e adam babasına ev alsın ben de maaşımla adama bakayım besliyim ortak giderleri ödiyim, aynı hesaba gelmiyor mu?Siz ödemeyin ev borcunu eşiniz ödesin siz fatura ya da mutfak masrafı gibi seyleri ödeyin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
e adam babasına ev alsın ben de maaşımla adama bakayım besliyim ortak giderleri ödiyim, aynı hesaba gelmiyor mu?Siz ödemeyin ev borcunu eşiniz ödesin siz fatura ya da mutfak masrafı gibi seyleri ödeyin
Kızım akıllı ol nikahtan önce edinilen mal esine aittir parasımı ödesen bile tabuyu ortak ikiniz üstünüze alın resmi olarak imzayı at elindw tabu belgen olsun söylenen laflara verilen sözlere sakın inanma ilerde basına ne gelecegı belli olmazArkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?
Aynen öyle bu zamanda hic kimseye guven olmuyor evlendikten sonra sonra basına tasa vurmak yerine akıllı adımlar atmak gerekBir sey daha,esiniz bu krediye ortak olacaksa sizin de rizanizi almaliydi. O evde otursaniz bile yapilan ödeme kayınpedere gidecek. Yani karı koca ikinizin bütçesi yeni ailenizin dışına çıkmış olacak.
Evet, evlendikten sonra edinilen taşınır taşınmaz tüm mallar boşanma halinde mal paylaşımı rejimine girer, ev, arsa, tarla, araba.Kızlar evlendikten sonra alınan ev , bosanma esnasında ikiye mi bölünüyor ?
Misal eşim kredi çekti ev aldı, tapu onun üzerine, evin geçimini de ben kendi maaşına sağlıyorum.
Şimdi boşanma vs esnasında o evin yarısi otomatikmen benim mi oluyor ? Vermeme durumu falan olabilir mi ?
canim düşünceni çok beğendim, çalışiyorsan ve bekarsan benim bir erkek kardeşim var o da bekar, babam da yeni lebi derya guzel bir ev aldı, evlenseniz orda otursaniz diyorum hem babamın krediyi ödersiniz ilerde yarısı da bana miras kalır, düşünür müsün?Ödemelisiniz bence
Şöyle aslında,Kızlar evlendikten sonra alınan ev , bosanma esnasında ikiye mi bölünüyor ?
Misal eşim kredi çekti ev aldı, tapu onun üzerine, evin geçimini de ben kendi maaşına sağlıyorum.
Şimdi boşanma vs esnasında o evin yarısi otomatikmen benim mi oluyor ? Vermeme durumu falan olabilir mi ?
Keşke çekişmeli dava acip avukatla herseyinizi isteseydiniz. Üzüldüm durumunuza.Hiç kimse boşanmak için evlenmiyor.
Fakat boyle bir durum oluştuğunda karşındakini tanıyamıyorsun. Mesela ben evlendigim günden beri tüm maaşımı eşime yolladım. Ona çok güveniyordum ve asla ondan beklemezdim. Ama boşanırken senin bana ne faydan dokundu ki dedi zırnık koklatmadı. Düğünde takılan altınlarım ailemin yardımları benim bekarken oluşturduğum birikimlerim hepsinin üstüne kondu ama hala ona yeterli gelmiyor. Yani biraz yüz bulsa bana birkaç yıl daha çalış hadi şu evin de taksitlerini ödeyiver vs devam et diyecek. Sırf anlaşmali bosanalim hayatım bana kalsın diye herşeyi ona bıraktım. Ceketimi alıp çıktım evden o derece yani.. Elinden gelse beni çırılçıplak sokağa atardı o derece... Yıllarca yemedim içmedim gezmedim giyinmedim hiçbir sey almadım. Noldu elimde hiçbir şey yok su anda...
Yıllarım emeklerim hepsi ziyan oldu.
Demem o ki aşkınızdan ölseniz de ( benim maduriyetim bu adama aşık olmamdan ve kıyamamamdan kaynaklandı) mantıklı davranın. Sizin de olmayan bir şeyi asla ödemeyin.
Siz evlenmeden birseyler alın ve onu ödeyin. Esiniz de tapuyu ya üstüne alsın ya da onu da ödemesin yeni bir ev alın beraber ödeyin
Keşke çekişmeli dava acip avukatla herseyinizi isteseydiniz. Üzüldüm durumunuza.
Allahindan bulsun. O ev de yedigi paralar da bir sekilde cikar ondan.
Aynen valla bu zamanda biraz mantık evliliği olmalı cunku zamanın erkeklerine guven yokEvet, evlendikten sonra edinilen taşınır taşınmaz tüm mallar boşanma halinde mal paylaşımı rejimine girer, ev, arsa, tarla, araba.
Ama evlenmeden önce alındıysa veya kadına ya da erkeğe miras yoluyla bir mal kaldıysa onlar mal paylaşım rejimine girmez.
Burada niyet önemlidir, konu sahibesi bir mesaj yazıp gitmiş, krediyi çeken kayınpeder mi, ev kayınpederin üzerine mi bahsetmemiş ama maalesef istisnalar kaideyi bozmaz, bazı erkek aileleri oğullarının evleneceği kızı mal kaptırılmaması gereken el kızı gördüğünden, anlaşamazsanız ona mal mı kaptıracağız deyip ev vb malları evlenmeden önce alıyor kendi üzerine yapıyor, oğluna yalnızca kullanım hakkı veriyor, evlilik süresince de geline takılan takılar vb her şeye el koyuyorlar, boşanma halinde de kadın dımdızlak ortada kalıyor, o yüzden kadınlar biraz uyanık olmalı, kimse boşanmak için evlenmez ama karşınızdaki daha evlenmeden boşanma hesabı yapıp kötü niyet gösteriyorsa da al öbür yanağıma da vur dememek lazım.
