Ev ekonomisi.

Ayyyy ne desem bilemedim. Yazmasaydınız İyiydi. Bizdemi aç yaşasak napsak gidişat onu gösteriyor.
Ay hayır tabiki, iştah kesilmesi ile yemek yiyemiyorum ben. Normalde senede birkaç ay yaşadığım bir durum birkaç aya iştahım açılacaktır. Benimde mutfak masrafım ufak tefek dönecektir 😂

Ben açıkçası yazdığınız hemen her şeye şaşırdım.

Yeme bozukluğunuz varsa tedavi olmalısınız. Abur cubur ile gün geçirmek çok sağlıksız.

Hangi şehirde yaşarsanız yaşayın kış boyu hiç ısınma giderinin olmaması normal değil. Alt üst komşularınız çok mu yakıyor ki bir gün bile doğalgaz, elektrikli soba çalıştırmadan kışı geçiriyorsunuz?

Eşiniz hem öğlen hem akşam yemeklerini mi iş yerinde yiyor?

Biz de iki kişiyiz ve işten eve akşam dönüyoruz ama makineler, özellikle bulaşık makinesi çok daha fazla çalışıyor.

Yemek yenmeyen evde üçer beşer paket aldığınız gıdalar bozulmuyor mu? Benim balkonda dolabım olmasına rağmen fazla aldığım gıdalar bayatlıyor. Üstelik sanıyorum ki sizden daha soğuk bir şehirde yaşıyorum.
İstanbul Avrupa yakasındayım. Ancak buraya gelin gelmeden Kütahya'da kışın -20ye kadar görmüş bir insan olduğum içn burasının 5 10 derece düşmesi bana soğukmuş gibi gelmiyor. Üst katın boş yakmıyor alt katımda çalışanlar var. Yani açıkçası hava soğuk olmadığı için şuan yakmak bana gereksiz geliyor. Bakliyatlarımda da açıkçası nohut kuru fasulye tarzı şeyler buzluğumda duruyor zaten. Şimdiye kadar herhangi bir bozulma vs yapmadı. Eşimin mesai saatleri uzun sabah 7de gidiyor akşam 8 9dan önce de dönmüyor. Yani evet 3 öğününü de iş yerinde yemesi gerekiyor. Ki kilosuna dikkat ettiği içinde 6 7den sonra evde yemek yemeyi de kabul etmiyor. Kendime gelecek olursam, aç kaldığımı hiç hissetmedim bu yüzden bir sorun yaşamıyorum. ergenliğimden beri psikolojik olarak her sene yaşadığım bi durum

Millet ondan şaşırma emojisi atıyor. Ayrıntı vermediğim için bir tık garip olmuş galiba. Yeme bozukluğu sebebi ile yemek yemiyorum. Ancak abur cubur falan gayet yiyorum asla aç kalmıyorum. Isınma konusunda da evde hala kısa kollu ile geziyorum yani yerlerde sürünmüyorum 😂😂😂😂😂
Bu şekilde yaşamaya devam ederseniz 10 yıl sonra kanserden ölürsünüz yanlız

Doğru söylüyor maalesef...lütfen tedavi olun
Yağ protein vs ölçümlerimi yaptırdım. Vitamin kullanıyorum. Doktorum abartmadığım sürece( yediğimi kusmadığım sürece) ve aşırı kilo vermeye geçmediğim sürece şuan bir sağlık sorunum olarak görmedi bunu. Yani ordan sürekli açım olarak mı algılandı bilmiyorum ancak, ekmeği tamamen kestim ara sıra kek poğaça çok canım isterse yiyorum. Hiç bişey yoksa meyveler yiyerek geziyorum. Yani şuan açım ama yememek için direniyorum değil. Acıkırsam kalkıp birşeyler yapıyorum. Şimdilik daha senelerdir bu sebepten başıma daha bişey gelmedi şükür kiiiiii

