Ev gecindirmek çok zor daha tutumlu nasil olunur ?

Esim 2100 tl aliyor tek maasiz 2 yasindada cocugumuz var 1000 tl kredi karti geliyor benzindur sigortadir taksittir evimiz kendimizin
Ben aldigum ne varsa fisini geturiyorum eve fisi yoksada not defterime yaziyorum ne aldigimi bileyim param nereye gidiyor diye kontrol ediyirum sadece zorunlu ihtiyaclarimizi karsiliyiruz gezme yada disarida yemek olayi yok.
Dogalgaz az gelsin diye 3 petek calistiriyorum mutfak giris ve oturma odasi bizde cocugumda oturma odasinda yatiyor 120 tl geldi dogalgaz bu sekilde yetiriyoruz cok sukur parada biriktiriyoruz
Benim cocuk yok birde cocugum olsa hepten bittigimin resmidir o yuzden duzluge cikana kadar cocugu ertlemeyi dusunuyorum cocuguda skntya sokmaya gerek yok diye dusunuyorum ona guzel bir gelecek vaad edemedikten sonra

Şimdi sana kendi programimdan tavsiyelerim şunlar aylık ihtiyaç listesi ama bunlar bir ay yetecek fazla da olmasın az da.

Market ihtiyacı yaz karşısına da fiyatını .
Pazar ihtiyacı haftalık olur onu da yaz mesela 20 tl ile bir haftalık yiyeceğini alırsın .
Et aliyosan bir kilo mesela onu 5 e böl .Ben öyle yapıyorum zaten iki kişiyiz bize artıyor bile.
Bir bak bakalım aylık kesin pazar ve markete ne harciyosunuz
Canim kirmizi et yerine tavuk aliyorum et cok pahali

Valla 3 tane, ust uste hemde, markasida kentin şu naneli olanlardan pek de guzel gecti amaaaaaa elektrikler gitmesinmi ne guzelde sinama acmistim tv den. gelde dahada sinirlenme!! Sabahda esimin sigara külünü mutfaga goturdugunu duydum , anlamistir artik ne kadar ciddi oldumu sigara konusunda .. Degismez bende kısıtlamam, yarina mevlud var cocuklari kendisine birakacam geceye kadar gelmicem !!
Biz sigara icsek rahatsiz olurlar bir kere denedim bak nasil.oluyor diye hemen tartisma cikardi neden iciyorsun bir bayana yakismaz diye

1700 lirayla geçinmeye çalışırken bir zahmet eşin sigarayı bırakacak . Eşimle birlikte sigara kullanırken aylık 400-500 sigaraya gidiyordu. En borçlu olduğumuz zamanlarda cebimizde 150 lira kalsa bile sigarayı bırakmadık kredi kartıyla sigara alıyorduk düşünsene. Şimdi bıraktık ve o para cebimize kalıyor

Canim kirmizi et yerine tavuk aliyorum et cok pahali
Doğru et pahalı ama bazen de olsa et de al canım bak demirin de eksikmis. Niye adana da değilsin kız :) ben sana bakardım demirin fiiiyuuuut yukseliverirdi :)

Doğru et pahalı ama bazen de olsa et de al canım bak demirin de eksikmis. Niye adana da değilsin kız :) ben sana bakardım demirin fiiiyuuuut yukseliverirdi :)
Ben yillardir kirmizi et yiyemiyorum cocukluktan kalma bir takinti iste o yuzden hic duzelemiyorum kokusu bile migdemi bulandiiryor cocukken kurban bayraminda gozumun onunde kestiler kurbani o koku hala burnumda yiyemiyorum et

1700 lirayla geçinmeye çalışırken bir zahmet eşin sigarayı bırakacak . Eşimle birlikte sigara kullanırken aylık 400-500 sigaraya gidiyordu. En borçlu olduğumuz zamanlarda cebimizde 150 lira kalsa bile sigarayı bırakmadık kredi kartıyla sigara alıyorduk düşünsene. Şimdi bıraktık ve o para cebimize kalıyor
Insan biraktiktan sonra sigaraya verdigi paraya cok aciyor degilmi saglik acisindan zararlarida surda dursun

Biz sigara icsek rahatsiz olurlar bir kere denedim bak nasil.oluyor diye hemen tartisma cikardi neden iciyorsun bir bayana yakismaz diye
Ya gecen kucuk kizim sigara taklidini yapiyor. Dişarda yanimizda icme dedim, kac kerede uyarmistim.. Baska seylerede sinirliydim onun sıgarasini gorunce daha bir hey heylerim geldi. ayri sokakdan geldim gelme yanimiza diye kizdim..

Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
Maşallah size 3 yılda çok güzel ödemişsiniz. Allah kolaylık versin cümlemize. Borç işi zor

