Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

ben evhanımıyım çalışmıyorum. anlattığınız olay bende de vardı. bazen nasıl dağıtıyordum anlatamam. üzerinden atlıyor ama toplamıyordum eşim yurtdışında görevli kızlarımla yalnız yaşıyorum. saldım kendimi ama rahatsızdım bu durumdan. kafamda binlerce program yapıyor ve hiç birine uymuyordum. derken doktora gittim kan tahlillerimde b12 eksik çıktı bu da halsizlik yapıyormuş iğne verdi doktor başladım derken bir yerinde duramama durumu yaşadım. yaptıkça düzene tertibe girdikçe hoşuma gitti. müzik dinleyerek yapıyorum. telefonda konuşarak toparladığım oluyor odaları falan:) çamaşırı bulaşığı işe başlamadan makinaya koyup başlıyorum yıkamaya ki ben iş yaparken aynı andada onların yıkanıyor olması hoşuma gidiyor. saate bakıyorum örneğin bir mutfağı toparlamak ne kadar vaktimi alıyor merakımdan saatle iş yapıyorum. günlük okuduğum dualarım var sayılı bazen abdestli olarak onları okurken yapıyorum işimi zikirmatikle sayıyorum bir taraftan ha en önemlisini unutmuşum "elem neşrah leke" diye başlayan "inşirah" süresi bu durumlar için çok uygun resmen enerji verip halsizliğini alıyor kısa ve kolay ezberimden okuyorum işte bööle umarım faydalı olmuşumdur:)

O zaman sizin durum klinik vaka olacak nerdeyse..
O kadar önerilerde bulunduk hiç mi etkilemedi sizi?

Bence bi psikoloğa görünün,çünkü temizlik hiçbişeye benzemez..
Şarttır,zorunludur bana göre...

Peki eşiniz bu durumdan şikayet edip sizden soğursa ne yapacaksınız,1 çeker 2 çeker allah korusun...
Bişey sorucam evinizi inceleyen bir kayınvalideniz de mi yok sizin?

kayınvalidem memleketinde yaşıyor eltilerim var benden yaşça büyük onlar geleceği zaman kabusum oluyor çünkü evim derli toplu değil laf söz edicekler diye çok korkuyorum eşim ailenin en küçüğü o kadar çok istiyorum ki bana hem çalışıyor hemde evinin işini hallediyor demelerini inşallah sizin yardımlarınızla düzeleceğim

ben evhanımıyım çalışmıyorum. anlattığınız olay bende de vardı. bazen nasıl dağıtıyordum anlatamam. üzerinden atlıyor ama toplamıyordum eşim yurtdışında görevli kızlarımla yalnız yaşıyorum. saldım kendimi ama rahatsızdım bu durumdan. kafamda binlerce program yapıyor ve hiç birine uymuyordum. derken doktora gittim kan tahlillerimde b12 eksik çıktı bu da halsizlik yapıyormuş iğne verdi doktor başladım derken bir yerinde duramama durumu yaşadım. yaptıkça düzene tertibe girdikçe hoşuma gitti. müzik dinleyerek yapıyorum. telefonda konuşarak toparladığım oluyor odaları falan:) çamaşırı bulaşığı işe başlamadan makinaya koyup başlıyorum yıkamaya ki ben iş yaparken aynı andada onların yıkanıyor olması hoşuma gidiyor. saate bakıyorum örneğin bir mutfağı toparlamak ne kadar vaktimi alıyor merakımdan saatle iş yapıyorum. günlük okuduğum dualarım var sayılı bazen abdestli olarak onları okurken yapıyorum işimi zikirmatikle sayıyorum bir taraftan ha en önemlisini unutmuşum "elem neşrah leke" diye başlayan "inşirah" süresi bu durumlar için çok uygun resmen enerji verip halsizliğini alıyor kısa ve kolay ezberimden okuyorum işte bööle umarım faydalı olmuşumdur:)

