Ev ekonomisi

Arkadaslar ben birayo cok sevdimm

Bende evdeki tüm meyve sebzeler bittikten sonra alisverise cikiyorum böylelikle hicbirseyi atmiyorum

Abur cubur sadece misafir gelecegi zaman gerekli olani aliyorum

Aksamlar isigi acmiyorum mum yakiyorum onun isiginla romantik oturuyoruz esimle

Ve bikac haftadir bizim kalorifer kazanimiz bozuk suyu isitmiyor böylelikle eski zamandaki gibi suyu tencerede isitip öyle yakaniyoruz ve gördüm ki daha az suyla yetinmeyi ögrendim (tabi bu ömür boyu devam etmicek )

Dis kapinin altini örtüyorum ki soguk hava iceri sizmasin

Deterjan (b.makine, c.makine, yer ilaci, vs) hep ucuzladiginda alirim bikac tane. Yaklasik 5-6 aydir yer ilaci ve deterjan almiyorum.

Daha fazla tasarruf yapmak istiyorum onun icin burayi takip edicem

 
Merhaba

Ben de dönem dönem sağlam tasarruf yapıyorum bazı dönemlerde de ipin ucunu kaçırıyorum.

Benim en büyük hatam banyo suyu ısınana kadar suyun boşa akması herhalde. Bir de çok sık çamaşır yıkıyorum. Çamaşır yıkama işini haftasonuna almayı planlıyorum. Böylelikle zırt pırt çamaşır makinesini çalıştırmamış olurum.

Bundan sebep banyo suyu ısınırken altına kova koymaya karar verdim. O suyu da tuvalet banyo ya da parke temizliğinde kullanırım.
Ayrıca sebze meyveleri akan suda değil de leğen içindeki suda yıkarsam kalan suyu da çiçeklere dökerim diye düşündüm.

Bir keresinde sebzeli et yemeği yapmıştım fazla fazla. 2 gün yeriz diye. İkinci gün yemeğe çağrıldık. Ben de kalan yemeği 2-3 poşet halinde buzluğa attım. Daha sonra onları tekrar kullandım. Yemeğim çöpe gitmemiş oldu.

Bunlar benim tasarruf planlarım. Daha önce söylendi mi ama aklına geleni uygulayabilirsin.


Ayrıca ben maaşımı ayın 15 inde, eşim de 1 i ve 15 inde olmak üzere iki ayrı zamanda alıyor. Genelde nakit çekmezdik ama bu kez nakit çekip para ayıralım bütçe yapalım diye düşündük. Aylık 500 tl market masrafı gibi.
 

Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Sabun rendesi konusunda şüphelerim var. Temiz yapıyordur elbet ona inanıyorum ama makineye zarar verir diye düşünüyorum. Çamaşır makinem bu aralar zıplıyor, servis çağırmayı düşünüyorum. Çağırınca sorarım.


Bunu ben de yapıyorum. Baklagil pişireceksem haşlarken 3-4 yemeklik haşlıyorum. Birazını o gün kullanıp kalanını porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. Böylelikle ocak bir kere yanmış oluyor hem de acil durumda pratik oluyor.
Ayrıca ekmek ve kurabiye hamurunu da fazla yapıp buzluğa atıyorum. pratik oluyor.

Bir de bugün instagramda gördüm. Kadının birisi şöyle demiş:
Pazar ucuz diye her hafta pazara gidiyorum, nasıl olsa yenir diye hep fazla fazla alıyordum, yenmeyen çöpe gidiyordu, tasarruflu olmuyordu, artık iki haftada bir pazara gidiyorum.
 
Tesekkur ederim gerçekten faydalı önlemler.. biz de elektrik faturamı düşürmek için güneş enerjisine geçtik. Gereksiz ışıkları söndürmek falan baba evinde hiç aklıma gelmezdi iş başa düştü :)
Artan yemek ben de asla atmam ekmek de öyle mutlaka buzluk ya saklarim sonra elime hazır geçer
 
Aşırı pintiler de yaptığını yapanlar var o nedenle öyle yazdım 7bin borç o şekilde kapatılıyorsa aferin
Insanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.
 
Insanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.
7 bin tl kredi öderken yapbildiğim en mantıklı şeyleri yapıyorum. Hafta içi üç kez spor salonunda haftasonu bir kez yüzme sonrası duş aldığım için evde duş almamak pintilik değil akıllılıktır. Herkes kendi ufkuyla değerlendirir.
 
Arkadasim helal olsun sonuna kadar katılıyorum. ne kredisi ödüyorsun acaba bu kadar yüksek?
 
En saglıklısı etimatik ben onu kullanıyrm arkadşlr
 
Ben çok hassasım alıyorum o kokuyu ve hiç sevmiyorum
Ben de öyleydim eskiden fakat alışkanlık meselesi. Sabahları içtigim için ve de heryere kullandgm için alıştım rahatsz etmiyor bide az koyunca koku cok olmuyor gercekten. Sadece sirke koymuyorm ben yer silmeye belki de ondandr güzl koksn diye esansiyel yag koyuyorum(lavanta yagi).
 
Insanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.
Dalga geçmiyorum geçsem geçtim derim
Gerçekten onu izledim ve orda öyle kişiler var kadın spor salonu üyeliğim var orda duş alıyorum diyordu diğerinde gaz yakmamak için dolapta yaşıyordu
Yazdığım için yanlış anladın konuşsam farklı anlardın 7000lik borç ne için oldu geniş ufuklu biraz bahsedermisin dar ufuklu olunca anlamıyorum
 
Aşırı pintiler de eve hiç eşya almayan dersin
Sürekli birilerinin evinde yaşayanı dersin
Sırf yemek için davetlere katılanm ı dersin
Çöpten yemek toplayanmı dersin
5 dolarlık giysi için pazarlık edeni dersin
Başkalarının Yemek arttığını yiyenmı dersin 15 yıldır aynı şeyi giyeni dersin
Hepsi var
Senide okuyunca aklıma o geldi tuhaf bir tepki verdin
 
Ben yazdiklarindan dalga geciyor havasi sezdim. Belkide bn yanlis yorumladim. Ama sana dar ufuklu genis ufuklu gibi bir sey demedim. Sende beni yanlis anladin sanirim...
 
TLC Aşırı Pintiler yorumunu yapan arkadaşa şiddetle katılıyorum. 7000 lira kredi ödeyeceğim diye kış günü doğalgaz yakmayıp battaniye altında oturmak, evde su faturası gelmesin diye spor salonlarının duşunu kullanmak düpedüz cimriliktir. Sıcacık evimde sıcacık banyoyu, 7000 tl kredi ödemek için insani şartlardan çıkmaya değişemem!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…