ev ihtiyaçları

kaymerikaa

sen bana yangın ol, ben sana rüzgar.
Kayıtlı Üye
12 Mart 2015
750
363
kizlar daha önceki konularimda da bahsettigim gibi kayinanamgille yasiyoruz. ayri eve cikmayi DÜŞÜNÜYORUM. bir eve ayda ne masraflar çıkar bana soyler misiniz. nereye ne kadar para gider elimizde ne kadar para kalir. 1500 lira maas aliyor esim genelde. bende ise girince inşallah 1000 lirada benden gelir. ona gore bana bir liste yapar misiniz.

harcamana bağlı tabi herkesin gideri bir olmaz ki. çocuk yoksa 2kişinin mutfak masrafının çok olacağını düşünmüyorum

Nerede yaşıyorsunuz hangi ilde istanbulsa en kötü ihtimal 600 700 kira olsa faturalar 300 civarı olsa 1 maaş ona gitti eşinin maasida yeter bence

Mutfak masrafı-elektirik-su-ısınma-telefon-internet-giyim giderleri-deterjan v.b masraflar geliyor aklıma ev kendinizin olacaksa 2,500 lira yeter inşalah :)

kira+faturaları düşünce elinizde kalanı tekrar hesaplayın. ona göre bir fikriniz oluşur

az olsun sizin olsun minik yuvanız mutlu olur küçük şehirde rahat yeter kira filan yok sonuçta.siz işe girince de on numara geçinirsiniz :KK49:

Bizim ev masraflarını yazacağım size
Evimiz kira değil ama kredi ödüyoruz 450 tl kredi,
Elektrik, su, telefon, internet faturaları 350 tl. Doğalgaz 100 tl geldi.
Haftalık sebze meyve ise nerdeyse 100 tl. Günlük ekmek fiyatı da içinde aylıkta 400 değil 300 olsun hadi.
Deterjanları toplu alıyoruz, un, şeker vs. Onların fiyatını bilmiyorum.
Sigara kullanıyor babam aylık 150 tl ona gidiyor.

Kira+ev giderleri+mutfak toplam 1350 ediyor.
Buna kişisel ihtiyaçlar dahil değil tabi.

Mesela sizin aylık kuaför paranız, eşinizle ayda bir iki kere sinemaya gitseniz dışarıda yemek yeseniz en uygun şekilde toplam 1500 eder işte başa baş gelirsiniz ayın sonuna.
Senin maaşınla daha rahat edersiniz. Ama eşinin maaşı tamamen evin ihtiyaçlarına gidiyor

cocuk yok. evde inşallah kendmizin. tapuyu alacagz. ben dara dusmek istemiyorum da

Ev kendinizinse karlisiniz elbet. Market alisverisinizi uygun marketlerden yaparsiniz. Cocuk var mi? Onun masrafi olur.
E 1500le de iyi gecinirsiniz bence eger Istanbul degilse. Ki Istanbul olsa bile o parayla hem kira odeyip hem gecinenler var.
E siz de 1000 lira alirsaniz 2500e insallah iyi gecinir bence birikim de yapabilirisniz eger fuzuli harcamalarıniz yoksa??

Ev sizin ve kredi ödemiyorsanız o parayla iyi geçinebilirsiniz. hatta birikim yapmaya çalışın. mesela kendiniz maaşınızdan 500 tl ayırmaya çalışın her ay eve giren para 2000 tl değerinde düşünüp harcamalarınızı o na göre yapın.
pazara gidin derim. marketlerden daha uygun oluyor ve seçim tercihiniz çok fazla oluyor.
alış verişe çıktığınızda ihtiyaç mı - istek mi diye düşünün. kararınızı ihtiyaçtan yana kullanın.
gelir -gider tablosu yapın, giderlerinizi yazın düzenli bir şekilde bir kaç ay sonra paranızın nereye gittiğinin hesabını bilirsiniz
amaa herşeyiin başı sağlık tabii, Rabbim önce sağlık versin.

az olsun sizin olsun minik yuvanız mutlu olur küçük şehirde rahat yeter kira filan yok sonuçta.siz işe girince de on numara geçinirsiniz :KK49:
inşallah cNm inşallah. benim hersey dort dortluktu ailem hic biseyi esirgemedi bizden durumumuzda oyle cok iyi olmamasina ragmen. bende cocuklarima rahat bi hayat yaşatmak istiyorum da o yüzden dert ediyorum

Bizim ev masraflarını yazacağım size
Evimiz kira değil ama kredi ödüyoruz 450 tl kredi,
Elektrik, su, telefon, internet faturaları 350 tl. Doğalgaz 100 tl geldi.
Haftalık sebze meyve ise nerdeyse 100 tl. Günlük ekmek fiyatı da içinde aylıkta 400 değil 300 olsun hadi.
Deterjanları toplu alıyoruz, un, şeker vs. Onların fiyatını bilmiyorum.
Sigara kullanıyor babam aylık 150 tl ona gidiyor.

Kira+ev giderleri+mutfak toplam 1350 ediyor.
Buna kişisel ihtiyaçlar dahil değil tabi.

Mesela sizin aylık kuaför paranız, eşinizle ayda bir iki kere sinemaya gitseniz dışarıda yemek yeseniz en uygun şekilde toplam 1500 eder işte başa baş gelirsiniz ayın sonuna.
Senin maaşınla daha rahat edersiniz. Ama eşinin maaşı tamamen evin ihtiyaçlarına gidiyor
anladım

Ev kendinizinse karlisiniz elbet. Market alisverisinizi uygun marketlerden yaparsiniz. Cocuk var mi? Onun masrafi olur.
E 1500le de iyi gecinirsiniz bence eger Istanbul degilse. Ki Istanbul olsa bile o parayla hem kira odeyip hem gecinenler var.
E siz de 1000 lira alirsaniz 2500e insallah iyi gecinir bence birikim de yapabilirisniz eger fuzuli harcamalarıniz yoksa??
kapali oldugum icin kuaför masrafim yok. cocuk da yok
. Sadece kucuk bi kredimiz var 500 lira oda inşallah yakin zamanda bitecek.

Ev sizin ve kredi ödemiyorsanız o parayla iyi geçinebilirsiniz. hatta birikim yapmaya çalışın. mesela kendiniz maaşınızdan 500 tl ayırmaya çalışın her ay eve giren para 2000 tl değerinde düşünüp harcamalarınızı o na göre yapın.
pazara gidin derim. marketlerden daha uygun oluyor ve seçim tercihiniz çok fazla oluyor.
alış verişe çıktığınızda ihtiyaç mı - istek mi diye düşünün. kararınızı ihtiyaçtan yana kullanın.
gelir -gider tablosu yapın, giderlerinizi yazın düzenli bir şekilde bir kaç ay sonra paranızın nereye gittiğinin hesabını bilirsiniz
amaa herşeyiin başı sağlık tabii, Rabbim önce sağlık versin.
amin canım cumlemize inşallah. zaten o sekilde bi liste yapıyorz harcamalarimizi. önerilerin için çok teşekkür ederim.

X