ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Asgari ucretli biri evine yardimci kadin alip temizligini utusunu yaptirabilir mi ki? :)
Her calişan kadinin evine yardimci gelemiyor.

Ben calismiyorum, haftalik yardimci alabilecek butcemiz de var ama almiyoruz cunku eşim ütüsünü vs kendi yapar, ayagina çay beklemez. Evin buyuk temizligini benimle birlikte yapar yalniz yapmam. Boyle olunca hem baskasina para vermeye gerek olmuyor, hem de iş yükü olmuyor.
Erkeklerle ev işi paylasilsa aslinda hicbir sorun olmayacak.
Evet öyle ben zaten karsilastirma yaptım ev isi yapacagima onlari yaparim diye. Olay erkek annelerinde bitiyor. Sen erkeksin pasasın bu senin görevin değil diye yetistirirlerse normal

Asgari ücretle çalışayım aksama kadar garsonluk yapayım gene ev isi yapmayayim. Dünyanın en zor isi baskasina hizmet etmek. Baskasinin kiuafetini ütülemek temizligini yapmak. Bekarım şu an bile nefret ediyorum. Kalkıpta çayını kendi alsa eli kopacak sanki.
Her işi birlikte yapmayı isteyen biriyle evleneceksiniz, çayını kendi almayan adamı eş yapmayacaksınızHoppa

Çocuk var mecbur yapacam yoksa eşim için hergun yapmam kahvaltı da yaparız.. bazen yapmayınca diyor yine mı yemek yok alışıyorlar hergun farklı yemek.. birgün olmayınca sorun ediyorlar.. çocuğa mecbur yapcam değişik yemek çorba gelişimi için.. çocuk olmasa o kadar kasmam kendimi.. konu da eskiymis hep bunu yapıyorum bende.. yorum yapmadan önce tarihe bakmam lazim
ben çalışıyorum..
eve geliyorum...;
çocuk var..
yemek yok.. hemen yapmaya başladığımda çocuk anne aciktim anne çişim geldi anne aneee...
yemegi yapma saati 2 saat buluyorum anca.. oda zar zor..
inanilmaz yoruluyorum mutfak işi bitti mi dinlenmeye çekilcem çocuk rahat vermiyor ki annesine oyun istiyor herşey istiyor..
kolay mi ki..
affedersin ev bok gibidir. :olamaz:
hiç işim bitmez..
eşimin bekletilerde var umrumda degil çokta tinn.. nabim ben...
:kızgın:

Canım bende evdeyim ama senin gibi değilim eşim bazen işten gelir yemek yapar gezmeye gideriz kaynanama gidince zaten yapayım yapmayayım gözüne batıran yok yani bana bağlı hatta eşim der yapma etme kaynanam da aynı ama ben kendimce yardım ederim .. ev temizliği bile benle eşim ortak yaparız .. senin yaptığın resmen kölelik olmuş maalesef 😥

Evet öyle ben zaten karsilastirma yaptım ev isi yapacagima onlari yaparim diye. Olay erkek annelerinde bitiyor. Sen erkeksin pasasın bu senin görevin değil diye yetistirirlerse normal

Ogrenciyken yazlari garson ve kasiyerlik yapmisligim var. Ev işini bin kere tercih ederim.
Bilmiyorum ben mi hassasim ama 1 kuruş etmeyecek aptal insanlarin nazini, sözünü cekmek bana daha zor geliyor. Ağlaya ağlaya işten ayrilmişliklarim oldu, bilmiyorum ben mi hassasim ama 7 kat yabancinin asagilamalarina veya laf soylemelerine gelemiyorum ben.
Bu tarz hizmet sektoru cok zor kendini bisey sanan saygisizlara denk gelince ozellikle, bir tercih yapmak zorunda olsam evde kendimin hizmetcisi olurum 🙄

sen en iyisi pimpirikli koca alma bak ben çooook çekiyorum..:KK70: işimi yaptığımı beğenmiyor.
Yaa ben evliligi sırf yalnız yaşlanmamak için istiyorum ne yalan söyleyeyim. Hiç cocukmuş sonsuz askmış aynı yastığı paylasmakmış o taraflarda gözüm yok :D sevgi,saygı gerisi olup gideerr.

