Ev, esya, kiraci cikmazi :(

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba hanimlar
Bir konuda fikrinizi sormak istiyorum.
Biz 3 ay once ev aldik ve suan yurtdisina yasiyoruz. Daha once kiradaydik evimizi bozmamistik.
Arada gelip kaldim bir sure tabi annemde, kizkardesimde ve kayinvalidemdede kaldim. neyse
biz oturmadigimiz eve kira vermeyelim dedik ve kredi cekip ev aldik. cok hizli karar verdik.
hatta tasinmayi kayinpederim yapti, evi satin aldigimiz gunun aksami biz yurtdisina gelmistik
onlar esyayi eve yigdilar ve esyalar o sekilde yerlesmeden evde bos bir sekilde duruyor,
ev genis 3 odasi var ama parkeleri bakim istiyor mutfak idare eder ama banyoda eski tip.
tabi kullanilmayacak gibi degil. evde 15 yillik ama bizim aldigimiz civarlarda ya 30 yil ve ustu oluyor genelde yada
yeniler. eski bir yerlesim birimi . Yani evin durumu boyle, bizimde hala Turkiyeye ne zaman donecegimiz belli
degil. Esim is buldugu surece (ki bulmasi lazim cunku askerligini yapmadi tecil ettirdi TUrkiyeye gelir gelmez 3 ay icinde askere gitmesi gerekiyor) burada yasayacagiz en az 4-5 yil daha.
Ama tabiki kimin basina ne gelicegi belli olmaz.
Simdide dusunuyoruz evi kirayami versek? o zaman esyalari ne yapicaz?
esyalari satsak mi? yani satsak bile bazi kisisel esyalar ve mutfak esyalarim icin yine yer lazim. onlari nereye
koyucaz. Acaba esyalari satmasak 1 odayi biz kullansak ona gore kiradan dusup 2 oda diye kiralasak bunu kabul ederlermi? cokmu sacma olur.
birde bu parke dedigim gibi cilalanmasi lazim suanda da ona masraf yapicak durum yok onu nasil yapicaz?
yani bir ton kafamda sorun var. sizce en iyisi ne olur boyle bir durumda.
yada hic ellemeyelim boyle kalsinmi ama zaten oturamiyoruz. Yani kizlar cok karisti kafam fikirlerinizi lutfen
paylasin.

Canim bende seninle ayni durumda kaldim, yaptiklarimi anlatayim. Evlendik, eksiksiz tum esya ve ceyizlerimizi aldik. Yurtdisi hesapta yoktu. evlendikten 6 ay sonra aniden yurtdisindan teklif geldi ve gitmeye karar verdik. Evimiz kira idi, yurtdisina da ev parasi biriktirmek icin ciktik. Biz kiradaki evi bosalttik, esyalarimizi depoya koyduk. Kayinvalidem luks bir sitede oturuyor, depo onun apartmaninin ortak deposu. Cok bakimli, rutubet fare falan yok, bekci duruyor bide basinda, ve de en onemlisi ucret odemiyoruz. Esyalari bir koseye yigdik, tavana kadar, etrafini da dev ve kalin branda ile kapadik. Kayinpederim de 2-3 gune bir inip asagiya kontrol ediyor. Esyalar 2 senedir orda duruyor.
Kisisel ve ozel seyleri de anneme, kayinvalideme eve koyduk. Her 2 evde de annelerimiz bize oda yapti, gittikce kalalim diye. Giysilerimiz falan oradaki dolaplarda duruyor.
5 kurus para vermeden, esyalarimiz da ziyan olmadan cozduk bu isi. Artik ufak tefek zayiatlar da olur, kabullendik, naapalim.
Esyalari 1 odaya yigip kiraya verin sizde, abes bir durum degil, herkes yapiyor. hem ev, depodan daha iyi, fare, kedi, rutubet, pislik olmaz evin odasinda.

