- 15 Şubat 2019
- 53
- 12
- 3
- 51
- Konu Sahibi amatistamila
-
Kullandığının farkındayım, menfaatci diyorum ama yine de hep aynı sona geliyorum kötü olmaktansa konuşmak istiyorum ama çekincem var çünkü öncekinde kavga ettik konuştuğumda özür dile dediğimde dilemedi özür. Yine öyle olumlu yaklaşmaz ve huzurum kaçacak diye düşüncelerdeyim bende çıkamadım işin içinden. Yazarak anlatacağım galiba kendisine evde olmuyor zaten bütün gün. Gece gelip gündüz gidiyor. Zaten o yüzden senden bişey beklemiyorum dedim baştan ihtiyacım da yok diye, ta ki bana cimri olduğumu dediği güne dek. O kelimeyi en son hak edecek kişi dahi değildim ben, zoruma gitti çok. O günden sonra rahatlığı batmaya başladı bana. Ama cimri demesi yüzünden kavga çıktı, yine çıkacak konuyu açtığımda, ben niye böyleyimCimri olmamak için enayi mi olmayı yeyliyorsunuz.sizi kullanıyor buna izin vermeyin
Tabiki gitmiyor, kardeşim olarak gördüm kendisini hep, hani abla kardeşine sahip çıkar ya, o şekilde. Yine öyleydim, ama işte cimrisin dediğinde kalbim kırıldı. Sadece bu 1 sene değil çok şey yapıldı onun için. Özür dileseysi öyle demek istemedim deseydi yine içim erirdi, ama o kavga etti özür dile dediğimde, zaten bu yüzden bana zor geliyor konuşmak. Kendisinin de sorunları var sanırım paylaşmıyor anlamıyorum ki. Sizin de başınızı şişirdim. Kovmak tabiki istemem, isterim ki o da sahip çıksın herşeye evde akrabayız kimimiz var bizden başka diye düşünüyorum. Bende de sorun var sanırım hep yapıcı olmaya çalışan bi kişiliğim var.Kusura bakmayın da ona bu yüzü siz vermişsiniz bu kadar!
Kendinizi kullandırmak çok mu hoşunuza gidiyor?
İyide karşınızdaki iyilikten anlamıyor belli ki siz daha nasıl bir yapıcılıktan bahsediyorsunuzBunu istesem yapardım zaten, ama kötülük bu benim gözümde kovmak, ben çare arıyorum yapıcı olmak için
Çok iyisiniz ama o fırsatçı ve değmeyen bir insan.üstte çıkmak için sizi olmayan birşeyle suçluyor.çünkü sizin bu duruma izildugunuzu biliyor.Kullandığının farkındayım, menfaatci diyorum ama yine de hep aynı sona geliyorum kötü olmaktansa konuşmak istiyorum ama çekincem var çünkü öncekinde kavga ettik konuştuğumda özür dile dediğimde dilemedi özür. Yine öyle olumlu yaklaşmaz ve huzurum kaçacak diye düşüncelerdeyim bende çıkamadım işin içinden. Yazarak anlatacağım galiba kendisine evde olmuyor zaten bütün gün. Gece gelip gündüz gidiyor. Zaten o yüzden senden bişey beklemiyorum dedim baştan ihtiyacım da yok diye, ta ki bana cimri olduğumu dediği güne dek. O kelimeyi en son hak edecek kişi dahi değildim ben, zoruma gitti çok. O günden sonra rahatlığı batmaya başladı bana. Ama cimri demesi yüzünden kavga çıktı, yine çıkacak konuyu açtığımda, ben niye böyleyim
Hakkınıza, gururunuza, kendinize sahip çıkmak kötülük değil ki. O evde yokken eşyalarını yakmak parçalamak kötülüktür. Hiç haber vermeden kapının kilidini değiştirmek ve ortada bırakmak kötülüktür. En büyük kötülüğü kendinize yapıyorsunuz. Size saygısı kalmayacak şekilde ezdirmişsiniz kendinizi.Arkadaşım neden tuhaf, kötü olmak istememenin nesi niye tuhaf olsun
ne bilim işte bende onun için buraya yazdım. ne yapa bilirim diye bana yol gösterin diyeİyide karşınızdaki iyilikten anlamıyor belli ki siz daha nasıl bir yapıcılıktan bahsediyorsunuz
Bu kötü olmak istememek veya iyi insan olmak değil bana göre.Arkadaşım neden tuhaf, kötü olmak istememenin nesi niye tuhaf olsun
Ona diyeceğin benim evimin kuralları var uymak istersen birlikte devam edelim hayırsa kendine bir yol çiz deyip tatlılıkla bağlayacaksın biraz kendinizin kıymetini bilin ve ona göre yaşayın senin yerinde o olsa emin ol kapıdaydınne bilim işte bende onun için buraya yazdım. ne yapa bilirim diye bana yol gösterin diye
Bu kötü olmak istememek veya iyi insan olmak değil bana göre.
Akrabanız sizi sömürüyor,akrabalık hukukunuzu istismar ediyor,siz hala 'onu kırmak istemiyorum' diyorsunuz.
Bu kadar iyi niyet bana göre normal değil.
Ya da şöyle izah edeyim,bir psikolojik danışman olarak diyorum ki,
bize maddi-manevi zarar veren üstelik bunu bilerek,isteyerek yapan,artı muhtaç olmayan birine;
'dur dememek-diyememek' psikolojik açıdan sağlıksız bir ruh halinin işaretidir.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Derin sularda, bende de var bu ben de hastayım o zaman. Buna çok benzerini ben yaşadım, biri kız kardeşim biri de eşimin kızkardeşiydi, tabi o zaman evli değildik. Daha beterlerdi evde iş de yapmıyorlardı. Burada yazması kolay da yapması zor. Annem öyle yetiştirmiş ki söyleyemiyorum.Bu kötü olmak istememek veya iyi insan olmak değil bana göre.
