Ev hayalim yine suya düştü

Konu sahibi satmışsınız kısmet değilmiş diyelim.

Umarım şimdiye kadar yatırdığınız miktarı kurtarmıssınızdır.

Ucuza gitmemiştir.

Anaparadan artış yani taksitlerin artması aslında dar gelirli için düşünülmüş bir planlama. Evin taksidi günlük koşullarda kira kadar y da kiradan ucuz. Kredinin değişik bir versiyonu aslında. Şu an alınabilecek kötü orta bir ev için aylık 20 bin lira ödemek gerekir. Bunu aylık artan taksitler ya da ara ödemeli şekilde de planlayabilirsiniz bankada. Bu defa aylık 13-15 bin olur ödeme ama her yıl artar. Bunlar seçimdir. Bu yüzden dar gelirli için TOKİ mantıklı.

Düşünmeden hareket etmişsiniz. Bizzat kendi ailem toki ödüyor ve 12 ay sonra borcu bitiyor. Haziranda ödeme tutarımız 1050 iken şimdi 1270 oldu. Ödediğimiz miktar arttıkça ana para da artıyor doğal olarak. Ki bizim anlaştığımız fiyatın çok çok üzerinde satılıyor şuan da şehrimizdeki toki evleri konumundan dolayı. Yani enflasyon ne kadar artarsa artsın hep cüzi miktarda artış oluyor tokide. Ama ev sahibiniz bu rakamlar çok üstünde zam yapacak size. Ki konut kredisiyle almaya kalksanız o bile sıkıntı sabit ödeme olarak iyi olabilir fakat rakam yüksek. Gönlünüze göre olsun her şey

Su ekonomik sartlarda, eger boyle giderse satmakla iyi yapmissiniz. Yillar oncesinin zamlari yapilmiyor artik ne memurlara ne asgari ucrete ne de piyasadaki tum malzemelere. Toki evleri piyasaya gore yukselmiyor, yatirimlik degil yani. Devlet yatirimlik degil kullanimlik veriyor iste dogal olarak.

Tüm mesajları okumadım ama anladığım kadarıyla konu sahibi taksitler bitince ödeyeceği ana para yüksek olacak diye dertlendi ama ana paraya takılmak yerine siz kaç taksitiniz varsa ona yoğunlaşın ve 6 ayda bir maaş zam farkının geleceğini kabullenin daha az üzülürsünüz

40.000 TL için evden vazgeçmek mantıksız zaten evin değeri de artıyor...

Ben anlamadım valla

O karışıklıkla yazamadım,hani demişsiniz ya bi çivi dahi çakamıcak aile tablosu olmucak,gayette güzel istediğim herşeyi yapıyorum kiradayken,sonuçta kirasını ben verdiğim için kullanma hakkıda benim rahat olun siz.:))) Hiçte pişman olmadım konu açtığım için.

Size yazılan en nahif cevabı terslemişsiniz, tebrikler...

Terslamedim hayır beni aciz gösterdiği için açıklık getirmek istedim yoksa çok güzel bir yorumdu emojim muhteşem farkındaysanız.

Emojiniz muhteşem olsa da yorumunuz tam aksini söylüyor.

yenGEnC kendi görüşlerini arzu ederse yazar.

Cevaplarınızı okuyunca benim aklıma gelen "Acıma yetime , gelir teper gözüne" oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…