• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev düzeni...

bayanlar lütfen biraz dürüst olalım şu bi gerçekki ev işi dediğin hiç bir zaman bitmez...sırf toz al,yer sil,cam sil vs bitmiyor işler onlar bitse aaa mutfak fayanslarım kirlenmiş yok banyonunki derken dön dolaş aynı şey....üzme kendini ev işine yetişemezsin yettiği kadar ne yani ölcen mi...tamam kendi adıma konuşim çok çalışkan sayılmam ama elimden geleni yaparım.bende her hafta temizlik yaparım yapmasına ama bi kaç güne yine aynı...bide cadde üstü saatine kalmıyor.bayram temizliği yapım dedim nasıl olduysa bizim kaynana biraz rahat verdide akşamları iş dönüşü canım çıktı belimi doğrultamadım ağrıdan...kendimi öyle bırakmışım ki aynaya bakmaya korkar oldum şişik surat uykusuz gözler falan...tamam siz evde oturuyosunuz ama sizinde çocuklarınız onların eğitimi bu normal çalışan bir insandan daha yorucu bir görev ve mesuliyet bence...Allah yardımcınız olsun.hee bu arada eski topraklar gerçekten dayanıklı benimde annem benden daha çalışkan hatta hızına kimse erişemez...sorun şuki insanoğlu rahatladıkça daha tembelleşiyor ne yapalım yani bizde zamana ayak uydurduk.

Cerence anlayamadım pardon
sen çalışıyomusun
Evde mi duruyosun ???
neyi anlamadım danacıkkaydirigubbakcemile

evdeyim ben
çalışan kadını da annemden biliyorum kaydirigubbakcemile5
yazdımya bitiyo bi de sıkıntıdan patlıyorum diye gamyoncuiremsu

neyi anlamadım danacıkkaydirigubbakcemile

evdeyim ben
çalışan kadını da annemden biliyorum kaydirigubbakcemile5
yazdımya bitiyo bi de sıkıntıdan patlıyorum diye gamyoncuiremsu

eşimden Allah razı olsun inşallah.Ama gene de her yük benim sırtımda.o da çok gururlanıyor her işi çözmemden tabi ama çalışmaya başlamış olsaydım sanırım evle ilgilenme konusunda zorlanabilirdim.ama annemden biliyorum,

Cerencecim bunu sene yazmışsın
Evde duruyosun
ev işlerimi sırtında yük ve sen bu işleri çözdügün için eşin seninle gurur duyuyor
Ben pek anlayamadım canım..
Kusura bakma yanlış anlama lütfengamyoncuiremsu

ben temizliğe önem veririm ama temiz olacam diyede kendimi paralamam şahsen bi düzenim var
alış verişi hafta sonu eşimle yapar zevkle yerleştiririm
pazartesileri dip köşe temizlik yaparım
çamaşır günüm var o gün yıkar kurutur ütüler yerleştiririm
sabahları döküleni toplar ufak tefek işleri halladerim kahvaltıdan sonra yemeği yaprım o pişerken mutfağı temizler kapatrırım
günlük işlerim öğlene kadar biter öğlen sonu kendime ayırırım misafirlerimi ağırlarım
akşamları yemeği erken yiyip bulaşıkları akıtır toplarım eşimle vakit geçiririm
henüz çocuğum yok hamileyim ama doğumdan sonrada çocuğa göre bi düzen kurarım ev işleri benim haytımı etkilemez ve hiç dert etmem herşey sırasıyla olağan akışında gider

eşimden Allah razı olsun inşallah.Ama gene de her yük benim sırtımda.o da çok gururlanıyor her işi çözmemden tabi ama çalışmaya başlamış olsaydım sanırım evle ilgilenme konusunda zorlanabilirdim.ama annemden biliyorum,

Cerencecim bunu sene yazmışsın
Evde duruyosun
ev işlerimi sırtında yük ve sen bu işleri çözdügün için eşin seninle gurur duyuyor
Ben pek anlayamadım canım..
Kusura bakma yanlış anlama lütfengamyoncuiremsu

heee yok canım hakkaten cümle o manada gibi olmuş :delphin: hangi adam karısı ev işi yapıyo diye gurur duyar kız görevimiz yapceeez tabe:lepi:
hızlı yazmışım biraz noksan gibi olmuş ben orda evin tüm yükü manasında konuştum ama tabi yavan kalmış. yani faturalar,yapabildigim tamiratlar,bütçe düzenlemesi vb. vb. ne gerekse işte...kaydirigubbakcemile5