senin imkanin varmis ne guzel annenin deposuna koymussun. benim oyle bir imkanim maalesef olmadi.
hem dedigin gibi heryerede konulmaz faresi var nemi var haseresi var. annemin kendi evi cok ufak ona esyalarimiz sigmaz. kizkardesimin evi satin aldigimiz eve yakin ama onunkide 90 m2 mumkun degil kendi bile sigamadi garibim bazi esyarlarini koydu ufak odasina ardiye gibi kullaniyor. bir odaya koyup kapatincada ne biliyim sanki biraz
garip olur diye dusunuyorum belki oyle yapan vardir ama bilemiyorum ki. birde biraz masraf olayi var.
ne zor mus bu ev olaylari gercekten insan ne yapicani bilemiyor.

Son düzenleme:
canım bence arakdaşın da dediği gibi eşyaları bir odaya yığın, evi de o şekilde kiraya verin, tadilatı filan daha sonra yaptırırsınız, kira parasını ona göre ayarlayın derim yani.

Ayrica eklemek de isterim arkadasim, evi tadilat yaptirmadan, fiyatini biraz daha dusuk tutarak kiraya ver, kendin oturacagin zaman heryerini yaptirip, evi sifirlayip temiz temiz yepyeni oturursun :51:

parkeler gercekten kotu durumda , bilmiyroum o sekilde kabul edilirmi
birde ev onceden tuple calisan banyayo sahipmis simdi herkes dogalgaz almis mutfak ve banyo icin. Ev normalde
merkezi sistem. onu kesin yaptirmamiz lazim parkeyi yaptirmasak bile. belki kiraciyla anlasilir dedigin dogru daha dusuk fiyatli olur. zaten baska secenekte yok gibi gorunuyor. Aslinda eve 5-6 milyarlik bir harcama yapilsa hakikatten cok guzel olucakta suan zaten durum musade etmiyor.

Aynı durum bendede var :) Yurtdışına gelirken kiradaydık. annem ve babamın evinin bir odasına yığdık baktık olmadı yatak odamı, çamaşır makinamı anneme verdim. Bir kısım eşyalarımı buraya getirdim, Diğerleride dağıldı. sadece salon takımım ve kitaplığım kaldı annemlerde birde sandığım. Onuda kardeşimin kpss sonucundan sonra anneme vereceğim kullan diyeceğim. Çünkü eşya bekledikçe kokar. Ben bunu gördüm kaç defa. Hele memlekette rutubet nem varsa kaçınılmaz. Biz burdan giderken eşya parasıda biriktirip eşyalarımızı yeniden düzeceğiz. Zaten oturma grubu olmayacak öçünkü salonu günlük kullanacağım. 2 çocuğum oldu ve odalarını ayrı yapacağım. yani çok şey değişiyor insanın hayatında bu sürede. Birde çeyiz eşyalrımdı bir kısmı eşimin bekarlığındna kalma bir kısmı ailellerin aldıkları. Hiç zevkimi yansıtmıyordu. Eşyalarımı seviyordum ama yeniden döşeme imkanı buldum. kendi zevkime ve kullanıma göre..

bizim bir komşumuz bir odaya eşyalarını yığıp o oda kilitli kalmak koşuluyla evi 2 + 1 olarak kiraya verdi .Kiracı beş yıldır oturuyor.Bence hiç sakıncası yok .parkeler ahşapsa sistre yaptırın yenisini yaptırmaktan ucuz gelir ya da üstüne serflor döşetin her iki yolda hesaplı olur kendiniz geleceğiniz zaman yaptırıp oturursunuz.şimdilik geçici ve ucuz çözüm yolu bu bence..

tanııdk birine kiraya verilecekse sorun yok ama tanıdık olmazsa nolur bilemem...