çok sağol desteğin için inan çok yardımcı oldun

bende dun camasir yikadim bugunde butun evi temizledimmm :46::46::46::46:

ya kızlar benden umudunuzu kestiniz heralde artık cvp yazmıyosunuz oysa ne güzel şeyler anlatmıştınız

ve ben inanıyorum ki dertler ve sorunlar paylaştıkça düzelir
burda sıkıntımı paylaştım herkes yardımcı olmaya calıstı
ama ben istiyorum ki devamıda gelsin

bacım sana ne yazsak boş kendini düzeltmeye uğraşman lazım kabulleniş var sende düzelmeye bir çaba lazım

evet var ama ben düzelmeyi çok istiyorum o da sizin yardım ve desteğinizle olur. Lutfen arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin

evet var ama ben düzelmeyi çok istiyorum o da sizin yardım ve desteğinizle olur. Lutfen arkadaşlar yardımlarınızı esirgemeyin

sayfalarca yazılmış,daha ne yazılmasını istiyorsun:34:

sen burada yazılanları okuduktan snra sende ve evinde olan değişiklikleri yazarsan ona göre tavsiyeler verilmeye devam edilebilir diye düşünüyorum.mesela evde hangi işleri yaptın? mutfak ne halde şu anda? yıkanacak çamaşır,bulaşık var mı? eskisinden daha iyi durumda mı ?

Çalıştığınız için birşey yapmamanız çok normal, birde isteğiniz yoksa bu kaçınılmaz.

Haftada birgünü temizliğe ayırırsanız zamanla düzene girecektir.. Yemek konusunda ise iki kişimisiniz tam bilmiyorum ama iki kişilik yemek yapmak kadar kolay birşey yoktur.

Ne pişirirseniz pişirin, en ağır yemek 45 dk. yı geçmez.. Yeterki o an istemesenizde zorla mutfağa girin. Devamı gelecektir.

Yani kendinizi zorlamanız gerekiyor, istemeyi beklemekle olmuyor malesef.

Eğer maddi imkanınız varsa kendinize bir yardımcı tutun, siz sadece yemekle uğraşın..

Birde bulaşıklar niye birikiyor, bulaşık makinası yok mu, yoksa varda ona rağmen mi birikiyor ?[/QUOTE

yemek yendikten sonra sofrayı sonra kaldırırım diye üşeniyorum daha sonra sofrayı kaldırsam bile bulaşıkları makineye atamıyorum ve biriktikçe birikiyor

arkadaşım kimse sana sert cevap vermiyor alınganlık yapma...ama dendiği gibi sana sayfalarca önerilerde bulunulmuş...hatta bende yazmıştım bişeyler..ama sen bana destek olun yardımcı olurmusunuz demeye devam ediyosun..elimizden bişey gelmez ki:((( sen ne yapmamızı istdiğini söyle yardımcı olalım...mesela ne istiyosun gelip evini mi derleyip toparlayalım mesela:))anlamadım ki

temizlik olsa diyecem hadi bugun supurmedim yarin supururum ama sofrayida simdi degil sonra toplarim demekte baya bi usengeclik...kendimi usengec saniyordum:1:hatta yazdimda onceki sayfalara ama sofrayi dizim varsa mesela kacirmamak icin reklam aralarinda kalkip toplarim...makinede varmis bulasiklari makineye koymak cokta zor olmasa gerek...:26:

valla arkadasim bak bisey diyeyim sana darilma!!
burda surekli "lutfen biseyler yazin,derdime care olun"diyecegine kalkip 2 bulasik yikayiversen,hadi olmadi at makinaya,odanin birinden yavas yavas ivir zivirlari toplamaya baslayiversen aslinda kendi derdine kendin care bulmus olursun.
ev isi ya sonucta.muhendislik projesi degilki milimetrik ornekler verelim.

Son düzenleme:
valla arkadasim bak bisey diyeyim sana darilma!!
burda surekli "lutfen biseyler yazin,derdime care olun"diyecegine kalkip 2 bulasik yikayiversen,hadi olmadi at makinaya,odanin birinden yavas yavas ivir zivirlari toplamaya baslayiversen aslinda kendi derdine kendin care bulmus olursun.
ev isi ya sonucta.muhendislik projesi degilki milimetrik ornekler verelim.

:9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Back
X