Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

Yaaa yapmayin boyle seyler
Geçen aylarda,eşim küçük çapta kredi cekmeyi düşündü..ama harcayacagi yer eften puften.Neden dedim,tatlı tatli yemenin acı aci ödemesi olur dedim.Trip atti biraz,çekersen hiç bir şikayet duymak istemiyorum öderken dedim,döndüm gittim.Cekmemis,saygım azalmadı arttı yani,daha iyi olmadı mı:))

ya işte ben bunu nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum
Sizi tenzih ederim. Kendi adima konuşuyorum nacizane:
En başından dogru tercihi yaparak..
Nisanliyken kolumi ittirdiydi, sozluyken anam hasta onu bi ara dediydi, gorumcem esya alırken karıştıydı da kocam bana sus dediydi, sevgiliyken ruj sürmeme izin vermediydi.. boyle öküz hodukleri baş tacı edip koca yapinca, bir de uzerine çocuk verince, yuz verirsen ayıya gelir pisler halıya misali..
Bu adamlar bir gunde boyle olmuyor

Ah ama bu cok gecerli bir sebep

Hep böyle yapın valla bana çok iyi geliyor telefon elimde şapşal şapşal gülüyorum senin yorumlarını okuyunca İranda noldu benim haberim yok.

Bunun çalışıp çalışmama ile alakası yok burada çok konu okudum çalışan ama bir çantayı eşinden izinsiz alamayan kadınlar. Kadının parasıyla alınan arabayı kulkanamayan kadın var ise iki üç vesait giden ama eşi araba kullanmasına izin vermeyen. Bende çalışmıyorum benim eşimde cimridir. Başta bende hem çekiniyordum hem de laf söyleyince zoruma gidiyordu istemiyordum. Sonra gözüm açıldı :)) çünkü ben yaptıkça istemedikçe işine geliyordu. Siz de yaptığınız için işine geliyor yapmayacaksınız. Harçlık almıyorum çünkü kredi kartına al koydum:) nakit parada bende duruyor eşime harçlık veriyorum :) zaten müsrif biri değilim gerektiği gibi harcıyorum. Pandemi öncesi kadın da gelirdi düzenli olmasa da zorlandigim yerde çağırirdim camlari koltukları silerdi. su an eve sokamam o ayrı. Yapabildiğim kadar yapıyorum. Yapamadığım kalıyor valla canımdan değerli değil.

Ben 10 hatta neredeyse 11 yıllık evliyim. 7 yıldır da memurum. Dün dışarı çıktık su almam gerekti. Temassız bankamatik kullanıyorum pandemiden beri cebimde kuruş yok. Eşimden aldım, 100 tl verdi dedim adam dalga mı geçiyorsunuz der 10 tl daha verdi. Hooop cüzdana attım , eşim diyor ki ben 2,5 tllik su için neden 110 tl kaybettim bilmem ki dedim neden öyle oldu. Özetle 36 yaşındayım kendi paramı kazanıyorum, cebir ile eşimden harçlık alıyorum

Kadın çalışmak zorunda degil kusra bakmayın ev hanımlıgıda sorumluluktur kendi tercihi herkesin ben o kadar çalıştım ev hanımlıgı daha zordu
Herkesin kendi tercihi tabii ki ama ev hanımlığı daha zorsa niye bir sürü üniversite mezunu da dahil olmak üzere çalışmak istemeyip ev hanimi olan kadın var. Ya da evlenince işi bırakan... Akıllarından zorları olacak değil ya. Çocuk olunca ara verenleri demiyorum yanlış anlaşılmasın

Doğru, cocuk disinda evde olmanin bir zorluğu yok. Calişan her kadinin da emrini bekleyen yardimcalari olmuyor.
Hem calisip hem evin işini yapan kadinlar biliyorum melesef

