ev arkadaşım

İlginiz için çok teşekkürler. Ben kirada oturmuyorum. Kendi evim. Kendisine ilk başta zaten beklentim yok senden dedim. Ama onca emeğimden sonra bana cimrisin kelimesi beni üzdü.yapmasaydın,yapılan iyilik söylenirse anlamı kalmaz deyişi.. neticede ben surduk yere demedim,o bana cimrisin deyince bana mı diyorsun, sana şunu şunu yapmış birisine diye yanıt verince özür dilemedi.kovmak istememe sebebim aileyiz biz,kötü olmak istemiyorum,yüz yüze bakıcaz,neden kırgınlık olsun,ama konuşmamız gerektiğini söyledim,konuşucaz dedi,hiç sesi çıkmıyor,2 haftada parasız kaldı maaşını alıp bugün yeme içmesini ben ödedim yine limiti çıkmadığından. Napim konuşup sonra karar verecek o da bende. Yine de iyilik kazansın. Napim bende böyleyim. Fakat iyi olup laf işitmeyi de gördüm cimri diye :) ay sizlerinde başını şişirdim valla

Bu dünyada iyiliğin değerini bilmeyen kimseye iyilik yapmayın sonra böyle cevaplar alır kalırsınız.
Kovmayın ama ekstradan da birşey yapmayın o zaman. Ne diyeyim

l sen. iyi misin bu devirdr kim kime bakiyor kim kimin evinde bedava kaliyor kan bagin yok biseyin hani onu gectim .adina nankorluk diyorz boyle biriyle yasanir mi 40 yadlarindasiniz yasim 29 olabilir bunu sizdrn daha iyi gorebiliyorm. duygusal bakmayin basta direktifinizzi koysaydinz bunlar olmazdi suan hersey .yuzsuzluge. girmis bu saaten sonra degismezz ya acik acik konusun .yada .basinizdan def edin

Yaptiğiniz sey iyilik olsaydı bunu dert etmezdiniz.

Neden sizi göz gore gore somuren birine katlandiginizi anlamadim.

Eve alirken senden bisey beklemiyorum deme nedeniniz neydi? Yani is bulana kadar sana yardim ederimse is bulmus ve artik yardima ihtiyaci yok. Eger siz yalniz kalmamak icin onu yaniniza aldiysaniz o zaman onun varliginin bedeli de bu demek ki.

Akrabayla kotu olmayayim, ben cok iyi biriyim diye bir baskasinin asalakca yasamasina zemin hazirliyorsunuz ki buna siz izin verdiginiz icin bize diycek bisey kalmiyor.

Ben boyle birini coktan evimden cikarmistim ha akraba ya o zaman kibar kibar kapinin onüne koyun.

okurken sinirim bozuldu.
defedin gitsin. kırk yaşında kadın bebe de değil ki üzülesiniz. hem düşüncesiz hem saygısız.
ruh halinizi bozmaya değer mi.

Deli misin sen?
Kov gitsin

Resmen enayi yerine koyuyor seni
Yapilan iyilikler soylenmezmis bilmem ne
Hadi ordan
Asalak sey

Kov gitsin
Bak nasil yola gelecek o zaman

Atalarimiz bosuna dememis.

Esek olursan semer vuracak cok olur .diye
(Lafim.sana degil.yanlis anlama ama enayi olma)

Neredeyse saf salak ilan edileceğim. Konuşalım dedim 2.defa tamam dedi, hiç oralı değil :) aylık giderler için para ayırmasını söyleyeceğim yada en azından fatura ödesin. Sanırım nasıl olsa ben olmasam da o bunları ödeyecek yapacak diye düşünüyor. Yük olmadığını düşünüyor yani

Bu dünyada iyiliğin değerini bilmeyen kimseye iyilik yapmayın sonra böyle cevaplar alır kalırsınız.
Kovmayın ama ekstradan da birşey yapmayın o zaman. Ne diyeyim

Kovmayı düşünmüyorum zaten.
Bakalım artık ne zaman nerede nasıl konu açılacak 2 haftada maaşı bitti harcama yapmadığı halde kredi kartıda ful ben ne diiim ona şaşırdım :)

Ben kovamam.
Kovarsam ebedi koparız.
Aileyiz biz, bu bizi kötü etkiler.
Yüz yüze bakmayacak mıyız yarınlarımız da.
Konuşacağım tepkisine göre de hareket edeceğim, artık sorumluluk alması gerektiğini söyleyeceğim , 1yıldan fazladır misafir olmadığını, benimle yaşayacaksa ortak olması gerektiğini.
Hiç eve harcama yapmadığı, üst baş almadığı halde parasız kalıyor. 2 haftada maaşı bitmiş.kartı ful doluymuş. Hesap da soramam ki 40 yaşında ki kadına ne yapıyorsun diye. Nasıl olsa ben olsam da olmasam da yine harcamalarını yapacak, ben evde bile olmuyorum diye düşünüyor sanırsam. Ki öyle gece geliyor. 3 saat oturup yatıyor. En azından bi faturayı ödemesini söyleyeceğim.

