ev işleri yapamamak

evet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorum:KK43: tembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi:KK43: (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
not: evimin pis olmasi motivasyonumu yükseltmiyor
Belli bir düzen kurarsanız aslında ona alıştığınızda zaten bozmuyorsunuz.
Ben evden çalışıyorum.
Yeni evliyim.
Bir düzen oluşturdum kendimce.
Haftada 3 gün belirledim
Pazartesi ve perşembe evi siler süpürür toz alırım
Cuma günleri çamaşır günüdür evim zaten temiz olduğu için sadece çamaşırları hallederim.
Mutlaka erken kalkarım
Saat 06.30 da kalkar kahvemi içer temizlik günümse temizliğimi 2 saatte bitiririm
Haftasonuna asla iş bırakmam eşimle vakit geçiririz
İki günde bir yemek yaparım
Zaten iki kişiyiz eşimde düzenli temizdir ev dağılmaz

Haftada bir komple sil supur yapıyorum wc banyo iki güne bir komple temizleniyor ama eve aniden baskına gelen bir yıl temizlenmemis zanneder çünkü herkes sürekli evde pandemi dolayısıyla. Bende süpürge elimde dolasamiyorum ne haliniz varsa görün modundayim :) mesela camlara üç aydır dokunan yok tüller yıkanıyor pis cama geri takıyorum eskiden takardim buna su an saldım ugrasmiyorum :) sabah ev supurdum şu an heryer heryerde napayım benimkide can
Bizde de aynı durum var ben her gün silip süpürüyorum ama şu an her yer her yerde.okullar kapalı bütün gün evde enerjilerini atamıyorlar tabi çocuklar.yine de ben salma taraftarı değilim.

Bizde de aynı durum var ben her gün silip süpürüyorum ama şu an her yer her yerde.okullar kapalı bütün gün evde enerjilerini atamıyorlar tabi çocuklar.yine de ben salma taraftarı değilim.

Hergun silip supuremem o kadar temizlik aşkım ve gücüm yok ne yalan söyleyeyim. Öyle bir supurge açıyorum tabi günlük ama silme ile uğraşmam haftada bir derin temizlik yaparım. Salmadigim zamanlarda oldu ama kimse madalya takmadı :)

Hergun silip supuremem o kadar temizlik aşkım ve gücüm yok ne yalan söyleyeyim. Öyle bir supurge açıyorum tabi günlük ama silme ile uğraşmam haftada bir derin temizlik yaparım. Salmadigim zamanlarda oldu ama kimse madalya takmadı :)
Hamilesin zaten kendini çok yorma en iyisi o zaman.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.😊

Evimin temiz görmek isteği beni motive ediyor.ben de dağınık yerde yapamam morelim bozulur.ev kirliyse enerhim düşer.gerçi ben çalışmıyorum ama üç çocuk var evde.eşimi de sayarsak dörd.😂ben topluyorum onlar dağıtıyor.
Ben de dağınıklığı hiç sevmiyorum dağınık olduğu zaman motivasyonum düşüyor bazen diyorum ya bırak biraz dağınık kalsın nolacak kız halaya çeker demişler doğru

evet basliktan da anlasildigi gibi evimin islerini yapamiyorum. hafta ici yogun calisiyorum. hafta ici calisirken surekli hafta sonu icin plan yapiyorum şu işlerimi bitirim diye. ama yok yapamiyorum:KK43: tembellik mi, isteksizlik mi, enerjisizlik mi bilemiyorum. hafta sonu mutfagi temizledikten sonra işlerime koyulayim diyorum, o kadar isteksizim ki gozumde resmen dağ oluyor hepsi:KK43: (haşimato hastasiyim, cok cabuk yoruluyorum, surekli demir vitaminim dustugu icin ilac kullaniyorum cogu zaman) boyle is yapmak icin gaza gelmek istiyorum ama olmuyor. sadece yemek yapmak zor gelmiyor. nasil istekli hale gelebilirim, es isleri konusunda motivasyona ihtiyacım var.
Valla bunun özel bi motivastonu olduğunu sanmıyorum. Kimsenin zevk aldığı için ev temizlediğini de sanmıyorum. Bu sadece gereklilik. Ben işlerimi kolaylaştıracak şeyler yapıyorum. Özellikle çocuk olduktan sonra düzen konusunda da oldukça esnek oldum. Benim duzellttigim çekmeceler sürekli dağılınca ben de dağılanı dokuleni nyine çekmeceye basıyorum zaten bi kaç saat içinde yine dağılıyo. Tuvalet temizliğini her akşam her yerine Domestos döküp uyuyorum, banyoyu haftada bir yıkıyorum onu da banyo yapacağım zamana denk getiriyorum,her şeyi bir günde yapmıyorum veee en önemlisi icad edenden Allah razı olsun akıllı robot süpürge 🤖. Etrafı toplayınca onu çalıştırıyorum ev temizleniyor

Hamilesin zaten kendini çok yorma en iyisi o zaman.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.😊

Aslında hamilelikle çokta alakası yok :) bu temizlik düzen işleri kişinin karakteriyle alakalı birazda. Ben mesela yapmak zorunda olduğum için yapıyorum, anladığım kadarıyla siz sevdiğiniz için yapıyorsunuz. Dağınıklık beni çok rahatsız etmiyor az önce mutfaktan içeri gelirken ters dönmüş oyuncak sandalyenin üstünden atlayip geçtim siz olsanız kaldırır yerine koyardiniz muhtemelen 🙂 çok teşekkür ederm duanız için amin rabbim hepimizin çocuklarını bagislasin

