz.
Ben herzaman samimi buldugum kişiyle ayrı bir eve çıkma taraftarı değilim tanıdık diye birşey soyleyemiyorsun sen yapıyon o yapmıyor falan mesela öyle insanlarla ugrasmak zor ama umarim senin dilediğin gibi uyumlu bir ev arkadaşı olur güzel bir sekilde gecinirsiniz bence baştan olmasi gerekenleri konuşun kimse sonradan kırılmasın diye de anlaşmalar yapın aynı evin içine girince daha yakından taniyacaksiniz birbirinizi huyunuzu suyunuzu öyle işte... :)

Ergen ogrenciler degilsiniz ki canim , oyle pek sorun cikmaz bence , ama rica ediciiim dusakabinde balgamla karisik yumak yumak sac birakirsa bosayin onu :p

Bisiy olmaz. Sen tatlı dilli olduğun sürece, hiçbir şey olmaz. Gormezsin hatalarını olur biter. Yok dağıtmış yok kılı düşmüş takacak bi tipsen hiç çıkma. Dertsiz başa dert. Ama yok çok takmam, gocunmam dersen çık derim, arkadaş olur

çok zor bişey ev arkadaşlığı. temizlik anlayışınız tutmaz, türlü türlü garip huyu çıkar. mesela benim son ev arkadaşım banyodan sonra saçlarını havluya tarayıp sonra o havluyu küvete silkeliyordu. ben söylemesem öyle bırakıyordu. tuvaletten sonra elini yıkamayanı mı dersin, hergün eve bir sürü arkadaş dolduran mı dersin, sevgilisi evden çıkmayan mı her çeşit ev arkadaşım oldu. mecbur kalmadıkça yalnız olmak en güzeli.

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. ikimizde bu riski göze alıyoruz. anlaşayamacağımızı anlarsak ayrılırız dedik. ailem onu da tanıyor ailesini yıllardır tanıyorum. kızdan yana inşallah yanılmam şüphem yok. bakalım ya batarız ya çıkarız :)

Her iki tarafta okumuş , kendi ayakları üzerinde duran insanlarsınız.Kötü bir durum olması kişinin pis ve bencil olması ev arkadaşlığını zora sokabilir.

Ev arkadaşı çok çok mühim bir seçim, hele bu yaştan sonra. Eğer 1-2 tane de olsa gözüne batan şey varsa asla aynı eve çıkma. Çok samimi olup aynı eve çıkan, 1-2 sene sonra kanlı bıçaklı hale gelen o kadar çok kişi gördüm ki...

Eve çıkmadan bir çok ayrıntıyı konuşun, özellikle maalesef maddi durumlar çok önemli, para biriktirme durumlarınız nasıl ? Temizlik çoooook önemli, pasaklı bir ev arkadaşı cinnet sebebidir, tuvalet banyo temizliğinden anlar mı ? Yemek yapar mı, her gün dışarıdan mı yemek ister ya da yumurta pişirir idare ederiz mi der. Ailesi sık sık gidip gelecek mi ? Erkek arkadaşı var mı varsa evinize gelir kalır mı ? Sen rahatsız olur musun ? O kadar çok ayrıntı var ki, çok samimi olmamanız iyi, bir çok şeyi açıkça söyleyebilirsin, ama çok iyi tanımıyorsan, tek eve çıkmak seni sarsmayacaksa bir daha düşün derim.

Back
X