Ev Arkadaşımın Sorumsuzluğu

yeezus

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
275
454
103
Merhaba, arkadaşlar BDV bölümünde yazılanları uzun zamandan beri takip ediyorum. Sanırım benim de yazma sıram bugün geldi. Öncelikle, bu olanlar benim iki haftadır yaşadığım aşırı stresten dolayı mı batmaya başladı tam emin değilim. Son zamanlarda içimde aşırı derecede bir öfke var, erkek arkadaşıma karşı özellikle. Ama bugün bahsetmek istediğim konu bu değil. Üniversiteye ilk başladığım yıl yakın bir arkadaşımla ayrı eve çıktık. (KYK iyikimize de çıkmamıştı ve güzel olan apartlar tıklım tıklımdı, geriye kalanlar ise çok kötüydü.) İlk zamanlar her şey çok güzeldi. Yanlış anlamayın, ikili ilişkilerde aramız hala iyi ama ev konusunda arkadaşım çok sorumsuz. Evi temizlemeye doğru düzgün yardım etmiyor, etse de elden atma yapıyor ve pek faydası olmuyor. Arkadaşım bazen ailesinin yanına gidiyor tatile. O yokken tertemiz her yer ama sonra geri döndüğünde kapıdan girdiği andan itibaren evin hali değişiyor. Çok dağınık bir insan. Bin defa da uyardığım halde hala eşyalarını aldığı yere götürmüyor ortada bırakıyor. Hatta şu an bile salonun ortasında bıraktığı pijamalarla bakışıyorum. Hem temizlik konusunda hem de dersler konusunda sorumsuz. Her sabah onu ben uyandırıyorum, artık sabahları sinir harbi yaşıyorum resmen. Derslere birlikte gidiyoruz ama kaldırmak için en az 7-8 defa aralıklarla başına gitmem gerekiyor. Ailesiyle çok sorunları var. Telefonda konuşurken sinir krizleri geçiriyor, ister istemez bana da yansıyor. Bu durum hep böyle çünkü. Sürekli oluyor. Buraya geldiğim ilk yıl (ben de stresten uzaklaşmak için farklı bir şehir seçtim) düzeliyorum diye düşünmüştüm fakat şimdi bu olaylar olmaya devam ettikçe daha da beter oluyorum sanki. Evin içinde ben mutlu olsam, arkadaşım o gün sinir krizi geçiriyor ve ben mutlu bile olamıyorum. Bunu onunla konuşmam gerektiğinin farkındayım ama kalbini kırmak istemiyorum çünkü dediğim gibi diğer tüm konularda aramız iyi. Sizce nasıl bir yol izleyebilirim?

Sabahları uyandırmayın. İstisnai durumlar olduğunda tabii ki hepimiz yardım isteriz "sabah uyandırsana" diye ama koca kız, bir zahmet sabah kalksın. Kalkmıyorsa da kaçırsın dersini, kendi bilir. Annesi değilsiniz.

Ailesiyle sorunları olan bir insan.
Onu sabah kaldırıyorsunuz, evi topluyorsunuz.
Siz ona annelik yapıyorsunuz, o da zaten sorunlu olduğu için bunu kabul etmiş.
Derslere kalkmıyorsa, gitmesin; sınıfta kalsın.
Eşyalarını toplamıyorsa toplamasın.
Odalarınız ayrıysa, etraftaki tüm eşyaları koliye toplayıp odasına koyun.
Bunu bir kaç kere yapın.
Hiç dokunmamak da işe yarayabilir, bir süre sonra kendisi toplayalım demeye başlar.
Onun dertleriyle dertlendiğiniz için, size her şeyini yansıtıyor. Dertlenmeyin.

nefret ederim dağınık ve sorumsuz insanlardan.
dışarda bi nebze tahammül edilebilirler ama aynı evin içinde....
ayyy vardı böyle bi ev arkadaşım ve resmen ruhum daraldı şu anda.
1 buçuk senede zar zor defetmiştim evden :S

Belliki sorunlari var yani
ruh dunyasi daginik...
senin icin de zor ya etkiliyor dogrudan
Allah ikinize de sabir versin....

bırak bu ev arkadaşını. insanın psikolojisini bozuyo böyleleri.

Benim de ev arkadaşım böyleydi yani temizlik konusunda ki ben de obsesyon derecesinde düzen hastasıyımdır ayırdık evlerimizi üç sene tek başıma yaşadım kafam rahat etti.
Eğer ayrılma durumunuz varsa ayırın evleri yoksa yapacak bir şey yok mecburen siz alışacaksınız bazı şeylere.
Uyku konusuna gelince de boş bir yağ tenekesi ve eski tip saatlerden alın gece yatarken kapısının önüne bırakın.Bakın bakalım kalkıyor mu kalkmıyor mu (:

Bende unideyken yurtta kaliyordum sinif arkadasimla ayni odaya gecmistk hersy normaldi eve cikalim dedik ciktk onun arkdsinin yanina 2 kizi vardi kadinin kavga ettiler bnm arkdsla arkadasi en ciktik ordan o zaman anlamaliydm aslinda yurtta pek belli olmuyordu temizlk yemek faln yurttan karsilaniyordu biz ikimiz eve ciktik eve ciktigimiz gunun ertesi pismanliktn deliriyordum ben ne yaptm diye zamn gectikce dahada pisman oldm ne temizlik yapiyor ne yemek ne bulasik ev daginik ben toparliyorm hersy karisiyor arkdslari geliyor ev zaten kucuk artik bunaliyordm . Is dagilimi yaptm yemek yapmayi bilmiyordu o yuzdn bulasiklar ona yemekler bana vs yemekler yenior bitiyor bulasik yikanmiyor ertesi gun yemek yapicm gel yika diorm artik sunlari ne var yikasan kac parca sey varki hergun boyleydi ve vazgecmedi okul bitene kadr iskenceydi yani. Telefonda kahkalari sinirlendiginde cigliklari ev sahibi gelip sikayet var ya sessiz olun ya cikin falan neler yasadik boyle insnlarla yasnmaz degismez evini ayir bence hem derslerine hem sana zarari olur . Aklima geldide o gunler cok pismanim !

Sabahları uyandırmayın. İstisnai durumlar olduğunda tabii ki hepimiz yardım isteriz "sabah uyandırsana" diye ama koca kız, bir zahmet sabah kalksın. Kalkmıyorsa da kaçırsın dersini, kendi bilir. Annesi değilsiniz.

Birkaç gün önce o kadar sinirlendim ki ben de aynı şeyi söyledim. Belki sinirden küplere binmiş bir vaziyette bağırarak söylediğim için doğru değildi ama gerçekten artık dayanamadım.

Ailesiyle sorunları olan bir insan.
Onu sabah kaldırıyorsunuz, evi topluyorsunuz.
Siz ona annelik yapıyorsunuz, o da zaten sorunlu olduğu için bunu kabul etmiş.
Derslere kalkmıyorsa, gitmesin; sınıfta kalsın.
Eşyalarını toplamıyorsa toplamasın.
Odalarınız ayrıysa, etraftaki tüm eşyaları koliye toplayıp odasına koyun.
Bunu bir kaç kere yapın.
Hiç dokunmamak da işe yarayabilir, bir süre sonra kendisi toplayalım demeye başlar.
Onun dertleriyle dertlendiğiniz için, size her şeyini yansıtıyor. Dertlenmeyin.

Bana çok kez söylemişti zaten sen benim annem gibi oldun diye. O eşyaları toplamama olayını da denedim ama bayağı uzun süre sonra "evi toplayalım" dedi. Sürekli öyle yapmayı denesem benim bünyem kaldırmaz.

Birkaç gün önce o kadar sinirlendim ki ben de aynı şeyi söyledim. Belki sinirden küplere binmiş bir vaziyette bağırarak söylediğim için doğru değildi ama gerçekten artık dayanamadım.
Yoo gayet doğruymuş. Bence söylediğinizi de gerçekten yapın. Kendi hayatının sorumluluğunu almaya başlasın. Önemli bir dersi olduğunda siz evde olmasanız ne olacak? Ya da siz uyuyakalsanız? Onun hayatının, derslerinin sorumluluğunu niye alıyorsunuz ki? Arkadaşınız çocuk değil, üniversiteye giden koca kız.

Bırakın birkaç sabah ders kaçırsın. Paşa paşa uyanmaya başlar.

pardon iyi anlaştığınız kısım neresi?
ev arkadaşlığına dair hiçbir sorumluluğu üstlenmemiş ki

Hayatta herkesin problemleri var ama bu her sabah uyanmamasına gerekçe değil arkadaşınızın.
Sizde de hatalı taraflar var.Onu bir şeylere alışltırmışsınız.
Yani ne demek sabah uyansın diye 7 8 kez ayağına gitmek.1 hadi bilemedin 2 kez söylersiniz kalkmazsa bırakın uyusun akşama kadar.
Bırakın kalsın sınıfta.Çünkü ders yerine uykuyu tercih etmiş zaten.
Bir de anne babasıyla sorunu olan herkes sinir krizi mi geçirmeli?
Yani ben de çok sıkıntılar yaşadım ünv. okurken ama sinir krizleri geçirerek kimseyi mutsuz etmedim.
Tamam istisnai durumlar olabilir illaki.Ama sürekli bi sinir krizi halindeyse şımarıklıkta yapıyor olabilir.
Dağınıklık olayında da alıştırmayın lütfen bırakın neyi ortada bıraktıysa kalsın öyle.
Eğer çok dayanamıyorsanız da ayırın yollarınızı.Ama bu şekilde olmaz olmamalı.

Uyandirmayin.Ortak alaninizada koca bir sepet alin ortada duran esyalarin bundan sonra icinde bulucaksin diyin.
Tabi once hanimefendi cizgimizle arkadasim bana yuk oluyosun bende okuyorum diye uyarin. :KK70:

Back
X