Ev ekonomisi.

Konu sahibi arkadaş 1 maaşla gerçekten zor. ne kadar kıssanız da temel ihtiyaçlarınızdan kısamayacağınız için zor görünüyor. eşinizin maaşı ne kadar bilemiyorum. liste yapın, gereksizleri eleyin. misal sigara içmeyin. çok pahallanmış. iyiki kullanan yok evde.. herneyse iş arayın. 3 harfliler marketleri deneyin.. birikim isterseniz. çocuk için biraz birikim iyi olabilir. kaybınız için de başınız sağolsun...

yorumunuzu görünce yazmadan edemedim. bir dönem bende bu şekilde beslendim. salata meyve ile ayakta duruyordum. hiç birşeyi içim almıyordu. bazen onları da yiyemedim... ama benim sağlığımı haşat etti... gıda alerjilerim başladı, astım aşılamaz duruma geldi.. kortizonlar vs... baya bi yorucu bir döneme soktu beni... 1-2 ayda 15 kiloya yakın gitti benden...

belki terapiye başlasınız sizin için iyi olur.

keşke biri bana o dönemde yol gösterseydi de gıda alerjileri başlamasaydı...
Çok geçmiş olsun. Ben bu durumu 15 16 yaşından beri düzenli yaşadığım için alıştım biraz. İlk başlarda benimde ayda 10 kilo üstü verdiğim dönemler oldu serumlarla ayakta durdum. Ancak son birkaç senedir kontrol edebiliyorum bu durumu. 1 2 haftada ancak 1 kilo vereceğim kadarda olsa besleniyorum takviye vitaminler alıyorum bol sıvı tüketiyorum. Çok teşekkür ederim düşünceniz için. Şimdilik hafiften iştahım açılıyor. Önceden yemek yemeyi bile unuturdum kustuğum zaman aklıma gelirdi. Şimdi kusmayı beklemeden birşeyler atıştırıyorum. Olabildiğince sağlıklı ve tok tutacak şeyler yemeye dikkat ediyorum🙏

BuAyy inşallah sağlıkla istediğiniz kiloya ulaşırsınız. Benim bi 5 kilo falan fazlam var. Malum evlilik sonrası rutin kilo alma dönemi yüzünden 🤩 1.66 boya 63 kiloyum fazla değilp ama hayatı boyunca 55in üstüne çıkmamış insana çok geliyo bi 57 58e düşersem kafa olarak rahatlarım. Yaza kadar veririm diye düşünüyorum
İnşallah verirsiniz yani bu gidişatla verirsiniz zaten. Benimde boy 161 😁 58e yaza anca düşerim güya hedef 50-53 ama bakalım kısmet 🤲 8 kilo gitti 4 ayda.

Konu sahibi arkadaş 1 maaşla gerçekten zor. ne kadar kıssanız da temel ihtiyaçlarınızdan kısamayacağınız için zor görünüyor. eşinizin maaşı ne kadar bilemiyorum. liste yapın, gereksizleri eleyin. misal sigara içmeyin. çok pahallanmış. iyiki kullanan yok evde.. herneyse iş arayın. 3 harfliler marketleri deneyin.. birikim isterseniz. çocuk için biraz birikim iyi olabilir. kaybınız için de başınız sağolsun...

yorumunuzu görünce yazmadan edemedim. bir dönem bende bu şekilde beslendim. salata meyve ile ayakta duruyordum. hiç birşeyi içim almıyordu. bazen onları da yiyemedim... ama benim sağlığımı haşat etti... gıda alerjilerim başladı, astım aşılamaz duruma geldi.. kortizonlar vs... baya bi yorucu bir döneme soktu beni... 1-2 ayda 15 kiloya yakın gitti benden...

belki terapiye başlasınız sizin için iyi olur.

keşke biri bana o dönemde yol gösterseydi de gıda alerjileri başlamasaydı...
Aynen ben de sigarayı fark ettim.
Ne kadar zamlanmış.
Uzun zamandır içmiyorum, çok şaşırdım bu kadar pahalı olmasına.

Çok teşekkür ederim asıl siz tatlısınız ❤️
Böyle şeyleri yaparak hem doğa iÇin hem de ekonomi için bişeyler yapmış olabiliriz kendi çapımızda😌
Açıkçası yazarken farketmedim gece gece, sonradan aklıma geldi keşke özel mesaj olarak yazsaydım belki yanlış anlaşılır, incinir yorum sahibi diye çekindim.

