Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba, bunu ben de istiyorum fakat onları yarı yolda bırakmam mümkün değil. Hem maddi açıdan hem de yerime birini bulmak onları zorlayacaktır.Evi ayırın bence.
Merhaba, çok az arkadaşa sahip olduğumu söylemiştim, o da onlardan biri. Elbette kıyafetlerimi kullanabilir fakat ilk zamanlarda bana haber verirdi, bana söylerdi. Bir süre sonra bana söylememeye, kafasına göre dolabıma girmeye, ayakkabılarımı ve makyaj ürünlerimi daha sık kullanmaya başladı. Bu sadece bununla sınırlı değil öyle ki eve bir misafir geldiğinde eğer ben evde değilsem yatağımda misafir etmeye ayrıca yastığımı battaniyemi de defalarca arkadaşları için kullandı. Ben bunları eve geldiğimde fark ediyordum. Tavırlarımla belli etmeye çalıştım hep. Bana bunlar için haber vermedi işte. Şu an ben ailemin yanındayım, o evde kalıyor. Kıyafetlerimi çantalarımı bana haber vermeden kullanıyor. Bana haber versin yeter ki. İstediğim bu. Oradan, sıradan bir olay gibi görünüyor biliyorum fakat bu 1 yılın bende ki birikmesi. İnanın çok sabırlı biriyim, arkadaşım bana kırılmasın diye sustum defalarca ama artık kabul edemiyorum. Teşekkür ederimEgerki gerçek arkadaşınız kullansın ne varbelli ki kırılmış size
Aynısını ablam da yaşamıştı. Ev arkadaşı, ablam çalışmaya gittiğinde, ablamın kıyafetlerini giyiyormuş. Ablam eve dönmeden eve dönüp, kıyafetleri yıkamadan temizlemeden tekrar dolaba yerleştiriyormuş. Ev arkadaşı koltuk altı tüylerini bile almayan bir insandı, dolabın içi leş gibi kokmaya başlayınca durum anlaşıldı :) sonra da ablam da ayrı eve çıkmıştı.
Ben yaşadığınız bu durumun kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. O yüzden doğru olanı yapmışsınız. Hatta daha sert tepkiyi bile hak ediyor bana kalırsa. Bir başkası benden izinsiz eşyalarımı kullanamaz. Güzel bir dille izin istese zaten izin verilir. Karşı tarafın ne düşündüğünü, ne yazdığını umursamayın. Siz sonuna kadar haklısınız
[/QUOTE
Merhaba, öyle yapmaya çalışıyorum, böyle basit bir olayda o tepki verilmemeliydi, aynı evde yaşıyoruz sonuçta.Diğer konunuzu okudum. Bu basit bir iki ödünç alma olayından çıkmış, bildiğiniz üzerinden geçinme, asalaklık olayına dönmüş. Hele ödünç kullanması için paylaştığınız laptopunuzu bozması ayrı bir olay, insan biraz utlanır da "Ben tamir ettireyim, benden mi oldu acaba? O kadar kullandım bırak ben yaptırayım" filan der. Makyaj malzemeleriniz, ayakkabılarınız hele çok daha kişisel, hijyenine ekstra dikkat edilmesi gereken eşyalar, bunlara kadar izinsiz alıp ortak çıkması tam bir arsızlık.
Göndermeyi üzerinize alınmayın, görmemiş-anlamamış sayın, suratınızı düşürüp "Mesaj yerine varmış" tatminini yaşatmayın. Whtspp, face vb yerlerden "Ben lafımı ortaya söyledim" tarzı laf sokma çabalarını oldukça düşük iqlu ve kalitesiz bir hareket olarak yorumluyorum, yerinizde olsam zerre umursamam. Size aleni bir tavır sergilerse de asla alttan almayın.
Merhaba, biliyorum evet. Ben bir şey yapmadığımı biliyorum keşke günlerce vicdan yapmasaydım "arkadaşıma ne demeliyim" diye.Duygusal manipülasyonlar bunlar.
Eskilerin deyimiyle yağ gibi üste çıkmak
Hem suçlu, suçlu olduğunu da biliyor ama kabul etmek istemiyor, hem sizi suçlu hissettirmeye çalışıyor.
Bunun bir kişilik bozukluğu olduğunu kabul edin. “Altın yere düşse de gene altındır”. İster size çöp desin ister çamur desin ister .ok desin ne farkeder? Siz kendinizi biliyorsunuz değil mi? Kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsiniz. Akşam yatağınıza yatıp başınızı yastığa koyunca şöyle deyin: ben yanlış bir şey yapmadım ki.
Aynı evi paylaşıyoruz, yemeğimizi temizliğimizi birlikte yapıyoruz. Durum böyle olunca tepkimi belli ettiğimden dolayı aramıza soğukluk gireceğini biliyorum. Evde de sık sık böyleydik. Arkadaşım despot, baskın karakterli ve çoğu zaman ağzından çıkanı kulağı duymayan biri. Artık aynı evi paylaşmak çok daha zor olacak :).Niye ciddiye alıyorsun? Alma, bırak istediğini desin, benim de var bir tanıdık, bana da çok laf soktu durumdan, pöf dedim geçtim, umrumda da olmadı, hala da değil...ayrıca ev arkadaşın çok itici, evet diyince iyisin, hayır deyince sana çöp diyebilecek kadar da karaktersiz bir insan, değmez bence bu kadar kafaya takmana.
