- 15 Şubat 2019
- 53
- 12
- 3
- 51
- Konu Sahibi amatistamila
-
İlginiz için çok teşekkürler. Ben kirada oturmuyorum. Kendi evim. Kendisine ilk başta zaten beklentim yok senden dedim. Ama onca emeğimden sonra bana cimrisin kelimesi beni üzdü.yapmasaydın,yapılan iyilik söylenirse anlamı kalmaz deyişi.. neticede ben surduk yere demedim,o bana cimrisin deyince bana mı diyorsun, sana şunu şunu yapmış birisine diye yanıt verince özür dilemedi.kovmak istememe sebebim aileyiz biz,kötü olmak istemiyorum,yüz yüze bakıcaz,neden kırgınlık olsun,ama konuşmamız gerektiğini söyledim,konuşucaz dedi,hiç sesi çıkmıyor,2 haftada parasız kaldı maaşını alıp bugün yeme içmesini ben ödedim yine limiti çıkmadığından. Napim konuşup sonra karar verecek o da bende. Yine de iyilik kazansın. Napim bende böyleyim. Fakat iyi olup laf işitmeyi de gördüm cimri diye :) ay sizlerinde başını şişirdim vallaYahu atın evden gitsin parazit gibi üzerine yapışmış kanınızı emiyor hem evden atmayıp hem psikoloğa pas mı vereceksiniz şaka gibi.
Bu ay sen ödeyeceksin kirayı yoksa naş naş diyip yollayacaksınız bu kadar basit, sağlığınızı bozmaya değmez.
Bu dünyada iyiliğin değerini bilmeyen kimseye iyilik yapmayın sonra böyle cevaplar alır kalırsınız.İlginiz için çok teşekkürler. Ben kirada oturmuyorum. Kendi evim. Kendisine ilk başta zaten beklentim yok senden dedim. Ama onca emeğimden sonra bana cimrisin kelimesi beni üzdü.yapmasaydın,yapılan iyilik söylenirse anlamı kalmaz deyişi.. neticede ben surduk yere demedim,o bana cimrisin deyince bana mı diyorsun, sana şunu şunu yapmış birisine diye yanıt verince özür dilemedi.kovmak istememe sebebim aileyiz biz,kötü olmak istemiyorum,yüz yüze bakıcaz,neden kırgınlık olsun,ama konuşmamız gerektiğini söyledim,konuşucaz dedi,hiç sesi çıkmıyor,2 haftada parasız kaldı maaşını alıp bugün yeme içmesini ben ödedim yine limiti çıkmadığından. Napim konuşup sonra karar verecek o da bende. Yine de iyilik kazansın. Napim bende böyleyim. Fakat iyi olup laf işitmeyi de gördüm cimri diye :) ay sizlerinde başını şişirdim valla
l sen. iyi misin bu devirdr kim kime bakiyor kim kimin evinde bedava kaliyor kan bagin yok biseyin hani onu gectim .adina nankorluk diyorz boyle biriyle yasanir mi 40 yadlarindasiniz yasim 29 olabilir bunu sizdrn daha iyi gorebiliyorm. duygusal bakmayin basta direktifinizzi koysaydinz bunlar olmazdi suan hersey .yuzsuzluge. girmis bu saaten sonra degismezz ya acik acik konusun .yada .basinizdan def edinmerhaba arkadaşlar,
içimi dökmek için buraya geldim.
kimseyi kırmak incitmek istemiyorum hayatımda, ama ben kendim kırılıyorum devamlı bu yüzden.
bana bi akıl verin ne yapa bilirim kırmadan.
1,5 yıldır ailemden biri benim yanımda kalıyor.
1 sene hiç çalışmadı ben her gün yemesini içmesini, giyimini, kiloduna varasıya, özel ihtiyaçlarına kadar sigarasını da aldım.
ve bunun lafını kendisine hiç etmedim.
çalışmıyor, rahat diye bozuluyordum nerden baksanız bu bir yüktür çünkü.
sonra işe girdi, ve kendisinin de alabileceği ama almayıp benim eşyamı (ne olduğunu yazmıyorum) kullandığı bir gün de 'kendine alsana niye kullanıyorsun benimkini' dedim diye, bana demediği kalmadı, cimri olduğumu söyledi.
bu o kadar zoruma gitti ki, bütün ihtiyaçlarını karşılamış birisiyim ben 1 yıl boyunca, kendisine 'bunu doğru insana mı söylüyorsun, ben 1 sene sana neler yaptım' dedim.
karşılığı, 'yapılan iyiliklerin söylenmesinin bir anlamı yok' demesi oldu!
benden özür dilemelisin diye uyardım, üstünden 5 ay geçti, hala özür dilemedi.
ve hala evimde.
hala yemeğimi yiyiyor, yatağımı suyumu ev içinde herşeyimi kullandığı gibi, artık maaşı da varken eve bir ekmek dahi alıp da gelmiyor, ve ben için için kaynıyorum.
ama kırmak istemiyorum, çünkü bir şey desem geçmişte ki gibi baş edemeyeceğim ve kavga edip evden kovacağım, yine onu düşündüğümden susuyorum, sustukça içimi kemiriyor, bana cimri derken, insan hiç bi kaldığı yediği içtiği suyunu elektriğini kullandığı evde destek olmaz? bir ekmek alıp da gelmez?
bana cimri diyerek kendisi nankör olmadı mı?
peki iş hayatına girdi, kendisi neden sahiplemiyor bu evi ve cimrilik ediyor?
sen bana baktın, ben hesap ödeyeyim bile demiyor dışarıya çıktığımızda..
bakalım kötü olduğumu mu diyeceksiniz gerçekten?
psikoloğa gitmeyi düşünüyorum artık bu yüzden çok gergin sinirlerim.