Yağ protein vs ölçümlerimi yaptırdım. Vitamin kullanıyorum. Doktorum abartmadığım sürece( yediğimi kusmadığım sürece) ve aşırı kilo vermeye geçmediğim sürece şuan bir sağlık sorunum olarak görmedi bunu. Yani ordan sürekli açım olarak mı algılandı bilmiyorum ancak, ekmeği tamamen kestim ara sıra kek poğaça çok canım isterse yiyorum. Hiç bişey yoksa meyveler yiyerek geziyorum. Yani şuan açım ama yememek için direniyorum değil. Acıkırsam kalkıp birşeyler yapıyorum. Şimdilik daha senelerdir bu sebepten başıma daha bişey gelmedi şükür kiiiiii
Dr kontrolü altındaysan ok...Ama yine de mutfaktan tasarruf ediyorum zannedip , zaten varolan ve tedavi edilmemiş bir beslenme bozukluğunu pekiştirmeye devam edersen sonu iyi olmaz....Kombiyi de aç biraz İstanbul buz gibi şu an...

doğalgaz yakmamak, mutfak masrafını kısmak (sağlıklı beslenmeyi bırakmak, abur cuburu kesmek değil burada dediğim) ekonomik davranmak olmuyor. o artık başka bir boyut.. ekonomik olmak demek:
-gereksiz tüketimi kesmek
-alışverişi elden geldiğince toplu ve indirimdeyken yapmak
- evdeki elektrikli aletleri gereksiz yere çalıştırmamak (bulaşık makinası boşken çalıştırmak, bir-iki çamaşır için makinayı açmak gibi.)

oğluma gereksiz oyuncak almıyorum, ihtiyacım olmadan sırf beğendim diye bir şey almam, hep ama hep ihtiyaca yönelik alışveriş yaparım. bot vs alacaksam sezon dışı ya da bitişi almaya çalışırım gibi gibi... bulaşık, çamaşır makinası tam dolmadan açmam. bu tarz şeylere dikkat ettiğiniz halde geçinemiyorsanız çalışmanız gerekir. çünkü hayat gerçekten pahalı.

Dr kontrolü altındaysan ok...Ama yine de mutfaktan tasarruf ediyorum zannedip , zaten varolan ve tedavi edilmemiş bir beslenme bozukluğunu pekiştirmeye devam edersen sonu iyi olmaz....Kombiyi de aç biraz İstanbul buz gibi şu an...
Bulunduğum konumdan kaynaklanıyor olabilir ancak gerçekten evime gelen insan kombiyi açtığımı düşünüyor garip bir şekilde. Ben terliyorum, birazda tasarruf açısından değil mutfak yada kombi konusu ancak hala daha kar düşmedikçe kombinin çocuğu olmayan ailelerin çokta açmaması taraftarıyım

Ay hayır tabiki, iştah kesilmesi ile yemek yiyemiyorum ben. Normalde senede birkaç ay yaşadığım bir durum birkaç aya iştahım açılacaktır. Benimde mutfak masrafım ufak tefek dönecektir 😂
Anladım bazı insanlar iştahsız olabiliyor 😁 burda kilo vermek isteyen binlerce kişi varki bende onlardan biriyim 😁 şaşırdık sadece en büyük şansınız eşinize düzenli yemek yapmıyor olmak. İkiside bir araya gelince mutfak masrafı diye bişey olmuyor haliyle. Yinede iki günde bir sağlıklı beslenmeye çalışın ☺️

Çok alakasız olacak ama yorumunuzu görünce yazmak istedim.yanlış anlamazsınız umarım. Çok fazla bebek eşyası var elimde. sağa sola bedenlere ayırıp çok dağıtıyorum. Şubat ayında Türkiye’ye gelmek istiyorum , beden uyuyorsa getirebilirim birqz bişeyler bebeğiniz için :)
Tertemizler, yazık günah sadece bir kaç ay giyilecek şeyler için o kadar para vermeye gerek yok.
Çok teşekkür ederim çok incesiniz neden yanlış anlayayım çok normal şeyler benden daha çok ihtiyacı olan birileri vardır elbet bide eğer siz yanlış anlamazsınız ben kabul ederim ama eşim kabul etmez hatta bana bile kızar ama ince düşünceniz için tekrar teşekkür ederim 🙏

