• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev duzeni kadin erkek catismasi vs kocam mi hakli?

belki ayip kacacak ama fikir acisindan soyluyorum esim iliski sirasinda sen benim kolemsin bana lordum de bana kralim de falan diyor. bunlarin gercekte soyleyemediklerinin disavurumu olduggunu dusunuyorum.

ayyy çatladım lordummuu yuhhhhhh kazulet le bu adam sen de üstüne cık ver kamcıyı adamın ego tavanlarda :52:

hımmm o sinir patlamalarına sen de girdin demek:52: ben evli değilim o yüzden öyle bir şey yaşamadım ama sanırım sunduğum öneri test edilip krizantem tarafından onayladı:34:

aman boşver sal gitsin herkes titiz olacak diye bir kural mı var

hemde ne onayladım valla elimde sopam eksikkk :23::47:

3 yaşında hiperaktiv bir oğlum var. ayrıca 8-6 çalışıyorum. işten çıkıyorum eve geliyorum 18:40 .kayınvalidem sağ olsun yemek yapıp veriyor hazır yemeği ısıt ye topla 20:00. oğlum o kadar hareketli ki tahmin edemezsiniz. eşim çocukla ilgilendiği halde 1 makina çamaşır yıkayıp seremiyorum.
Hiperaktiv çocuğu olanlar bilir. evde kuruyan çamaşırlardan oyuncaklardan oturacak yer yok. evin temizliği için ne uykumdan fedakarlık ederim ne çocuğuma ayıracağım vakitten kısarım. benim için en önemli şey oğlum o nekadar benle olmak isterse ben o kadar onunlayım. onu ilgiye sevgiye doyurana kadar evin içini gözüm görmez. yarın öbür gün zaten temizliği yapacak çok vaktim olacak önemli olan oğlum ve kocamla kaliteli vakit geçirmek. eşim arada banada takıldı ev dağınık falan diye valla bu düşüncelerimi onda aktardım güzelce ben robot değilim. hem çalışıyorum hep hiperaktiv bir yavrumu sabırla büyütüyorum. benden bu kadar. daha da zorlarsam kendimi sağlığımdan olurum. kocanıza bence bu şekilde anlatın derim

Son düzenleme:
valla bir dağınık kocada bende hiçbirşeyini kaldırmaz.hafta sonu yiğeni askere gitti müzik setini istediler bayağıda büyük.bugün cuma ve hala yerine konulması için beni bekliyor.bende vitrinin üzerine koydum indirmesin diye ben onu tek başıma çıkardım kendisi indiremiyormuş ne yaparsa yapsın illa beni çağırır.tek başına yapamaz.ona sırf çalışması için oda tahsis ettim artık eşyalarını oraya koydumki dağınıklık eve yansımasın diye şimdi odaya gir resmen kulis arkası gibi.haftanın 5 günü gömlek giyer her vitrini kulpunda 1 gömlek asılı eve biri gelincede erkekliğe bürünüp ev de nekadar dağınık toplasan biraz diyo küçük cinnetler geçirtiyo bana.ama yemek kısmına yardım eder süper yemek yapar.temiz ama dağınık ev başka,hem dağınık hem pis ev başka.siz temizliğimi yapıyorum diyorsanız dağınık olsun ev önemli değil hatta benim ufaklıkta eşime dağnıklığı için çıkışmalarıma şahit olduğu için oda çıkardığını toplamadığında bunu buraya kim attı diye kızıyorum hemen babam yaptı anne diyo:)))çalışıyorum akşam uzanıp kumandayı elime almayalı yıl oldu oturuş yok direk yatış benimki pert olmuş şekilde

