ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Bu yüzden çoluk çombalak sülalecek gidilen piknikleri de sevmem çünki orda da bütün işler kadın kısmına bakıyor. Eğlenmeye gidip yorgunluktan ve yoğunluktan hiç bir aktiviteye katılmadan eve dönüyorsun. Ama ben suçu kadınlarda buluyorum, kocalarını da oğullarını da böyle alıştırıyorlar.

Bu ev hanımlığıyla ilgili değilki eşinizle ilgili.Anlayışlı bir eş bulmak zor artık. Ben yapmasamda eşim bir kere şunu yap demedi.Hatta ben yemek yaptığımda şunu da ben yapayım der gelir yardım eder.Eşinize ev işlerinin sadece sizin göreviniz olmadığını anlatmalısınız.

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
Çalışan kadınların işlerini diş perileri mi görüyor sanıyorsunuz? Bu saydıklarınızın yanında işle,işverenle, iş arkadaşlarıyla,yolla, saatle,kocayla,çocukla ve aklınıza gelebilecek her şeyle uğraşıyorlar. Gün gibi şeylerle uğraşacak eğlenecek vakitleri bile olmuyor.kadınlık her halükarda zor. Eşiniz sırtınızdaki yükü biraz paylaşsa bile bu beZginliğinizin geçmesi için çalışma hayatını tecrübe etmenizi ve hayatınızın kıymetini bilmenizi öneririm :)))

Yapmayın hanımlar, yapmayın. Erkeklere hizmet edip, bütün işleri üstlenip de bir de sızlanmayın o halde. Yapmayan yapmıyor arkadaşlar. O adam sizi eş olarak mı aldı hayatına, hizmetçi olarak mı? Bunu düşünün. Paylaşın işleri, onlara da sorumluluk verin. Sizin işiniz gücünüz erkekleri yüceltmek, eh sonucu da böyle oluyor işte. Erkekleri gözünüzde ve toplum içinde büyütürseniz siz daha çok ezilirsiniz. Zihniyeti değiştirmeye önce kendinizddn başlayın. Konu sahibi için değil genel olarak söylüyorum.

Nasıl bu kadar hayatı dar ediyorsunuz kendinize anlamıyorum. 2 senelik evliyim calismiyorum.
Sabah uyanirsam esime kahvalti hazirlarim, uyanmassam kendi eder ve gider. Bende kalkinca kendim ederim, spor salonuma giderim, cikistada biyerlere oturur, biraz dolasirim öğle yemeğimi yerim. Aksama yemek hazirlarım anca oda binbir çesit sey yapmam.

Temizlik olarak evim kucuk ve ferah ozellikle boyle dosedim ki temizlik diye kendimi paralamiyim. Zaten 2 kisiyiz hemen dagilip, kirlenmiyor.
Kendime boool bool vaktim kaliyor. Esim gelincede 1-2 saatte onunla hava almaya cikariz bazen. Mis...

Calismiyorum diyede kayinvalide, bilmem kimin hizmetciliginide yapmadim hicbir zaman. Çalismiyorsam kendime calismiyorum, kaynanaya hizmet etmek icin evde durmuyorum heralde.

Nasıl bu kadar hayatı dar ediyorsunuz kendinize anlamıyorum. 2 senelik evliyim calismiyorum.
Sabah uyanirsam esime kahvalti hazirlarim, uyanmassam kendi eder ve gider. Bende kalkinca kendim ederim, spor salonuma giderim, cikistada biyerlere oturur, biraz dolasirim öğle yemeğimi yerim. Aksama yemek hazirlarım anca oda binbir çesit sey yapmam.

Temizlik olarak evim kucuk ve ferah ozellikle boyle dosedim ki temizlik diye kendimi paralamiyim. Zaten 2 kisiyiz hemen dagilip, kirlenmiyor.
Kendime boool bool vaktim kaliyor. Esim gelincede 1-2 saatte onunla hava almaya cikariz bazen. Mis...