Anladığım kadarıyla,herkez hayatından memnun, ben işten değil iş benden korksun diyosunuz yani...Öğütler için teşekkürler.yazılarınızı kulak arkası yapmıycam.....

arkadaslar size bir tuyo vereyim biliyoruzki kadinlarin yuzde doksani utuyu sevmeyerek yapiyor ve baya bi zamanimizi aliyor. ben artik elbiseleri utulemeden dolaba asiyorum ve giymek istedigimiz ne varsa o gun utuleyip giyiniyorum. ustelik daha duzgun duruyor okadar utule tekrar dolaba as mutlaka kirisiyor dolapta. hepinize tavsiye ederim...

benim evimde hergün bir yardımcı var her işimi görüyor...
ben de sadece kuaför ve güzellik salonunda vakit geçiriyorum....
ayyy...uyanmadım hala rüyadayım ben...
ben öenmli oalnın düzenli olmak olduğuna inanıyorum...çoookkk temzizim diyemem ama evime her gelen çok temzisin maşallah nasıl yetişiyorsun diyor....
heheheeee kekliyorum....
bak arkadaşım...sabah yüzümü yıkadıktan sonra hazır banyodayken lavaboyu ve klozeti ciflerim...5 dakika..oldu temiz...
akşam yatmadan muhakkak salonumun dağınıklığını hallederim...sabah kalktığımda düzenli olur eşim de aynı saatte çıktığı için akşam eve geldiğimizde her yer düzenli olur...
eğer evimi silemeyeceksem bile muhakkak 2 akşamda bir süpürürüm...toz da alırım...ortalıkta toz yoksa iyidir...
her hafta cumartesi de büyük temizlik yaparım...
büyük temizlik diyorum çünkü koltukları çekerim, kapıların tozunu alırım vs...o temzilik sıkı yapılınca zaten ev çok kirlenmiyor...
aylık market alışverişini eşimle yaparız...onun dışında ben markete gitmem ne lazımsa o alır...
bulaşık makinesini yerleştirir boşaltır vs...tabiki bana çok faydası oluyor...
he ütüyü de mesela akşam yaprak dökümü izlerken yaptım...kurdum masayı tvnin karşısına bittiiii...
yine de sanırım bu aydan itibaren bir kadın alacağım...ayda bir yeter sanırım bilmiyorum ki...
15 günde bir daha mı iyi...
eğer sevimli hale getirmezsek işleri çekilmez oluyor...

Gerçekten harikasın:lepi:

bende ev hanımıyım.evde çalışsanda çalışmasanda bir düzenin olmalı.pazartesi günleri dip köşe temizlerim.çamaşırları akşam oğlum uyuyunca ütülerim.hemde bu arada dizilerimi izlerim.akşamdan ne bulaşk bırakırım nede dağınık oda.eşimle oğlum yatınca evin dağınıklıklarını düzenlerim.sabah kalktığımda sadece yatakları yerleştirmek olur.2 güne bir ev süpürürüm.toz alma ve yer silme işini de her gün yapmam.onuda 2-3 günde yapsam yetiyor.banyoyuda her gün temizlemiyoruz.yanlız tuvaleti hergün ciflerim.
yani arkadaşım günlük yapacağın tek şey akşamdan bulaşık bırakmamak ve dağınık odaları akşamdan yerleştirmek.
ben çok titiz değilim ama evde düzeni severim.işlerini düzene koysan iş yetiştirememe olayın olmaz.eşinede çocuğunada yetişirsin.birde yapacağın işleri gözünde büyütme.türk kadınının üstesinden gelemeyeceği iş yok.biz herşeye yetişiriz.

arkadaslar size bir tuyo vereyim biliyoruzki kadinlarin yuzde doksani utuyu sevmeyerek yapiyor ve baya bi zamanimizi aliyor. ben artik elbiseleri utulemeden dolaba asiyorum ve giymek istedigimiz ne varsa o gun utuleyip giyiniyorum. ustelik daha duzgun duruyor okadar utule tekrar dolaba as mutlaka kirisiyor dolapta. hepinize tavsiye ederim...

Yani ütülemeden asıyosun.Giyeceğin zaman ütülüyoson ve daha rahat oluyor.Teşekkürler işte böyle kendisinin bulduğu pratik şeyler varsa.... bizimle burda paylaşşın ben bunuda denemek isterim belki faydasını görürüm.kaydirigubbakcemile5

Ben çalışmıyorum,daha doğrusu çalıştırılmıyorum

Ama çok hamarat bir gacıyımdır sengözlerimebaksanab

Ben mutfakta bulaşık görmeye uyuz oluyorum bi kere ...Çıkan bulaşıkları çamaşır suyuyla şöyle güzelcene yıkıyorum.Yemek,hamurişi yaparken felan çok çıkıyor bulaşık,birikmesini beklemiyorum hemen şakkıdı şakkıdı yıkıyorum..Açıyorum bi yandan oynak bi müzük amaan ne de gözel oluyo sengözlerimebaksanab Yemek koyduğum zaman da mutfak dolaplarını aldırıyorum üstten çamaşır suyunlan...