40 yaşında bir kadın farkında olmaz mı yapmadıklarının?
ve kendisine yapılanların?
sömürüldüğümü ve menfaati için yanımda olduğunu hissettiriyor.
konuşalım dedim, cevap bile vermedi bana.
ona da yanaşmıyor.
ben ne yapmalıyım.
akrabam kendisi.
Neredeyse saf salak ilan edileceğim. Konuşalım dedim 2.defa tamam dedi, hiç oralı değil :) aylık giderler için para ayırmasını söyleyeceğim yada en azından fatura ödesin. Sanırım nasıl olsa ben olmasam da o bunları ödeyecek yapacak diye düşünüyor. Yük olmadığını düşünüyor yanil sen. iyi misin bu devirdr kim kime bakiyor kim kimin evinde bedava kaliyor kan bagin yok biseyin hani onu gectim .adina nankorluk diyorz boyle biriyle yasanir mi 40 yadlarindasiniz yasim 29 olabilir bunu sizdrn daha iyi gorebiliyorm. duygusal bakmayin basta direktifinizzi koysaydinz bunlar olmazdi suan hersey .yuzsuzluge. girmis bu saaten sonra degismezz ya acik acik konusun .yada .basinizdan def edin
Bu dünyada iyiliğin değerini bilmeyen kimseye iyilik yapmayın sonra böyle cevaplar alır kalırsınız.
Kovmayın ama ekstradan da birşey yapmayın o zaman. Ne diyeyim
Deli misin sen?
Kov gitsin
Resmen enayi yerine koyuyor seni
Yapilan iyilikler soylenmezmis bilmem ne
Hadi ordan
Asalak sey
Kov gitsin
Bak nasil yola gelecek o zaman
Atalarimiz bosuna dememis.
Esek olursan semer vuracak cok olur .diye
(Lafim.sana degil.yanlis anlama ama enayi olma)
iyilik değil de ne?Kusura bakmayin sizinki iyilik yapmak degil başka bisey
sorun da zaten orda, sıkıntımın olduğunu biliyor, ama param yok diyor :) borcum var diyor falan. ben neden böyle çekingenim bilmiyorum konu açmakta, sanırım kırmaktan kaçınıyorum, bana ters bir laf eder diye, çünkü ters laf ederse işte o zaman burda bana kov dedikleri kapıya çıkacak olay, ve ben bunu yapmak istemiyorum, sonra üzüleceğimi biliyorum.Maddi olarak sıkıntıda olduğunuzu, en azından giderler yönünden yardımcı olmasını istediğini söyleseniz işe yarar mı?
aslında bana maddi çok da fazla yük olmuyor, sabah çıkıp gece eve geliyor. ama bu eve hiç bir katkısı olmuyor ben ona üzülüyorum. şeker bitiyor almıyor şekersiz çayını içiyor, komik geliyor bana bu :) ben şeker kullanmıyorum bu ara da. ay zor insanlarla geçim gerçekten. sabırlıyımdır da bu sabır da iyi değil, sonunda birden patlak veriyor işte.Maddi olarak sıkıntıda olduğunuzu, en azından giderler yönünden yardımcı olmasını istediğini söyleseniz işe yarar mı?
Şu durumda ufak bir kırgınlık daha büyük problemleri engelleyebilir ama. Konuyu açınca elbette rahatsız olur üzülür ama bunları düşünmesini sağlar bir yandan da. Sakin bir dille ben şimdiye kadar yaptıklarımı karşılık bekleyerek yapmadım, meselemiz o da değil ama aynı evde yaşayan iki çalışan insanız hiç değilse destek olsan bu kriz döneminde benim için de iyi olur diyebilirsiniz.sorun da zaten orda, sıkıntımın olduğunu biliyor, ama param yok diyor :) borcum var diyor falan. ben neden böyle çekingenim bilmiyorum konu açmakta, sanırım kırmaktan kaçınıyorum, bana ters bir laf eder diye, çünkü ters laf ederse işte o zaman burda bana kov dedikleri kapıya çıkacak olay, ve ben bunu yapmak istemiyorum, sonra üzüleceğimi biliyorum.
E insan yükü ağır elbet patlak verir. Daha sağlıklı bir ilişkinin devam etmesi için onun da biraz fedakarlık yapması gerek. Dolup dolup taşma yaşamayın sonra.aslında bana maddi çok da fazla yük olmuyor, sabah çıkıp gece eve geliyor. ama bu eve hiç bir katkısı olmuyor ben ona üzülüyorum. şeker bitiyor almıyor şekersiz çayını içiyor, komik geliyor bana bu :) ben şeker kullanmıyorum bu ara da. ay zor insanlarla geçim gerçekten. sabırlıyımdır da bu sabır da iyi değil, sonunda birden patlak veriyor işte.
Teşekkür ederimE insan yükü ağır elbet patlak verir. Daha sağlıklı bir ilişkinin devam etmesi için onun da biraz fedakarlık yapması gerek. Dolup dolup taşma yaşamayın sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?