ev arkadaşım

Cimri olmamak için enayi mi olmayı yeyliyorsunuz.sizi kullanıyor buna izin vermeyin
Kullandığının farkındayım, menfaatci diyorum ama yine de hep aynı sona geliyorum kötü olmaktansa konuşmak istiyorum ama çekincem var çünkü öncekinde kavga ettik konuştuğumda özür dile dediğimde dilemedi özür. Yine öyle olumlu yaklaşmaz ve huzurum kaçacak diye düşüncelerdeyim bende çıkamadım işin içinden. Yazarak anlatacağım galiba kendisine evde olmuyor zaten bütün gün. Gece gelip gündüz gidiyor. Zaten o yüzden senden bişey beklemiyorum dedim baştan ihtiyacım da yok diye, ta ki bana cimri olduğumu dediği güne dek. O kelimeyi en son hak edecek kişi dahi değildim ben, zoruma gitti çok. O günden sonra rahatlığı batmaya başladı bana. Ama cimri demesi yüzünden kavga çıktı, yine çıkacak konuyu açtığımda, ben niye böyleyim
 
Kusura bakmayın da ona bu yüzü siz vermişsiniz bu kadar!
Kendinizi kullandırmak çok mu hoşunuza gidiyor?
Tabiki gitmiyor, kardeşim olarak gördüm kendisini hep, hani abla kardeşine sahip çıkar ya, o şekilde. Yine öyleydim, ama işte cimrisin dediğinde kalbim kırıldı. Sadece bu 1 sene değil çok şey yapıldı onun için. Özür dileseysi öyle demek istemedim deseydi yine içim erirdi, ama o kavga etti özür dile dediğimde, zaten bu yüzden bana zor geliyor konuşmak. Kendisinin de sorunları var sanırım paylaşmıyor anlamıyorum ki. Sizin de başınızı şişirdim. Kovmak tabiki istemem, isterim ki o da sahip çıksın herşeye evde akrabayız kimimiz var bizden başka diye düşünüyorum. Bende de sorun var sanırım hep yapıcı olmaya çalışan bi kişiliğim var.
 
Siz karşı tarafı düşünmeye devam edin oda bu tavırlarına devam etsin. Bu kafayla devam ederseniz daha çok üzülürsünüz.Çalışıyorsa çıksın kiraya kendine bir ev tutsun yani 40 yaşında kadınmıl açıkça söyleyn
 
Çok iyisiniz ama o fırsatçı ve değmeyen bir insan.üstte çıkmak için sizi olmayan birşeyle suçluyor.çünkü sizin bu duruma izildugunuzu biliyor.
 
Arkadaşım neden tuhaf, kötü olmak istememenin nesi niye tuhaf olsun
Hakkınıza, gururunuza, kendinize sahip çıkmak kötülük değil ki. O evde yokken eşyalarını yakmak parçalamak kötülüktür. Hiç haber vermeden kapının kilidini değiştirmek ve ortada bırakmak kötülüktür. En büyük kötülüğü kendinize yapıyorsunuz. Size saygısı kalmayacak şekilde ezdirmişsiniz kendinizi.
 
Arkadaşım neden tuhaf, kötü olmak istememenin nesi niye tuhaf olsun
Bu kötü olmak istememek veya iyi insan olmak değil bana göre.
Akrabanız sizi sömürüyor,akrabalık hukukunuzu istismar ediyor,siz hala 'onu kırmak istemiyorum' diyorsunuz.
Bu kadar iyi niyet bana göre normal değil.
Ya da şöyle izah edeyim,bir psikolojik danışman olarak diyorum ki,
bize maddi-manevi zarar veren üstelik bunu bilerek,isteyerek yapan,artı muhtaç olmayan birine;
'dur dememek-diyememek' psikolojik açıdan sağlıksız bir ruh halinin işaretidir.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
 
ne bilim işte bende onun için buraya yazdım. ne yapa bilirim diye bana yol gösterin diye
Ona diyeceğin benim evimin kuralları var uymak istersen birlikte devam edelim hayırsa kendine bir yol çiz deyip tatlılıkla bağlayacaksın biraz kendinizin kıymetini bilin ve ona göre yaşayın senin yerinde o olsa emin ol kapıdaydın
 

o zaman doğru bir karar almışım demek ki psikoloğa psikiatriye gitmek için..
En azından buna sevindim.
Çünkü böyleyim birisini üzsem kendim daha çok üzülüyorum buna sonra sebep olduğu için.
Normal değil galiba.
Teşekkürler
 
Eline faturaları ver bunları yatır diye birkaç gün sonrada bir liste ver alışveriş listesi, zaten kavga çıkacak o arada kovarsın.
 
Derin sularda, bende de var bu ben de hastayım o zaman. Buna çok benzerini ben yaşadım, biri kız kardeşim biri de eşimin kızkardeşiydi, tabi o zaman evli değildik. Daha beterlerdi evde iş de yapmıyorlardı. Burada yazması kolay da yapması zor. Annem öyle yetiştirmiş ki söyleyemiyorum.
 
Açık bir cümle ile esyalarini alıp evinden gitmesini söyle kov evden. Zaten seni cimri buluyormus gitsin ev kirası eşya parası fatura ne demek öğrensin bir zahmet. Akrabalariniza da rezil et aç telefonu dertlese dertlese bunları bir güzel anlat herkese
 
Hasta demeyelim de psikolojik olarak destek almanız ve güçlenmeniz lazım diyelim.
Altta yatan pek çok sebep olabilir.
Özgüven eksikliği,bağımlı kişilik bozukluğu, aileden gelen baskılar sonucunda yanlış davranış tutumları geliştirme,bilişsel çarpıtma sahibi olma vb.
Sebep ne olursa olsun,çözümsüz bir durum değil.
 
Teşekkür ederim kesinlikle gitmem gerek o zaman çünkü ben çok rahatsızım bu konuda.
 
Yahu atın evden gitsin parazit gibi üzerine yapışmış kanınızı emiyor hem evden atmayıp hem psikoloğa pas mı vereceksiniz şaka gibi.
Bu ay sen ödeyeceksin kirayı yoksa naş naş diyip yollayacaksınız bu kadar basit, sağlığınızı bozmaya değmez.
 
Ne kadar sabırlıymışsınız. Şimdiye çoktan kovmalıydınız. Sizin iyi niyetinizi suistimal ediyor hatta öteye geçmiş. Daha fazla kendinizden ödün vermeyin atın evden gitsin. Herkes hayatının sorumluluğunu almalı, bu akraba olsa bile değişmez.
 
Ben asla tahammul edemezdim.Çok bile dayanmışsınız.Siz alttan aldıkça daha çok üste çıkacak.Açık açık konuşup tavır koyun yoksa düzelmez bu durum.Resmen sizi saf bellemiş,sırtınızdan geçiniyor.Buna izin veren de sizsiniz kusura bakmayın.O kişi de kendini akıllı sanıyordur şimdi.Ne tuhaf yüzsüz insanlar var
 
Eline faturaları ver bunları yatır diye birkaç gün sonrada bir liste ver alışveriş listesi, zaten kavga çıkacak o arada kovarsın.
:) arkadaşlar ben kovmak niyetinde olsam yapardım zaten, kendisine faydası yok ki, maaşı bitiyor nereye harcar haberim yok :) ama konuşucam sorumluluk yükleyeceğim artık kendisine faturaları ona ödetemem zaten çalışan birisi gece eve geliyor gündüz gidiyor çok kullandığı bi durumu yok, ama yüzdesini isticem. Bu ay da bi çıksın. Bugün parası çıkışmadı ben ödedim :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…