- 28 Ocak 2009
- 34.553
- 58.225
- 1.123
- Konu Sahibi Gereksiz06
-
Evet geçerli değil,daha iyi tek zamanlı,eğer 3 zamanlı olsaydı 120 olan 170-200 bulurdu kışın termosifondan sürekli çalıştığı için.Tek zamanliymis. Yani hep yazıyorlar ya makinaları 22.00 dan sonra çalıştırmak tasarruf sağlıyor diye o zaman bu benim için geçerli değil mi demek oluyor?
Hmm bunu öğrendiğim iyi oldu geç vakit çalıştırıp çıkarıp asmak çok zoruma gitmişti :)Evet geçerli değil,daha iyi tek zamanlı,eğer 3 zamanlı olsaydı 120 olan 170-200 bulurdu kışın termosifondan sürekli çalıştığı için.
Termosifonu 1 ay hiç çalıştırma fatura dahada azalır güneş enerjinde varmış zaten faydası çok olur.Hmm bunu öğrendiğim iyi oldu geç vakit çalıştırıp çıkarıp asmak çok zoruma gitmişti :)
Evet başladık bugün bakalım inşallah yazın bari birikim yapalim kışın elektrik kömür parası belimizi bukecek gibi. Sağolun çok faydalı şeyler öğrendim :)Termosifonu 1 ay hiç çalıştırma fatura dahada azalır güneş enerjinde varmış zaten faydası çok olur.
Evet eşim de şanslı olduğunu düşünür en azından nankörlük etmiyor :))):)) Ayy gulumsettiniz beni.. hayat şartları böyle gerektiriyorsa napalim. Eşiniz çok şanslı böyle tutumlu düşünceli biriyle evli olduğu için tabi evliyseniz
Evet bide pasta tatlı malzemelerine çok gidiyor kreması krem şantisi çikolata sosu falan ilk zamanlar çok yapiyodum eşime şimdi azalttim ben de. Valla dikkat etmeden biraz kemer sıkmadan bu devirde bişey sahibi olamıyor insan.insallah başarılı olurumCnm ben de bir yıldır dikkat etmeye calışıyorum hem tasarrufa hem de saglıgıma. Suyu kullanırken cok dikkat ediyorum, haftalık menü listesi hazirliyorum ona göre alışverişe cıkıyorum ve de abur cubur almıyorum artık. Ve de karışık yemek zararlı diye tek çeşit yemek besleniyoruz genelde (hekimimin tavsiyesi) onun dışında deterjan cok kullanmıyorum eskisi kadar eskiden yerleri bile deterjanla siliyordum hem saglıga zararlı hem de gerek yok suan sadece sirke ve lavanta yagi suya koyup siliyorum. Birsey alcgm zaman almasam olur mu diye soruyorum kendime kıyft cok alıyordum eskiden suan cok nadir alıyorum. Çamaşır mak bulaşık mak doldurmadan acmıyorum. Şarj mak çamşr mak kullanmıyorsam prizde tutmuyorum. Ama sunu farkettim abur cubura cok para gidiyormuş.
Kesinlikle 3 yil olmak üzere evliligm ilk zamanlarda ben de öyleydim her gün iki cesit yemek salata tatlı yapıyorum haftada birkaç kez börekler kekler pastalat epey masraf oluyordu, eminim yaptgm yemekler o kdr tutmamiştir.Evet bide pasta tatlı malzemelerine çok gidiyor kreması krem şantisi çikolata sosu falan ilk zamanlar çok yapiyodum eşime şimdi azalttim ben de. Valla dikkat etmeden biraz kemer sıkmadan bu devirde bişey sahibi olamıyor insan.insallah başarılı olurum
Aynen hele bi misafir gelecekse mecbur harcıyorsun marketten 100 liradan aşağı çıkamıyor insanİnşallah olursun cnm suan cok dikkat ediyorum fakat suan da hersey cok cok pahalı gecen yil fiyatlar iyiydi.
Abur cubura benden çok eşim düşkün ben zaten biraz şişman bı eşim olsa evde hep diyet yemek yapar ona göre alışveriş yaparım. Onun yüzünden ben de diyet yapamıyorum.. kumbara öneririm sana da öyle anahtarlı olandan değil kesilip kırılıp açılması gerekenlerden. İçine at 5-10 TL sonra unut :) bu ay başladım inşallah devamı gelir. Kumbaradan ayrı her ay bir çeyrek veya gram altın da almayı hedefliyorum insallahben bekarım bende inşallah birikim yapmaya karar verdim
öncelikle ayırabileceğin miktarı tahmin ediyorsundur öncelikle o tahmininden biraz eksiğini kenara koy unut sanki maaşın azalmış gibi düşün
markete asla açık gitmeyin asla çünkü kesinlikle gereksiz fazladan şeyler alıyorsunuz
abur cuburu azaltın en çok bunlar parayı çekiyor, birikim gibi düşünmeyin zararlı olduğu için unutun (ben bu maddede takılıp kalıyorum ayırdığımı da buna harcıyorum)
Bende böyle olduğunu düşünüyordum faydası olmaz diye önemsemefim.Tek zamanliymis. Yani hep yazıyorlar ya makinaları 22.00 dan sonra çalıştırmak tasarruf sağlıyor diye o zaman bu benim için geçerli değil mi demek oluyor?
Maşallah siz de baya tutumluymussunuz benim kırk fırın ekmek yemem lazım :) aslinda vakit derdim de yok ama nedense fırını sadece o zaman gelecek misafir için çalıştırıyorum keşke dediğiniz gibi yapabilsem. Resmen aydinlaniyorum burda :)*deterjan içinde yer silme ayrı toz silme ayrı yapmayın. Sirke karbonat karışımı toz için çok iyi.
Yerlerede kullanabilirsiniz.
Neredeyse 4 yıldır yer silmek için deterjan almadım.
Saçlarımada zeytinyağlı doğal sabun istiyorum denefim ama saçların alışması zor oluyor kıtık ediyor. Saçlar kimyasala alışmış belli ki
TLC aşırı pintiler.Şubat doğalgaz faturam tam 14 tl geldi.
Battaniye ile oturdum.
Belki saçma ama borcumuz var napabilirim, mis gibi de oldu. Gelenim gidenim yok sıkıntı olmadı.
Çalıştığım kurumda ücretsiz spor salonuna gidiyorum üç gün. Orada duş aldığım için haftada üç gün evde gerek kalmıyor :)
Böyle böyle geçiniyorum işte.
Sirke leş gibi kokuyor*deterjan içinde yer silme ayrı toz silme ayrı yapmayın. Sirke karbonat karışımı toz için çok iyi.
Yerlerede kullanabilirsiniz.
Neredeyse 4 yıldır yer silmek için deterjan almadım.
Saçlarımada zeytinyağlı doğal sabun istiyorum denefim ama saçların alışması zor oluyor kıtık ediyor. Saçlar kimyasala alışmış belli ki
Çok koyuyorsunuzdur.Sirke leş gibi kokuyor
Ben çok hassasım alıyorum o kokuyu ve hiç sevmiyorumÇok koyuyorsunuzdur.
Koku fln olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?