Son düzenleme:
peyganber efendimizin sözüyle başlayarak kendi düşüncelerimi aktarıcam peyganberimiz derki ev işi temizlik yemek yapmak kadınların sorumluluğu değildir lütfudur demiştir ki çamasırlarını kendisi yıkar yemeklerede elinden geldiğince yardım ederdi
ilk başta itiraf etmem gerekirse okurken kocanıza hak verdim ama haklıyken haksız duruma düşürmüş kendinsini temizlik istemesi haklı yanı ama anladıgım kadarıyla cokta dagnık değilsiniz bizim şu anda ki yetiştirilen erkeklerin bir çopu temizlik miş dagınıklık mış hak getire diye düşünerek yaşarlar kadın yaparsa yapar yapmazsada cogunun umrunda olmaz acıkcası tek giyecekleri varsa yemekleri eksizdir yapılıyorsa yatakta kadın arkadasını dönmüyorsa tmm dır ideal evlilik benim gözlemlediğim kadarıyla şimdilik ama bazıları düzene önem verir ya yardım etmeye calısırlar yada böle bıdı bıdı yaparlar yok öle laf cambazlığı ne kadar ekmek o kadar köfte hem cocuk bakmak hem kocanın dagınıklıgı hemde ev sorumluluğu kadın calısmasada aynı anda agır sorumluluktur okadar laf edeceğine accık elini işe attın agır agır eleştirilerde bulunmasın biraz da patavatsızlık var sanırım takıntılı hale getirmiş en güzel anınızda bile bunları konusuyorsa ben psikolojiktir diye düşünmeye başlarım anladığım kadarıyla sadece temizlik değil bir cok konuda eleştirmeyi seven biri bu kötü iyerlerinin kalktıgı acık ya susacak yada kavga ederek kocanızı yontacaksınız secim sizin

tabii ben kendimde hata gormesem zaten acmam konuyu.
bir de kavga ediyoruz sonra sululuk yapiyor baristik diyelim. ayni konuyu acmasi yarim saat surmuyor ki.
kendine giden herhangi bir elestiri 3 kat misliyle geri donuyor. belki ben de sizin gibi duzenli olsam daha cok hakkim olur laf etmeye daginiklik hakkinda, ama ben kendim de daginik olunca birsey diyemiyorum.

bende onu diyorum zaten biraz insanın içinden gelmesi lazım
sizde diyorsunuz yaa işte
sürekli düzenli tutacak yapıda değilim
ama tutmalısınız işte
ev hanımı helede anne olmak kolay değil zaman yaratıp bir şekilde evinizin düzenine çok dikkat etmeniz lazım
oğlunuza evi dağıtmamayı şimdiden öğretmeli
oyuncaklarıyla oynadıktan sonra toplamalı
kedinize gerekirse bir temizlik listesi oluşturmalısınız
ben ev hanımı olsaydım evim eğer evim çok daha düzenli derli toplu olurdu eminim
dunyada butun insanlar tektip degil malesef.

Aboooooo tam soracaktım ne burcu yoksa başak mı diye? arkadaş sormuş başak burcu demişsiniz. Ay benim nişanlım da başak burcu ve dediğiniz gibi çok mükemmelliyetçi. Herşeyi ben bilirim edası değil de beni her daim uyarır şunu giyin hayatım bunu yapmalısın hayatım burda bunu söylemeliydin hayatım vs. Yaaa korktum ama ben şimdi :18::18::26::26::26:
aman kosarak uzaklas :P saka bir yana evlenince daha beter oluyor benden demesi.

Bu yaptıklarının bir açıklaması olamaz Başak burcu titizdir, böyle dağıntıya gelemez demek ki neymiş burçla alakası yokmuş:19:
Bir de bundan sonra de ki ben sana kolaylık olsun diye bunları yaptım eğer ki ben kadınsam ve benim görevimse ben görevimi yaptım sana kolaylıklar sağladım bir zahmet sen de benim düzenime uy yoksa arkandan toplayacak değilim

