Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

İşyerinde çok yoruluyorsan akşam temizlik yapamaman gayet normal

Bende çalışan bir anneyim saat 19.00 gibi evde oluyorum eşim kızımızı alıp gelinceye kadar 20.00 oluyor o bir saatte bile o kadar çok iş yapıyorum ki sana tavsiyem ne kadar dağıtırsan o kadar zor oluyor toplaması herşey düzenli olursa o kadar kolay oluyor temizlemesi

Ayrıca EVİNİ TEMİZ TUT MİSAFİR GELİR,BEDENİNİ TEMİZ TUT ÖLÜM GELİR:1::1:

Fikir veren arkadaşlara ek olarak şunları söylemek istiyorum. Bizim haftada en az 4 makine çamaşırımız oluyor. Bu yüzden hafta sonu full çamaşır günleri olmasın diye hafta içi biriken çamaşırları yıkıyorum. Kuruyanları eşime katlatıyorum :9:

Tuvaletlerin temizliği için bir önerim var. Tuvalet fırçasının konduğu derin ya da yayvan aparatın içine biraz yüzey temizleyici deterjan koyarsan tuvaleti her kullandıktan sonra hoş bir çiçek kokusu oluşur.
Banyodan sonra bir fırça ile hemen fırçalayıp banyo içini temiz tutabilirsin.

Eğer çalışıyorsan tüm ev işinin tek başına üstesinden gelmen çok zor. Eşinden yardım istemelisin.

yaksamlar kızlar ben bu siteye daha yeni üye oldum.Ve benim sorunum bana göre çok büyük.Ev işini yapamıyorum yemek yapamıyorum sürekli bir üşengeçlik hali.Mutfak oturma odası salon hepsi aynı.Kendime bir çeki düzen veriyim diyorum ama olmuyor.O kadar özeniyorum ki evi ve kendi tertemiz insanlara.Daha 1.5 yıllık evliyim.Eşimde bana belli ettirmese de oda çok şikayetçi bu durumdan.akşamları yemek yapamıyorum.Bulaşıklar birikiyor.çamaşır deseniz aynı.evimde hala bir düzen sağlayabilmiş değilim.gıda fabrikasında amir olarak çalışıyorum.8 saat çalışma saatimiz.Ama bende hep tembellik hali
Şimdi sizden ricam bana bir akıl verin neyi nasıl yapmam gerektiği hakkında.Lütfen bayanlar sizlerin yardımlarına çok ihtiyacım var.Umarım beni geri çevirmezsiniz.

benim yerimde olsann herladee geberirrdn tabiri caizsee..bendee çalşıyorumm 10 saat hemdee vee süreklii müşterilerlee dialog içindeyimm ..vee her akşam eve gtdiğimde evi toprlrmm hiç otrmadnn vee işş yayrmm çamaşır ütü bulaşıkk kapı pencere v.ss işte..niaşanım olcak hergnn bii iş koydm kendmii mesela dünn kapıları sildmm :)sende işten gelince otrma direk işe koyull derim sna.oturunca insan üşenioo
yaa benn çokk titizmm heralde ev dağınık olncaa içim rahat olmuoo..unutma aslan yatdığı yerden bellii olurr...evini temiz tut her an misafir gelebilir.bedenini temiz tut her an ölüm gelebirii

Öncelikle belirtmek isterim genel olarak üşengeç bir tipimdir. hani bulaşık makinesini ayağıyla kapatan, oturduğu sandalyeden kalkmadan çekmeceden birşeyler alan.. evlenmeden önce de anneciğime sadece ütüde ve banyo-wc temizliğinde yardım ederdim. ütülediklerimi bile yerine yerleştirmezdim.. sabah okula-işe giderken yatağımı bile toplamaz pijamalarımı da yatağın üstünde bırakırdım. ah anneciğim keşke ona daha çok yardım etseydim..

peki ya şimdi..

