- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.790
- 598
Bence de öyle. Bu faiz oranına şükrediyoruz biz çünkü 2 hafta sonra daha da arttı, şu an ne durumdadır bilmiyorum. On yıl sonra 600 bin bugünün 60 bini olacak muhtemelen. Hatta 6 bini bile olabilir bu enflasyon oranıylaBenim mantığım alınmış alınmıştır. Konu sahibi de satmasaymis keşke.
bi de bizi mantıksız ilan etmiş.Konunun ismi zaten; "ev hayalim yine suya düştü"
Zaten alamayacak, zaten buna üzülüyor. bu sebeple konu açmış.
1 milyonEvi kaça sattınız ?
Şaka mı bu ?1 milyon
Evet sabit yerinde durmuyor yani banka gibi değil demek istediğim.Biraz okudum hiçbir şey anlamadım. Toki den ev alırken totalde kaça aldığınız belli olmuyor mu? Enflasyona göre evin borcu artıyor mu? Evi şu kadara aldık, kredimiz aylık borcumuz bu kadar diyemiyor musunuz? Ne garip işmiş hiç duymamıştım. Hoş çevremde yok tokiden ev alan duymamam normal tabi ama böylesi bir sistemden de asla haberim yoktu.
Şaka şaka:))Şaka mı bu ?
Dalga geçiyor aklınca.Şaka mı bu ?
Ee zaten TOKİ oyledir. Siz ne beklediniz ki? Memur zammı oranında zam gelir zaten.Evet sabit yerinde durmuyor yani banka gibi değil demek istediğim.
Evet ben bu daireyi bu kadara aldım bu kadar borcum var diyemiyorum Aylık taksidim bu kadar diyemiyorum hep bir artış içinde yani Dicem bankadan kredi çektim şu kadar taksit şu kadar kaldı yok öyle bişey,önü açık yaniBiraz okudum hiçbir şey anlamadım. Toki den ev alırken totalde kaça aldığınız belli olmuyor mu? Enflasyona göre evin borcu artıyor mu? Evi şu kadara aldık, kredimiz aylık borcumuz bu kadar diyemiyor musunuz? Ne garip işmiş hiç duymamıştım. Hoş çevremde yok tokiden ev alan duymamam normal tabi ama böylesi bir sistemden de asla haberim yoktu.
Siz alırken 100 ay sabit mi zannetmistiniz?Evet ben bu daireyi bu kadara aldım bu kadar borcum var diyemiyorum Aylık taksidim bu kadar diyemiyorum hep bir artış içinde yani Dicem bankadan kredi çektim şu kadar taksit şu kadar kaldı yok öyle bişey,önü açık yani
Ben üzülüyorum. Boşanmış bir kadin, belki de tek amacı ileride - çalışamayacak duruma geldiğinde çocukları bı de onun kirasiyla uğraşmasın . Bu yüzden kendini zorlamış ama bir sebepten hayali suya düşmüş, ve öyle rakamlar var ki bundan sonra alabilme imkanı da kalmamış. Bundan sonraki hayatında - piyangodan para cikmazsa- bir ömür boyu kira odeyecek ve büyük ihtimalle alıştığı her evden taşınacak, aile fotoğrafını asmak için doya doya çivi bile cakamayacak.bi de bizi mantıksız ilan etmiş.
meğer asgari ücretli işçiymiş. zaten asgari ücretli için neredeyse her şey hayal, ev de hayal yani.
asgari ücretli değilim kenarda param var, annem esnaf kenarda parası var. bizim için bile hayal ev almak.
bişeyi alabiliyorsan alırsın, alamıyorsan alamıyorsundur, fazla üzülmek de iyi değil. imkan vardı da biz mi almadık mesela? ben bu nedenle üzülmüyorum kendim için.