Sinir yap tabii hatta panik atak krizlerine gir korksun biraz...:1:
o benden beter girer krize kesin gider hemen sigara alir 5-6 tane ardarda icer sonra da atar kendini yerlere
Ben bu yazdıklarını okuyunca way bee dedim içimden.. maşallah bence yapılması gereken herşeyi çocuğa ve çalışmana rağmen yapıyorsun.. bence eşin biraz haksızlık ediyor sana. Ev işinden hiç anlamayan, bütün gün evde olup üstüne bir de temizlikçi kadın isteyen bir sürü kişi var, her gün farklı yemeği günümüzde çok az kişi yapabiliyor. Kendimden örnek vereyim ben senin anlattığın kadar yetiştiremiyorum ev işlerini, üstelik çocuk olmamasına rağmen.. Bence eşin kıymetini bilsin öpsün başına koysun daha ne istiyor?
sagol canim mutlu oldum yorumuna. :1:

tabii ben kendimde hata gormesem zaten acmam konuyu.
bir de kavga ediyoruz sonra sululuk yapiyor baristik diyelim. ayni konuyu acmasi yarim saat surmuyor ki.
kendine giden herhangi bir elestiri 3 kat misliyle geri donuyor. belki ben de sizin gibi duzenli olsam daha cok hakkim olur laf etmeye daginiklik hakkinda, ama ben kendim de daginik olunca birsey diyemiyorum.

dunyada butun insanlar tektip degil malesef.

aman kosarak uzaklas :P saka bir yana evlenince daha beter oluyor benden demesi.

o benden beter girer krize kesin gider hemen sigara alir 5-6 tane ardarda icer sonra da atar kendini yerlere

sagol canim mutlu oldum yorumuna. :1:
kız bende dagınıgım olmaz olurmuyum calısıyorum yetişemiyorum evim şu an bile dagınık eve gidince banyoyumu temizlesem yemekmi yapsam diyorum canım benim inan sadece sen değilsin ben calısıyorum sen cocukguna bakıyorsun inan aynı sey hatta seninki daha agır kocanın sana ne olursa olsun bu kadar baskıcı tavırla davranmasına izin verme accık özgüvenli ol çalışıyorsa sana bakma zorunda yükümlülükleri var yorgunsada dagıtmasın kardeşim :47::47:

işte erkeklerdeki problem bu dağıtınca arkası toplanacak azıcık sitem etsen sen kadınsın sen yapacaksın tavırları... burcu başak olanlar titiz olur benim tanıdığım kadın erkek hepsi son derece derli topludur (burçlara çok inanmasam da bunu gözlemlediğim için diyorum) ama eleştirme durumunu bir kişilik bozukluğu (özgüven eksikliği gibi) ve saygısızlık olarak görürüm.
Madem ki o sen kadınsın sen yap diyor çalıştığın günler çok yoruldum yetişemiyorum diyeceksin hatta arada sinir krizleri geçirmeni tavsiye ederim:1: yeter artık ya dayanamıyorum yetişemiyorum bundan sonra sen de yardım edeceksin ağla falan... dr.a gittim stres yasak, kafanı takmayacaksın üzülmeyeceksin dedi diye duygu sömürüsü yap :34: altından kalkamıyorsan gerçekten bir psikolojik destek alın derim eşinle birlikte...

Ben de zor erkeklerle tanışmışlığım olduğu için,''psikiyatris üzülmek ,stres yasak ''dese,takmaz ki..Nazlılıkla suçlar seni..
Ancak yaşlanırsın,gerçekten hastalanırsın,ozaman peşinde dr dr gezerler..ozaman nazlayabilirler..

Hiç bir öneri veremiyorum..Büyük çatışmaya yol açmasın'diyorum sadece...Buraya içini döktün rahatladın,fikir aldın ,yine de birşey...

Ben de zor erkeklerle tanışmışlığım olduğu için,''psikiyatris üzülmek ,stres yasak ''dese,takmaz ki..Nazlılıkla suçlar seni..
Ancak yaşlanırsın,gerçekten hastalanırsın,ozaman peşinde dr dr gezerler..ozaman nazlayabilirler..