2günde bir makina tutarım...Mutfak ve girişin fayanslarını hergün mutlaka içine çamaşır suyu katılmış suyla güzelce bi silerim.2günde bir de makine tuttuktan sonra tahtaları silerim.Kurulamam tahtaları ama bazıları kuruluyomuş.Açarım camları kurur kendiliğinden.

Haftada bi kere çamaşır makinası çalışır.Tv karşısında kuruyanları katlarım.Ütüyü de hemen yapmam ben.Dolaba asarım ütülencekleri,giyeceğim zaman çıkarıp ütülerim .Eşarplarımı felan mesela yıkadıktan sonra ütülemem hemen.Çekmeceye koyunca kırışıyor ne de olsa takacağım zaman çıkarıp ütülerim 5dakkada sengözlerimebaksanab

Tuvalet banyo temizliğine gelince...Kirlenmesini felan beklemem asla.Ne zaman kafama esiyo alırım elime cifi,çamaşır suyunu,deterjanı yıkarım da yıkarım, hem sık sık yıkayınca fazla kirlenmiyo pırıl pırıl oluyo.Sende akşamları tuvalete girdikten sonra yıkayabirsin.Hem 2günde bir yıkasan ne temiz olur.Nası olsa işten gelince tuvalete giriyon.girmişken de yıkarsın .Fazla vaktini almaz ki.Ben tuvaletin fayanslarını bazen kokulu deterjanlarla siliyom direk beze döküyom siliyom durulamaya gerek kalmıyo hem kokusu da kalıcı oluyo öyle silince sengözlerimebaksanab

Toz alma,kapı silme işini hergün alıyorum bezi elime dolanıyorum şöyle bi...Bugünlerde hep yağmur yağıyo cam silemiyorum o yüzden..Camlar kaldı :delphin:

Perdeleri de her 20günde bir felan atıyorum ...Sıkma derecesini düşük yapıyorum.Islakken makinadan çıkar çıkmaz hemen asıyorum.Kırışmıyor hiç ıslak olunca.Bir de perdelerimi yıkarken yumuşatıcı koymuyorum,perdecim önermemişti perdenin ömrünü kısaltır diye.Ben de koymuyorum..Perdelerimi ıslakken asıyorum ya üstünden şöyle bir oda parfümü dolandırıyorum..mis gibi kokuyor , hem de uzun süre kalıyo kokusu sengözlerimebaksanab

Benden böyle işte arkadaşım.Sen aslında yetiştirirsin de alışık değilsin herhalde yada elin yavaş bilmem ama :delphin:

Pratik yapa yapa alışırsın sen de dert etme.Ama eşinin de yardım etmesi gerek.Yok öyle armut piş ağzıma düş :delphin:

çocuk olmadan insan zor yetiştiriyor, çocuklu ve hamarat bayanlara hayranım :nazar:

ben yoğun çalıştığım dönemlerde daha çok ev işi yapıyordum, bu sene rahata alıştım.zor gelmeye başladı herşey,bir an önce toparlanmam gerek. kaydirigubbakcemile nasıl alışırsanız öyle devam ediyor.

evdeki kişi sayısı,yapılan iş miktarını çok etkiliyor. yatılı misafirim varken(kişi sayısı arttığından) ev çok çabuk dağılıyor ve kirleniyor.

bence en iyisi işleri günlere ayırmak.
süpürgeyi 2 günde bir yapsanız, çamaşırları ve ütüyü haftada 2 güne ayarlasanız, evi akşamdan toplasanız işiniz kolaylaşır. (ütüyü ben önceden yaparım,sabah sabah ütü yapmak zor gelir bana. ya da bir önceki akşamdan yapabilirsiniz ütüyü)
mutfak ve banyo hergün iyice temizlenmesi gerekir( mutfak tezgahı,ocak,lavabo,klozet ). yerler de haftada 2 kere silinse yeter bence. toz alma da evden eve değişiyor. ben haftada 3-4 kere mobilyaların tozunu alırım.
çocukların yaşı kaç bilmiyorum ama,şimdiden düzenli olmaları konusunda uyarın. öncelikle siz örnek olacaksınız tabii.
ilerde büyüdükçe hem size ekstra iş çıkarmazlar,hem de yardımcı olurlar. odalarını onlara toplatabilirsiniz,oyuncaklarını toplasalar yeter.çıkardıkları eşyalarını sağa sola atmamalarını öğretebilirsiniz.
bir de alınan şeyi yerine koymak da ev düzenini sağlıyor .

