EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

Kesinlikle biz de sıkıyoruz zaten ama anlatmak istediğim şey farklı 2 kişinin maaşına zaten dokunuyorum giderler bizim kişisel ve gezme nasrafimiz oluyor ben sadwcw benim primimi kenara koyuyorum onuda gereksiz harcamayalım diye
yaşadığınız hayattan mutluysanız harcama kısmı kimseyi ilgilendirmez.kimi kıyafet düşkünüdür kimi tatil gezi vs kimi kitaplara kimi arabalara kimi dışardan yemek yemezse mutlu olur kimine gereksiz gelir.yani bunların bir matematiği yok ki.bana da alkol sigara parası gereksiz gelir ama kullananlara da asla tek laf etmem

Evli evliliginde sorun olmayan insanların birbirinden para saklamasını tuhaf buluyorum ben. Eşim saklasa hayal kırıklığına uğrardim.

ikimiz de çalışıyoruz ama ev bütçesini ayarlama işi eşimde, eşime bu konuda çok güveniyorum, parayı iyi yönetiyor, evimizi arabamızı çoktan aldık ödedik çok şükür, şimdi de çocuklar için birikim yatırım vs yapmaya çalışıyoruz, tabi kendimizden cok kısmıyoruz, iyi kötü tatilimizi yapıyoruz

Gizli para olaylarına karşıyım. Eşim maaşıyla evi geçindirir gezme tozma vs olaylarını yapar, benim maaşım da birikir. İkimizin isteği bu yönde.

Tabiki bende şimdiye kadar saklamadim ama dediğim gibi eşime söylesem buraya gidelim şunu da yapalim dicek bende zaten maasimizla yapıyoruz en azından prime dokunmayan damlaya damlaya göl olur düşüncesiyle ilerde çocuğuma biseyler yapmak istiyorum bunu lütfen art niyetli algılamayin benim maaşımı kurusu kuruşuna esim bilir ama karismaz hesap sormaz zaten bense böyle bi karar aldım bende eşimden sbiseyler saklama taraftarı değilim ve hiç bir kötü niyetim yok

Tabiki bende şimdiye kadar saklamadim ama dediğim gibi eşime söylesem buraya gidelim şunu da yapalim dicek bende zaten maasimizla yapıyoruz en azından prime dokunmayan damlaya damlaya göl olur düşüncesiyle ilerde çocuğuma biseyler yapmak istiyorum bunu lütfen art niyetli algılamayin benim maaşımı kurusu kuruşuna esim bilir ama karismaz hesap sormaz zaten bense böyle bi karar aldım bende eşimden sbiseyler saklama taraftarı değilim ve hiç bir kötü niyetim yok
valla ben geleceğimi bir erkeğin bir gün değişebilecek insafına bırakmazdım.gayette gizli paranız olabilir abartılı olmadığı sürece.kadının birikimi eninde sonunda gene kendi çocuğuna gider ama erkeğin gizli birikimi yılların sonunda bambaşka kadınlara gider.kesinlikle biriktirin evliliğinizde sorun olmasa da.

Gizli para olaylarına karşıyım. Eşim maaşıyla evi geçindirir gezme tozma vs olaylarını yapar, benim maaşım da birikir. İkimizin isteği bu yönde.
Bir kişinin maaşıyla sizin dediklerini yapamıyoruz o yuzden bende destek oluyorum bizim aramızda kalsın da senin benim yok biz var ama ne kadar olursa o kadar harcaniyo

Bir kac tane birikim hesabımız var, birikiyor mu o tartisilir tabi de var yani 😅
Cocuklar için, tatil için, ev kredisi icin.

Hepsine aylik para yatiriyorum, kisaca hepsine olduğu kadar olmadığı kader... Akmasa da damlasin diyerek.

Tatil paramizi yil içinde yiyoruz.

Bir kac tane birikim hesabımız var, birikiyor mu o tartisilir tabi de var yani 😅

Hepsine aylik para yatiriyorum, kisaca hepsine olduğu kadar olmadığı kader... Akmasa da damlasin diyerek.

ayrı ayrı hesaplar güzel fikirmiş.böylece hepsine uygun miktarı yatırırsın karışmazlar.

valla ben geleceğimi bir erkeğin bir gün değişebilecek insafına bırakmazdım.gayette gizli paranız olabilir abartılı olmadığı sürece.kadının birikimi eninde sonunda gene kendi çocuğuna gider ama erkeğin gizli birikimi yılların sonunda bambaşka kadınlara gider.kesinlikle biriktirin evliliğinizde sorun olmasa da.
Evliliğimde sorun yok dediğim gibi ikimizde maaşlarının evimize harcıyoruz suan gayet güzel geçiriyoruz bizede rahatça para kaliyo ama primleri bilse hepsini degil bir kısmını at dicek diğerlerini gidip gezelim yiyelim dicek ama bunun için paramiz zaten var fazlası olunca fazla yapalim dicek o yzuden bunu yapıyorum

Evliliğimde sorun yok dediğim gibi ikimizde maaşlarının evimize harcıyoruz suan gayet güzel geçiriyoruz bizede rahatça para kaliyo ama primleri bilse hepsini degil bir kısmını at dicek diğerlerini gidip gezelim yiyelim dicek ama bunun için paramiz zaten var fazlası olunca fazla yapalim dicek o yzuden bunu yapıyorum
ben sizi haklı buldum valla.çocuk yok henüz ki ondan kısıyorsunuz desem.siz akarken testiyi doldurmak istiyorsunuz.ben de aynını yapardım bu devirde