Hiç bir öneri veremiyorum..Büyük çatışmaya yol açmasın'diyorum sadece...Buraya içini döktün rahatladın,fikir aldın ,yine de birşey...
Nazlılıkla suçlama hakkı yok ki kadın dediğin nazlı olur erkekler naz yapınca kadın çekmek zorunda oluyor ama - ki bence bir erkeğe naz yakışmaz ne o öyle mıy mıy:19:
ha işin içinde suçlama varsa zaten saygı yoktur bana göre... benim de en takık olduğum konu bu : SAYGI... O yüzden derim hep benim aradığım adam evrende yok çünkü gerçek manada saygı gösterebilecek birini bulmak çok zor

genelde düzenli olmaya çalışırım ama bende canım ne zaman istese temizliği o zaman yaparım :9: :15: kocamda normal ne çok titiz ne çokpasaklı.eve geç geldiğinden pek karışmaz.ama evde olduğu zamanlar acıcık karışırr :37:

benim de tam tersi en rahatsız olduğum şey dağınıklık. oyuncaklar bile rahatsız eder beni. benim eşim de sevmez dağınıklığı ama toplayan biri olursa. olmazsa pek takmaz.
bu durumda sizin evde de birilerinin yapması laızm.kendi seccadesini bile kaldırmıyorsa işin çok zor.
bence sen oğlana öğret şimdiden duzenli olması gerektiğini.
kendi odasını toplamasını ufak ufak toplasın.1,5 yaş erken ama 2 ve sonrasında başlamalısın.

Eşinizin sorunu titiz olmakla alakalı değil bence, ne giyeceğinizden müdürünüzle nasıl konuşacağınıza kadar karışıyorsa fazla kontrolcü bir insan ,
Titiz insan duramaz zaten kendide yapmaya çalışır yan gelip yattığı yerden onu yap bunu yap diye emirler yağdırması titizlik değil bence,
Ayrıca 1,5 yaşındaki bir çocukla evin sürekli derli toplu olması imkansız
Olunur diyende boş konuşur sadece..

Konuyu ben açmış gibiyim
Bende öyleyim Boğa burcuyum boğazıma ve konforuma düşkünüm
Bana göre ev benim yaşam alanım tabi ki rahat edecem

Eşime göre her daim pürü pak ve düzenli olacak, hemde bir milim bile biblo dahi yerinden oynamayacak ( takıntılı )
Diyorum o zaman kalk kendin yap beni rahatsız etmiyo
Nizami bi şekilde yaşayamam ben, sen çalışıyosan bende eşit ağırlıkta çalışıyorum nasılsa
Arada yapar arada söylenir, bende canım istediği zaman her yeri temizlerim ama ilham gelince sadece
Napim herkesin huyu farklı
Biraz o bana alışmaya çalışıyo birazda ben ona

bu arada esimin tabletinin ve tras makinasinin sarji da benim sorumlulugum mu? bunlarin sarji biterse esim tavir yapiyor soyleniyor.

dr randevusunu kacirirsa hatirlatmadigim icin ben suclu oluyorum.

bende de titizlik var biraz :9:
Allahtan kocişte temiz yoksa beni yerdi :52:
düşünse bi elinde domestosla yaşayan kadın :32:
denge lazım biraz .. pisliğe tahammülüm yok .. :19:

benim de tam tersi en rahatsız olduğum şey dağınıklık. oyuncaklar bile rahatsız eder beni. benim eşim de sevmez dağınıklığı ama toplayan biri olursa. olmazsa pek takmaz.
bu durumda sizin evde de birilerinin yapması laızm.kendi seccadesini bile kaldırmıyorsa işin çok zor.
bence sen oğlana öğret şimdiden duzenli olması gerektiğini.
kendi odasını toplamasını ufak ufak toplasın.1,5 yaş erken ama 2 ve sonrasında başlamalısın.

ogretmeye calisiyorum inadina dagitiyor umarim onu guzel yetistirebilirim. bu arada esimin annesi ogullarina su bile aldirmamis mutfaktan. hala da gittigimizde etrafinda pir doner.

sunu da eklemek isterim esim tam zamanli calistigim donemlerde az biraz yardimci olurdu ev islerine. hala misafir falan gelecekse evi falan supurur.

bu arada esimin tabletinin ve tras makinasinin sarji da benim sorumlulugum mu? bunlarin sarji biterse esim tavir yapiyor soyleniyor.

dr randevusunu kacirirsa hatirlatmadigim icin ben suclu oluyorum.

Sen öyle alıştırmışsın. Bunlar çok fazla abartı..

Back
X