- Konu Sahibi mavisiyahcizgi
-
Üniversite malum öğrencilik, harçlık yetmek zorunda falan derken ev arkadaşlığı idare ediliyor da kendi ayakların üzerinde duruyorsan bence yalnız yaşamayı dene. Ben okurken ev arkadaşlarıyla çok sorun yaşadım, paramla rezil oldum o yüzden şu an yalnız yaşıyorum ve ev arkadaşı almayı da düşünmüyorum. İnsanın kendi evi olması başka bir şey. İstediğin zaman istediğin şeyi yapmak çalışan bir insan için önemli bence. Hem düşün ki yoğun bir günün ardından eve gelmişsin ev arkadaşların parti veriyor sen kafa dinlemek istiyorsun. Yalnızlık güzeldir, zamanla sıkılırsan kendine iş çevrenden ya da sosyal çevrenden bir ev arkadaşı edinirsin ama sana kazık atmış ve sırf küs kalmamak adına barıştığın insanla aynı eve çıkma bence.
Ben de ailemden üniversite harici ayrılmamışımdır ama yalnızlığı severim. Korkmuyorum nedn korkayım ki? Çocuk muyuz Allah aşkına? Kapını kilitle, dualarını oku Allah'ın izniyle bir şey olmazpeki hiç korkmuyor musun? Tek başınasın gece evine birileri girse mesela? Düşüncelerim çocukça gelebilir ama haberlerde sık sık görüyoruz. Belki ailemden hiç ayrılmadığım için bana öyle geliyor fakat ben bu tür olaylardan endişe ediyorum.
bence yurt, apart, pansiyon vs bisey bul kendin kal ennnnn rahatıMerhaba arkadaşlar
Üniversiteyi yeni bitirdim ve devlet memuru olarak bu ay işe başlayacağım. Yaklaşık 7 yıldır tanıdığım liseden arkadaşımla büyük ihtimalle aynı yerde göreve başlayacağız. Bu kız benim lisede en yakın arkadaşımdı. Aynı mesleği seçtik, aynı üniversiteyi kazandık, yine aynı sınıfa düştük.
Üniversitede 1. sınıfta hiç sıkıntımız yoktu. Fakat 2. sınıfta bana çok büyük kazık attı. Herkesin kaldıramayacağı bir şeydi. Bu aynı konuda bana yaptığı 2. hataydı. İlkinde sesimi çıkarmadım ama 2.sini affetmedim. Bir şey söylemeden kendimi çektim 4lü grubumuzun içinden. Zaten bu kızın alttan çok dersi olduğu için pek bir araya gelemedik.
Yavaş yavaş ipler koptu. Ben yeni arkadaşlar edindim, O yeni arkadaşlar edindi. Yaklaşık 1 sene küs durduk. Sonrasında kandil günü bana barışmamız için mesaj attı. Ben de çok değiştiğimi, artık eskisi gibi olmadığımı, arkadaşlığın benim için eskisinden daha farklı anlamlar taşıdığını yani kısacası artık en yakın arkadaşım olmadığını ama barışmamızın sıkıntı olmayacağını belirten uzun bir cevap attım, barıştık.
Başlarda mesafeli durduk birbirimize. Ben yeni arkadaşlarımı hiç yalnız bırakmadım sürekli onlarla takıldım. Derken bu eski 4lü benim çevremde yeni arkadaşlarımın içinde yer almaya başladılar ve aramızdaki buzlar eridi. Bir daha aynı hatayı yapacağını düşünmüyorum.
Şimdi yeni bir hayata başlıyorum. Benim bu eski arkadaşım beraber ev tutmayı teklif ediyor ama ben kararsızım. Size 2 sorum var ;
1- Ben bu arkadaşla eve çıkmalı mıyım?
