- 29 Ağustos 2017
- 1.262
- 1.777
- 133
- Konu Sahibi Gizemlikadinnn
-
Her şeyi not alma derken misal bugün 10tl defter aldım onu hemen not ediyor musunuz?Liste
Herseyi not alma
Ev yapimi yiyecekler
Ben de istemem. Bizde de yok öyle paranın birinde toplanması olayı. Kim neyi istiyorsa onu ödüyor. Kredi kartlarını öderken mesela kendiminkinin yanında kocaminkini de ödüyorum falan. Sonraki ay bakıyorum o benimkini ödemiş. Öyle sen mutfak öde ben faturaları halledeyim diye de bölüşmedik mesela, kesin bir çizgi yok. Benim gelirim çok değişken çünkü. Genelde fazla kazanırsam artanı tatil parası olarak kenara koyuyorum. Bizde tatiller bendenBiz de memur aileydik, herkesin parasi kendisinde dururdu. Annemde cocuklarin masrafi ve mutfak,babamda kira ve faturalar vardi mesela. Hic birlestirmeyi dusunmediler hesaplarini. Teyzemlerde para kadinda toplaniyordu,adam da ezik ezik dolasiyordu mesela,bu dogrudan kotu bir ornek. Surekli karsi taraftan harclik istemek,alacagi her seyi karisina sormak zorunda olan bir adam dusun kudra. Ve bu adam ogretmen yani. Sonuc,hic sempatik olmadi.
Mesela ben ortak hesaba da karsiyim, ev arkadasi degiliz ki her seyi neden santim santim ikiye bolelim? Bunun kavgasi da cok cikiyor,mutfak daha masrafli neden ben yapayim,kira daha az diyen arkadaslarim var. Bu konuda anlasamadiklari icin kari-koca ortak bir hesaba yolluyorlar paralarinj,dunya kadar is. Gerek yok. Herkes geliri dogrultusunda bir seyleri ustlense, gereken durumlarda yine birbirlerine verseler daha guzel. Sahsen hic istemem esimin tum gelirinin bende durmasini,vebal altinda hissederim kendimi.
Geçen akşam dizide gps uygulaması ile takip sistemini gördük, konusu açıldı eşimle.Yok valla cok var benim cevremde. Hepsi de diplomali ev hanimlari ve yuksek olmasa da mevki sahibi erkekler. Adamlar esleri kizacak diye gunaydin bile diyemiyor baska kadinlara. Korkudancalisma ortamlarinda cok goruyorum ozellikle. Mutlaka vardir korkmayani da. Ama kadin olmama ragmen ben bazen aciyorum erkeklere. Hem kafalari basmiyor bizim kadar,hem de ne soylense inaniyorlar. Garip ama gercek
Daha cok alisverise cikmadan once neler alacagimlaa alakali notlar gereksizleri eleyerek butceme goreHer şeyi not alma derken misal bugün 10tl defter aldım onu hemen not ediyor musunuz?
Ooh iyiymiş,benim yatak geniş ama benim taraf eskidi,eşim koalagillerden:))Oğlanlar koğuş kurdular babayla, eskiden 4 ümüz yatardık artık sığmıyoruz tekmelendim
Çocuk yatağı iyi ya, kendi yatağımdan daha fazla yer kalıyor en azından 90 cm var yayla gibi geliyor bana eski halime nazaran
Canım orası Bursa,Bursalılar genelde muhacirdir,muhacir erkekleri iyidir,cevval görünse de accik eşlerinden korkarlar evet.Ama sayarlar da,eser miktarda tirsmakla karışık:))Yok valla cok var benim cevremde. Hepsi de diplomali ev hanimlari ve yuksek olmasa da mevki sahibi erkekler. Adamlar esleri kizacak diye gunaydin bile diyemiyor baska kadinlara. Korkudancalisma ortamlarinda cok goruyorum ozellikle. Mutlaka vardir korkmayani da. Ama kadin olmama ragmen ben bazen aciyorum erkeklere. Hem kafalari basmiyor bizim kadar,hem de ne soylense inaniyorlar. Garip ama gercek
iran da bir şeyler oldu bugün belki tekrar yükselir ben bir kaç ay bekleyeceğim bakalım nolacak .teşekkürler bu arada ben gerçekten derdi olanlara yardımcı olurum hem genelden hem de özelden onun dışında tırı vırı dertlerde banlansam da eğleniyorum ne yapayım hep dert dert olmuyorCeycey0406 canım normalde formda yorum okurken huyum değildir kim yazmış diye bakmak okur geçerim ama nedense senin yorumlarına bakma gereği duyuyorum aaa bakıyorum ki ceycey yazmış, nadir tanıdığım üyelerdensin hayat enejini buradan alıyorumzarara gelince dün çeyrek aldım yine düştü altın önceden kârımı hesaplardım artık senin gibi zararımı hesaplıyorum neyseki uzun vadeciyim
kayınvalideye saygılar.gerçekten işin sırrı bu.bağırma çağırma kavga olmayınca erkek milleti benim istediğim yapılıyor sanıyor aslında tam tersiBunun calisip calismamakla hiic ilgisi yok.Ne calisan kadinlar yaziyor burada; maasimi esim aliyor diye bilseniz.. En akilli kadin kimdir biliyor musunuz? Sinirlenmeden,kavga etmeden dedigini erkege yaptirandir.Ben bunu yillar sonra ogrendim.. Benim kp cook sinirli ,bagiran cagiran,asker emeklisi bir adamdir,kv ise sakin ,uysal,melek gorunumlu cin :) Kadin her istedigini yaptirirdi şaşar kalirdim.Teknigi biliyomus meger :) Sinsi ve sakin davranarak ,asla sinirlenmeyerek adama istedigini yaptirmak teknigi :) Benim bunu çözmem uzun zamanimi aldi,inanin ise yariyor.Sabrederek bunu uygularsaniz tabii.