Valla canım ben 2,5 senelik evliyim.Çocuğum yok ama çocuktan beter bi eşim var.Onu eğitmeye çalışıyorum.İlk zamanlar yediği çikolatanın kağıdını bile yere atıyordu :1shok: Zorla birşeyler öğrettim şimdi yediği şeylerin kağıdığı falan hiç olmazsa mutfak tezgahının üstüne koyuyor.Daha çöpe alıştıramadım kaydirigubbakcemile
Bi banyo yapar baş havlusu bi odadan,bornozu diğer odadan,banyo terlikleri başka odadan çıkar.Şimdi yavaş yavaş alıştırıyorum ama zor oluyor 8:30-18:00 çalışıyorum.O yüzden benim evimde hiç temiz ve derli toplu kalmaz.Toparlarım bi bakarım 1 saat geçmeden hiçbir iş yapılmamış gibi olmuş.Eşime ya bizim evimiz hiç derli toplu kalmazmı yaa derim oda annemde ben bekarken öle diyordu diye alay eder.Bende şimdi burdan pratik bişiler öğrenmeye karar verdim.Şöyle yapmayı düşünüyorum;
Akşam eve gelince yemeği koyup mutfağı toparlayıp tezgahı çamaşır suyuyla silicem
Yemekten hemen sonra bulaşıkları makinaya yerleştirip,ocağı silip,ellerimi yıkamaya gitmişken banyoyu ve tuvaleti temizleyeceğim.
Akşamdan oturma odasında ve mutfakta dağınıklık bırakmayacağım.
Ütülerimi de dizi izlerken akşam yapıcam.
İki günde bir alıcam elime toz bezini şöyle bir ortalıkta dolaşıcam.Süpürüp silicem.
Zaten her ctsi büyük temizlik yapıyorum.Kapıları falanda ozaman halletcem.
Ben bütün gün çalışıp bide böyle iş yaparsam cılkım çıkar eminim ama denicem bakalım.Sende böyle bir sistem kur istersen kendine daha kolay olur kanımca kaydirigubbakcemile5

bende öyle yapıyorum
hihihihihihihi

evli degilim anlamam böyle seylerden ama yinede bence siz abartmissiniz biraz ..

rahatliga aliskinsiz galiba ..

Hepimiz rahat olmak isteriz canım
Sende evlen daha ii anlayabilirsin bizi
sevgiler

Ben çalışmıyorum,daha doğrusu çalıştırılmıyorum

Ama çok hamarat bir gacıyımdır sengözlerimebaksanab

Pratik yapa yapa alışırsın sen de dert etme.Ama eşin in de yardım etmesi gerek.Yok öyle armut piş ağzıma düş :delphin:

ben evde dursam bütün gün
bende yaparım bunları canım
Yani işimiz sadece evimiz olsa bütün kadınlar yapar bu yaptıklarını
Sevgiler

Sen bunun üstüne birde sabah 8 akşam 7 mesai saatlerini koy. Ben senin yetiştiremediğim dediğin işleri bu mesai saatlerinden sonra yapıp yetiştiriyorum güzelim. Bak birde gelip burada çan çan çene çalıyorum.
Sanırım biraz elin ağır senin. Zamanla pratiklik kazanırsın. Bu kadar dert etme.
kesinlikle sana katılıyorum canım bide benim misafirim çok gelyo 1 akşam olmazsa mutlaka 2. akşam misafirim olur mutlakafisfisfiskafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

hamarat- bayancım benim sistemim şu mesela akşam eve geldiya içeri girer girmez üzerimdekileri çıkarıp asıyorum yerleştiriyorum eşim kendininkini toplar toplamadıysa ben topluyorum sonra doğru mutfağa akşamdan salonu falan toplu bırkıyorum zaten hemen hızlı hızlı -elim hızlıdır- yemeği ocağa koyup başlıyorum mutfağı toparlamaya soyduğum doğradığım sebze kabuklarını falan topluyorum yemek pişerken salata yapıyorum sofrayı eşim kurar ona evi süpürtüyorum o arada toz alıyorum ya kızım işi ağırdan almakla ağır ağır davranmakla olmuyor gerçekten pratik ve hızlı olmak lazım eve 6da geldiğim halde biz mesela akşam saat 6:45te sofradaydık...

Back
X