Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Sen yine iyisin bak haline şükret,ben yeni evliyim kaynanamla pazara gittik ben kendi evime alışveriş yapıyorum oda kendi evine.benim elimde agır poşetler var kendndede pazar arabası var.Orda bana demezmi ‘kızım sabret bu eskiyince kendime yeni alıcam zaten bunu sana veririm diye,ne kadar zoruma gitti anlatamam
Bir kerede antalyaya gezmeye gitti döndügünde bana ugradı ,kendine ordan tşört almış bana demezmi kızım bunu kendime aldım bana olmadı sana getirdim dedi .

Zamanla cok işte çalıstım fakat evlendikten sonra eşim çalıştırmıyor , kıskançlık gibi şeyleri yok sadece bana kıyamadıgından ötürü.çnkü kusura bakmayında okuyup meslek sahibi olamayan kadınlara kolay iş yok ,benim buldugum her işe yorulursun göndermem dedi.bende onu cok sevdigimden evimdeyim ev hanımıyım.Söyledigim şeyin arkasındayım ev hanımı olmak bana daha zor geldi .çalıstıgım zaman bekardım cnkü sadece sorumlulugum işe gitmekti .şimdi ise ev işi yemek misafir .kıyaslaıdıgmda ev hanımlıgı daha zor .size göre daha basit görünebilir ben kendi fikrimi söyledim

Zamanla cok işte çalıstım fakat evlendikten sonra eşim çalıştırmıyor , kıskançlık gibi şeyleri yok sadece bana kıyamadıgından ötürü.çnkü kusura bakmayında okuyup meslek sahibi olamayan kadınlara kolay iş yok ,benim buldugum her işe yorulursun göndermem dedi.bende onu cok sevdigimden evimdeyim ev hanımıyım.Söyledigim şeyin arkasındayım ev hanımı olmak bana daha zor geldi .çalıstıgım zaman bekardım cnkü sadece sorumlulugum işe gitmekti .şimdi ise ev işi yemek misafir .kıyaslaıdıgmda ev hanımlıgı daha zor .size göre daha basit görünebilir ben kendi fikrimi söyledim
O zaman hem çalışıp hem de ev hanimligini düşünüp karşılaştırın. Siz hiç iki şeyi aynı anda yapmamışsınız ki neyini karşılaştırıyorsunuz? Bırakın onu da hem çalışıp hem de ev hanımlığı yapıp cocuk bakanlar karsilastirsin. Fikir sahibi olmadığınız şey hakkında nasıl bilgi sahibi olabiliyorsunuz çok şaşırıyorum.

O zaman hem çalışıp hem de ev hanimligini düşünüp karşılaştırın. Siz hiç iki şeyi aynı anda yapmamışsınız ki neyini karşılaştırıyorsunuz? Bırakın onu da hem çalışıp hem de ev hanımlığı yapıp cocuk bakanlar karsilastirsin. Fikir sahibi olmadığınız şey hakkında nasıl bilgi sahibi olabiliyorsunuz çok şaşırıyorum.
Konu hem calısıp hem ev hanımı olmanın zorluklarını anlatın diye bir başlık içermediginden ötürü bende kendi fikrimi yazmakta özgürüm .

Konu hem calısıp hem ev hanımı olmanın zorluklarını anlatın diye bir başlık içermediginden ötürü bende kendi fikrimi yazmakta özgürüm .
Konu zaten öyle bir şey değildi. Siz kendiniz ev hanımlığı, çalışmaktan daha zor diyerek konuyu oraya getirdiniz özgür iradeniz ile. Şimdi de eee madem iki şeyi aynı anda yaşamadınız nasıl karşılaştırma yapıyorsunuz dediğimizde ise normal olarak cevap veremiyorsunuz. O zaman kendiniz konu o değilken öyle yorum yapmayın biz dr sormayalım özgür irademiz ile. Yoksa kimsenin size durup dururken soru sorduğu yok.

Konu zaten öyle bir şey değildi. Siz kendiniz ev hanımlığı, çalışmaktan daha zor diyerek konuyu oraya getirdiniz özgür iradeniz ile. Şimdi de eee madem iki şeyi aynı anda yaşamadınız nasıl karşılaştırma yapıyorsunuz dediğimizde ise normal olarak cevap veremiyorsunuz. O zaman kendiniz konu o değilken öyle yorum yapmayın biz dr sormayalım özgür irademiz ile. Yoksa kimsenin size durup dururken soru sorduğu yok.
Konuyu bir yerlere getirmek maksatlı yazmıyorum ben konu sahibi siz olmadıgınıza görede nereye ne yazdıgım sizi ilgilendirmez ben çalısıp ev hanımlıgı yapanları kötülemedim siz sanki öyle demişim gibiye getiriyosunuz olayı ilginç