bizim bir komşumuz bir odaya eşyalarını yığıp o oda kilitli kalmak koşuluyla evi 2 + 1 olarak kiraya verdi .Kiracı beş yıldır oturuyor.Bence hiç sakıncası yok .parkeler ahşapsa sistre yaptırın yenisini yaptırmaktan ucuz gelir ya da üstüne serflor döşetin her iki yolda hesaplı olur kendiniz geleceğiniz zaman yaptırıp oturursunuz.şimdilik geçici ve ucuz çözüm yolu bu bence..
sistreyi bende dusundum fiyati hakkindada hic fikrim yok. solan 30 m2 odalar: 12, 14, 9 m2 ne kadar olur bilmiyorum. onun haricinde birde su dogalgaz olayi var. belki kiraci yapar depozito vermez vermis kabul ederiz
ne biliyim boyle seyler geliyor aklima. esyalarinda akibetini hic bilmiyorum. koltuk takimlarimi cok seviyorum. beyaz esyalarim kotuydu. buzdolabim bozulmustu maalesef. onun haricinde zaten kizimin bebek odasini kullanamam buyudu o besikte yatmaz dogal olarak onada yeni oda almak lazim. esimin calisma odasida taa evlenmeden once aldigi masa ve dolaptan olusuyor.yani bizimde degisiklige ihtiyacimiz var ama tabiki bu esyalrimizda kullanilabilir durumda dolap haric. bide ne olucamiz belli degil evi bos bos tutmak istemiyorum belki burda kalicaz 4-5 yil daha
en azindan faiz odememis olurum diyorum.
Aynı durum bendede var :) Yurtdışına gelirken kiradaydık. annem ve babamın evinin bir odasına yığdık baktık olmadı yatak odamı, çamaşır makinamı anneme verdim. Bir kısım eşyalarımı buraya getirdim, Diğerleride dağıldı. sadece salon takımım ve kitaplığım kaldı annemlerde birde sandığım. Onuda kardeşimin kpss sonucundan sonra anneme vereceğim kullan diyeceğim. Çünkü eşya bekledikçe kokar. Ben bunu gördüm kaç defa. Hele memlekette rutubet nem varsa kaçınılmaz. Biz burdan giderken eşya parasıda biriktirip eşyalarımızı yeniden düzeceğiz. Zaten oturma grubu olmayacak öçünkü salonu günlük kullanacağım. 2 çocuğum oldu ve odalarını ayrı yapacağım. yani çok şey değişiyor insanın hayatında bu sürede. Birde çeyiz eşyalrımdı bir kısmı eşimin bekarlığındna kalma bir kısmı ailellerin aldıkları. Hiç zevkimi yansıtmıyordu. Eşyalarımı seviyordum ama yeniden döşeme imkanı buldum. kendi zevkime ve kullanıma göre..

zaten kesin donus yapmadan ev duzmek bana da biraz sacma geliyor. ev duzucen orda beklicen belki yilda
1 ay iznin var onuda zaten kardesinin annelerinin evine gecirirsin ne biliyim. insallah bu sartlari kabul edecek durust biri denk gelir. bu ayin 15 gibi donecegim Tukiyeye o zaman birseyler yapmak istiyorum ev konusunda.

Aynen bizimde 1 aylık iznimiz var ama artık 4 çocukla kimseye gidip kalmak istemiyorum. diyorum keşke evim olsaydı 1 ay bile osla gidip kalsaydım. Burda ikinci el eşyalarla hala benimseyemedim bu düzenimi. Ülke içinde birisi başka şehire taşınınca üzülüyor ya biz napalım :(

biliyormusun esimde boyle dusunuyor,
yani izne gidince rahat edelim diyor. benim 1 cocugum var gerci ama ilerde 2. de olur
bilemiyorum ki arada kaldim. onuda bu konuda zorlamak istemiyorum
cunku sozlesmeli calisiyor yani bazi donemler is bulma surecini istanbulda gecirebilir o durumda var.

