Peygamber Efendimiz (bile) yemekten sonra sfranın toplanmasında eşine yardım edermiş!
Sünnet yani.Belkide biraz daha önem vermek gerekiyor bu gibi şeyleri okumaya daha huzurlu aile iletişimi için.
Benim eşimde işten yorgun argın geldiği için elbette geldiğinde onu yormamaya çalışıyorum ama sofranın toplanmasında en azından yardım ister miisn diye sormasını isterdim ee tabi o kendinden geçiş geliyor zaten eve...ama sonra ben bu yazdıgım sünnet cümlesini söyledim eşime, sen bana sorsan ben zaten yaptırmam sana diyorum.o da soruyor artık

ama inanın ben bazen üşeniyorum temizlik yapmıyorum h.sonları birlikte yapıyoruz.canım benim geçen banyonun lavabosunu ciflememiştim kaldı öyle bi süre, işten geldi işte yemek şu bu..traş olmaya gitti baya gecikti ben sofrayı topluyorum o sıra,tıraştan sonra lavabayo temzilerken bi de ciflemiş delüüü :)))
eşimden Allah razı olsun inşallah.Ama gene de her yük benim sırtımda.o da çok gururlanıyor her işi çözmemden tabi ama çalışmaya başlamış olsaydım sanırım evle ilgilenme konusunda zorlanabilirdim.ama annemden biliyorum, normalde ben yardım ederdim ama çalışan kadın zor arkadaşım bide çocugun var senin.ama bu açıdan çalışmaman şuan büyük avantaj bende yeni evli oldugum için pek düzen oluşturamadım ha yetişiyo mu yetişiyo hatta çok sıkılıyorum bile ama sen şöyle yap, muhtemelen pazarları eşin izinlidir.o güne ve akşam yemekten sonrasına iş bırakma hiç o günü ailecek geçirin ve yemek sonralarını...
haftanın her günü derin temizlik gereksiz bence ha yapan olsa güzel ama bizlerde insanız bence abartmamak gerek belki bi sürpürge bi toz olabilir.
bi günü eğer çok çıkıyorsa ki öyledir çocukların var çamaşır günü yap,yıkama ütüleme yerleştirme.
2günde bir evi süpür sil
akşam bulaşıkları akıt makinan varsa diz değil akıt kalsın sabah yap eşine vakit ayır.
sabahları önceki akşamın ufak tefek dagınıklıgını topla.
ödemelere bankaya vb. gidiyorsan imkanın varsa netten yap ya da otomatik ödeme talimatı yap.
haftanın bi gününü çocuklarınla geçir okulları yoksa, o gün onların olsun parktı evde onlarla oynamaktı birlikte pasta börek yapıp yemek gibi...o arada akşamın hazırlıgı da çıkmış olur aradan ne dersin

bi de işler yetişmiyosa da stres yapma ailemiz onlar bizim,yapabildigin gücün yetebildign kadar.
ve egerki eşin çok yorgun gelmiyorsa mutlaka sofrayı beraber toplayın ve cocuklarınla birlikte, hem onlar bunu huy edinmiş olur hem de birlikte bi aktivite olur.hemde ilerde onların eşleride(erkekse çocukların) senin şuan çektigin sorunu çekmemiş olur :))
yemekten sonrada birlikte belki bi masa oyunu oynayıp sohbet edebilirsiniz hem babaları coucuklarıyla vakit geçirmiş olur hem de ailece eglenmiş olursunuz sessiz sinema-kelime oyunu-scrabble gibi...
Allah mesut etsin dermansız dert değil bunlar çok da sıkma canını.ama eşini de yavaş yavaş alıştır en azından herkes yemekten sonra tabagını lavaboya götürüp akıtıp makinaya koyabilir di mi