haftaiçi sabah kalkar kalkmaz yatağı toplar örtüsünü sererim, pijamaları katlar yerine koyarım.
akşam geldiğimde hemen mutfağa girerim. dünden birşeyler hazırlamışımdır, ısıtırım salatayı yaparım. sofradan kalktığımızda asla salona geçmem. tamamen mutfağı pırıl pırıl yaparım. cif veya çamaşır suyu..her gün elimden geçiyor.. daha sonra çay-çerez-meyve bulaşığı çıkıyor. onları da toparlıyorum. çocuk olmadığı için, eşim de düzenli olduğu için ev hiç dağılmıyor. yine de yatmadan ufak tefek dağınıklık olmuşsa toparlıyorum.

haftaiçi mutlaka bir gün süpürge açıp, açıkta olan yerleri siliyorum.. dip köşe temizlik cumartesi sabahı. eşim cumartesileri yarım gün çalışıyor ona kahvaltı hazırlıyorum o çıktıktan sonra temizlik başlıyor.. öğlene kadar bitiriyorum.. temizlik yaparken kesinlikle kimse olmamalı yanımda sinir oluyorum.

şimdiye kadar yardımcı almadım.. evlenmeden önce eşime asla cam silmem diyordum onu da yaptım..

ben işe başlarken bazen yerleri şimdi silmiyim, tozu şimdi almıyım yarın alırım derim.. hep üşenirim.. ama başlayınca da bi bakmışım hepsini bitirimiş banyodayım:))

beni motive eden şey evimin her daim derli toplu temiz olması.. nasıl oldu bilmiyorum.. hatta annem benden çok umutsuzdu, işin doğrusu ben de korkuyordum kendimden dağınık olurum diye.. ama düzeni iyi oturttum evim hep temiz.. misafir ağırlamak külfet değil zevk oluyor bu sayede.. çünkü evi misafir için değil kendim için temiz tutuyorum.. galiba ben evimi çok seviyorum..

Bende senin gibiyim çalışmıyorum üstelik hatta burda konum var bakabilirsin http://www.kadinlarkulubu.com/aile-evlilik-cocuklar/472304-hamarat-bakimli-olmak-zor.html . Yapacak o kadar çok işim var ama ben hala burdayım :30:

bence bayanlar bu miskinliği şu sonbahar havaları da tetikliyor..
bana da diğer bayanlara da dönem dönem oluyor..
aslında herşey bizim elimiz de
:kkk:
yukardaki topiğe de baktım ve aynısını yazdım bayanlar. tüm topikte ki marifetli hanımlara katılıyorum:71:

eklemek istedim.. kıyafetleri genelde cuma cumartesi yıkıyorum..genelde cumartesileri dışarı çıkarız eşimle. pazar günü genelde hepsini ütülüyorum.. pazar günü dışarıda bir program yapmış ve yorulmuşsak, haftaiçi akşam ütü yapıyorum.. ama ben ütü yapmayı çok sevdiğim için farketmiyor...

benim düzeni sağlayamadığım tek şey giysi dolabım.. çünkü benim en nefret ettiğim ev işi nedense çamaşır katlamak.. onu da haftada bir toparlıyorum işte..

ben de hem çalışan hem de okuyan biri olarak temizliğimi pazarları yapıyorum ama temizlik öncesi ctesiden evimdeki kalabalıkları topluyorum. Çamaşırları hafta içinden halledince hafta sonları çok daha rahat geçiyor.

Çalıştığınız için birşey yapmamanız çok normal, birde isteğiniz yoksa bu kaçınılmaz.

Haftada birgünü temizliğe ayırırsanız zamanla düzene girecektir.. Yemek konusunda ise iki kişimisiniz tam bilmiyorum ama iki kişilik yemek yapmak kadar kolay birşey yoktur.

Ne pişirirseniz pişirin, en ağır yemek 45 dk. yı geçmez.. Yeterki o an istemesenizde zorla mutfağa girin. Devamı gelecektir.

Yani kendinizi zorlamanız gerekiyor, istemeyi beklemekle olmuyor malesef.

Eğer maddi imkanınız varsa kendinize bir yardımcı tutun, siz sadece yemekle uğraşın..

Birde bulaşıklar niye birikiyor, bulaşık makinası yok mu, yoksa varda ona rağmen mi birikiyor ?

