ev arkadaşlığı

Bu durumda ne yapmalıyım?

• Beraber eve çıkmayın

OY: 55 90,2%
  • Çıkın bence sorun olmaz

OY: 1 1,6%
  • 3 kişi eve çıkın

OY: 3 4,9%
  • 4 kişi eve çıkın

OY: 2 3,3%

• Ankete Katılan
    61

peki hiç korkmuyor musun? Tek başınasın gece evine birileri girse mesela? Düşüncelerim çocukça gelebilir ama haberlerde sık sık görüyoruz. Belki ailemden hiç ayrılmadığım için bana öyle geliyor fakat ben bu tür olaylardan endişe ediyorum.

ust uste kazık yemişseniz dahi bu o kisiyle sorununuz oldugu anlamına gelir.
diger 3üyle neden sogudunuz?
onlar bu durumu farkedip ikinizin arasında kusluge ragmen neden gorusmedi de yıllar sonra sizin barısmanızla eski 4lu tekrar bir araya geldi.

muhtemelen ben de sizin gibi barısır, ancak dost olmazdım.
fakat kazıgını yemedigim halde diger 3 kisiye de guvenemezdim.

onlarla dısarda arkadaslıgınıza devam edin.
diger turlu evde bir sorun oldugunda siz yine giden onlar da 3lu devam edenler olacak.

ayrıca yeni arkadas cevrenizle de mumkun oldugunca da grup kaynasması icin ugrasmayın BENCE.

Ben de ailemden üniversite harici ayrılmamışımdır ama yalnızlığı severim. Korkmuyorum nedn korkayım ki? Çocuk muyuz Allah aşkına? Kapını kilitle, dualarını oku Allah'ın izniyle bir şey olmaz Hem kötü birşey olacağı varsa ailenleyken de olur o yüzden paranoya yapmaya gerek yok

bence yurt, apart, pansiyon vs bisey bul kendin kal ennnnn rahatı

Universitedeyken sirf sorunlu insanlarla ugrasmamak icin son iki senemde yalniz yasadim, oyle bi keyif yok ya ilk iki senemde cok kavga gurultu, sirttan hancer yeme, kaziklanma gibi seyler yasadigim icin arkama bakmadan kacmistim ev arkadaslarimdan. Bi tane ev arkadasim yatak odamiza ayakkabilik yapmisti ya igrenc otesi Ben de temizlik konusunda olsun, duzen konusunda olsun kendi dogrularim var o yuzden yapamiyorum kimseyle. Eger ruhunda boyle duzen delisi bi kiz varsa hic bulasma kimseye. Yine de ben tek yasaman taraftariyim.

4 kişiden biri bendim, biri anlattığım bu arkadaşımdı, biri bu arkadaşımın arkasından attı tuttu sen haklısın biz de beraber takılırız görür o falan dedi. Fakat beraber derslerden kalınca çok yakın oldular ve bana bir gün dedi ki sana hak veriyorum ama onunla da küsemem. Ben şok oldum. Çıkarı uğruna beni harcamış oldu.

Diğer birimiz de elinde sınav soruları varken benden sakladı. Ben ona elimde ne varsa verdim en ufak şeyi söylerdim ama o yapmadı. Kendi fikri, Kendi davranışıydı saygı duydum ve hızla uzaklaştım.

Her zaman söylüyorum yeni çevremin ben de yeri farklıdır. Ben üniversitede arkadaşlığı onlarda gördüm. Hep dile getiriyorum. Diğerleri de bunun farkında zaten. Olabildiğince kaynaştırmamaya çalışıyorum.

pardon bodoslama girmisim konuya : )) diger ikisi olarak orayı duzelttigimi varsayın o zaman ; )

size hak verip sonra aynı sınıf arkadasıyız diye kusmesini beklemesem dahi zamanla benimle ilişki kurması "gruba" zarar verecegi icin uzak kalmayı tercih eden insanlar tanıdım...

keza diger not saklayanlar ise samimi gozukup sinsi planlar yapan kisiler olur ki onlarla ne dostluk ne de belli sınırlar ve kurallar icerisinde dahi ev arkadaslıgı olmaz bence.

korkularınızı bir kenara bırakın,
ya tek basınıza eve cıkın,

ya da icinize sinmiyorsa yeni cevrenizden 1-2kisiyle (fazlasına luzum yok) cıkın
(fakat bu durum sizin arkadaslıgınıza da zarar verir. bir uye cok guzel yorum yapmıs, ev arkadaslıgını apart gibi odaları kiralamak olarak dusunmuyorsanız evlilikten pek bir farkı olmaz bence. )

Eger maddi açıdan zorlanmayacaksanız, kesinlikle tek başınıza eve çıkın derim. Evinize misafir olarak gelir arkadaşınız.
Ne kadar iyi de olsan bir zaman sonra sorunlar patlak veriyor .. kendimden biliyorum.

buna özellikle ozen gostermenizi tavsiye ederim,
anlattıgınız kadarıyla arkadaslarınız pek saglam degil.
sadece kazık atan degil, hepsi sorunlu bence.
tekrar tekrar yazıyorum, onlarla eve cıkmayın. 3lu kalmayı da kabul etmeyin yani.