Bence durumunuz varsa haftada 1 yardimci gelsin sizde günlük yemek vs yapın hayat kısa durumunuz yoksa da en iyisi planlamak ve uymak mesela salonu temizlemeden kahve icmicem veya en sevdigim diziti izlemicem gibi şeyler

Şu süreçte kör topal idare edin pırıl pırıl olmasa da pis olmasın kafi. Pandemi bittikten sonra haftada bir yardımcı gelsin temizleyip gitsin misler gibi zaten çalışıyorsunuz ne gerek var ekstra yorulmanıza

Eşinizle birlikte yapın tek başınıza zor olur zten çocuk da varmış. Evim küçük çok uzun sürmüyor zten eşim evi süpürür ve siler kendi kullandığı tuvaleti temizler. Ben de banyo mutfak yemek yapma vs yaparım evdeyiz ütü çok olmuyor. Gece yatmadan mutfağı toplayin sabaha dağınık olmasın.

Calisirken ben haftaici pek birsey yapamazdim sadece camasir yikama ve asma varsa ancak o olurdu. Erken cikabilirsem de supurge acabilirdim. Ama haftasonu esimle plan yapip hallederdik, ev 5 gunde hallaç pamuguna dönüyor ve o beni rahatsiz ediyor o yuzden de mecbur yapiyordum enerjim olmasa da. Ama demissiniz bu beni motive etmiyor. Bir de su var yapacaginiz isleri kafanizda alt alta siralayip sunu da yapmam lazim bunu da falan derseniz birden hepsi beyne agir geliyor bu da direk isteksizlik yapiyor bence. Ufak islerden ve kisa sure ayirarak baslayin. Ornegin bu hafta sonu cumartesi 1 saat buzdolabini temizleyecegim diyin, sadece onu yapin. Boyle boyle ilerlersiniz.

Ev işi konusunda pek istekli ve enerjik değilim sevmem yani. Kendimce bulduğum iki yöntemim var belki sizin de işinize yarar. Youtubda temizlik düzen videoları izlemek beni gaza getiriyor. Bir de saatli çalışmak mesela çok dağınık bir yer var 30dk zamanlayıcı kuruyorum ve tam konsantre o işi yapıyorum. Böylece arada oyalanmadan baya bir şey yapmış oluyorum.
Aaa ne kadar da ben 😍😍 bu yöntemler hakaten işe yarıyor. Bir de benim yaptığım bişey daha var güzel deterjanlar bezler satın almak. Dersi sevmek için de güzel defter kalemler alırdım hahha

Aaa ne kadar da ben 😍😍 bu yöntemler hakaten işe yarıyor. Bir de benim yaptığım bişey daha var güzel deterjanlar bezler satın almak. Dersi sevmek için de güzel defter kalemler alırdım hahha
Ben de alıyorum ama kıyıp kullanamıyorum 😅😅

Ben çalışmıyorum üç çocugum var bu ara ben de saldım

Müzik acarsanız tempo gelebilir.

Çocuğunuz varmı bilmiyorum.
Çalışınca ev işi yapmak zor oluyor fakat bence herzaman düzenli temiz olmanin püf noktasi aldığın bir esyayi yerine kaldırmak.
Büyük temizlik için birini alın. Ev süpürme silme işini esiniz yapsın. Sizde dolap içi düzenleme buzdolabi vs.detay gerektirenleri yaparsiniz.
Birde mutfak günlük diğer odalardan da hergun bir tanesini yaparsaniz düzen oturur

Bende hasimatoluyum sürekli halsizim demirim hep düşük. Özellikle akşamları sürünüyorum. O yüzden aksama is bırakmıyorum. Zorla da olsa yapiyorum . Yapmazsam daha çok birikiyor. Daha çok iş çıkıyor. Ayrıca sade ve kan grubuna gore beslenme yapmıştım baya halsizligim azalmıştı tavsiye ederim. Gluten hassasiyeti de oluoyr hasimatoda.

Ben düzenli temizlik yapmazsam hasta olurum :KK51: sizin de rahatsızlığınız varmış gerçi. Fakat az eşya ve düzenli yaşamak bence temizliğin en önemli kriteri. ben haftada bir temizlik yapar sadece banyoyu hergün temizlerim haricinde koca yedi günde dört beş saatlik temizlik bana yeter. Ayda bir hanım abla çağırırım cam duvar banyo duvarı vs siler dolapların içlerini o gün temizler yerleştiririmi, mis gibi ev. fakat hastalıkla zor arkadaşım Seni anlıyorum

ben çalışmadığım halde gözümde büyüyor ev işleri :-) ama dağınıklıktan rahatsız olduğum için, geç kalkıyorum zaten kalkar kalkmaz kahvaltı bile yapmadan ev işlerini hallederim ki temizlikten vazgeçmeyeyim sonraki dakikalar, sonra güzelce kahvaltımı yaparım:-)-bir adet kedim- ve katya robot süpürgem var tabi onun da çok büyük etkisi oluyor tavsiye ederim, eğer maddi durum el veriyorsa zaten çalışan birisiniz sizin için de cok kolaylık olur

Back
X