• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev borcu

Evlenmeden once edinilen malda hakkiniz yok diye biliyorum.
+1 iyi düşünün Allah korusun boşanma vs bir durum olur hiç bir hak talep edemezsiniz ve ayrıca bende ödedim deseniz bile bir çıkarı yok bu durumun ama ev ödemesi için kredi çekilir ve o parayı banka aracılığı ile eşinize verdiğinizi açık bir şekilde ıspatlarsanız çektiğiniz kredi tutarını ilerki zaman kredi faiz oranı kadar geri alabilirsiniz dipnot : avukatınız çok sağlam olursa tabi
Yorumları okudum da canım Evi eşinizin ailesi ödesin artık sizde bir ailesiniz bence kendiniz için yatırım yapın kesinlikle ödemeyin eşinizde ödemesin

Toplam borcun ne kadarı ödenmiş, ne kadarı evlilik içinde ödenecek? Yani ödemeyin desek o evde oturacaksınız eşiniz ne diyecek? Evlenmeden önce oturup konuşun biraz sinir bozucu bir konu.

ben sizin yerinizde olsam evin standart kira getirisi disinda 1 kuruş fazla ödemezdim, eşime de ödetmezdim...madem krediyi baba ve kardesler adına ödeyeceksiniz o zaman orda oturmayın başka bir ev alıp ortak tapu yaptırıp kendi kredinizi ödeyin, uyanık babası da evi kiraya verip krediyi kendi tamamlasın bi zahmet , veya siz direkt kiraya çıkın en azından evimizde oturuyor diyemesinler

Klasik maaşı olan bir kadınla evlenip mal sahibi olalım kafası

Sizi eş olarak alan adam. Babasının üstüne olan evin borcunu ödetecekse niyeti dana besleyip sütünü ve etini satmakla aynı yöndedir.

Artık bu erkeklerin kadınları köle gibi kullanıp bir de parasını sömürnesinden fenalık geldi. Ne ara bu kadar iğrenç bir toplum olduk biz...

Bence siz aynı evde yaşayıp çocuk yapmadan önce çok çok iyi düşünün. Evlilik mutlu olmak için yapılır. Dert çekmek için değil

Valla eski ben derdim ki ; sen de oturacaksın o evde. Farket ki kira veriyorsun. Bu küçük şeylerin hesabını yapmayın.

yeni ve akıllanmış ben diyorum ki ; erkekler boşanırken o kadar çirkinleşiyor ki 10 TL hesabı yapıyorlar. İyi niyetin sonunda sana aptallık olarak geri dönüyor. Bu yüzden hakkın olmayan maldan asla ve asla borç ödeme. Sen de evlenmeden önce aynı tutar ödeyeceğin bir araba borcuna vs. Gir. Sen onu öde, o evi ödesin. Ve bunu baştan konuşun. Ödemeler nasıl olacak diye. Gerekirse tapu devri yapılsın evlilikten sonra sizin üzerinize. Borcu o şekilde ödemeye devam edin. Ev araba gibi değil. Borcu varken devri yapılıp ödeme devam edebiliyor.

Ev babasının üzerine mi? 😒😒 bu erkeklerin aklına şaşırıyorum.. hadi ev alıyorsun niye kendi üzerine almıyorsun gidip babanın üzerine yapıyorsun.. sonra da benim evim var...Mesela benim eşimin evi yok.. Ama babasının bize verdiği evde oturuyoruz .. Bunu biliyorum.. ama size evm var diye yalan atmış...

Bosanma durumunda bı hakkınız olmayacak ha o evde oturacaksanız odenebılır bılemedım bu devırde kımseye guvende kalmadıkı esın ode densın. Ama tapu esınızın babasının ustuneymıs suan nıkahta var esınıze dıyınkı baban evı bıze satıs yapsın odeyım yoksa odemem ne olur ne olmaz baska cocuk varsa hatta onları one sur ılerde allah korusun babana bısey olsa mıras olacak de tapuyu alın zaten ortak olacak yenınalacagınız ıcın ondan sonra odersınız

Acaba esınız bılerek tapuyu babasının uzerıne yapıyor da ülkede boşanma halinde aıleden kalan mallar uzerınde karsı tarafın hakkı olmuyor.babası esınıze bırakabılır evı.Oyuzden böyle güvenceye de alabılır

Siz ödemeyin ev borcunu eşiniz ödesin siz fatura ya da mutfak masrafı gibi seyleri ödeyin

Tapu kayınpederinizin üstüneyse kesinlikle bir çözüm bulun bosandıgınız zaman hak iddaa edemezsiniz allah korusun tabi ama hayatın ne getirceği belli olmaz

Eşiniz kredinin tamamını mı ödüyor?

Bazı aileler çocuklarına diyor ki “Bu ev senin, şuradaki ev de senin”. Halbuki tapu babanın üzerine ve babanın kastettiği şey : ben öldükten sonra bu evler sizin.

Benzer bir durum erkek arkadaşımın ailesinde var. Babası 3 ev almış. Birinde karısıyla kendisi yaşıyor. Birinde kızı yaşıyor. Birini de erkek arkadaşıma vermiş. Ama tapular adamın üzerine. Ha ödemeyi adam yapmış, çocukların pek bir katkısı olmamış normal bu durum. Erkek arkadaşım habire benim evim benim evim diye bahsediyordu. Dedim ki baban ya da annen hasta olsa, ciddi paralar gerekse o ev satılır. Hayır evi satmayalım denemez. O insanların yaşlılıkları için birikimi bir nevi.

Sizin evin peşinatını kim ödemiş? Krediler kaç tl aylık? Kaç sene ödeme kalmış geriye?

Eğer ki ödemeler 1500₺ filansa zaten onu kiraya verecektiniz. Kayınpeder sizi kendi evinde oturtmuş gibi olacak. Ha kayınpeder peşinat verdiyse, kredinin bir kısmını ödüyorsa zaten o ev nişanlınızın değil.
Tamamını nişanlınız ödedi ise tapuyu ortak üzerinize alıp ödemelere devam etmeyi önerebilirsiniz. Diğer türlü aileniz haklı çıkar.

Tapusu bizim olmayan hiçbir borcu ödemek istemiyorum deyin. Ölünce bize kalacak, yok canım nasılsa bizim vs gibi vaatleri bir kenara bırakın gerekirse evin borcunu bitirsin öyle evlenin diyeceğim ama nikahlısiniz

Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Yani o ev borcu ödese siz de paranizi kenara ayirip tatile mi gideceksiniz eşinizi birakip. Artik kese ortak, ev de ortak, üzerine dusunecek bir mesele yok. Tabiki dolayli olarak ödeyeceksiniz.
Ailenize hıhı o ödüyor diyin geçin laf dinlemek istemiyorsanız

Aa bi dakika tapu esinize değilse is değişir. Bence konusun eşinizle tapuyu alin. Bu ne sacma iş tapu kiminse borcu odemesi gereken o dur yani

Back
X