Kusura bakmayin sizinki iyilik yapmak degil başka bisey
iyilik değil de ne?
kötülük mü yapıyorum?
yapıyorsam kendime yapıyorum belki, başkasını kırmaktansa ki, bu başkası elalem değil, çocukluğumdan bu yana beraber olduğum kardeşim gibi gördüğüm bir kişi ailem akrabam, iyilik değil de ne olabilir başka? salaklık mı?
çoğunuz burada kov gitsin diyorsunuz, bu kadar gaddar değilim ben, kovarsam ben mutlu olacak mıyım bu yaptığımdan? sonrasında üzülmeyecek miyim? kullanıyor belki onu bilemiyorum, ama o da kendi kişiliği. herkes kendisine yakışanı yapar. ben kırılmasın diye düşünüyorum, burada konuyu açarken de fikir alabileceğimi düşünmüştüm, nasıl kırmadan, yanlış anlaşılmadan konuyu kendisine aça bilirim diye, ama herkes kov da kov, başka birşey demedi. iyi birşeyler yapmak istemenin nesi kötü? ne desem beni yargılıyorsunuz, ben kimse yargılansın istediğimden açmadım bu konuyu, fikir alış verişi olsun diye açtım. nasıl konuşa bilirim, nasıl konuya gire bilirim diye. ama yargılandım. üzüldüm buna

Maddi olarak sıkıntıda olduğunuzu, en azından giderler yönünden yardımcı olmasını istediğini söyleseniz işe yarar mı?

Maddi olarak sıkıntıda olduğunuzu, en azından giderler yönünden yardımcı olmasını istediğini söyleseniz işe yarar mı?
sorun da zaten orda, sıkıntımın olduğunu biliyor, ama param yok diyor :) borcum var diyor falan. ben neden böyle çekingenim bilmiyorum konu açmakta, sanırım kırmaktan kaçınıyorum, bana ters bir laf eder diye, çünkü ters laf ederse işte o zaman burda bana kov dedikleri kapıya çıkacak olay, ve ben bunu yapmak istemiyorum, sonra üzüleceğimi biliyorum.

aslında bana maddi çok da fazla yük olmuyor, sabah çıkıp gece eve geliyor. ama bu eve hiç bir katkısı olmuyor ben ona üzülüyorum. şeker bitiyor almıyor şekersiz çayını içiyor, komik geliyor bana bu :) ben şeker kullanmıyorum bu ara da. ay zor insanlarla geçim gerçekten. sabırlıyımdır da bu sabır da iyi değil, sonunda birden patlak veriyor işte.

Şu durumda ufak bir kırgınlık daha büyük problemleri engelleyebilir ama. Konuyu açınca elbette rahatsız olur üzülür ama bunları düşünmesini sağlar bir yandan da. Sakin bir dille ben şimdiye kadar yaptıklarımı karşılık bekleyerek yapmadım, meselemiz o da değil ama aynı evde yaşayan iki çalışan insanız hiç değilse destek olsan bu kriz döneminde benim için de iyi olur diyebilirsiniz.

Ben sizi anladım, aile bağı kopmasın destek olmam gerek diyorsunuz bu çok yüce bir davranış -şahsen yapamaz iki ay sonra evden gönderirdim- ama kendinizi kullandırmak da doğru değil size yazık.

E insan yükü ağır elbet patlak verir. Daha sağlıklı bir ilişkinin devam etmesi için onun da biraz fedakarlık yapması gerek. Dolup dolup taşma yaşamayın sonra.

Eger ev sizin degil kira ise kendime baska ev tutar esyalarimi alir cikardim evden. Ya da onu gonderirdim. Anahtarin gobegini de degistirirdim. Belli ki iyi gitmeyecek bunun sonu ve ipler bir yerde kopacak. Daha fazla somurulmeden koparirdim ipleri.

Evladiniz degil bir sey degil. Neden bu yuku siz tasiyorsunuz anlamadim.
Hatayi basta yapmissiniz. Ve sustukca da ruhunuz bu susmanizin acisini sizden cikaracak. Psikolojiniz simdiden bozulmus bile. Cunku kendinize zulm ediyorsunuz. Onu kirmayim derken en buyuk kotulugu kendinize yapmissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…