Ev gecindirmek çok zor daha tutumlu nasil olunur ?

Canim bende de demir eksikligi var kotu oldugum zamanlarda 5 gun boyunca hastaneye gidip geliyorum damardan tedavi yapiyorlar bir dahiliye uzmanina gitmeni tavsiye ederim. Gecmis olsun.
Sagll canim sanada grcmis olsun ben gittim dahiliyeye ama hala bir cozum bulamadim

Ben bu konuyu defalarca konustum ama sizde az cok tahmin edersinizki bir insan 10 yili askin suredir bagimli ise birakmasi cok zor oluyor tutun icmeyi denedi ama oda gogus agrisi oksuruk yapti ayrica ben kendim sigara hic kullanmadim kokusu bile beni rahatsiz ediyor gel gelelim karsinizdaki insan birakmak isteyipte birakamiyorsa bu konuda zorlamaninda pek bir yarari yok
Şuna cevap vermeden edemeyeceğim bırakmış biri olarak.

Bırakmak için olması gereken tek şart kişinin bırakmak istemesidir.
Yani eşiniz hala bırakamadığına göre istemiyor demektir.

Merhaba ben yurtdisinda yasiyorum ve kv bizi tr geri dönmek için hep ikna etmeye cabaliyor. Bizde burda aynini yiyoruz geziyoruz vs diyor ama kendi cevremden ve burdaki konulara bakilirsa hayat pahali ama bunu ben kv anlatamiyorum.
Hem hayat rahat diyor hem gek burda kolay is bulursun diyor hem hersey cok ucuz diyor hem eltimin cocugu okula baslayinca evde bos oturmasin calissin diyor yani ne demek istiyo anlamiyorum
Oradan geline yetişemiyorum yeterince uğraşamıyorum yakınıma gelsin de daha çok uğraşayım diyor bence.
Aman sakın gelmeyin şartlar malum burada.

Allah yardimciniz olsun.
Hastalik olarak tam neyiniz var? Vucut yorgunluktan alarm vermeye basladi diyorsunuz da bu bir hastalik degil ki. Benim isim cok agir is. Saglik ocagi bunyen kaldirmiyir diye her ay 1 hafta yaziyir rapor. Raporla ucretsiz izinle falan 1 ay dinlenseydiniz. Veya simdi biraz dinlenip yeniden ise baslayin derim.

Bnde aynı sıkıntıdan muzdarip im :) eşim de bende işsiziz piskolojim bozuldu resmen .
İş yok şirket yok ya markette , mağazada çalışıcan Allah yardımcımız olsun .
Ben iş bakıyorum da bulamıyorum eşimde aynı boşa okuduk resmen.

Valla cok fazla dusunmeyin. Biz de universite okuduk hem de baya unlu bir universite. Esimle ikimiz de magazacilik yapiyoruz. Universite mezunuysaniz ve disiplinli calisirsaniz 6 ayda 1 terfi alir patir kütür gidersiniz.
Millete komik geliyor, kimse meslekten saymiyor ama diyetisyenim esasen. En unlu hastaneler bile 1700den fazla onermiyor. Esim de ben de en alttan basladik. Ben mado'da garson olarak basladim esim migrosta kasiyer. Yani garson maasi diyetisyen maasindan fazla. O donem de paraya cok sıkışıktım garsonlugu tercih ettim. Sonra mutfaga gecmek istedim
Simdi baska bir markadayim. Esim bolge muduru oldu bile. Ben yasimin dolmasini bekliyorum. 27 yas siniri var.
Hem de burda bir meslek daha ogrendim. Sektorum gida. Onceki egitimimde alakasiz degil zaten. Simdi baya baya asciyim.

Merhaba kizlar onceden ben calisirken evi daha kolay gecindirebiliyordum ama simdi calismadigim icin ay sonu zor geliyor bir insan tek maasla gecinmek icin ne yapabilir.

Allah yardımcın olsun. Minik işler yaparak para kazanabilirsin ama tüm gün tutar ve yorar seni. Normalde ne iş yapıyodun?

Valla cok fazla dusunmeyin. Biz de universite okuduk hem de baya unlu bir universite. Esimle ikimiz de magazacilik yapiyoruz. Universite mezunuysaniz ve disiplinli calisirsaniz 6 ayda 1 terfi alir patir kütür gidersiniz.
Millete komik geliyor, kimse meslekten saymiyor ama diyetisyenim esasen. En unlu hastaneler bile 1700den fazla onermiyor. Esim de ben de en alttan basladik. Ben mado'da garson olarak basladim esim migrosta kasiyer. Yani garson maasi diyetisyen maasindan fazla. O donem de paraya cok sıkışıktım garsonlugu tercih ettim. Sonra mutfaga gecmek istedim
Simdi baska bir markadayim. Esim bolge muduru oldu bile. Ben yasimin dolmasini bekliyorum. 27 yas siniri var.
Hem de burda bir meslek daha ogrendim. Sektorum gida. Onceki egitimimde alakasiz degil zaten. Simdi baya baya asciyim.
De denir bilemedim , bende A101 e başvurdum ama zoruma gidiyor.
Eşimde asgari ücret alsa yine az iki çocuğum var artı bi okul kazandım fizyoterapist yani sizinle aşağı yukarı aynı onada devam edemiyorum .
Etsem ne olucak inancım kalmadı .