Doğru, cocuk disinda evde olmanin bir zorluğu yok. Calişan her kadinin da emrini bekleyen yardimcalari olmuyor.
Hem calisip hem evin işini yapan kadinlar biliyorum melesef
Aynen ben de biliyorum birisi baya yakınım hatta ne yazık ki. Sirtlanma her şeyi diyorum ıkiniz de aynı işi yapıyorsunuz evde de öyle yapın diyorum ama pek tınlamıyor. Ben de konuşmamaya karar verdim iyiliğini düşünürken haddimi aştığımi düşündüm

E çalışınca hem ev hanımı oluyorsun hem çalışıyorsun. Ben anlamıyorum bu ev hanımlığı daha zor diyenleri. Çalışınca her işini başkası mi yapıyor?

Ev hanimligi nasıl daha zor olabilir bir ev hanımı olarak bende anlamıyorum. Hem ev hem iş hem çocukla uğraşmak tabiki daha zor ve yıpratıcı. Ev hanimligi da kolay değil elbet ama ikisi kıyaslanamaz bile. Bir de erkeklerin geneli kadın çalışsa da tüm iş yükünü yine kadına yüklüyor eşitlik filan yalan oluyor. Ben kaldiramam mesela hem ev hem çocuk hem iş yükünü yani saygı duyuyorum başarabilene.

E çalışınca hem ev hanımı oluyorsun hem çalışıyorsun. Ben anlamıyorum bu ev hanımlığı daha zor diyenleri. Çalışınca her işini başkası mi yapıyor?
Ben de anlamadım niye öyle dediğini kolay işlerde de çalışmamış aslında. Bir de kadın çalışmak zorunda değil falan demiş ama ben orda da öyle düşünmüyorum. Keşke iş hayatında da ev hayatında da her şey eşit olsa.

ya işte ben bunu nasıl yapıyorlar çok merak ediyorum
Cok kolay yani evlendiyse adam gibi evinede bakacak tamam birinin butcesi daha fazladir digerinin daha azdir ama ne kazaniliyorsa sizede vermesi lazim insan cocuguna nasil harclik veriyor esinede az cok vermesi lazim. Bir sey istemiyorim demissiniz bir ablan olarak soyleyeyim ISTE ama kavgayla degil normal her zaman bir seyler iste valla istemeyen degil isteyen daha iyi oluyor

Merhaba arkadaşım eşinle aranda ki muhabbet nasıl bilmiyorum fakat, ben anlatayım belki yardımcı olur biz evleneli 9. Ay oldu evlenmeden önce mobilya olsun eşyalar olsun hep eşimle beraber yaptık ödedik nişanlılık süresi boyunca elimizi hep sıktık evlendikten sonra hala borcumuz vardı fakat yeni bitti, ben de 2 aylık hamile olduğum için yaptığım fotoğrafçılık işini bıraktım. Şimdi bir şeye ihtiyacım olduğun da telefonumdan giriyorum mobil bankaya oradan bütün işimi hallediyorum ve şuna dikkat ediyorum ve gizli gizli takip ediyorum eşime çaktırmadan bu ay ne kadar gderimiz var eğer uygunsa ihtiyacım olanı alıyorum çünkü şu an her ne kadar eşim de kazansa o paranın için de benim ve karnımdaki bebişin de rızkı var hiç bir zaman o para benim yada sadece eşimin olmadı sadece ihtiyaç önceliği oldu biz sevgililik dönemin de de evlilikte de bu şekilde alıştık devam ediyoruz, mesela 2 sene bir sevgililik geçirdik her zaman eşime ödetmezdim çünkü bu onun görevi değil para ikimizin ve ikimiz de ödeyebiliriz hangimiz de var ise ikimizin parasıdır eş olmak bence böyle olmalıdır diye düşünüyorum, eğer istersen evden çalışabilirsin eve iş alabilirsin hem kendini iyi hisseder özgüven sahibi olursun şu an ben de evden çalışma işini araştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…