Konuyu bir yerlere getirmek maksatlı yazmıyorum ben konu sahibi siz olmadıgınıza görede nereye ne yazdıgım sizi ilgilendirmez ben çalısıp ev hanımlıgı yapanları kötülemedim siz sanki öyle demişim gibiye getiriyosunuz olayı ilginç
Alakası yok oraya getirmedim. Tamam siz haklisiniz. Çok daha zorsa çalışın bence geçim de zor para da kazanmış olursunuz. Düşünün bunu..iyi geceler

Alakası yok oraya getirmedim. Tamam siz haklisiniz. Çok daha zorsa çalışın bence geçim de zor para da kazanmış olursunuz. Düşünün bunu..iyi geceler
Geçim zor evet eşim gerek duymuyor demekki çalıştırmıyor geçimin zor olması aileden aileye değişir Teşekkürler beni düşündüğünüz için sizede yi geceler .

Yargıtay 2.hukuk dairesi kararı ‘eşine harçlık vermemek ekonomik şiddet kabul edilip haklı boşanma sebebi teşkil etmektedir’

Ben de çalışıyorum, esimde. Ama evlendiğinizden beri eşim maaşını elden alıyor, aldığı gibi bana verir. Ben de ordan hem onunkini veririm, hem kendi harçlığımı alırım. Kalanını Faturalar, mutfak masrafını ayırırım. Kendi maaşım olmasina rağmen biz bu şekilde yapıyoruz.

Başta tuhafsadim ben kimseden para almam, benim maaşım var çalışıyorum vs ama insanın eşi kimse değil, kendisinin bir parçasıymış. ♥️ Artık unutup vermezse nerde benim ikinci maaş diyorum 😅

Evin muhasebesi bende olduğu için eşimin maaş kartı bendedir. Kira, faturalar, kredi taksidi vs. her ay internetten ödenir. Geriye kalan miktarın yönetimi bendedir, eşim isteyince ona harçlık veririm. Ben çalıştığım dönemde de böyleydi, şuanda da böyle. Bence olması gereken de bu.

Öncelikle yorumları okumadım, konuya başka yerden balıklama dalabilirim. Ben başkente çok yakın küçük bir şehirde devlette sağlıkçıyım. Bizim burada herkes olmamakla beraber genelde çalışan kadınlar maaşları yatar yatmaz eşlerine verip sonra ay boyu onlardan harçlık alıyorlar. Bunlar okumuş etmiş kendi ayakları üstünde durabilecek, kendi gelirleri olan kadınlar. Eleştirmek haddime olmamakla birlikte bu durumu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. "Kendi maaşı varken eşinden harçlık almak??! ne mana" demiştim. Hala da diyorum. Hayat müşterek, erkek maaşı ile evi geçindirir kadının maaşı onun parasıdır istediğini yapar düşüncesine de katılmıyorum. Bence maaşlardan ortak olarak ev giderleri karşılanmalı, bir kısmı ile yine ortak birikim yapılmalı, kalanı ise kişinin kendi payıdır. Ben o kadar çalışıp kazanıp eşimden harçlık almayı kendime yakıştırmam.

Çalışmıyorum eşimden harçlık almak ne demek çok anlamadım ek kartım var istediğim zaman kullanıyorum normalde de eşim eve nakit bırakıyor ;)

Korona dolayısıyla bir süre evdeyim ama hiç parasız kalmıyorum. Eşim nakit çekince bana verir direk.İşe gittigim zamanda hani senin kazandığın demez. Bu eşle alakalı sanırım. Ben baştan beri böyle alıştırdım. Evde genelde erkek reis para onda toplanır derler. Ama ben eve gelen para ortaktır. Yatırımlar ortak hesapta birikir derim. Baştan siz yanlıs davrandınız bence.

Şuan işe gitmiyorum ama ev işlerinde eşim yardımcı şükür. Hem iş hem ev hem çocuk olsa altından kalkamadım, yürümezdi sanırım

Korona dolayısıyla bir süre evdeyim ama hiç parasız kalmıyorum. Eşim nakit çekince bana verir direk.İşe gittigim zamanda hani senin kazandığın demez. Bu eşle alakalı sanırım. Ben baştan beri böyle alıştırdım. Evde genelde erkek reis para onda toplanır derler. Ama ben eve gelen para ortaktır. Yatırımlar ortak hesapta birikir derim. Baştan siz yanlıs davrandınız bence.
Bu kadar kısa evlilikte ise gittiğiniz ve gitmediğiniz günler oldu sanırım.

Back
X