- 2 Ekim 2012
- 3.665
- 3.118
- 173
- Konu Sahibi Gereksiz06
-
Siz yapmayın o zaman burnu hassas olmayanlar yapsın.Ben çok hassasım alıyorum o kokuyu ve hiç sevmiyorum
Bende böyle olduğunu düşünüyordum faydası olmaz diye önemsemefim.
1 ay boyunca elektriği aynı ölçüde kullandım makinaları 10 dan sonra çalıştırdım faturam düşmüştü. O zamandan beride gece çalıştırıuorum
Sabunu rende yapıp koyan arkadaşlar.
Arkadaşımın eşi beyaz eşya servisinde çalışıyor
Uzun süre bende böyle yaptım makinanın alt tarafındaki yerden su sızıntısı oldum.
Ona sorduk rende sabundan dedi. Eriyor sanıyordum ama az koyduğum halde tıkamış.
Normal deterjana geçtim. Cildiniz çok hassassa bebek deterjanı kullanabilirsiniz.
*Sifonun içine dolu küçük su şişesi koyun fazla su akışını engellersiniz.
*Bir de abur cubur kesin hem sağlıklı olun hem de çok para tutuyorlar.
*Mevsim sonlarında alışveriş yapın çok uyguna güzel markaların kıyafetlerini bulabilirsiniz.
Yumurta haşladığım suyu bile dökmüyorum daha ne yapayım çiçek sulayın.hemde canlılık veriyor.
*Kullanmadığınız ürünleri 2. El satabilirsiniz.
*Haftalık menü oluşturup pazardan marketten ona göre alışveriş yapın
Uygun bulduğunuz ürünleri stok yapabilirsiniz. Bazı marketler güzel indirimler yapıyor bozulmayacak ürünleri alıp stoklayın
*baklagilleri tek seferde haşlayıp donduruvuya koyun.
*dondurucuyu aktif kullanın
Börek poğaça kurabiye tek seferlik yapmayın fırın çalışmışken çok yapın dondurucuya koyun.
*bayat ekmekleri küp kesin fırını çalıştırfığınız gün tepside fırunlayıp çorbalara kıtır ekmek yapın.
Tesekkur ederim gerçekten faydalı önlemler.. biz de elektrik faturamı düşürmek için güneş enerjisine geçtik. Gereksiz ışıkları söndürmek falan baba evinde hiç aklıma gelmezdi iş başa düştü :)Merhaba
Ben de dönem dönem sağlam tasarruf yapıyorum bazı dönemlerde de ipin ucunu kaçırıyorum.
Benim en büyük hatam banyo suyu ısınana kadar suyun boşa akması herhalde. Bir de çok sık çamaşır yıkıyorum. Çamaşır yıkama işini haftasonuna almayı planlıyorum. Böylelikle zırt pırt çamaşır makinesini çalıştırmamış olurum.
Bundan sebep banyo suyu ısınırken altına kova koymaya karar verdim. O suyu da tuvalet banyo ya da parke temizliğinde kullanırım.
Ayrıca sebze meyveleri akan suda değil de leğen içindeki suda yıkarsam kalan suyu da çiçeklere dökerim diye düşündüm.
Bir keresinde sebzeli et yemeği yapmıştım fazla fazla. 2 gün yeriz diye. İkinci gün yemeğe çağrıldık. Ben de kalan yemeği 2-3 poşet halinde buzluğa attım. Daha sonra onları tekrar kullandım. Yemeğim çöpe gitmemiş oldu.
Bunlar benim tasarruf planlarım. Daha önce söylendi mi ama aklına geleni uygulayabilirsin.
Ayrıca ben maaşımı ayın 15 inde, eşim de 1 i ve 15 inde olmak üzere iki ayrı zamanda alıyor. Genelde nakit çekmezdik ama bu kez nakit çekip para ayıralım bütçe yapalım diye düşündük. Aylık 500 tl market masrafı gibi.
Borçlarımı bu şekilde kapatıyorum aylık 7 bin kredi ödemem var.TLC aşırı pintiler.