ben çalışıyorum..
eve geliyorum...;
çocuk var..
yemek yok.. hemen yapmaya başladığımda çocuk anne aciktim anne çişim geldi anne aneee...
yemegi yapma saati 2 saat buluyorum anca.. oda zar zor..
inanilmaz yoruluyorum mutfak işi bitti mi dinlenmeye çekilcem çocuk rahat vermiyor ki annesine oyun istiyor herşey istiyor..
kolay mi ki..
affedersin ev bok gibidir. :olamaz:
hiç işim bitmez..
eşimin bekletilerde var umrumda degil çokta tinn.. nabim ben...
:kızgın:
Senin işin daha zor tabi hem dışarda çalış hem evde .. allah yardım etsin.. durumun yetiyorsa arada temizlik için birini bulabilirsin.. Tabi eşinin de yardım etmesi lazım ben çalışmadığım için eşimden pek beklemiyorum sadece hafta sonları yardım ediyor işte çamaşır asma yatak toplama sofra kurma.. ama yemek konusu çocuk varsa mecbur yapıyorsun birgün yapmasan bile ertesi gün mecbur yapacan burda mesele karnını doyurmak değil karnını her türlü doyurursun da önemli olan sağlıklı beslenmesi o yüzden çeşitli yapmak zorundasın.. et balık sebze bakliyat mecbur yani

Evettt öyle birini bulsam basıcam nikahı 😂
Tanıştığınızı teste tabii tutacaksınız:))) eline toz bezi vereceksiniz toz aldıracaksınız, yemek yaptıracaksınız:-)elinizden süpürgeyi alıp sen süpüremiyorsun dediğinde bana beceriksiz dedi tribine girmek yerine süper süpürüyorsun offf şahane süpürdün diyerek yüreklendireceksiniz:KK14:

Valla erkekler ev işini süper yapıyor ama biraz Paşa modunda büyümüşler.

Ogrenciyken yazlari garson ve kasiyerlik yapmisligim var. Ev işini bin kere tercih ederim.
Bilmiyorum ben mi hassasim ama 1 kuruş etmeyecek aptal insanlarin nazini, sözünü cekmek bana daha zor geliyor. Ağlaya ağlaya işten ayrilmişliklarim oldu, bilmiyorum ben mi hassasim ama 7 kat yabancinin asagilamalarina veya laf soylemelerine gelemiyorum ben.
Bu tarz hizmet sektoru cok zor kendini bisey sanan saygisizlara denk gelince ozellikle, bir tercih yapmak zorunda olsam evde kendimin hizmetcisi olurum 🙄
Benim de yaptığım oldu. Evet hizmet sektörü çok zor. Ama kendi bulaşıklarını 1 ay boyunca hiç yıkamayan bir ev arkadaşıyla ya da deterjan almadım diye kendi kendine kurulan benden habersiz temizlik sırası yapıp bana söylemeyen sonra da ev neden temiz değil diyen ev arkadaşıyla yaşamak daha zor.

Senin işin daha zor tabi hem dışarda çalış hem evde .. allah yardım etsin.. durumun yetiyorsa arada temizlik için birini bulabilirsin.. Tabi eşinin de yardım etmesi lazım ben çalışmadığım için eşimden pek beklemiyorum sadece hafta sonları yardım ediyor işte çamaşır asma yatak toplama sofra kurma.. ama yemek konusu çocuk varsa mecbur yapıyorsun birgün yapmasan bile ertesi gün mecbur yapacan burda mesele karnını doyurmak değil karnını her türlü doyurursun da önemli olan sağlıklı beslenmesi o yüzden çeşitli yapmak zorundasın.. et balık sebze bakliyat mecbur yani
haftasonu çocuğu kaynanama birakıp öle yapıyorum işimi
eşimin bi pazari var dinlenmek istiyor.