Merhaba canım.. Üniversite dönemimde de atandıktan sonraki ilk 1,5senemde de ev arkadaşlarımla kaldım.. Fakat 1,5 sene snra dayanamayıp ayrı eve çıktım.. 2,5 senedir yalnız yaşıyorum.. İllaki artıları da vardır ev arkadaşlığının ama her ikisinide tecrübe etmiş biri olarak kesinlikle ev arkadaşıyla fln uğraşma derim.. Ekonomik açıdan özgürsün çok şükür.. 2 kuruş fazla ver ama kafan rahat olsun.. Hiç korkarım falan diye düşünme.. Emin ol hiiiiç korkmuyosun.. Kapımı kitliyorum felak nas ayetel kursimi okuyorum gerisini allaha havale ediyorum ohhh miisss

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım..

Sanırım her ortamda var böyle tipler. Ben de mükemmelim demiyorum ama kişilere karşı hep bir duruşum oldu. Kimsenin yüzüne seviyorum deyip arkasından laf söylemedim. Neyse eski günlere gidip üzülmenin alemi yok. cevabınız için teşekkür ederim :)

Sen ayni evde yaşamak kolay mi zannediyorsun ? Sıfır sorunla delicesine aşık iki insan bile evlenince ayni evin içinde düşmana donusebiliyorlar ki sizinki bastan sorunlu bir arkadaşlık. Onuda gectim insan annesiyle bile anlasamiyor cogu zaman ayni evin icinde, sen bu kizla nsil anlasacaksin ? Yapma, zaten pek bir arada olmayiz herkes kendi isine bakar diye kendini kandirma, cidden pişman olursun.

İşte buraya konu açmamın, ikilemde kalmamın temeli bu 2 cümle. Sanırım farkındayım olacakların ama kendime itiraf edemiyorum. Ama tüm bu yorumlar düşüncelerimi açığa vurmamı sağlıyor.

Vallahi evlenmiyorsunuz neyin mecburiyetinde hissediyorsun da itiraf edemiyorum kendime psikolojisi içine giriyorsun ? Bu söylediklerim olacak şeyler ben üni ortamında can ciğer kankalarin ayni eve cikip tekme tokat ayrildigini cook gördüm. Eve cikmadan kendine itiraf etsen iyi olurbence. Tabi senin kararin.
İşte buraya konu açmamın, ikilemde kalmamın temeli bu 2 cümle. Sanırım farkındayım olacakların ama kendime itiraf edemiyorum. Ama tüm bu yorumlar düşüncelerimi açığa vurmamı sağlıyor.

en en yakin melek gibi bir arkadaşınızla eve ciksaniz bi sure sonra size seytan gorunecek. kaldi ki kazik atan biriyle eve cikmak.. asla derim.

Ev arkadaşlığı zor iştir, hiçbir sorununun olmadığı kuzu sarmanla bile eve çıkınca sıkıntı yaşarsın.
Ben bunca zamandır anladım ki, iki insanın aynı evde birbirine katlanıp devam edebilmesi için sevişiyor olmaları lazım.
Dolayısıyla, hal böyleyken, hele daha önceden sıkıntılı oldugun biriyle hiç çıkılmamalı bence.

Bence böyle düşünmeniz çok yanlış, insanın başına bir iş gelecekse her koşulda gelir. Çocukluğumdan beri evde yalnız kaldığım çok oldu, lisede iki sene yalnız yaşadım, üniversitedeyim hala yalnızım. Başıma ailemle birlikteyken geldiğinden pek fazla bir şey gelmedi. Üstelik evi kilitlemeyi bile akıl edemeyen oldukça aklı havada bir insanım. Tek yaşamak sadece birkaç koşulda dezavantajlıdır, geri kalan şartlarda en konforlusu diyebilirim. Eğer duygusal anlamda dengesizseniz, dışadönük olmanın ötesinde insan iletişimine bağımlı bir insansanız yahut gece korkudan uyuyamayacak bir insansanız bence bu arkadaşınıza tekrardan şans vermenizde bir problem yok. Ama eğer duygusal gelişimini sağlıklı olarak tamamlamış bir bireyseniz, hiç uğraşmayın ev arkadaşıyla falan.

Düşünsenize, market alışverişi var bunun, bulaşığı, temizliği... Herkesin farklı yaptığı şeyler bunlar. Ben ki birkaç ay ablamla yaşayayım dedim, ablamı deli gibi sevmeme rağmen gittiğinde zil takıp oynayacak duruma gelmiştim artık. İnsan ailesine, eşine böyle dolabiliyorsa bir düşünün lisede tenefüslerde beraber kantine gittiğiniz kankanızı kaç günde şeytani ritüellere kurban edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…