Bende iki aylık evli ve çalışan bayanım..Bende anlatayım evdeki düzenimi belki faydam dokunur...Evim çok sadedir ıvır zıvır denecek hiç bir şeyim yoktur o yüzden evim çok pis olsa dahi kesinlikle dağınık görünmez...
Sabah 6 da kalkarım...Eşimle beraber kahvaltı yapmak istediğimiz için kahvaltı hazırlarım..Çay kaynayıp demlenene kadar ben hazırlanırım...Hazırlığım bitince kahvaltılıkları hazırlarım(Ben yetişemezsem eşim yardım eder bu kısımda :9::9::9:)Eşim benden sonra çıktığı için masayı toplama işi ona kalıyor..Eğer canı isterse yatağı da toparlıyor..Toparlamasa da çok sorun olmuyor yatak örtüsü kullanmıyorum pat diye misafir gelse bile 2 dk da yorganını düzeltiveriyorum...Ben ve eşim herşeyi yerli yerine koyarız mutlaka işimiz bitince...Mesela dün rahatsızdım battaniye getirdim oturma odasına onu bırakmadım odada yatarken..Yemeğimi günlük yaparım ben iş çıkışı eşim gelene kadar yapıyorum yemeğimi...Eşim geldiğinde masayı hazırlamama yardım ediyor..Yemekten sonra masayı topladığımda direk bulaşıkları sudan geçirir makineye dizerim açıkta bırakmam..Bulaşıklarıda hallederken çayı demlerim...20:30 da işerim bitmiş olur..Dinlenmek ve kendim için zaman kalmış oluyor..

Haftada bir temizlik yaparım dip köşe mutlaka...Pazartesi izinliyim o yüzden çamaşırları pazar gününden yıkarım...Çamaşır ipim olmadığı için küçük bir odamda kurutum çamaşırlarımı pazartesi akşamı ya da salı günü iş çıkışı yemeğim pişerken ben ütümü yaparım kaldırırım çamaşırlarımı..

Bu düzen hep bu şekilde işler :1::1::1: Yemek pişirirken bir gün tuvaleti temizlerim,dolabımı düzenlerim,bir gün mutfakta ki malzemeleri temizlerim yağlanmasın açıktaki eşyalar diye,haftada 2 kere en az misafirim gelir onlar için pasta börek yaparım...Bana bol bol zaman kalır anlayacağın hatta kitap okuyamadığım ya da film izleyemediğim için kendime kızarım...Sende kendine bir şekil oturtursan mutlaka kendine zaman kalır..İşi daha sonra yaparım dersen daha da zor gelir..

Eve gittiğimde ben kesinlikle tv ya da pc açmam yoksa takılıp kalıyorum direk mutfağa girerim oturmadan..Düzeni sevdiğimden belki zor gelmiyor bana hem ev hem iş...Ben herşey yerli yerinde olmayan bi evde yapamazdım sanırım...

Son düzenleme:
Canım bende snein gibiydim taa ki evlenene kadar aynı şehirde okumuştum da 4 ay önce evlendim pilavı bile halen tuturamıyorum mesala ama yapmaya çalışıırm he eben sabah 7,30da evden çıkıyorum akşam 8 de eve giriyorum ve hadi gideyim oturayım sonra yaaprım diyemem yorgunuz zaten hmeen çöküveririz ondan hemen eve gider gitmez başlarım işleri yapmaya yemek işini bir akşam önceden yapıyorum hatta pazar günü 2,3 çeşit yemek yapıyorum o beni hafta ortasına kadar idare ediyor perşembe cuma ise kahvaltı yada hemen aperatif tarzı şeyler yada kayınvalideme yemeğe:)

temizliğe gelincede geçen komşum sordu evi nasıl temizliyorsun çalışan bayansın evin herzaman tertemiz diye ben öyle bulaşık orda dursun çamaşır biriksin rahat duramam biriktirmeden çok yıkarım çıkanı hemen ütülerim çok birikince zor oluyor 20 günde ayda birde dip temizliğe yardımcı kadın gelir cam silmeye duvar silmeye vb...ama benim eşim benden titiz hayatta evi dağnık ve pisa görmek istemez kendide yardımcıolur bana