Bilmiyordum işte öğrendimEe zaten TOKİ oyledir. Siz ne beklediniz ki? Memur zammı oranında zam gelir zaten.
burası türkiye burada fazla kurcalamıcan, alcan geççenBence de öyle. Bu faiz oranına şükrediyoruz biz çünkü 2 hafta sonra daha da arttı, şu an ne durumdadır bilmiyorum. On yıl sonra 600 bin bugünün 60 bini olacak muhtemelen. Hatta 6 bini bile olabilir bu enflasyon oranıyla
Hayat bu kimlere ne getireceği hiç belli olmazBen üzülüyorum. Boşanmış bir kadin, belki de tek amacı ileride - çalışamayacak duruma geldiğinde çocukları bı de onun kirasiyla uğraşmasın . Bu yüzden kendini zorlamış ama bir sebepten hayali suya düşmüş, ve öyle rakamlar var ki bundan sonra alabilme imkanı da kalmamış. Bundan sonraki hayatında - piyangodan para cikmazsa- bir ömür boyu kira odeyecek ve büyük ihtimalle alıştığı her evden taşınacak, aile fotoğrafını aşmak için doya doya çivi bile cakamayacak.
Cok üzücü gerçekten. Kadın da üzülmüş konu açmış, derdini paylaşmak istemiş ama sanırım pişman olmuştur
Ne denir ki, fildişi kulesinde yasayip vatandaşına bu hayatı layık gorenler utansın. Hic umudum yok ama belki bir gün bir şeyler değişir,bu kriz de biter... Sonuçta ne krizler ne savaşlar aşılmış, belki bir umut ...
Alsaydın o zaman ben bu kadar bilmemişliğimle bişeyler yapmaya çalışıyorum.sende yapsaydın! benimde elbette kenarda bi birikmişim var onu biyere yatırayım bi evim olsun dedim.burası türkiye burada fazla kurcalamıcan, alcan geççen
benim annemin de tek amacı bu dediğinden ama onunki de olmayacak. hatta biz konu sahibinden daha vahim durumdayız o en azından bi ev almış sonra satmış falan.Ben üzülüyorum. Boşanmış bir kadin, belki de tek amacı ileride - çalışamayacak duruma geldiğinde çocukları bı de onun kirasiyla uğraşmasın . Bu yüzden kendini zorlamış ama bir sebepten hayali suya düşmüş, ve öyle rakamlar var ki bundan sonra alabilme imkanı da kalmamış. Bundan sonraki hayatında - piyangodan para cikmazsa- bir ömür boyu kira odeyecek ve büyük ihtimalle alıştığı her evden taşınacak, aile fotoğrafını aşmak için doya doya çivi bile cakamayacak.
Cok üzücü gerçekten. Kadın da üzülmüş konu açmış, derdini paylaşmak istemiş ama sanırım pişman olmuştur
Ne denir ki, fildişi kulesinde yasayip vatandaşına bu hayatı layık gorenler utansın. Hic umudum yok ama belki bir gün bir şeyler değişir,bu kriz de biter... Sonuçta ne krizler ne savaşlar aşılmış, belki bir umut ...
Tamam bu miktarlarla sizin faiz oranınız %85 benim faiz oranım %140. Neredeyse sizinkinin iki katı.
Hatta bana söyledi bankacı bakın bu daire memur maaşına endeksli ee ben memurmuyumki salak kafam akılsız kafam.Bilmiyordum işte öğrendim
yapabilecek olsam ben de yapardım. alsaydın o zaman demen çok kırıcı. ben onu başka bir üyeye söyledim ayrıca, enflasyondan yakınıyordu. toki için ben de bakındım ama ikametgah şartını sağlamadığımız için giremedik. bizde de var birikmiş ama bişey almaya yetmiyor. zaten en başından beri yorumum senin toki olayını destekliyordu ama anlamadın beni, neyse bişey demiyorum.Hayat bu kimlere ne getireceği hiç belli olmaz.
Alsaydın o zaman ben bu kadar bilmemişliğimle bişeyler yapmaya çalışıyorum.sende yapsaydın! benimde elbette kenarda bi birikmişim var onu biyere yatırayım bi evim olsun dedim.
İyi de kira da zamlanmiyir mu?Hatta bana söyledi bankacı bakın bu daire memur maaşına endeksli ee ben memurmuyumki salak kafam akılsız kafam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?