Allah yardimciniz olsun.
Hastalik olarak tam neyiniz var? Vucut yorgunluktan alarm vermeye basladi diyorsunuz da bu bir hastalik degil ki. Benim isim cok agir is. Saglik ocagi bunyen kaldirmiyir diye her ay 1 hafta yaziyir rapor. Raporla ucretsiz izinle falan 1 ay dinlenseydiniz. Veya simdi biraz dinlenip yeniden ise baslayin derim.
Tekrardan ise basliycam ama kalbimdeki carpintilar ve ani nabiz yukselmelerim oluyor nabizimin 175 e kadar ciktigida oldu ve bende bu yuzden tedirgin oluyorum bu sebepten oturu panik atak basladi zaten bende her an nabzim yukselicek gene hastanelik olacak diye dusunuyorum surekli elim nabzimda dolasiyorum

De denir bilemedim , bende A101 e başvurdum ama zoruma gidiyor.
Eşimde asgari ücret alsa yine az iki çocuğum var artı bi okul kazandım fizyoterapist yani sizinle aşağı yukarı aynı onada devam edemiyorum .
Etsem ne olucak inancım kalmadı .

Civarinizda varsa yabanci markalara basvurun. Ben yazinca yanlis anlasiliyor ama hani gelirimiz gercekten iyi. Tabii 6 yildir calisiyorum ben hemen bu sekilde olmadi.
Bu arada baska bir is bulursaniz degistirirsiniz bence biraz zorlayin. Sistemi bu hale getirenler utansin.

Kesinlikle bu aralar benim taktığım mevzuyu geçinmek.
Eşimin geliri 1700e göre aslında baya iyi ama bizdede 1000tl kira kredi daha gelmeden uçuyor para.
Bebekde var 1.5yaşına girecek.
Eşim et obur.
Kayınvalidem canım benim ev kadını olmasına ragmen kayınbabadan alıp artırdığı para ile detarjan alıyo bazan bebeğe mama bez şeker vs.alıp getiriyor.
Zaten gelirken mutlaka bir gün önceden arar ne yeriz kızım ne yaparız yarın eksiği varsa alayım gelirken felan diye.sağolsun elinden gelen desteği hep yapıyor..maddi bişey istemem asla o da öyle teklif etmez zaten edeplidir annem çok şükür ama yemek alışveriş istemesemde yapar..niye zahmet ettin falan derim vardı vs.olsun koy kenara gün gelir evdeki biter kullanırsınız vs. der.Yazdanda hazırlık yapıyorum dolaba ama yinede geçim çok zor.Bizde çoğu zaman patinaj çekiuoruz.birikim şu an için çok küçük paralarla yapıyorum.pazar üstü market üstü artınca vs.ama 1ayda 170tl oldu 1liralarım:) tavsiye ederim.
Benim tavsiyem fırın çalıştırma.Yemek çok çeşit yapma.salata makarna bitti.köfte pilav bitti.çorba kızartma bitti bu kadar illaha çeşit yapmaya gerek yok meyve al pazardan hem sağlıklı hem az alırsan 5tlye hepsinden alırsın
Dün 3muz aldım 1.5tlye.1lira mandalina 1kg.
1.5tlde elma.döndüm yarım kgda portakal aldım.yapabilirsin hem besleyici hem uygun alınabilir.ev yoğurdu yap.her sofraya bir kase koy.hem besleyici hem çeşittir.
Birde bol mercimekli tüketimin sağlığınıza iyi gelir demir en çok etde sonra yeşil mercimekde var bilirsiniz.

BİZİ YÖNETEMEYEN YÖNETİCİLEREDE DUYURULUR.MİLLET AÇ AÇIKTA NE HALT EDECEĞİNİ BİLEMİYOR.

Tum mesajlari okudum.
Diyeceklerim şunlar ki,
11 yildir bende de demir eksikligi var. Fazla regl oldugum icin vucudumun urettigi, giden miktari karsilamiyor. Bunun icin hep doktora giden, kan veren, doktorun verdigi olcude ilaclarini kullanan biriyim.

Bir sekilde et yemezsen kansizlik gecmez. Ben esinin yerinde olsam 300 400 lirayi duman etmek yerine eve dogru duzgun yiyecek alirim.

Panik atakla ilgili bilgim yok. Ama kansizlik duzelebilen, ilacla tedavi edilen bir hastalik.

Esin evi cekip ceviremiyorsa, yetmiyorsa çalis bence. Eline para gecerse istediklerini alirsan rahatlarsin. Bir kahve icersin disarda yemek yersiniz sinemaya gidersiniz sogukta oturmazsiniz. Rahat edersin moralin duzelir. Bence hastaligina olumlu katkisi bile olur. Zaten borcunuz bitiyormus.

Yillarca borcu odemek icin calismissin. Tam keyfin icin, biraz para harcamak icin yuzup kuyruguna gelince birakmissin isi. Yorucudur evet ama bence calismak, para kazanmak ve harcamak sana iyi gelir.

hali hazirda fazla kilom var diye kadin dogumcu hapi tavsiye etmemisti ama tesekkur ederim
Canim bende fazla regl oldugum icin kan kaybettim zaten ben 35 gun araliksiz regl olduktan sonra 13 olan kan degerlerim 10 a dustu ve bu kanamadan sonra 2 ayda 12 kilo verdim

Hangi şehirdesiniz bilemiyorum fakat söylediğiniz maaşla geçinmeniz bile mucize.
Asgari ücretle büyük şehirlerde yaşamaktansa herkes memleketine dönüp yiyeceğini kendi yetiştirse daha mantıklı diye düşünüyorum.

Back
X