Aşırı pintiler de yaptığını yapanlar var o nedenle öyle yazdım 7bin borç o şekilde kapatılıyorsa aferinBorçlarımı bu şekilde kapatıyorum aylık 7 bin kredi ödemem var.
TLC Boşboğazlar
Insanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.Aşırı pintiler de yaptığını yapanlar var o nedenle öyle yazdım 7bin borç o şekilde kapatılıyorsa aferin
7 bin tl kredi öderken yapbildiğim en mantıklı şeyleri yapıyorum. Hafta içi üç kez spor salonunda haftasonu bir kez yüzme sonrası duş aldığım için evde duş almamak pintilik değil akıllılıktır. Herkes kendi ufkuyla değerlendirir.Insanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.
Arkadasim helal olsun sonuna kadar katılıyorum. ne kredisi ödüyorsun acaba bu kadar yüksek?7 bin tl kredi öderken yapbildiğim en mantıklı şeyleri yapıyorum. Hafta içi üç kez spor salonunda haftasonu bir kez yüzme sonrası duş aldığım için evde duş almamak pintilik değil akıllılıktır. Herkes kendi ufkuyla değerlendirir.
Sorma canım karışık bitakım talihsizlikler.Arkadasim helal olsun sonuna kadar katılıyorum. ne kredisi ödüyorsun acaba bu kadar yüksek?
Olsun biter inşallah Allah hayırlısını versin her şeyin.Sorma canım karışık bitakım talihsizlikler.
En kısa zamanda biter inş. Kredin. Doğru bildiğin gibi yap canım.Sorma canım karışık bitakım talihsizlikler.
Âmin. Teşekkür ederim.En kısa zamanda biter inş. Kredin. Doğru bildiğin gibi yap canım.
Rabbim hepimixin yardımcısı olsun.
En saglıklısı etimatik ben onu kullanıyrm arkadşlrBende böyle olduğunu düşünüyordum faydası olmaz diye önemsemefim.
1 ay boyunca elektriği aynı ölçüde kullandım makinaları 10 dan sonra çalıştırdım faturam düşmüştü. O zamandan beride gece çalıştırıuorum
Sabunu rende yapıp koyan arkadaşlar.
Arkadaşımın eşi beyaz eşya servisinde çalışıyor
Uzun süre bende böyle yaptım makinanın alt tarafındaki yerden su sızıntısı oldum.
Ona sorduk rende sabundan dedi. Eriyor sanıyordum ama az koyduğum halde tıkamış.
Normal deterjana geçtim. Cildiniz çok hassassa bebek deterjanı kullanabilirsiniz.
Ben de öyleydim eskiden fakat alışkanlık meselesi. Sabahları içtigim için ve de heryere kullandgm için alıştım rahatsz etmiyor bide az koyunca koku cok olmuyor gercekten. Sadece sirke koymuyorm ben yer silmeye belki de ondandr güzl koksn diye esansiyel yag koyuyorum(lavanta yagi).Ben çok hassasım alıyorum o kokuyu ve hiç sevmiyorum
Dalga geçmiyorum geçsem geçtim derimInsanlarla neden dalga geciyorsun. boyle seyler tuhafina gidiyorsa okumazsin olur biter. Ic durumlarini bilmeden yargilaman hic dogru degil.
Ben yazdiklarindan dalga geciyor havasi sezdim. Belkide bn yanlis yorumladim. Ama sana dar ufuklu genis ufuklu gibi bir sey demedim. Sende beni yanlis anladin sanirim...Dalga geçmiyorum geçsem geçtim derim
Gerçekten onu izledim ve orda öyle kişiler var kadın spor salonu üyeliğim var orda duş alıyorum diyordu diğerinde gaz yakmamak için dolapta yaşıyordu
Yazdığım için yanlış anladın konuşsam farklı anlardın 7000lik borç ne için oldu geniş ufuklu biraz bahsedermisin dar ufuklu olunca anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?