- Konu Sahibi mavisiyahcizgi
-
Ben lisede böyle bir durum yaşadım ve bu tarz insanlar maalesef karşımıza çıkıyor, ailenle konuştun mu bu durumu? ya da ikinizin arasında ne geçtiğini bilen birileriyle? onlar ne diyor?Merhaba arkadaşlar
Üniversiteyi yeni bitirdim ve devlet memuru olarak bu ay işe başlayacağım. Yaklaşık 7 yıldır tanıdığım liseden arkadaşımla büyük ihtimalle aynı yerde göreve başlayacağız. Bu kız benim lisede en yakın arkadaşımdı. Aynı mesleği seçtik, aynı üniversiteyi kazandık, yine aynı sınıfa düştük.
Üniversitede 1. sınıfta hiç sıkıntımız yoktu. Fakat 2. sınıfta bana çok büyük kazık attı. Herkesin kaldıramayacağı bir şeydi. Bu aynı konuda bana yaptığı 2. hataydı. İlkinde sesimi çıkarmadım ama 2.sini affetmedim. Bir şey söylemeden kendimi çektim 4lü grubumuzun içinden. Zaten bu kızın alttan çok dersi olduğu için pek bir araya gelemedik.
Yavaş yavaş ipler koptu. Ben yeni arkadaşlar edindim, O yeni arkadaşlar edindi. Yaklaşık 1 sene küs durduk. Sonrasında kandil günü bana barışmamız için mesaj attı. Ben de çok değiştiğimi, artık eskisi gibi olmadığımı, arkadaşlığın benim için eskisinden daha farklı anlamlar taşıdığını yani kısacası artık en yakın arkadaşım olmadığını ama barışmamızın sıkıntı olmayacağını belirten uzun bir cevap attım, barıştık.
Başlarda mesafeli durduk birbirimize. Ben yeni arkadaşlarımı hiç yalnız bırakmadım sürekli onlarla takıldım. Derken bu eski 4lü benim çevremde yeni arkadaşlarımın içinde yer almaya başladılar ve aramızdaki buzlar eridi. Bir daha aynı hatayı yapacağını düşünmüyorum.
Şimdi yeni bir hayata başlıyorum. Benim bu eski arkadaşım beraber ev tutmayı teklif ediyor ama ben kararsızım. Size 2 sorum var ;
1- Ben bu arkadaşla eve çıkmalı mıyım?
2-İkimiz değil de 3 ya da 4 kişiyle eve çıksak daha mı mantıklı olur? Kalabalıkta herkes kendi işine bakar, birbirimizden beklentimiz olmaz diye düşünüyorum. Avantajlı ve dezavantajlı gördüğünüz durumları yazar mısınız?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum...
Ben lisede böyle bir durum yaşadım ve bu tarz insanlar maalesef karşımıza çıkıyor, ailenle konuştun mu bu durumu? ya da ikinizin arasında ne geçtiğini bilen birileriyle? onlar ne diyor?
bence durumu bilseler böyle davranmazlar, çünkü ben de ilk başta anlatmadım sonradan anlatınca niye bu kadar süre boyunca arkadaş kaldın dediler. Sen kazık attığını söylüyorsun canım, içinde hep bunun şüphesiyle yaşarsın.Ailem arkadaşımı tanıyor, çok seviyorlar fakat aramızda geçen durumu bilmiyorlar.
Üniversite dönemlerinden sonra çok değişiyoruz hepimiz. Toyluk zamanlarında yapılan hatalarla yargılanmamalı insanlar ömürleri boyunca. Ama iyi yönde değişip değişmediğini en iyi siz bilirsiniz. Biz burda ne desek boş aslında, bu kararı kendiniz vermelisiniz.
Bana kalırsa çalışan para kazanan biri çok mecbur değilse ya da çok çok iyi anlaşmıyorsa ev arkadaşı edinmemeli. Her insan hayatının bir döneminde yalnız yaşamalı bence.
aynı evin sorumluluğu çok fazla ve ben ilişkinin daha da kötü yönde ilerliyeceğini düşünüyorum.. yıllarca çok iyi bildiğim insanın bile ne farklı yüzlerini gördüm bence uzak dur fazla güvenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?