Ev geindirme sanatn beceremiyorum...

arkadaşlar valla benim kadar cimri insan varsa çıksın karşıma ben hayatt huziliyere para harcamam mesa eşim maaşı verir kıredi kartlarımda var eşim ek kart çıkarttı ama 100 liranın hesabını yaparım milyon değil lira fazla almam gerktiği kadar harcar alarım eşim çok şikayetçi halimden ama bazende hoşuna gidiyor

arkadaşlar topiğim buraya taşınmış ve ben tatilde olduğum için buraya yazamamıştım. aslında çok güzel gidiyorduk. sizlerden çok şey öğrendim lütfen buraya yazmaya devam edelim.

bu ay kredi kartları borçlarının tamamını ödüyoruz. eksiye girmeden hallettik nihayet. tabi tatili benim ailemin yanında ve eşimin memleketinde geçirince ve tatil köyü planlarını erteleyince başardık bunu. amacımız önümüzdeki bahar araba almak. oturup hesap yaptık. borçlarımıza rağmen ayda 1000 TL artırabiliyoruz tabi eğer akıllıca para harcarsak. ayrıca bebek bakıcısının parası da dahil buna. gördük ki bizim en büyük masrafımız markette pahalı markalara aburcubura gidiyor ayrıca alışveriş merkezlerinde yeyip içtiklerimiz, fuzuli harcamalarımız var. bunlara bir dur dedik. bakalım yavaş yavaş artıyqa geçicez umarım

arkadaşlar valla benim kadar cimri insan varsa çıksın karşıma ben hayatt huziliyere para harcamam mesa eşim maaşı verir kıredi kartlarımda var eşim ek kart çıkarttı ama 100 liranın hesabını yaparım milyon değil lira fazla almam gerktiği kadar harcar alarım eşim çok şikayetçi halimden ama bazende hoşuna gidiyor

bu cimrilik değil şekerim tutumluluk benim nezlimde...
bak gör böyle olduktan sonra 10 yılda yapacağın şeylere 3 yılda sahip olursun...
bende öyle 1 tlnin bile büyük değeri vardır gözümde...
insan sıkıntı çekince anlıyor paranın değerini ilk evlendiğin aylarda bende çok sıkıntılar çektim ama sonra evin ekonomisini elime bir geçirdim eşim nasıl gururlandı..
bu ay şu kadar arttırma yaptım hadi bunu gidip yatıralım dediğimde gözlerinin içi parlıyor valla...
bizimle gurur duyuyorlar değilmi ?
insanın nasılda hoşuna gidiyor zemuszemus

bu ay kredi kartları borçlarının tamamını ödüyoruz. eksiye girmeden hallettik nihayet. tabi tatili benim ailemin yanında ve eşimin memleketinde geçirince ve tatil köyü planlarını erteleyince başardık bunu. amacımız önümüzdeki bahar araba almak. oturup hesap yaptık. borçlarımıza rağmen ayda 1000 TL artırabiliyoruz tabi eğer akıllıca para harcarsak. ayrıca bebek bakıcısının parası da dahil buna. gördük ki bizim en büyük masrafımız markette pahalı markalara aburcubura gidiyor ayrıca alışveriş merkezlerinde yeyip içtiklerimiz, fuzuli harcamalarımız var. bunlara bir dur dedik. bakalım yavaş yavaş artıyqa geçicez umarım

çok mutlu oldum canım senin adına..
Rabbim betinizi bereketinizi arttırsın inşallah....:Saruboceq:

çok mutlu oldum canım senin adına..
Rabbim betinizi bereketinizi arttırsın inşallah....:Saruboceq:

canım benim çok teşekkürler. senden çok şey öğrendim inan bana. şimdi uygulamaya başladık eşimle. artık kuruşun hesabını yapıcam.

Ahh ahh birde bana sorun nasıl oluyor. Kira , elektrik-su-telefon-dogalgaz-cep tel faturalari, mutfak masrafı,kredi karti borclari derken omrum gitti valla gidiyorda. Ben evli falandaa degilim ailemle yaşıyorum ve tek başıma yapıyorum bunların hepsini dusunun halimi. vallahi 2 senedir ustume bisey almadim eskilerle idare ediyorum bide arada hediye gelirse. Sosyal hayat mı ? sevgilimde olmasa oda olmayacaktı sagolsun. Su kriz gelmeden once hepsi tıkınrında kıt kanaat yettiriyordum.ama 4 aydir canım cıktı.Kira birikti.kara kara dusunuyorum napıcam diye. allahtan bu ay kardesim ise basladi biraz olsun rahatlaticak beni.Zor zor allah herkese yardim etsin. Kiradaysanız cok daha zor. Arabam olsun cok ıstedım hep ama nerdeee? 8 senedir calisiyorum buna ragmen 1 aylık maasımı kendım ıcın harcayamadım.yarama dokundunuz uzun oldu bıraz:)

çok savurgan bir insanım. eşim de öyle. ikimiz de çalışıyoruz ama borçlardan bir türlü kurtulamıyoruz. size sorum şu evinizi nasıl geçindiriyorsunuz? bakıyorum adamlar asgari ücretle ev geçindiriyor, ya da hanımlar çalışmıyor evde ama bakıyorum araba almışlar, ev almışlar.. en yakın örneği benim ailem. ama malesef ben bundan ders alamıyorum. lütfen bana yöntemler gösterin, sizler gereksiz harcama yapmamak için nasıl önlemler alıyorsunuz? nasıl para biriktiriyorsunuz? iki yakanızı nasıl bir araya getiriyorsunuz?

Ben hep derim ki bir taraf savurgansa öbür taraf tutumlu olmalı.Sizde ne yazık ki ikinizde savurgan :( Üzülerek söylüyorum eğer biriniz dikkatli olmas ise ileride yatırım adına hiç bir şey yapamazsınız. İlla ki bizlerde ihtiyaçlarımızı karşılarız. Ama makul ölçülerde.Diyelim ki bir telefona ihtiyacım var.Hemen maddi durumu değerlendirir o ay alabiliyorsam alırım alamıyorsam da bekler sonra alırım.Hemen herşey o an olacak o an alınacak diye birşey yok.Sizler böyle yapıyorsanız olmaz.Birde maaşlarınızı aldığınızda 100,200 veya 300 tl eksik alıyormuş gibi düşünün ve o parayla hemen 15'inde bir altın alıp kenara koymanız lazım.Yoksa dediğim gibi bir gün arkanıza döner bakarsınız ki hiç bir şey yok.

Bide gelir ve yaşanılan yerde çok önemli tabi.ıstanbul'da para biriktirmek gerçekten çok zor.Bu yüzden küçük şehirler daha ideal.

-evdeki bütün ampulleri enerji tasarrufuyla değiştirdik
-musluklara tasarruf başlığı taktık
-termosifonu sadece kullanmadan önce yakmaya başladık (normalde 7gün 24 saat açık dururdu)
-evdeki birikmiş kuru erzakları tüketmeye başladık.
-faturalı cep hatlarını kapattık kontörlüye geçtik
-televizyonu az izlemeye başladık kapatırken de kumandadan değil, düğmesinden kapatıyoruz.
-prizlerde takılı fiş bırakmıyoruz. çünkü prizlerde bırakılan şarz aletleri elektrik çekmeye devam ediyormuş
-market alışverişlerini haftalık yapıyoruz.
-dışarda yeme olayını bitirdik diyebilirim.
şimdilik aklıma bunlar geliyor. varsa sizlerden tasarruf yolları yazmanızı rica ederim

Back
X