Ev hanımları eşinizden harçlık alıyor musunuz?

dersin ki durumunuz çok mu kötü hayır değil o parayla batmazdı mesleğim var öğretmenim çocuga bakacak kimse yok kayınvalide deme bana annem desen söz verdi sözunde durmadı
Canım bakıcı tutabilirsin yada kreş bir tanıdık ile arkadaş akraba uyguna anlaşıp çalıştıktan sonra düzene sokabilirsin neden olmasin eminim sen herşeyi yapabilirsin canının kıymetini bil keyfine göre harca biriktir

bende stor kullanirim eşin kendi yıkayabilecegi seye para vermek istemedigini belirttigi icin kendisi yıkıyor.
madem yikanacak bisey oldugunu dusunmus verin kendi yıkasın taleplerinize olumsuz karsilik veriyorsa çözümünüde siz değil o üretmeli , geçen gunde annesigil gelecekti evde cocuk oldugundan cok detayli temizlik yapamiyorum süpürme işi onundu yatip uyumayi tercih etti,
eve temizlik yapacak bayan cagirdim parasini ödemek zorunda kaldi.
şu korona doneminde 1 senedir evime ilk kez bir yabanciyi sirf inattan soktum.
paşa gönlün bilir diyip bildiğinizi okuyacaksiniz
annesigil gidince kalkti evi süpürdü hemen bidaha cağırmayim diye 😂😂😂

Eksik olan siz değilsiniz ki eşinizin düşünceleri ve size verdiği değer malesef.

Baştan da herşeyi yaparım,hallederim moduna girdiyseniz zaten sıkıntılı olan eşinize bir rahatlık gelmistir. Siz kendi konforunuzu düşünecektiniz ilk önce.

Bende şuan çalışmıyorum, ek kartlar var bende, harçlık almıyorum onlardan istediğim kadar harcıyorum, harçlık almak kısmı da hoş gelmiyor bana.
öyle oldu ne ek kartı nerede ben istesem ihtiyaçları ben alıyorum der ne gerek var der ihtiyac dediği evitiyaçları kadınlığımı unutum yemin ederim

Benim sadece salon storlarına evde yıkama için 700 lira istediler. Yenisini alırım dedim 😂
Neeöö ayyy başlarım böyle işe anamın kumaş güneşliklerine kurban olaydım , benim biri zebra stor 2 diğeri de güneşlik stor, 700 lira ne ya su fışkırtıyor adamlar 🥴

insanın kendi ihtiyaçları olamaz mı?
Ev hanımı olmak sadece ev ihtiyaçları mı demek ?
param yok çalışamıyorum geçe gün perde yüzünde kavga ettim zebra perdelerim var annem aldı onları bana 2 senedir yıkanmadılar yeni eve geçince temiz olmadıkları için takamadım yıkattıralım dedim yıkamayı çağırdım çok para istediler diye kapıdan çevirdi kendim daracık banyoda yıkamaya çalıştım sırf sinirimden ben o perdeleri kullanmayacağım sırf sinirimden yıkamaya çalıştım yeni eve taşındık inşaat pisliği bir yardımcı abla istedim yanıma almadı tek başıma temizledim 2 gün boyunca bacaklarım morardı yorgunluk cabası kimse yok yardım edecek tek başıma yerleştim şimdi bana söyleyin arkadaşım arıyor bana diyor ki banyomu yaptırdım eşim sen temizlik yapma yorulursun hasta olursun dedi bana diyor bu kadın değerlide ben neden değersizim benim neyim eksik ne yapmam gerekiyor allah aşkına 3 gündür konuşmuyorum
kendim için ne istedim ben millet gibi çeşit çeşit kıyafet mi makyaj malzemesi mi ne istedim...
Allah yardımcın olsun canım. Bu olayı yaşamayan bilemez hiç. Eğer çalışmana karismiyorsa bence çalışmalısın. Ama eşinin huyunu da bilmiyorum bu konuda. Çalışınca paranı elinden alir mi. Çok insan biliyorum oyle eşleri alıyor paraları.

bende stor kullanirim eşin kendi yıkayabilecegi seye para vermek istemedigini belirttigi icin kendisi yıkıyor.
madem yikanacak bisey oldugunu dusunmus verin kendi yıkasın taleplerinize olumsuz karsilik veriyorsa çözümünüde siz değil o üretmeli , geçen gunde annesigil gelecekti evde cocuk oldugundan cok detayli temizlik yapamiyorum süpürme işi onundu yatip uyumayi tercih etti,
eve temizlik yapacak bayan cagirdim parasini ödemek zorunda kaldi.
şu korona doneminde 1 senedir evime ilk kez bir yabanciyi sirf inattan soktum.
paşa gönlün bilir diyip bildiğinizi okuyacaksiniz
annesigil gidince kalkti evi süpürdü hemen bidaha cağırmayim diye 😂😂😂
Ben de kendi yapmayacağı şeyler için yorum yapılmasına karşıyım.
Ev pis ama ben de temizlemem temizlikçi de olmaz sen temizle diye dayatıyorlar ya sinir geliyor bana
Oturup temizleyeceklerse bence de temizlikçi çağırılmasın ama temizlemeyecekse ağzını tutsun otursun