ayy inşallah kızımda senin gibi olur çiğdem.ben istediği kadar kaybolurum ortalıktan:90:

arkadaşlar çok güzel anlatmışsınız hepinize teşekkür ediyorum inşallah devamı gelir de bende kendimi biraz toparlamış olurum şuan da işyerindeyim o yuzden sorularınıza fazla cevap veremiyorum

kim istemez ki evinin düzenli ve toplu olmasını inanın eşim benden daha derli toplu beni sürekli karşısına alır konuşur ama sorun bende hiçbirşey yapamıyorum
5 dakka sonra diye diye sürekli erteliyorum ve sonuç olarak bütün işim kalıyor daha sonra ise yapmadığım için pişmanlık duyuyorum :17:

Bende işten çıkınca direk kayınvalideme gidiyorum oğlum orda çünkü orda yemek yiyoruz eve gidene kadar baya geç oluyor eve gidincede halim kalmıyor hemen yatıyorum çünkü işim çok yorucu gerçekten işimide cumartesi yapıyorum ama benim eşim engel oluyor bana iş yapmaya kalktığım zaman özellikle pazar günleri bırakmıyor üstelik hiç yardımcıda olmuyor herşeye ben yetişmeye çalışıyorum yinede tek problemim çamaşırlar serip toplayınca yerleştirme problemim var bunu bir türlü çözemedim mutlaka kalır çünkü toplarım hemen geri çamaşır sererim ütüm kalıyor bana bir öneride bulurnurmusunuz kızlar lütfen eşim hiç yardımcı olmuyor

bana da oluyor. takıyorum kulağıma mp3 yapıyorum işleri. birde kendime birgün belirledim. o gün temizlik günüm. o gün kendimi alıştırdım. birkaç kereden sonra alıştım artık temizlik gününü sektirmiyorum.:26::26::69::69:

benzer bir konu vardı ona da cevap yazmıştım.
mevsimlerden mi bilinmez çoğumuzu üşengeçlik sarmış durumda.
ben evimi düzenlemek için 3 hafta önce karar aldım.
ilk yaptığım şey evin tüm odalarının resmini çekmekti.
bu odaları son dağınık ve pis görüşüm olacak dedim.kolları sıvadım.
cumartesi pazar çamaşır bulaşık yemek derken sadece salon, balkonlar, mutfak ve tuvaleti temizleyebildim.
o kadar dağınık ve kirliydi ki anlatamam.
geçtiğimiz hafta sonu yatak odası ve oturma odasını temizledim. hasta olmama rağmen yatamadım.
perdeler, gardrop içi düzeni, çamaşır, bulaşık, sil-süpür, nevresimleri değiştir vs derken 2 gün daha uğraştım.
şuan evim gayet iyi.akşam bazı işleri rutine bağladım.etrafı şöyle bir süzüyorum.ya süpürge açıyorum, ya siliyorum.
içim rahat etmiyor. temiz olmak, misafir geleceği zaman rahat olmak ne güzelmiş meğer.
şimdi aklımda ani misafirler için dondurucuya birşeyler koymak var.onlar da olursa ve düzenimi devam ettirebilirsem benden iyisi yok.
püfleri
*dağınıklıkları kaldırmak
*silmesen bile süpürge açmak
*eşten yardım almak
*çalışıyorsanız hafta içi kolay çabuk hazırlanabilen yemekler yaparak vakit kaybını önlemek
*motive olmak (burası en iyi ver)
*temiz arkadaşları komşuları ziyaret etmek
*her akşama/güne bir iş belirleyip iki eli kanda olsa o işi yapmak
devamı gelir aslında ama işten çıkış saatim geldi kızlar.

bendede oluyor bazen bu durum
bir türlü tam düzene oturtamıyorum
kalksam herseyı ıkı saatte yaparım evım cok buyuk degıl
ama bir üsengeclikk kii bu üstüne yerleşiyor zamanla insanınn
bir an önce caresıne bakmak gerekıyorr o yuzden
ben bekarken okuldu calısmaktı derken anneme hıc yardım etmezdım o yuzden zorlanmıstım baya

Back
X