Ev eşyalarım kınalandı , çıkar mı ?

Her cins kumas beyazlatici diye bisey var
Toz kaynar suyla etkilesime sokup haliyi ve koltuğu temizlersin.
Ben porselen ve fayans aralarini da onunla beyazlatiyorum kimyasal değil kumaslarini yipratmaz

kınayı bilmem de benim bembeyaz halıma oje döküldü. 3,5 larda mor renkli ispirto önerdi biri bana. onunla çıkardım. aklınızda olsun.

Kızlar kına bunlar ya uzerılerınde bırer ufacık gıdım tortular vardı sabah sıldım hemen ıste cıkmadı ama hanı asprın olur camasır suyu olur hadı salonu halıyı sandalyeyı gectım bu tezgahı ben naparım boyle
Senin yerinde olsam cif yağ çözücü falan evde ne bulsam sadece tezgahta uygular bakarım çıkıyor mu diye pek bilgim yok çünkü ne ne ile silinir diye. Halı için anneme uyandiginda sorucam senin için. İnşallah çıkar.

Uzerine domestos damlat beklet. Kina icine islemisse o da islesin iyice.

Halıdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
  • Halıdaki veya koltuktaki küfü, fırçalayarak olabildiğince çıkarın.
  • Sonra halıdaki küfü, mümkün olduğunca elektrik süpürgesiyle vakumlayın. Küfü, halıdan veya koltuktan elektrik süpürgesiyle aldıktan sonra süpürgenin torbasını çöpe atın.
  • Bir bardak suya bir yemek kaşığı ağartıcı içermeyen deterjan ekleyin ve deterjan köpürene kadar karıştırın (Deterjan yerine sabun da kullanabilirsiniz.).
  • Hazırladığınız karışımı temiz, desensiz ve beyaz bir kağıt havlu, bez veya süngere emdirin ve küf lekesi olan bölgeyi silin.
  • Küf öldürücü bir dezenfektan kullanmanız küfün tekrar oluşmaması için yararlı olacaktır.
  • Daha sonra halıyı mümkün olduğu kadar az su ile durulayın.
  • Küf lekesi için müdahale ettiğiniz halıdaki ıslak alanı, kuru ve temiz bir pamuklu bez veya kağut havlu ile tamponlayarak kurulayın.
  • Fanınız varsa veya halının olduğu oda doğrudan güneş ışığı alıyorsa halının kurumasını hızlandırabilirsiniz.

Amwayin her cins kumaş beyazlatıcısı var toz şeklinde eğer ondan bulabilirsen kaynamış suda çözdürüp lekelerin üzerine döküp beklet sonra hafif ovalayarak durula işe yarayabilir.

Benimde tezgahım çimstone zamanla çay vs.lekesi oluyor içine işliyor resmen sararmalar oluyor her cins beyazlatıcıyla biraz bekletip siliyorum hemen çıkıyor umarım bu lekede de işe yarar.

Tinerle silsen o lekelerin canına okur bence ama zarar verirmi bilemem babam yaglı boya lekelerini tinerler cıkarıyor bir zarar vermıyor

Çimstone adı ama fayans degıl taş sanırım
Üzgünüm ozaman cikmaz lekeler.yalnız arkadaşlar hep çıkar demişte,bu hint kınası diğer lekeler gibi değil. Asla çıkmıyorlar.kaziniyorlar resmen.çok bluz, örtü, paspas batırdım. Biliyorum.fayanstan çıkıyor, taş türü şeylere de işliyor.

Hint kınası lekesi çıkmaz, o yüzdrn otellerde kcpa koca uyarı eluyor, lekelerden sorumlu olursunuz va diye.. Tabi bu kadar çok lekelenemezmiş gibi geliyor bana.. Küf olmasın sakın...

çamaşır suyuyla silmeyi denedin mi.. hçbi fikrim yok umarım çıkar.. 2 günde nasıl küflencekki. 2 ay bıraksanız neysede

Küf değil onlar benim evimde de çok var maalesef kına ya benzettim ama çıkarmış bilmiyorum

Back
X