En şaşırdığım da nasıl böyle dayatmaları ciddiye alıyor kadınlar 🤦‍♀️

Böyle insana ne yemek ne ütü
Giymeye temiz don bulamasın.
Boş tencereyi ocak üstünde bırak.
Içine not koy.
Afiyet olsun diye.

Bunun çalışmamakla ilgisi yok.
Çalışan kadin olduğu kalde değer görmeyen de çok. Çalışmadığı halde baş tacı olan da.

Eşek olunca semer vuran çok oluyor.
Olmayacaksınız.

Allah yardımcın olsun canım. Bu olayı yaşamayan bilemez hiç. Eğer çalışmana karismiyorsa bence çalışmalısın. Ama eşinin huyunu da bilmiyorum bu konuda. Çalışınca paranı elinden alir mi. Çok insan biliyorum oyle eşleri alıyor paraları.
hayır karışmaz kesinlikle parayıda almaz beni en çok üze şey değer vermemsi ben evlenene kadar çalışan bir kadın olduğum içn paramı kazandım hep şimdi gücüme gidiyor

iyi yani bir perde yıkatması 100 küsür tutacaktı batmazdı bununla
Perde yikatmak heryerde ayni fiyatta degil. Artı konunuz sadece perde değil. Inşaat temizliğini sadece siz yapmışsınız. Ayrıca bu cümlenizi eşinize söyleceksiniz. Bana değil.

Ben hikayenize değil de konu başlığınıza cevap vereceğim. Evet ev hanımlığı kölelik akdi değildir. Evinin işini gören ve aile ihtiyaçlarını dışarı iş hayatıyla bölmeyip dur durak bilmeden çalışan kadın demektir. Tabi bu kadının da bir pil ömrü vardır. Bazen çalışan kadınlar bile ev hanımlığını küçümser ama yer değştirince kazın ayağı öyle değilmiş derler. Ki hem çalışıp hem de eşiyle birlikte ev işini çok iyi götüren hanımlar var onları da ayakta alkışlıyorum. (tabi işte çalışıp evde de çalışıyorum. Çünkü kocam yapmıyor bana ev işleri kaldığından yapıyorum diyenleri değil. Asıl modern kölelik bu bence.) Ev hanımı olan bayanlar da eşlerinden harçlık alır bu parayı da kişisel-ruhsal ihtiyaçları için harcarlar. Kocanızın maddi ölçüsüne göre fiyat değişir. Bazen bu parayı kuaför de harcarsınız, bazen kıyafet, bazen kahve-çay-yemek, makyaj malzemesi, isterse hayır yolunda harcar vs Size kalmış nerede harcayacağınız. İstersen harcama biriktir, tamamen seni ilgilendirir. Sizin bahsettiğiniz konular ise bana göre ev hanımının temel işleri arasında değil, kocanızın bir bütçe ayırması gerekir ev ihtiyaç listesi içindedir bu konular. Ama elinizden gelir, vaktiniz boldur, siz yapmak uğraşmak istersiniz o başka. Kocanız dayatmış anladığım kadarıyla ‘ Kesinlikle yapmam. Öyle taşınalım o zaman.’ diyip çıkmalı, sabırla ellememeliydiniz bu işleri. Yoksa bu tip işlerden kurtulamazsınız maalesef. Mesela benim elimden tamir işleri gelir, anlarım biraz ama yapmam. Neden? Çünkü birde bunca işim arasına tamir işlerini ekleyemem de ondan. Ne de olsa ev hanımı da bir insan.

Kızınızı bir yere bırakma imkanınız yoksa evden yapabileceğiniz işlere bakabilirsiniz. Öğretmenmişsiniz, mesela özel ders verebilirsiniz online vs.
bir de galiba ev işlerini ve harcamaları çok üstünüze almışsınız. Storlar çok mu ağır, benim gücüm yetmiyor deyin eşinize yıkatın. Bacaklarınız morarana kadar sizin uğraşmanız normal değil.
Market alışverişi yaptıktan sonra elinizde az bir para mı kalacak, bu para yetmez deyin. Evlilik ortak, yükü de ortak mutluluğu da.

Back
X