Sanırsam demiş o da kesin değil daha.Nolur konu açarken biraz ayrıntıya girin evin eşinizin babasının üzerine olduğunu öğrenmek için illaki bütün yorumları okumamız mı gerekiyor? İlk yazdığınıza göre cevap verecek olsaydım tabiki yardım edeceksiniz derdim ama ev babanın üzerine ise tek kuruş vermezdim.
Cok üzüldüm inan senin yerinde olsam asla altınları bıraköazdım onlar senin mehrin hic kıöse alamaz ama kader iştr insanın basına ne gelecego belli olmuyor inşallah bundan sonraki hayatında cok mutlu olursunHiç kimse boşanmak için evlenmiyor.
Fakat boyle bir durum oluştuğunda karşındakini tanıyamıyorsun. Mesela ben evlendigim günden beri tüm maaşımı eşime yolladım. Ona çok güveniyordum ve asla ondan beklemezdim. Ama boşanırken senin bana ne faydan dokundu ki dedi zırnık koklatmadı. Düğünde takılan altınlarım ailemin yardımları benim bekarken oluşturduğum birikimlerim hepsinin üstüne kondu ama hala ona yeterli gelmiyor. Yani biraz yüz bulsa bana birkaç yıl daha çalış hadi şu evin de taksitlerini ödeyiver vs devam et diyecek. Sırf anlaşmali bosanalim hayatım bana kalsın diye herşeyi ona bıraktım. Ceketimi alıp çıktım evden o derece yani.. Elinden gelse beni çırılçıplak sokağa atardı o derece... Yıllarca yemedim içmedim gezmedim giyinmedim hiçbir sey almadım. Noldu elimde hiçbir şey yok su anda...
Yıllarım emeklerim hepsi ziyan oldu.
Demem o ki aşkınızdan ölseniz de ( benim maduriyetim bu adama aşık olmamdan ve kıyamamamdan kaynaklandı) mantıklı davranın. Sizin de olmayan bir şeyi asla ödemeyin.
Siz evlenmeden birseyler alın ve onu ödeyin. Esiniz de tapuyu ya üstüne alsın ya da onu da ödemesin yeni bir ev alın beraber ödeyin
Bu elbette her erkek için geçerli değil, genelliyorum sanılmasın ama çevremde ve sitede öyle şeyler gördüm ki, aşkından ölüyorum bitiyorum denilen kadınlar boşanırken 5 kuruşsuz bırakıldı, birikimi, evi barkı geçtim kadının çeyiz diye getirdiği şeyleri dahi vermeyenler var, gece yarısı üstünde bir gecelikle yalınayak evden atılanlar var.Aynen valla bu zamanda biraz mantık evliliği olmalı cunku zamanın erkeklerine guven yok
Valla kardesim ben de cevremde cok örnegini gördüm her zaman derim kadın elinden geldigi kadar okumalı kendini kurtarabilmeli cunku insanlar cok degişti kaynana görümce hepsi aynı olmuyor yani kadın her zaman eziliyor o yüzden kızlar cok akıllı adımlar atmalı evlenmeden önce bırakın askından ölüyorumları biraz mantık üzerine kurun erkeklerin sevgisi cok cabuk bitiyor hemen heveslerini alıuorlar sonra iş maddiyata dönüyor ondan sonra kavgalar baslar v. SBu elbette her erkek için geçerli değil, genelliyorum sanılmasın ama çevremde ve sitede öyle şeyler gördüm ki, aşkından ölüyorum bitiyorum denilen kadınlar boşanırken 5 kuruşsuz bırakıldı, birikimi, evi barkı geçtim kadının çeyiz diye getirdiği şeyleri dahi vermeyenler var, gece yarısı üstünde bir gecelikle yalınayak evden atılanlar var.
İnsanı böyle hesaplar yapmaya zorlayan erkekler utanmalı, yıllar evvel tesadüf eseri tanıştığım bir kadıncağız bana hayat dersi olmuştu.
7-8 yaşlarında 1 oğlu vardı, eşi hem aldatıyormuş, hem şiddet varmış, hem de evin hiçbir ihtiyacını karşılamıyormuş, kadının canına tak etmiş boşanmak istemiş, ki kadının anlatmasına göre adamın durumu epey iyiymiş ama eşi ve eşinin ailesi içten pazarlıklı insanlarmış demek ki, aslında adamın olan hiçbir mülk onun adına kayıtlı değilmiş, her şeyi babasının üzerine yapmışlar, öyle bir kumpas kurulmuş ki kadın evladı için nafaka bile isteyemeyecek şekilde alt yapı oluşturulmuş, kadın evladıma bile nafaka isteyemezmişim diye ağlıyordu.
1- Tapusu eşimin babasının üstüne olan eve para vermem mümkünse eşime de verdirmem.Arkadaşlar herkese merhabalar.Ben nikahlıyım düğünüme az kaldı.Eşim ve ben çalışıyoruz.Eşime alınan evin borcunu ikimiz de çalıştığımız için ortak mı öderiz yoksa hepsini eşim mi ödemek zorunda.Bu borç ben evlenmeden önce yapılmış ben ödemekle yükümlü müyüm. Çünkü kendi ailem inşallah borcu sana ödetmez diyor istemiyorlar benim ödememi.Ne yapmam gerektiğini bilemedim ayrıca eğer ben de ödersem aylık 2500 lira vericem. Siz olsaydınız eşinizin borcunuza ortak olur muydunuz?