Çoğu ev kadını o parayı veremez ben çoğunluğu temsil ediyorum , paralı olanları değil , halen fakir ülkesiyiz ama özenti çok fazla oda gelir dağılımı adaletsiz olduğundaniş hayatımda oldu 10 yıldır da sizin deyiminizle ev hanımıyım.yorumunuza çok şaşırdım .ev hanımlığı hizmetçilik mi demek sizce.çok yanlış yorumlamışsınız olayı talihsiz bir yazı olmuş.zengin bir aile değiliz orta halliceyiz ama storlarımı yıkatmaya veririm evime pandemi öncesi ayda bir kadın alırdım ütülerimi de çocuğunkiler hariç ütücüye verip yaptırırım evlendiğimden beri.devamlı ev işi yapacaksak çocuğa nasıl eğitim vereceğim sinema tiyatroyu nasıl tanıyacak yürüyüş yapmayalım mı vakit ayırıp kitap okumayalım mı?hiç arkadaş yüzü görmeyelim mi?arabaya atlayıp bi hava da mı almayalım devamlı bir işimiz yok diye pess.bugün mesela yorgun hissettim kendimi eşimle çocuğa kahvaltı hazırladım geç vakit sonra da yattım uyudum 6 ya kadar .köle değiliz yahuu kadınız insanız
AferinTek kadinla da bitmiyor ama esin farkinda ise hersey farkli olur
Mesela bizde onceki senelerde keci aldik sattik sirf bende bakiyorum diye esim kecilerden kazandigi butun parayi bana verdi bende kullanmadigim altinlari ekleyip burma aldim 40 gramlik
Bu sene yine kecimiz var 3 tane
Dun dedim ki bunlarda benim oldu tabi senin askim dedi benim oldu
Butun evi dip bucak temizleyince temizlik parasi bile aldigim oldu esimden
şimdi oldu anladım.tüm ev kadınları evde her işi yapmak zorunda perdesini de yıkamak zorunda anladım ben ondan kızdım.Yoksa ayağını yorganına göre uzatmayanlara en başta sinirlenen üyelerdenim.Hele sitede doğru dürüst iş güç yok hala 8 binlik gelinlik yemekli düğün şaşalı kına balayı derdi açanları görünce dayanamıyorum.Ülkemiz de özentilik var haklısınız en düşük gelirli bile evinde herşeyi olsun istiyor ve bunun için de çocuğunun eğitiminden tut boğazına kadar kısıyor da kısıyor.dar gelirlilerin evleri benim evden şık elektronikler hariç ben de şaşıyorum aynı sizin gibi.sevdiğim üyelerdensiniz sevgilerrÇoğu ev kadını o parayı veremez ben çoğunluğu temsil ediyorum , paralı olanları değil , halen fakir ülkesiyiz ama özenti çok fazla oda gelir dağılımı adaletsiz olduğundan
Ay ne bileyim yaaaCanım orası Bursa,Bursalılar genelde muhacirdir,muhacir erkekleri iyidir,cevval görünse de accik eşlerinden korkarlar evet.Ama sayarlar da,eser miktarda tirsmakla karışık:))
şöyle bir koca bulamadım yaAy ne bileyim yaaa
Bak anlatayim somut bir olay. Bir arkadasimin kendi fabrikasi var,satinalma bolumune tecrubeli mudur ariyordu,bir adam buldu ise almaya karar verdi. Adam gayet normal takim elbisesini giymis gelmis is gorusmelerine,birkac defa. Karsilikli anlasilmis. Adam hatta emekli albaymis, universitede cocuk okutuyor diye tekrar calismak istemis. Tamam demisler karsilikli su gun gel basla. Adam geri aramis insan kaynaklarini,esim izin vermedi calismama diye. Gunlerce gulduyduk. Hatta hepimiz arkadas arasinda ulan bizler nasil karilariz beee falan dediydik.
Yani nasil bir kadin olmalisin ki,emekli albay kocan is buluyor ama sen izin vermiyorsun calismasina. Guler misin aglar misin? Simdi bu adam kendi emekli maasini kendisi cekebiliyor mudur sence? Asla
Yav git needecen himbil herifişöyle bir koca bulamadım ya
Ahhahhah,kadın elini beline koydu,ayağını yere vurdu galibasiAy ne bileyim yaaa
Bak anlatayim somut bir olay. Bir arkadasimin kendi fabrikasi var,satinalma bolumune tecrubeli mudur ariyordu,bir adam buldu ise almaya karar verdi. Adam gayet normal takim elbisesini giymis gelmis is gorusmelerine,birkac defa. Karsilikli anlasilmis. Adam hatta emekli albaymis, universitede cocuk okutuyor diye tekrar calismak istemis. Tamam demisler karsilikli su gun gel basla. Adam geri aramis insan kaynaklarini,esim izin vermedi calismama diye. Gunlerce gulduyduk. Hatta hepimiz arkadas arasinda ulan bizler nasil karilariz beee falan dediydik.
Yani nasil bir kadin olmalisin ki,emekli albay kocan is buluyor ama sen izin vermiyorsun calismasina. Guler misin aglar misin? Simdi bu adam kendi emekli maasini kendisi cekebiliyor mudur sence? Asla
Ben koyarım,eşini dinleyen Y kromozomlunun başı ağrımazYav git needecen himbil herifiboylesi bende olsa insan yerine koymam sahsen
Yaaa yapmayin boyle seylerBen koyarım,eşini dinleyen Y kromozomlunun başı ağrımaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?