Ama dediğim gibi hele çocukların kıyafetleri için verilen paraya çok acıyorum sadece bir kaç ay giyiyorlar ve tertemiz yepyeni kalıyor hepsi.

Davet için de çok teşekkür ederim, dünya küçük bakarsınız bir gün bir yerde denk geliriz ❤️☘️
Bi kaç hafta önce parka çıkmıştım çocuklar la tam kışlık alışverişi düşündüğümüz zamandı bir abla küçüğe kıyafet getirdi utana sıkıla dedim ne güzel düşünce niye çekiniyorsun elbette giydirim dedim ... öyle iyi oldu ki Allah razı olsun diyorum özellikle de fiyatları gördükçe

İyi geceler hanımlar.
Çok muzdarip olduğum bir konu var,1.5 senelik evliyiz eşim çalışıyor şu an ben çalışamıyor maaşının üçte biri odemelerimize gidiyor ama kalanıyla kesinlikle ay sonunu göremiyoruz. Ay sonu hesaba bakıyoruz ne yaptık fuzuli diye hiçbirşey. En fuzuli harcamamiz dışarda yediğimiz bir iki yemek. Evlendigimizden beri ne eşim ne ben doğru dürüst üst baş aldık ne bir tatil yaptık ama olmuyor olmuyor olmuyor. O kadar bunaldım ki bir yandan evliliğimin en tatlı dönemlerinde yaşadığımız bu ekonomik kriz bir yandan mental çöküşler. Moralim modum günbegün dibe çekiliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu devranı nasıl döndürüyorsunuz?

Tecrübesizim ev idamesi konusunda bilgisizimde aşikar bir yandan ülkenin batik ekonomisi vesaire.
Bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var.
herkes aynı durumda size tek tavsiyem psikolojinizi bozmamaya çalışın...

İyi geceler hanımlar.
Çok muzdarip olduğum bir konu var,1.5 senelik evliyiz eşim çalışıyor şu an ben çalışamıyor maaşının üçte biri odemelerimize gidiyor ama kalanıyla kesinlikle ay sonunu göremiyoruz. Ay sonu hesaba bakıyoruz ne yaptık fuzuli diye hiçbirşey. En fuzuli harcamamiz dışarda yediğimiz bir iki yemek. Evlendigimizden beri ne eşim ne ben doğru dürüst üst baş aldık ne bir tatil yaptık ama olmuyor olmuyor olmuyor. O kadar bunaldım ki bir yandan evliliğimin en tatlı dönemlerinde yaşadığımız bu ekonomik kriz bir yandan mental çöküşler. Moralim modum günbegün dibe çekiliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu devranı nasıl döndürüyorsunuz?

Tecrübesizim ev idamesi konusunda bilgisizimde aşikar bir yandan ülkenin batik ekonomisi vesaire.
Diğer yorumlara bakamadım eşiniz asgari ücretle mi çalışıyor ve kirada mı oturuyorsunuz

2 günde 1 kere yemek yeyip kar yağmadan kombiyi açmayarak tasarruf edince insan gibi yaşamış olmuyorsunuz yanlız
Bu tasarruf değil ölüm orucu bence ben açlığımdan ölürüm valla 😂
Diğer mesajları okumadan sadece oraya odaklanırsanız tabi açlıktan ölürsünüz. Bu durumun bana Özel olduğunu bünyemin buna alışkın olduğunu ve hiç kimseye asla böyle bir tavsiye vermediğimi herkesin sağlıkla beslenmesi gerektiğini ilettim. Ancak tabi diğerlerini okumadığınız için durumu bilmiyor olmanız çok normal 😊

İyi geceler hanımlar.

Tek maaşla maalesef çok zor. Herkesin zaten bildiği pazara akşam çıkmak, ucuz ne varsa dondurucu ya da konserve yapmak, her alışverişte kırk kere düşünmek dışında ekstra bir bilgim yok ama evde bir şeyler üretip e-ticaret yapabilirsiniz o da vergiden muaf. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama.bir örnek vereyim mesela ben güneyde yaşıyorum buralarda ormanda bile keçiboynuzu var. Toplayıp paketleyip organik Antalya keçiboynuzu gibi satış yapabilirsiniz ya da toplayıp un haline getirip keçiboynuzu unu yapabilirsiniz. E ticaret her şey için yapılabilir.

Back
X