Anladım bazı insanlar iştahsız olabiliyor 😁 burda kilo vermek isteyen binlerce kişi varki bende onlardan biriyim 😁 şaşırdık sadece en büyük şansınız eşinize düzenli yemek yapmıyor olmak. İkiside bir araya gelince mutfak masrafı diye bişey olmuyor haliyle. Yinede iki günde bir sağlıklı beslenmeye çalışın ☺️
Ya tabiki, genelde o yediğim öğünlerde protein ağırlıklı et tavuk balık şeklinde büyük porsiyonlarla besleniyorum. Evet sanırım tek şansım o. Eşimin bu işinde geç gelmesi sebebiyle evde yemek pişmiyor. Bazen şey algılanıyor o ne biçim evlilik yemek pişmeyen ev mi olurmuş diye. Oluyor açıkçasııı şunun şurasında daha 2 3 aydır düzenimiz böyle normalde 4te çıkar gelirdi her gün çeşit çeşit pişerdi. Böylesi benimde işime geliyor ve evet lütfen bu mesajları okuyup kendinizi aç bırakmayın kilo vermek amaçlı. doktor kontrolünde gidiyorum benim bünyem bu duruma alışkın, ben sağlık sorunu yaşamıyorum ama görüp o yaşamıyor bende yaşamam diyerek lütfen aç kalmayın. Asla kilo verme tavsiyesi değildir

Tek bi gelirle gecinmek icin esinizin orta sinif bi esnaf falan olmasi lazim. Yoksa twk maasla imkansiz

B
İyi geceler hanımlar.
Çok muzdarip olduğum bir konu var,1.5 senelik evliyiz eşim çalışıyor şu an ben çalışamıyor maaşının üçte biri odemelerimize gidiyor ama kalanıyla kesinlikle ay sonunu göremiyoruz. Ay sonu hesaba bakıyoruz ne yaptık fuzuli diye hiçbirşey. En fuzuli harcamamiz dışarda yediğimiz bir iki yemek. Evlendigimizden beri ne eşim ne ben doğru dürüst üst baş aldık ne bir tatil yaptık ama olmuyor olmuyor olmuyor. O kadar bunaldım ki bir yandan evliliğimin en tatlı dönemlerinde yaşadığımız bu ekonomik kriz bir yandan mental çöküşler. Moralim modum günbegün dibe çekiliyor. Siz nasıl yapıyorsunuz bu devranı nasıl döndürüyorsunuz?

Tecrübesizim ev idamesi konusunda bilgisizimde aşikar bir yandan ülkenin batik ekonomisi vesaire.
Bana verebileceğiniz tavsiyelere ihtiyacım var.
Bende seninle aynıyım evimiz var kirada oturuyoruz çok şükür eşim tek çalışıyor asgari ücretten biraz fazla ek gelirde var ama yetmiyor yetmiyor geçen yıl bi şeyler yapabildik bize kar oldu bundan sonra tasarruf biraz zor

Bulunduğum konumdan kaynaklanıyor olabilir ancak gerçekten evime gelen insan kombiyi açtığımı düşünüyor garip bir şekilde. Ben terliyorum, birazda tasarruf açısından değil mutfak yada kombi konusu ancak hala daha kar düşmedikçe kombinin çocuğu olmayan ailelerin çokta açmaması taraftarıyım
neden açmamalı, sebep nedir?

Ya tabiki, genelde o yediğim öğünlerde protein ağırlıklı et tavuk balık şeklinde büyük porsiyonlarla besleniyorum. Evet sanırım tek şansım o. Eşimin bu işinde geç gelmesi sebebiyle evde yemek pişmiyor. Bazen şey algılanıyor o ne biçim evlilik yemek pişmeyen ev mi olurmuş diye. Oluyor açıkçasııı şunun şurasında daha 2 3 aydır düzenimiz böyle normalde 4te çıkar gelirdi her gün çeşit çeşit pişerdi. Böylesi benimde işime geliyor ve evet lütfen bu mesajları okuyup kendinizi aç bırakmayın kilo vermek amaçlı. doktor kontrolünde gidiyorum benim bünyem bu duruma alışkın, ben sağlık sorunu yaşamıyorum ama görüp o yaşamıyor bende yaşamam diyerek lütfen aç kalmayın. Asla kilo verme tavsiyesi değildir
Yok cnm istesemde yapamıyorum sıkıntı orada. Uzun zamandır karatay diyeti yapıyorum ama öğlene doğru mutlaka acıkıyorum akşama doğruda öyle 😁

Yok cnm istesemde yapamıyorum sıkıntı orada. Uzun zamandır karatay diyeti yapıyorum ama öğlene doğru mutlaka acıkıyorum akşama doğruda öyle 😁
Diyetisyene gittiğim bi dönem öğlenleri öğün vermiyordu. Badem fındık ceviz öneriyordu. Bi kase çerez yesen onlarda tutar mideni. Akşam mecbur yemelisin zaten

Back
X