Calismiyorum diyede kayinvalide, bilmem kimin hizmetciliginide yapmadim hicbir zaman. Çalismiyorsam kendime calismiyorum, kaynanaya hizmet etmek icin evde durmuyorum heralde.
Hayat sana guzel...:KK71:

Hayat sana guzel...:KK71:
Insan caninin kiymetini bilmeli azcik. Konu sahibi calissa bile o sevmedigi isler yine kendisine kalcak gibi duruyor. Bu sefer iki katı yorulcak.

Ayrıca dışarda milletin kahrını cekmekte hic kolay bir iş degil bende calistim ve dunya kadar kilo kaybettim, sinir stressten el ve yüzümde uyuşmalar oluyordu. Değmez.

Tam da boyleyim ben de. Calismiyorum gece uyumadigim icin sabah hic uyanıp ta ugurlayamadim henuz. Bi aksam yemek hazirlarim onda da masayi beraber beraber hazırlar toplariz.

Ev işleriyle bogusan kendini bu denli harap eden kadinlari görünce hayret ediyorum. Es denen sey insanın hayatını kolaylastirmak icin var olmalı. Adam yapmıyorsa siz de hizmetci değilsiniz ya her isi mukemmel yapmayivericeksiniz. Iki söylenir sonra el mahkum kendi girisir.

senin yerinde olmak isterdim

Tam da boyleyim ben de. Calismiyorum gece uyumadigim icin sabah hic uyanıp ta ugurlayamadim henuz. Bi aksam yemek hazirlarim onda da masayi beraber beraber hazırlar toplariz.

Ev işleriyle bogusan kendini bu denli harap eden kadinlari görünce hayret ediyorum. Es denen sey insanın hayatını kolaylastirmak icin var olmalı. Adam yapmıyorsa siz de hizmetci değilsiniz ya her isi mukemmel yapmayivericeksiniz. Iki söylenir sonra el mahkum kendi girisir.

haklısın ama o şekilde de olmuyor erkek çenesi beter. birde kadınlara çenebaz derler

ağzına laf vermemek için yapıyorum

Çalışıyorum. Akşam üzeri 3 de evdeyim.1 saat dinleneyim diyorum yok güya kahve içiyorum elimde kahve diğer elimde işler. Evi topla süpür. Tuvaleti mutlaka yıkarım e banyo tu yıka. Saat 4 oldu mu. Sonra yemek yap mutfağı topla. Yemin ederim beş dk oturmuyorum. Oldumı sana 17.30. Sonra eşim geliyor masayı hazırlıyorum. Yemek ye topla 18.30. Sonra bulaşık hallet. Mutfağı topla çay demle 19.30. Gel otur bir bardak çay iç. Sonra yatak odasında kirli var mı bak makinası attıklarını ser. Sonra sevdiklerini kurduysa topla. Evet çalışan kadını görün. Ev kadını aynı zamanda. Beş dk yerimde oturamam.bende takıntılıyım yani. Böyle canım. Hafta sonu da ayrıntılı temizlik yaparım

Çalışıyorum. Akşam üzeri 3 de evdeyim.1 saat dinleneyim diyorum yok güya kahve içiyorum elimde kahve diğer elimde işler. Evi topla süpür. Tuvaleti mutlaka yıkarım e banyo tu yıka. Saat 4 oldu mu. Sonra yemek yap mutfağı topla. Yemin ederim beş dk oturmuyorum. Oldumı sana 17.30. Sonra eşim geliyor masayı hazırlıyorum. Yemek ye topla 18.30. Sonra bulaşık hallet. Mutfağı topla çay demle 19.30. Gel otur bir bardak çay iç. Sonra yatak odasında kirli var mı bak makinası attıklarını ser. Sonra sevdiklerini kurduysa topla. Evet çalışan kadını görün. Ev kadını aynı zamanda. Beş dk yerimde oturamam.bende takıntılıyım yani. Böyle canım. Hafta sonu da ayrıntılı temizlik yaparım

Ya ben saat 6da çıkıyorum. 7 buçuğa doğru evdeyim ben napıyım :((

Ev hanımı olmak köle olmak demek değildir siz hizmetçi değilsiniz öncelikle eşinizin ve ailenizin bunu anlaması lazım ama en önemlisi eşinizin... Kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin çok üzücü bu yazdıklarınız

ne güzel erken çıkıyosun ne iş yapıyorsun

Back
X