canım eğer eşyalardan gözden çıkardıkların varsa evini eşyalı bile kiraya verebilirsin benim arkadaşım bir süre şehir dışında yaşayacaktı odanın birini kapattı kitaplarını falan koydu diğer iki odada da koltuk yatak odası falan bıraktı sonra döndüğünde de eşyayı yeniledi

ya da dediğin gibi bir odayı kapatıp kiraya verebilirsin

ayrıca yapılacak bakımı kiracıyla konuşup ona yaptırtsan kiradan ve depozitodan düşsen o da olabilir ben daha önceki evlerimden birinde depozito yerine evde eksik olan doğalgaz saatini yaptırmıştım sonra çıkarken hesaplaştık ev sahibiyle ayrıca öylesi denk gelir mi bilmem de depozitoyu doğalgaza sayıp onlara isterseniz sistre yaptırıp kaç tutar bildirin ona göre kirayı şu akadar ay ödemeyin diyebilirsin

biz büromuzu tuttuğumuzda çelik kapı yoktu ev sahibiyle konuştuk adamı varmış yolladı kapı yaptırdı hatta adamla biz pazarlık edip iki taksitte ödeyelim dedik ev sahibine de iki ay kirayı eksik ödedik biraz şans işi tabi ama taksitle yaptıraxak yer bulursa kiracı dediğim gibi yapabilirsin

canım eğer eşyalardan gözden çıkardıkların varsa evini eşyalı bile kiraya verebilirsin benim arkadaşım bir süre şehir dışında yaşayacaktı odanın birini kapattı kitaplarını falan koydu diğer iki odada da koltuk yatak odası falan bıraktı sonra döndüğünde de eşyayı yeniledi

ya da dediğin gibi bir odayı kapatıp kiraya verebilirsin

ayrıca yapılacak bakımı kiracıyla konuşup ona yaptırtsan kiradan ve depozitodan düşsen o da olabilir ben daha önceki evlerimden birinde depozito yerine evde eksik olan doğalgaz saatini yaptırmıştım sonra çıkarken hesaplaştık ev sahibiyle ayrıca öylesi denk gelir mi bilmem de depozitoyu doğalgaza sayıp onlara isterseniz sistre yaptırıp kaç tutar bildirin ona göre kirayı şu akadar ay ödemeyin diyebilirsin

biz büromuzu tuttuğumuzda çelik kapı yoktu ev sahibiyle konuştuk adamı varmış yolladı kapı yaptırdı hatta adamla biz pazarlık edip iki taksitte ödeyelim dedik ev sahibine de iki ay kirayı eksik ödedik biraz şans işi tabi ama taksitle yaptıraxak yer bulursa kiracı dediğim gibi yapabilirsin

aslinda esyalarim cok aman aman degil ama koltuklarimi cok seviyorum. dogru durustte kullanamadim hem
almaya kalksan bayada maliyetli 0 dan ev dosemek. o sebeple dursun diyorum. ilerde herseyi yenileme gucumuz olursa o zaman alir bunlarinda bir caresine bakariz ama simdi elden cikarmam mantiksizlik olur cunku yenisini alacak durumumda yok suan.
su da bir gercek biz 30 milyar faiz odeyecegiz. kiraya verirsek bunu odememis gibi oluyoruz. birde
4 yil sonra yerlesmeye karar verirsek tadilat yeni esya derken belki bir 30 milyar daha gidecek.
aslinda kiraya vermek cok mantikli. bos ev duruyor yani gidip oturan yok.
ama iste iyi bir insan evladi bulmak lazim. bizde kiraciydik ve normalde yaptirmamiz gereken seyleri bile
yaptirdi esim , yani tabi ben beklemiyorum kiracilardan boyle birseyde. demek istedigim bizim ev sahiplerinin hepsi
bizden cok memnun kaldilar. hic munakasa olmadi. insallah bizde iyi birine denk geliriz diyorum da bakalim
simdi burdayim kisa dogru gidicem sanirim gidincede halletsem iyi olur.
bu ay gidicektim ama maalesef hesaplar tutmuyor.

Back
X