Ev ekonomisi

7 bin tl kredi öderken yapbildiğim en mantıklı şeyleri yapıyorum. Hafta içi üç kez spor salonunda haftasonu bir kez yüzme sonrası duş aldığım için evde duş almamak pintilik değil akıllılıktır. Herkes kendi ufkuyla değerlendirir.
Bunu yazdın sanki ben ufuksuzum gibi
Ayrıca ben sağlık gerekçesiyle toplu yerde yıkanamam takıntılıyım sana doğru gelen bana gelmeyebilir doğalgaz mı açarım çocuğum var battaniyeyle oturamaz inşallah borcunuz biter ve aynı şeyleri tekrar yaşamazsınız

Bunu yazdın sanki ben ufuksuzum gibi
Ayrıca ben sağlık gerekçesiyle toplu yerde yıkanamam takıntılıyım sana doğru gelen bana gelmeyebilir doğalgaz mı açarım çocuğum var battaniyeyle oturamaz inşallah borcunuz biter ve aynı şeyleri tekrar yaşamazsınız
Borc benim degil zaten. Sogukta dogalgaz yakmayanda ben degilim. Benimde bebegim var ve bu kis dogalgaz full yandi. Sadece yazis tarzindan dolayi disaridan biri olarak yorum yaptim.

Borc benim degil zaten. Sogukta dogalgaz yakmayanda ben degilim. Benimde bebegim var ve bu kis dogalgaz full yandi. Sadece yazis tarzindan dolayi disaridan biri olarak yorum yaptim.
Ha sen başkasının hep böyleleri çıkar...
TLC aşırı pintileri izle dalga geçmediğimi anlarsın

Demek ki yaptığın saçmalık sadece muhatabını değil herkesi rahatsız ediyor?
Benim yazdığım değil kim olursa üstüne vazife olmayan şeylere atlayan çok
Seni ilgilendirmiyor sana yazmadım
Dalgada geçmedim bana göre yanlış ve yazdım buda benim yorumum seni ilgilendirmez.

Birine yorum yaparım başkası yazar
Sen gidipte baska biri hakkinda yorum yapabiliyorsan bnde senin hakkinda yorum yapabilirim diye dusunuyorum.
Ilk dalga gecmiyorum dediginde samimiyetine inanmistim ama gercekten amacinin farkli oldugunu dusunmeye basladim. Nyse sana hayatinda basarilar.

Sen gidipte baska biri hakkinda yorum yapabiliyorsan bnde senin hakkinda yorum yapabilirim diye dusunuyorum.
Ilk dalga gecmiyorum dediginde samimiyetine inanmistim ama gercekten amacinin farkli oldugunu dusunmeye basladim. Nyse sana hayatinda basarilar.
Dalga geçiyorum evet anladın tek derdim burayla dalga geçmek sanki allam ya:bicak::skandal:

Benim yazdığım değil kim olursa üstüne vazife olmayan şeylere atlayan çok
Seni ilgilendirmiyor sana yazmadım
Dalgada geçmedim bana göre yanlış ve yazdım buda benim yorumum seni ilgilendirmez.
Beni ilgilendiriyor çünkü bana yazdın.
Borç ağır bir sınav, borç altında ezilmekte olan birine pinti demen kırıcı bir hareketti.
Olay bu yani, problem yok.
İyi geceler.

Bende böyle olduğunu düşünüyordum faydası olmaz diye önemsemefim.
1 ay boyunca elektriği aynı ölçüde kullandım makinaları 10 dan sonra çalıştırdım faturam düşmüştü. O zamandan beride gece çalıştırıuorum

Sabunu rende yapıp koyan arkadaşlar.
Arkadaşımın eşi beyaz eşya servisinde çalışıyor
Uzun süre bende böyle yaptım makinanın alt tarafındaki yerden su sızıntısı oldum.
Ona sorduk rende sabundan dedi. Eriyor sanıyordum ama az koyduğum halde tıkamış.
Normal deterjana geçtim. Cildiniz çok hassassa bebek deterjanı kullanabilirsiniz.
Faturan 3 zamanlımı eğer tekse gece,gündüz,puant dönemi aynı bitimden hesaplanır gündüzde çalıştırsan aynı fiyat oluyor

En saglıklısı etimatik ben onu kullanıyrm arkadşlr
Çamaşırlarında kalıntı kalıyor mu kaç derecede yıkıyorsun annem de almış etimatik deterjanı renklide kullandık ilk kez kalıntı kaldı biraz çamaşırlarda sizin ki nasıl.

Renklileri 30 derece beyazlarıda 90 da yıkıyoruz henüz beyazlarda kullanmadık.

TLC Aşırı Pintiler yorumunu yapan arkadaşa şiddetle katılıyorum. 7000 lira kredi ödeyeceğim diye kış günü doğalgaz yakmayıp battaniye altında oturmak, evde su faturası gelmesin diye spor salonlarının duşunu kullanmak düpedüz cimriliktir. Sıcacık evimde sıcacık banyoyu, 7000 tl kredi ödemek için insani şartlardan çıkmaya değişemem!
insanların hayatlarını bilmeden ahkam kesmek sizler için ne kadar kolay meziyet değil mi? nerden biliyorsun bi dünya borç ödemediklerini ve bunu ödeyebilmek için bu şekilde yaşadığını? cimrilik değil bu hayat şartları.. mecbur demekki!!

Çamaşırlarında kalıntı kalıyor mu kaç derecede yıkıyorsun annem de almış etimatik deterjanı renklide kullandık ilk kez kalıntı kaldı biraz çamaşırlarda sizin ki nasıl.

Renklileri 30 derece beyazlarıda 90 da yıkıyoruz henüz beyazlarda kullanmadık.
40 derece ve 60 derecede yıkıyorum genelde kalıntı bırakmıyor siyahlarda bütün toz deterjnlr bırakıyor hatta perwoll bile bırakıyordu cözümü cok deterjan koymamakta buldum. Miktarı birazcık azaltıyorum.

40 derece ve 60 derecede yıkıyorum genelde kalıntı bırakmıyor siyahlarda bütün toz deterjnlr bırakıyor hatta perwoll bile bırakıyordu cözümü cok deterjan koymamakta buldum. Miktarı birazcık azaltıyorum.
Tek mi kullanıyorsun peki,yumuşatıcı katıyor musun gerek yok diyorlar etimatik deterjanı kullanırken.

Yumuşatıcı iki yildir kullanmıyorum. Yumusaticiya gerek kalmıyormuş ama ben yine de sirke ve lavanta yagi damlatıyorum bikaç damla.
bende evde yumusaticı yapmak istiyorum tarifin nedir senin canım.bi de memnun musun acaba.sirke kokuyor Mü ya da yağ demissin de lavanta yağı koysam çamaşırlar yaglanmaz mi acaba?

bende evde yumusaticı yapmak istiyorum tarifin nedir senin canım.bi de memnun musun acaba.sirke kokuyor Mü ya da yağ demissin de lavanta yağı koysam çamaşırlar yaglanmaz mi acaba?

Hayır cnm kesinlikle sirke kokmuyor. Yumusatıcı bölümüne sirke koyuyrm yumustcının yarısı ya da bazen de yumusatici ölcüsü kdr koyuyorum. Lavanta yagi sadece koku versin diye 7-8 damla koyuyorum cok az oldugu için bir cay kasigi kdr oldugundan camaşırlar yaglanmio hic. Koskoca makinaya birkaç damlada sıkıntı olmuo. Hatta 10 damla fln koydgmda daha güzel oluyor daha cok kokuyor.

Back
X