Cocuklara yatirdigim cok cüzi mesela, para bile değil aylik bakinca, ama cocuk 8 yasina gelmiş böyle böyle , simdi özel bir ihtiyaci olsa karsilariz.

ben sizi haklı buldum valla.çocuk yok henüz ki ondan kısıyorsunuz desem.siz akarken testiyi doldurmak istiyorsunuz.ben de aynını yapardım bu devirde
Ben eşimden asla saklamam ama çocuğum olunca da eşime yüklenmek istemiyorum onu zora sokmak istemiyorum o yüzden böyle yapıyorum kendime kişisel biriktirmiyorum esimle benim ve çocuğumuzun geleceği için yapıyorum

Ben eşimden asla saklamam ama çocuğum olunca da eşime yüklenmek istemiyorum onu zora sokmak istemiyorum o yüzden böyle yapıyorum kendime kişisel biriktirmiyorum esimle benim ve çocuğumuzun geleceği için yapıyorum

Esinizin bir sey yapmiyoruz dedigi ne ama, o önemli.

Cocuksuz genc bir cift tatilinden, konserinden kismamali bence. Tabi butceye bagli, ama sıfır da olmamali. Arayi bulmali bence. Gelecege yatırım onemli, ama gencliginiz de geçiyor.

Bakin aylar sonra ilk defa cocuklars bakacak birisi bulabildim de bu hafta sinemaya gidebilicem. Yani gelecekte paraniz olsa bile farklı engeller olacak. Bu gününüzü aman diyim degerlendirin.

Para saklamak degil aslında sadece ilerde yine ikimizin çocuğumuzun geleceği için biseyler yapmaya çalışıyorum sanırım yazdıklarımı tam ifade edemedim. Suandada zaten hersekilde gayet guzel geçiriyoruz ben bazen yüklü miktarda prim qliyorum kenara atıyorum dediğim para o para yine evdeki destegimi esirgemiyorun
Eşinize birikim yapalım deseniz yok yapmayalım harcayalım mı der ki gizliyorsunuz ben anlamadım.
Para biriktirmek kötü birşey değil,ev alamasanız bile ilerde acil bir durum,gereklilik vs olunca elinizde bir miktar bulunmasi tabi ki güzel ama gizli saklı olmasi sevimsiz.
Ben şu an çalışmıyorum,eşimle ikimizin de banka hesaplarımız telefonlarimızda,biriktireceksek,yatırım yapacaksak vs konuşup karar veriyoruz fon alalım,vadeliye koyalım vs diyerek. Bana bir miktar para geldi miras sebebiyle , hesabıma yatırdım birlikte karar verip işletiyoruz,tam tersi durumda da eşimin yüklü alacakları geldiğinde yine aynı şekilde hareket ederiz.
Saklamam,benden saklanmasını da istemem,hayatı paylaşıyoruz biz paramızı mı paylaşamayacağız?
Ha güven probleminiz vardır,savurgandır anlayabilirim ama maaşını komple evin ihtiyaçlarına yatıran birinden de saklanmaz bence.
Bilse eşiniz de belki rahat bir nefes alacak,orada paramız birikiyor diyerek. Belki o da maaşından arttırıp ekleyecek üzerine kendini zorlayıp.

Eşinize birikim yapalım deseniz yok yapmayalım harcayalım mı der ki gizliyorsunuz ben anlamadım.
Para biriktirmek kötü birşey değil,ev alamasanız bile ilerde acil bir durum,gereklilik vs olunca elinizde bir miktar bulunmasi tabi ki güzel ama gizli saklı olmasi sevimsiz.
Ben şu an çalışmıyorum,eşimle ikimizin de banka hesaplarımız telefonlarimızda,biriktireceksek,yatırım yapacaksak vs konuşup karar veriyoruz fon alalım,vadeliye koyalım vs diyerek. Bana bir miktar para geldi miras sebebiyle , hesabıma yatırdım birlikte karar verip işletiyoruz,tam tersi durumda da eşimin yüklü alacakları geldiğinde yine aynı şekilde hareket ederiz.
Saklamam,benden saklanmasını da istemem,hayatı paylaşıyoruz biz paramızı mı paylaşamayacağız?
Ha güven probleminiz vardır,savurgandır anlayabilirim ama maaşını komple evin ihtiyaçlarına yatıran birinden de saklanmaz bence.
Bilse eşiniz de belki rahat bir nefes alacak,orada paramız birikiyor diyerek. Belki o da maaşından arttırıp ekleyecek

Artırıp eklemez cok para kazanmiyoruz zaten neyi biriktirelim kafasında bende maaşımı ortaya koyuyorum zaten olabildikce destek oluyorum primimi de çocuğumun geleceği için kullanmak istiyorum bunda art niyet yok dediğim gibi eklendiğinden beri çalışıp eşime destek oluyorum yaterki evime gitsin diye kendimden fedakarlık da yapiyorum ama geleceğimiz içinde biseyler yapmak istiyorum

Bir kadın var Özlem Denizmen diye o kadın geliri yüzdelere ayırıp ne kadar neye harcanması gerek diye anlatıyordu baya.En mantıklısı o zaten, ne kadar gelir varsa ona orantılı harcama birikim vs ayırmak lazım.

Bence kendinize kişisel birikimde yapabilirsiniz neden olmasın.Bence herkesin kişisel birikimi olmalı zaten, dünyanın bin türlü hali var.

Back
X