2-İkimiz değil de 3 ya da 4 kişiyle eve çıksak daha mı mantıklı olur? Kalabalıkta herkes kendi işine bakar, birbirimizden beklentimiz olmaz diye düşünüyorum. Avantajlı ve dezavantajlı gördüğünüz durumları yazar mısınız?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum...
ust uste kazık yemişseniz dahi bu o kisiyle sorununuz oldugu anlamına gelir.
diger 3üyle neden sogudunuz?
onlar bu durumu farkedip ikinizin arasında kusluge ragmen neden gorusmedi de yıllar sonra sizin barısmanızla eski 4lu tekrar bir araya geldi.
muhtemelen ben de sizin gibi barısır, ancak dost olmazdım.
fakat kazıgını yemedigim halde diger 3 kisiye de guvenemezdim.
onlarla dısarda arkadaslıgınıza devam edin.
diger turlu evde bir sorun oldugunda siz yine giden onlar da 3lu devam edenler olacak.
ayrıca yeni arkadas cevrenizle de mumkun oldugunca da grup kaynasması icin ugrasmayın BENCE.
4 kişiden biri bendim, biri anlattığım bu arkadaşımdı, biri bu arkadaşımın arkasından attı tuttu sen haklısın biz de beraber takılırız görür o falan dedi. Fakat beraber derslerden kalınca çok yakın oldular ve bana bir gün dedi ki sana hak veriyorum ama onunla da küsemem. Ben şok oldum. Çıkarı uğruna beni harcamış oldu.
Diğer birimiz de elinde sınav soruları varken benden sakladı. Ben ona elimde ne varsa verdim en ufak şeyi söylerdim ama o yapmadı. Kendi fikri, Kendi davranışıydı saygı duydum ve hızla uzaklaştım.
Her zaman söylüyorum yeni çevremin ben de yeri farklıdır. Ben üniversitede arkadaşlığı onlarda gördüm. Hep dile getiriyorum. Diğerleri de bunun farkında zaten. Olabildiğince kaynaştırmamaya çalışıyorum.
Her zaman söylüyorum yeni çevremin ben de yeri farklıdır. Ben üniversitede arkadaşlığı onlarda gördüm. Hep dile getiriyorum. Diğerleri de bunun farkında zaten. Olabildiğince kaynaştırmamaya çalışıyorum.
pardon bodoslama girmisim konuya : )) diger ikisi olarak orayı duzelttigimi varsayın o zaman ; )
size hak verip sonra aynı sınıf arkadasıyız diye kusmesini beklemesem dahi zamanla benimle ilişki kurması "gruba" zarar verecegi icin uzak kalmayı tercih eden insanlar tanıdım...
keza diger not saklayanlar ise samimi gozukup sinsi planlar yapan kisiler olur ki onlarla ne dostluk ne de belli sınırlar ve kurallar icerisinde dahi ev arkadaslıgı olmaz bence.
korkularınızı bir kenara bırakın,
ya tek basınıza eve cıkın,
ya da icinize sinmiyorsa yeni cevrenizden 1-2kisiyle (fazlasına luzum yok) cıkın
(fakat bu durum sizin arkadaslıgınıza da zarar verir. bir uye cok guzel yorum yapmıs, ev arkadaslıgını apart gibi odaları kiralamak olarak dusunmuyorsanız evlilikten pek bir farkı olmaz bence. )
Sıfır sorunla delicesine aşık iki insan bile evlenince ayni evin içinde düşmana donusebiliyorlar ki sizinki bastan sorunlu bir arkadaşlık. Onuda gectim insan annesiyle bile anlasamiyor cogu zaman ayni evin icinde, sen bu kizla nsil anlasacaksin ?
İşte buraya konu açmamın, ikilemde kalmamın temeli bu 2 cümle. Sanırım farkındayım olacakların ama kendime itiraf edemiyorum. Ama tüm bu yorumlar düşüncelerimi açığa vurmamı sağlıyor.
peki hiç korkmuyor musun? Tek başınasın gece evine birileri girse mesela? Düşüncelerim çocukça gelebilir ama haberlerde sık sık görüyoruz. Belki ailemden hiç ayrılmadığım için bana öyle geliyor fakat ben bu tür olaylardan endişe ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?