• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev düzeni...

özellikle çalışan arkadaşlara söylüyorum hani evde olsak işimiz biter diyorsunuz ya işte öyle olmuyor çünkü ben zamanında çalıştım çalışırken daha farklı oluyor herşey en azından planlı yapıyorsunuz herşeyi ama inanın evde olunca daha zor.hergün gözünüze yeni bir yer batıyor mesela camları siliyosunuz halılar benide sil diye bağırıyor.ertesi gün halıları siliyosunuz bu sefer buzdolabı gözünüze çarpıyor hadi diyelim ertesi günde onu sildiniz bu sefer diliniz dışarda kalıyosunuz ayrıca sadece bu işlerle bitmiyoki 2 çocuk birinin ödevi ötekinin derdi yok akşama ne yemek yapcam derdi yok bulaşıklar makinaya dizilcek bu arada misafir geliyo hadii pasta börek yapılcak o yorgunlukla onu yap misafir ağırla düşünün bide ertesi güne ütü var iyice kafayı yiyosunuz.ayrıca çalışan bayanlar gündüz evde olmuyo o yüzden hafta içi misafir derdi olmuyo en azından hafta sonları yoğunluk oluyo ama çalışmayan bayanın hafta içide hafta sonuda dolu oluyo.gerçi her halükarda olan çalışsın veya çalışmasın kadına oluyo ama çalışmak avantaj bence.lafı uzatttım ama bende elim o kadar hızlı olmasına rağmen iş yetiştiremiyorum ayol bu kadar çabukmu batar bi ev ya gerçi 2 çocuk var normal ama mesela bugün süpürdüm toz aldım ertesi gün yerlere bakıyorum bi yerde yok kıl var bi yerde bi tüy var yok halıda bir iki bişi var inanın bıktım.ben şunu anladım hayattan ne kadar yaparsan yap olan canına oluyo ev işi nankördür valla çok takmamak lazım çünkü yap yap aynı.....

benim çocuğum yokeşim ve ben çalışıyoruz; ben 7:30 da evden çıkıyorum saat 10:00'da geliyorum, esim 8'de çıkıp 7'de geliyor, yemek yapmıyorum, o saatte yemek yeme adetim yoktur, eşim de buzlukta daha önce ayarladıklarımdan birşeyler yiyor.. kahvaltılarımız da ayrı, atıştırıyoruz birşeyler, bulaşık makinesini elleyemezmiş beyefendi iğreniyormuş.. tabağını öyle bırakır masada akşam 10 da gelir onları toplarım..
inanılmaz dağınıktır, kirli temiz fark etmez herşey kapı kollarında, akşam öyle yorgun oluyorum ki hafta içi hiçbirşey yapmıyorum, bütün evin işini cumartesiye koyunca da çok yoruluyorum, belim de rahatsız halı silerken çok canım yanıyor... sadece yatak odasını temizlemem 2-3 saat sürdü geçende cam halı, gardrop içi, yatak altı, perde astım bide yıkayıp.. elim mi ağırdı inanın bilmiyorum, nasıl temizlik yapılır aslında onu da bilmiyorum ben annesiz büyüdüm bi gösterenim olmadı..
2 haftada bir kadın geliyor ütümü camımı halımı yapıyor, ama kalan tüm günler evi ayıptır söylemesi şey götürüyor..
bana da bi el atın yol gösterin dostlar nası toparlamalı bu sistemde acaba???

OHHH coluk cocuk yok tabiki lady hanim hamaratlik tasliyor:kahve::icecream:yerimseniben

Bende cocuklarim olmadan evvel herseyi yetistiriyordum kendime zamanda ayiriyordum hatta evime gelen giden ya siz bu evde yasamiyormusunuz sanki katalog cekimi diyordu ev hic dagilmiyorduki ehhh hali ile sabah 7 aksam 5 - 6 kadar isteydik esimle, yaptigim temizlik vs. vs. bana 2 hafta falan yetiyordu lakin gel görki simdi, yeminle birgün pasaklilik yapayim 3 gün ceremesini cekiyorum...-tatlicadiarzu-
Cocuklar olduktan sonra yetistiremiyorsunki hangi birine kossasin, esim yardimci olmuyor ne bekliyimki adamdan aksam saat 6 - 7 gibi cani cikmis bir vaziyette geliyor yemek yiyor 1-2 saatde öyle takilip yatiyor...

Tam hertarafi toparladin sildin süpürdün bir arkani dönüyorsunki elindeki püskütü kücük hanim koltuklara dagitiyor iki dakikka durmuyorki essek sipalari:kızgın:
Yaw bari bir saat su ev derli toplu dursun diyorum artik anlayin yani:1shok:

Vallaha hamartim bayanim, hicccc kendine baski yapma hayat temizlikten isten gücten ibaret degil, ben artik eskisi gibi kendimi is güc yüzünden yipratmaktan vazgectim..
cünkü ben temiz yasamak icin temizlik yapiyorum, temizlilk yapak icin yasamiyorum...a.s
Olmuyor olmuyor gece yatıp sabah çoğu zaman erkenden uyanıyorum süpürüp siliyorum wc hergün mutfak hergün temizleniyor dışarı çıkamıyorum hamileyim birde anlican çok çok zor oluyor yemekte var işin içinde üff üfff üfff

Benim 1 cocugum var ve calismiyorum..basta bende zorlaniyordum cocukla ilgilenmekten..simdi ise cözdüm sayilir
*haftada 1 gün toplu alisveris yapiyoruz esimle
*yemegi sabah cocugu kahvaltisini yaptirdikdan sonra yapiyorum o sira oyun bahcesine birakiyorum
*evi derleme toplamayida cocugu aksam yatirdiktan sonra yapiyorum..muftak tuvalet cocuk odasi gibi..oturma odasida esim yatmaya gittikden sonra...tabii genelde 9 10 gibi isler bitiyor 12dede ben yatmaya gidiyorum
*toz alacak alan cok yok cünkü fazla ivir zivirim yok sade yani daha kolay oluyor
*süpürgeyide robot um var aciyorum süpürüyo sagolsun :) normal süpürgeden kizim korkuyor acamiyorum

Back
X