Merhaba öncelikle geçmiş olsun işten çıkacak duruma gelmene üzüldüm
Birkaç tavsiyem olacak
yazılanları okudum sanki kendini hastalığın içine hapsetmişsin o kadar çok hastayım modundasın ki çıkmak istemez gibi bir hal sezdim. Depresyonda olmanın verdiği bir yan etki de olabilir maksadım yargılamak değil ama öncelikle iyi olduğuna kendini inandıracaksın
Yaşadığın sıkıntılar için tedavini de olacaksın ;)
Şimdi geçim kısmına gelince...
Depresyonun ve bir çok hastalığın tedavisi aslında moral, yüksek motivasyon :)
* Evden katalogla satış yapan kozmetik-temizlik ürünleri için üye olup çevrende satabilirsin (bir kişi daha yazmış aklıma gelenlerin içinde olunca eklemek istedim)
* İşkurun günlük para destekli kurslarına katılabilirsin günlük 20-25 TL veriyorlar aylık yaklaşık 500 TL ek gelir olabilir hem meslek edinmş olursun iyileşince iş bulmakta sana bir artı puan olarak da geri döner hem maddi anlamda kredi ödemene yardımcı olur az bir mebla değil neticede
* Evde yine yapabileceğin şeyler var. Sarma sar, börek yap sat. El işi biliyorsan yapıp bir tuhafiyeyle anlaşabilirsin. Sabun-kokulu taş yapıp sosyal platformlarda satabilirsin (burada kadınlar kulubunde de var el emeği forumu )
* Giymediğin kıyafet/ sevmediğin elden çıkarmak istediğin eşyaların varsa şayet, bunları da satabilirsin tabii bu geçici anlık bir çözüm önerisi ama evindeki fazlalıklardan da kurtulmuş olursun az da olsa katkı olur sana. Düze çıkınca da ihtiyacına göre yenilerini alabilirsin.
Eşinin sigarasına ne dersen de maalesef erkekler empati kurmakta biraz zorlanıyorlar içiyorsa yapacak bir şey yok ama azaltmaya çalışabilir günde bir tane bile arttırsa ayda bir paket (10 TL)kârdasın

Tek de olsa cıft maaş da olsa geldıgı kadar gideri oluyor ve o standartlara alısıyorsun. Dert etme zaten bi bakmışın zarurı olmayan şeylere para harcama yapmıyorsun

Is bulmakta cok zorlasti artik mezuniyet reerans derken bir ton sart ariyorlar ama verdikleri ucret asgari ucret bir surude teferruatlari var
Malesef cok dogru. Oyle bir duruma geldi ki is bulmak inan ki vasifsiz isci olarak fabrikaya basvuruyor. Fabrika bile almiyor. Sonra gorumcem basimizda bik bik otuyor herkes is buluyor diye.
Aynen marketler bile almıyor artı birde maaş sorunu oluyor onlarda geciktiryorlar maaşları cv yolu ile başvuru yapıyoruz dönüş yok .
Depresyona girdim işsizlik maaşı alıyor mu eşiniz .
Gene kira parası çıkıyor.
Basvurmadi issizlik maasina belki bulurum diye ama tık yok daha. Bir de esim hep duzensiz calisti. Sabit bir isi olmadi hic o yuzden issizlik maasi verceklerini tanmiyorum. Yani iki ay bir yetde calisti 5 ay baska yerde calisti oyle gitti hep.

Öncelikle markete veya fırına gidiyor sun uzerinde 5 tl var diyelim 1 ekmek alınca 1 tl diyelim geriye4 tl kalıyor buna da ay çikolata vs alayım demeden 4 tl yi bir yere kat ama cüzdanın olmasın.
Üzerine kıyafet alman gerekiyor diyelim pantolon ve kazak çanta ayakkabı alman gerekiyor diyelim bu ay pantolon al üstünde ücret artarsa yine o bozuk paranin yanına koyarsin diğer ay kazak al üstünü yine oraya katarsin herşeyi bir aya sıkıştırma ve bana amannn böyle böyle birikim mi olur demeyin. Ben bu şekilde artıra artira 2 kere çeyrek altın aldım vede birinde 600 birinde 800 bu şekilde olarak para da biriktirdim ha ne oldu eşim öğrenince aman zaten sende var para diyip olanı kullan deyince param biterdi ama suan zaten var kendinden kullan demiyor günlük 5 tl bırakmaya (çocuğumuz yok) çalışıyor bende hiç harcamadan kutunun içine katiyorum suan ise 120 tl biriktirdim hayirhayırlısıyla inşallah daha da biriktirecegim
1700 iki kişi geçiniyosanız sizi tebrik ederim 3600 maaş alıyorum tek kişi ancak geçiniyorum

Canım ben bu ay gelir gider hesaplamasi yaptım eşim bana 1000 verip evi gecindir arttirabilirsen arttir dedi. Ilk ay gecinemedik 2. Ay daha dikkat ettim ey ışte bu ay kağıt kalem çıkardım yazdım çizdim. Mecburi alınacak listesi yapıp baktım aslında 500 tl yetiyormus bunu anladım. Ve bu ay para da arttirdim.
Maşallah yaa ne güzel. :9:

Kızlar 3 yıl önce 35 liraya alınabilen bir şey şu an 100 lira olmuş. Paranın hiç bir kıymeti yok artık.
Zam üstüne zam.. Maaşlar yerinde sayıyor fakat ürün fiyatları alıp başını gidiyor...
Alım gücü 3 yılda bu kadar düşerken maaşlar da komik miktarlarda bir artış.. O mu? O da artan vergi ve zamlara gidiyor...

Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
O kadar parayı yetiştirdiğine şükret bnce...
Aylık para al eşinden 125 tl gbi düzenli bi kenara koy 2 ayda bi çeğrek al koy kenara...
alışverişe listeyle çık ve listenin dışına çıkma.. paranız çok kısıtlı gerçekten artırmak çok zor.. bebeğiniz yoksa szde çalışın

Evet canim tek maasla bu zamanda gecim cok zor heleki kiradaysan ve kredi varsa 2 kat daha zorlasiyor herseyden kismak zorundayiz bende 4 aydir calisiyorum daha rahatiz aldigim cok bi para degil ama en azindan biseyi kapatiyor Allah yardimcimiz olsun hepimizin

Back
X