Tanıştığınızı teste tabii tutacaksınız:))) eline toz bezi vereceksiniz toz aldıracaksınız, yemek yaptıracaksınız:-)elinizden süpürgeyi alıp sen süpüremiyorsun dediğinde bana beceriksiz dedi tribine girmek yerine süper süpürüyorsun offf şahane süpürdün diyerek yüreklendireceksiniz:KK14:

çok haklısın ablacim..
adamlar bizden daha iyi becerikli..
eşim pimpirkil olduğu için işimi beğenmez ben yapamam al be sen yap diyorum :KK70:
işin en kötü tarafi
ben yaptım şunu yaptım şunu ettimsözleri duymak
ayy ellerine sağlık kocacim diyorum.

Ya ah eski zamanlara gitti aklım :KK14:hep o yapıyor diye bir kerede ben yapayım demiştim kötü olunca dalga geçti diye de evi terketmiştim simdi ki aklım olsa askım sen daha güzel yapiyorsun harikasın ben beceriksizim derdim :KK53:

Ya ah eski zamanlara gitti aklım :KK14:hep o yapıyor diye bir kerede ben yapayım demiştim kötü olunca dalga geçti diye de evi terketmiştim simdi ki aklım olsa askım sen daha güzel yapiyorsun harikasın ben beceriksizim derdim :KK53:
Ev işi yapmaktan keyif alan adam bulmuşsun niye terk ettin :)))) Şans bir daha kapını çalarsa beceriksiz dedi tribi yok, ne güzel süpürüyorsun ben hiç böyle süpüremiyorum valla dip köşe süpürdün helal olsun deyip gönül almalısın:-)

Ev işi yapmaktan keyif alan adam bulmuşsun niye terk ettin :)))) Şans bir daha kapını çalarsa beceriksiz dedi tribi yok, ne güzel süpürüyorsun ben hiç böyle süpüremiyorum valla dip köşe süpürdün helal olsun deyip gönül almalısın:-)
Ay yok tövbe demem. Aslanım koçum yiğidom diye gazlarım

Vala ev hanımı olmadan da yapılıyo bunlar bacım calışıyorum eve gdiyorum camaşır ortlgu topla yemek yap artk bana da gına geldi eşimle kavga dovus ortak yapıyoruz saolsun arada yardm edyo solene solene:) bole bu işler yapcak bsey yok kaynanaya gdnce oturuyom vala banane ya ben kendi evmde işimde yoruluyım zaten yapmıom
Misafirlikte oturuyorum, kimse bendem hizmet beklemesin adı üstünde misafir, gelen misafir de misafirliğini bilsin otursun
Bunun ülkemizde böyle olması gerekiyor gitmişim misafirliğe kimsenin bulaşığını yıkayaman üstümü başımı batıramam zaten bir kıyafet olmuş ne kadar, siz de böyle yapın:KK55:

Valla bende aynısını hissediyorum​
Y​
Sabah kalk.​
Yatakları topla oğlanın ve bizim.​
Oatestes kızart rutin kahvaltı işlerim​
salonu topla.​
Bulasik yıka​
Halılar zaten maff. Koltuk ortul3rine bile muşamba geçiresin var.cunku hep kalemle boyuyor oğlan.​
Kıyafetleri her gün doker​
Oğlan yoruyor.​
Birde üzerine adama yemek var yiceksen dersin.​
O da önüme koyarsan yerim yoksa yemem der çocuk gibi.​

Aradan 4 yıl gecmis belki bu yaziyi yazan arkadas buralarda bile degil.benim yasadiklarima tercume olmussun resmen.hergun agliyorum.universite mezunuyum cok basarili bir okul hayatim oldu.ama suanda ne calisabiliyorum ne cocugumu birine birakabiliyorum. Sadece evde sizin dediginiz sekilde yasjiyorum.esim eve en erken 9da geliyor.cocuk bakimi da tamamen bende. Gurbetteyim esimin ailesi burda.rahat edebilecegim hicbir yer yok bu sehirde.heryerde hizmetci gibiyim.cunku ben calismiyirum tum gun evde napiyorum.insanin cok zoruna gidiyor.kendim icin boyle bir hayat hayal etmedim. Bu durum nasil degisecek bilemiyorum.artik hayaldekurmuyorum.sanji boyle sıkısıp kaldim.zaten suan pandemi sureci yasiyoruz.hayatim hep zordu daha da zorlasti.

Back
X