Merhaba, gerçekten haklısınız. Açık açık dile getiremedim, bu benim sırf tartışma çıkmasın alttan alıyor oluşum. Bunu aşmalı ve artık değiştirmeliyim ayrıca çok da dikkat edeceğim. Teşekkür ederim.insan iliskileri böyledir, herkes sizi olabildiğince fazla kullanmaya çalışır ve siz izin verdiğiniz sınırlarda maksimum faydayı sağlamaya çalışırlar. Birisi eşyalarınızdan faydalanır, birisi ders notları için size yakın durur, birisi sürekli derdini anlatıp zamanınızdan faydalanır, birisi sizin çevrenizden faydalanıp yer edinmeye çalışır gibi gibi uzar gider örnekler. Aman ses etmiyim sorun çıkmasın tavrı yanlış, yaşadığınız olay size ders olsun. Yanlış anlamadiysam yurtta ayni seyi yaşadığınız ve rahatsız olduğunuz halde eve çıkınca tavrınızı değistirmemissiniz ve durum ortada.
Ikinci sorun da net olmamanız. Ben anlasin diye senin olsun dedim, gözünün önünde yıkadım gibi davranıslar yoruma açık. Ve arkadasiniz da işine geldiği gibi yorumlayarak geri adım atmamis. Daha net olmaya çalışın, yoruma yer bırakmayın, sorun çıkmasından bu kadar çekinmeyin. Sınırları doğru çizebilmek için gerekirse sorun çıkmasını, tartışmayı göze alabilmelisiniz.
Ben de artık bazı durumlar karşısında sessizliğimi koruyacağımı düşünmüyorum. Ve evet kesinlikle çok sorun yaşayacağız biliyorum.Çöpse niye çoplugu karistiyormus.coplugu ancak kopekler karistirir deseydiniz.cop dedigi seylerle yasiyordu bir zamanlar size kene gibi yapismis haberiniz yok..daha oncede yazmistim net tavirlariniz olsun hayır demeyi ogrenin ki üzulmeyin..durumuna da bakmayin soyleyecek lafi varsa yuzune soyleseydi..ayni evde cok sorun yasayacaginizi dusunuyorum
Ben de bunu merak ettim. Var mi oyle bi ozellik?Sadece size paylasildigini nereden goruyorsunuz ya.Gorunuyor mu oyle, gorunmuyor diyin
![]()
Ben de bunu merak ettim. Var mi oyle bi ozellik?
Oncekı konunuda okudum.Rahatsız oldunu belırtmen gerekıyorMerhaba, İyi Geceler
Bir kaç gün önce gece vakti derdimi paylaşmıştım sizinle. Ben de söylediklerinizi uzun uzun düşündüm ve arkadaşıma durumu kırmadan, üzmeden nazik bir dille anlattım. O da kb lütfen bir daha tekrarlanmaz gibi şeyler söyledi. Konuyu kapatmış anlaştığımızı düşünmüştüm. Fakat bugün Watsapp’da sadece benim görebileceğim şekilde “çöp için çöp olmaya değmezdi” sözünü paylaştı. Çok üzgünüm gerçekten çok çok üzgünüm. Arkadaşımın katlanılması, çekilmesi zor biri olduğunun her zaman farkındaydım fakat alttan almaya çalıştım hep. Ben günlerce bu kadar basit bir durumu nasıl açıklamalıyım diye kılı kırk yararken o ise sadece bunu deyip geçti. Kendime kızıyorum sadece, diyebileceğim pek bir şey yok. Var mı sizin söyleyeceğiniz şeyler?
Merhaba ortak arkadaşlarımız var, sordum ben de. Bekliyordum bir mecrada gönderme yapmasını. Arkadaşınızı iyi tanırsınız değil mi, işte ben arkadaşımı çok iyi tanıyorum.Bilmem ki cevap gelmedi. Belki baskasinin wpindan kontrol etmiştir onun disinda program vs var mi bilemiyorum.
![]()
Arkadaşın baskın karakterli ve despot biri olabilir, o öyle diye kimse onu o haliyle çekmek zorunda değil, ağzından çıkanı kulağının duymasını öğrenmek zorunda, insan ilişkileri öyle yürümüyor çünkü. Çekmeyin, umursamayın, ne derse desin görmezden gelin, kendi kendine yazsın, çizsin, kudursun dursun.Aynı evi paylaşıyoruz, yemeğimizi temizliğimizi birlikte yapıyoruz. Durum böyle olunca tepkimi belli ettiğimden dolayı aramıza soğukluk gireceğini biliyorum. Evde de sık sık böyleydik. Arkadaşım despot, baskın karakterli ve çoğu zaman ağzından çıkanı kulağı duymayan biri. Artık aynı evi paylaşmak çok daha zor olacak :).
Ben bu kadarını bilmiyordum çok haklısınız o zamanMerhaba, çok az arkadaşa sahip olduğumu söylemiştim, o da onlardan biri. Elbette kıyafetlerimi kullanabilir fakat ilk zamanlarda bana haber verirdi, bana söylerdi. Bir süre sonra bana söylememeye, kafasına göre dolabıma girmeye, ayakkabılarımı ve makyaj ürünlerimi daha sık kullanmaya başladı. Bu sadece bununla sınırlı değil öyle ki eve bir misafir geldiğinde eğer ben evde değilsem yatağımda misafir etmeye ayrıca yastığımı battaniyemi de defalarca arkadaşları için kullandı. Ben bunları eve geldiğimde fark ediyordum. Tavırlarımla belli etmeye çalıştım hep. Bana bunlar için haber vermedi işte. Şu an ben ailemin yanındayım, o evde kalıyor. Kıyafetlerimi çantalarımı bana haber vermeden kullanıyor. Bana haber versin yeter ki. İstediğim bu. Oradan, sıradan bir olay gibi görünüyor biliyorum fakat bu 1 yılın bende ki birikmesi. İnanın çok sabırlı biriyim, arkadaşım bana kırılmasın diye sustum defalarca ama artık kabul edemiyorum. Teşekkür ederim