Akrabanız sizi sömürüyor,akrabalık hukukunuzu istismar ediyor,siz hala 'onu kırmak istemiyorum' diyorsunuz.
Bu kadar iyi niyet bana göre normal değil.
Ya da şöyle izah edeyim,bir psikolojik danışman olarak diyorum ki,
bize maddi-manevi zarar veren üstelik bunu bilerek,isteyerek yapan,artı muhtaç olmayan birine;
'dur dememek-diyememek' psikolojik açıdan sağlıksız bir ruh halinin işaretidir.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
Hasta demeyelim de psikolojik olarak destek almanız ve güçlenmeniz lazım diyelim.Derin sularda, bende de var bu ben de hastayım o zaman. Buna çok benzerini ben yaşadım, biri kız kardeşim biri de eşimin kızkardeşiydi, tabi o zaman evli değildik. Daha beterlerdi evde iş de yapmıyorlardı. Burada yazması kolay da yapması zor. Annem öyle yetiştirmiş ki söyleyemiyorum.
Teşekkür ederim kesinlikle gitmem gerek o zaman çünkü ben çok rahatsızım bu konuda.Hasta demeyelim de psikolojik olarak destek almanız ve güçlenmeniz lazım diyelim.
Altta yatan pek çok sebep olabilir.
Özgüven eksikliği,bağımlı kişilik bozukluğu, aileden gelen baskılar sonucunda yanlış davranış tutumları geliştirme,bilişsel çarpıtma sahibi olma vb.
Sebep ne olursa olsun,çözümsüz bir durum değil.
Yahu atın evden gitsin parazit gibi üzerine yapışmış kanınızı emiyor hem evden atmayıp hem psikoloğa pas mı vereceksiniz şaka gibi.merhaba arkadaşlar,
içimi dökmek için buraya geldim.
kimseyi kırmak incitmek istemiyorum hayatımda, ama ben kendim kırılıyorum devamlı bu yüzden.
bana bi akıl verin ne yapa bilirim kırmadan.
1,5 yıldır ailemden biri benim yanımda kalıyor.
1 sene hiç çalışmadı ben her gün yemesini içmesini, giyimini, kiloduna varasıya, özel ihtiyaçlarına kadar sigarasını da aldım.
ve bunun lafını kendisine hiç etmedim.
çalışmıyor, rahat diye bozuluyordum nerden baksanız bu bir yüktür çünkü.
sonra işe girdi, ve kendisinin de alabileceği ama almayıp benim eşyamı (ne olduğunu yazmıyorum) kullandığı bir gün de 'kendine alsana niye kullanıyorsun benimkini' dedim diye, bana demediği kalmadı, cimri olduğumu söyledi.
bu o kadar zoruma gitti ki, bütün ihtiyaçlarını karşılamış birisiyim ben 1 yıl boyunca, kendisine 'bunu doğru insana mı söylüyorsun, ben 1 sene sana neler yaptım' dedim.
karşılığı, 'yapılan iyiliklerin söylenmesinin bir anlamı yok' demesi oldu!
benden özür dilemelisin diye uyardım, üstünden 5 ay geçti, hala özür dilemedi.
ve hala evimde.
hala yemeğimi yiyiyor, yatağımı suyumu ev içinde herşeyimi kullandığı gibi, artık maaşı da varken eve bir ekmek dahi alıp da gelmiyor, ve ben için için kaynıyorum.
ama kırmak istemiyorum, çünkü bir şey desem geçmişte ki gibi baş edemeyeceğim ve kavga edip evden kovacağım, yine onu düşündüğümden susuyorum, sustukça içimi kemiriyor, bana cimri derken, insan hiç bi kaldığı yediği içtiği suyunu elektriğini kullandığı evde destek olmaz? bir ekmek alıp da gelmez?
bana cimri diyerek kendisi nankör olmadı mı?
peki iş hayatına girdi, kendisi neden sahiplemiyor bu evi ve cimrilik ediyor?
sen bana baktın, ben hesap ödeyeyim bile demiyor dışarıya çıktığımızda..
bakalım kötü olduğumu mu diyeceksiniz gerçekten?
psikoloğa gitmeyi düşünüyorum artık bu yüzden çok gergin sinirlerim.
40 yaşında bir kadın farkında olmaz mı yapmadıklarının?
ve kendisine yapılanların?
sömürüldüğümü ve menfaati için yanımda olduğunu hissettiriyor.
konuşalım dedim, cevap bile vermedi bana.
ona da yanaşmıyor.
ben ne yapmalıyım.
akrabam kendisi.
:) arkadaşlar ben kovmak niyetinde olsam yapardım zaten, kendisine faydası yok ki, maaşı bitiyor nereye harcar haberim yok :) ama konuşucam sorumluluk yükleyeceğim artık kendisine faturaları ona ödetemem zaten çalışan birisi gece eve geliyor gündüz gidiyor çok kullandığı bi durumu yok, ama yüzdesini isticem. Bu ay da bi çıksın. Bugün parası çıkışmadı ben ödedim :)Eline faturaları ver bunları yatır diye birkaç gün sonrada bir liste ver alışveriş listesi, zaten kavga çıkacak o arada kovarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?