Ev ekonomisi

ay saol canım ya kesinlikle denicem peki sirkenin makinanın giderlerine bi zararı olmaz demi makinam yeni de. bi sıkıntı çıkarsın istemiyorum.beyaz sirke olur mu en azından onun kokusu da yok :)

R
ay saol canım ya kesinlikle denicem peki sirkenin makinanın giderlerine bi zararı olmaz demi makinam yeni de. bi sıkıntı çıkarsın istemiyorum.beyaz sirke olur mu en azından onun kokusu da yok :)
Rica edrm sanmıyorum olcagini benim makinam da eski deil 3 yil olmadi. Beyaz sirke de olblr ama öbür sirkenin de hic kokusu olmuyor deneyebilirsin bir seferlik ucucu bir madde cünkü sirke.

R

Rica edrm sanmıyorum olcagini benim makinam da eski deil 3 yil olmadi. Beyaz sirke de olblr ama öbür sirkenin de hic kokusu olmuyor deneyebilirsin bir seferlik ucucu bir madde cünkü sirke.
Tamam canım denicem.çok zararlı bu kimyasallar. Çok teşekkür edrim

Tamam canım denicem.çok zararlı bu kimyasallar. Çok teşekkür edrim
Ne demek. Kesinlikle, para verip saglıgımızı bozuyoruz sonra tekrar o saglıgı kazanmak için para ödüyoruz. Tuhaf bir döngü içindeyiz. Ben uzun zamandır dikkat etmeye clşyrm yedigime içtigime deterjanıma vs bide minimal olmaya calısıyorum bir yandan da onun cabaları ee daha ne olsun dimi :) saglıgına dikkat eden veya etmek isteyenleri görünce cok mutlu oluyorum

Kızlar topik hareketlensin neden bıraktınız
Aynen ben de öğrenme amaçlı açtım konuyu ve epey de aydınlandım. Deterjanların zararlı etkilerinden korunmak ve gereksiz para harcamamak adına bugün öğrendim ki buzdolabı içi mesela sirke+karbonat karışımlı suyla temizleniyormus. Denedim çok memnun kaldım tertemiz oldu kimyasaldan uzak en azından..
İgrenirdim sirke kokusundan şimdi bir haftada bir şişe bitircem nerdeyse, yer silmede toz almada her türlü temizlikte kullanmaya başladım çok memnunum.
Tutumlu ve bilgili hanımların yeni önerilerine açığız tabiki..

Faturan ne kadar geldi ısıtıcıyı kapayınca

BEN Kendimce eşim para verdiği zaman bi ksımını ayırıyorum yok sayıyorum başka bi yere saklıyorum tabiri caizse bide canım birşey istediği zaman hemen almıyorum sayki yesin sayki aldın diyorum Sanki yedim camisi var hikayesini okuyun derim

Çok mantıklı ben de mecburen böyle yapıyorum zaten evin yakınında market yok ve bogazimiza da malesef düşkünüz. Yeni evliyim diye sürekli pasta tatlı börek yapardım şimdi onları azalttim misafir dışında yapmamaya çalışıyorum

Evet zaten en çok parayı yemeye veriyoruz.ben evden pek çıkmadığım için kıyafeti daha az alıyorum.eğer imkanınız var ise paralı gine girin toplu para daha kolay değerlendirilir yapabilirseniz altın hesabı açın derim altın uzun vadede en iyi yatırım

Şuan çok taksit ödüyoruz malesef 5 ay oldu evleneli kp sağolsun pek yanaşmıyor düğün masraflarimizdan üstlenmeye. Yapabildiğim tek şey bı kumbaraya 5-10 TL atmak eşime de zorla attırmak :) biraz tasarruf edebilirsek artacak ama yeni yeni öğreniyoruz bakalım.

Faturan ne kadar geldi ısıtıcıyı kapayınca
Selam fatura 89 geldi. İlk okuma 26 Şubat son okuma 28 Mart ve biz 11 Mart'ta termosifon kapattık. Ayın yarısında yani. Bir dahaki ay 50-55 bekliyoruz inşallah :)
Önceki aylar 120-150 arası geldi

Selam fatura 89 geldi. İlk okuma 26 Şubat son okuma 28 Mart ve biz 11 Mart'ta termosifon kapattık. Ayın yarısında yani. Bir dahaki ay 50-55 bekliyoruz inşallah :)
Önceki aylar 120-150 arası geldi
Termosifon çok yakıyor maalesef.

Buzdolabı içini bende böyle temizliyorum
Yiyecek konan yeri deterjanla silmek içime sinmiyor sanki içine girecekmiş o kapalı yerde gibi duygu yaşıyorum
Karbonat limon suyuda musluklarda ki kireç izlerine iyi geliyor diyorlar denemedim ama sirke ile sildim.

Aa musluk kirecine ben de çözüm ariyodum çok teşekkür ederim denicem

Kizlar benim mutfaktaki lavabom beyaz. Ister istemez sarilasiyor. Ace döktüm
Bikac defa ama karartiyor zaman sonra..
sirkeyle silsem beyazlarmi acaba?

Benimki de azcik çay damlasın anında sarariyor. Çamaşır suyuyla köpürtüp bekletmekten başka çare bulamadım. Sirke mikrop öldürüyor çok hijyenik ama beyazlatacagini sanmıyorum...

Benimki de azcik çay damlasın anında sarariyor. Çamaşır suyuyla köpürtüp bekletmekten başka çare bulamadım. Sirke mikrop öldürüyor çok hijyenik ama beyazlatacagini sanmıyorum...
Bende beyaz camasirlar icin vanish var onu deneyebilirim. Yine kimyasal olacak ama baska carem yok gibi..

Benim beyazlamadı beyaz sabun dene canım çamaşır suyu yerine sünger üstüne koy sil işe yarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…