• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev İşlerimi yapamıyorum yardım edinn :(

kızlar hepiniz anne evinde pek iş yapmamaktan öğrenmemekten dert yanmışsınız bende bekarım ve haftanın 6 günü çalışan bi kızım bi pazarım var ve ogünü yatıp dinlenmek yerine evi dip köşe temizlemekle geçirirm annen yokmu diyebilirsiniz annem var hafta içi elinden geldiği kadar yapıyo ama kız yapması daha başka oluyo temizlik içten gelen birşey tertipli düzenli olmak alışkanlıkla yada programlamayla çözülmez önce sevmek isteyerek yapmak gerek benim elim kandada olsa işten gelince hemen kıyafatlerimi dolaba asarım sabah işe erken gidiyorum erken kalkaıp yatağımı odamı düzeltitim çok aşırı titiz biri değilim ama çok düzenli ve tertipliyim ve temizlik yapmak bana çok zevk veriyo insanın kafası boşalıyo benim için terapi gibi bişey eğer severek ve içinden gelerek yaparsan hiç zorlanmazsın emin ol temizliği kendine dert gibi değil sana zevk veren bişey olarak gör bak birgününü harcadığın ev işi nasıl bir saatte bitiyo ayyy çok konuştum hadi sana kolay gelsin tatlım haberlerini bekliyorum

canım bende de ara ara üşengeçlik oluyor ama geçiyor nasıl başladıysa...
Daha 15 aylık bebişim var, her yere elini sürüyor, sonra hoop ağzına. Çok dikkat etmem lazım bu yüzden. Kocam çok sağlam şarjlı bi süpürge hediye etti bana. Her gün koca süpürgeyi açmayayım diye. Şarjı 20dk kadar gidiyor ve sürekli basılı tutmaya gerek olmuyor. Onunla sabahları 3+1 evimi banyo ve mutfağımfaki pislikleri şöyle bir temizliyorum, oğlum çizgi film izlerken. Sonra oynuyoruz ve uykusu geliyor. Onu yatırdıktan sonra da viledayla yerleri bir güzel siliyorum. Mutfağın yerlerini cifin spreyini sıkıp en son viledalıyorum. Sonra toplanıp katlanması gereken, asılacak çamaşır varsa onları hallediyorum, balkona 1 kova su oh mis. Her akşam yemekten sonra bangoyu ve ocağımı temizliyorum. 10-15 günde 1 camlarımı siliyorum. Haftanın 1 günü de ütü günün. Ben ev hanımı olduğum için yemek yapmak kolay. Ama çok yorgunsam fırına tavuk budu kanat biraz patates ve soğan ve tabi ki de baharat atıyorum yanında da pilav. Bak iskender de yapabilirsin. Pide ya da lavaş al ıjsıt tavada. Hazır döneri de kızart koy pideyi tabaklara; döneri de payla. Onun üzerine yoğurt ve kızartma yağını da dök. Kocan parmaklarını yemezse aha burdayım. Bir pratik daha, bayat ekmekleri ince dilimle. Üzerine kahvaltılık yağ, sosis, sucuk domates filan koy at fırına. Sucuğu filan pişti mi aç fırını hepsinin üzerine kaşar rendesi koy. Kapat tekrar. 10 dk sonra mini pizzalar hazır.

canım bende de ara ara üşengeçlik oluyor ama geçiyor nasıl başladıysa...
Daha 15 aylık bebişim var, her yere elini sürüyor, sonra hoop ağzına. Çok dikkat etmem lazım bu yüzden. Kocam çok sağlam şarjlı bi süpürge hediye etti bana. Her gün koca süpürgeyi açmayayım diye. Şarjı 20dk kadar gidiyor ve sürekli basılı tutmaya gerek olmuyor. Onunla sabahları 3+1 evimi banyo ve mutfağımfaki pislikleri şöyle bir temizliyorum, oğlum çizgi film izlerken. Sonra oynuyoruz ve uykusu geliyor. Onu yatırdıktan sonra da viledayla yerleri bir güzel siliyorum. Mutfağın yerlerini cifin spreyini sıkıp en son viledalıyorum. Sonra toplanıp katlanması gereken, asılacak çamaşır varsa onları hallediyorum, balkona 1 kova su oh mis. Her akşam yemekten sonra bangoyu ve ocağımı temizliyorum. 10-15 günde 1 camlarımı siliyorum. Haftanın 1 günü de ütü günün. Ben ev hanımı olduğum için yemek yapmak kolay. Ama çok yorgunsam fırına tavuk budu kanat biraz patates ve soğan ve tabi ki de baharat atıyorum yanında da pilav. Bak iskender de yapabilirsin. Pide ya da lavaş al ıjsıt tavada. Hazır döneri de kızart koy pideyi tabaklara; döneri de payla. Onun üzerine yoğurt ve kızartma yağını da dök. Kocan parmaklarını yemezse aha burdayım. Bir pratik daha, bayat ekmekleri ince dilimle. Üzerine kahvaltılık yağ, sosis, sucuk domates filan koy at fırına. Sucuğu filan pişti mi aç fırını hepsinin üzerine kaşar rendesi koy. Kapat tekrar. 10 dk sonra mini pizzalar hazır.

Aaaaaaaaa :) canım çekti valla:) Valla bende bugün aynen öyle ypaym dedm kalplerimiz birmiş :P fırına patatesli tavuk ataym diye düşünüyodm :) Önerilerin ve tariflerin için çok teşekkr ederm cnm öptm :)

Merhaba;

çalışıyorsun iş ev aynı anda yürütmek kolay değil ama imkansızda değil.

Şuanda tecrübesiz olduğun için bu zorlukları yaşıyorsun.

Bak ne güzel evini tertemiz yapmışsın,hazır temizken bugünden sonra işlerini erteleme.

Akşam yemek yenir yenmez neolursa olsun bulaşıkları hemen makinaya yerleştir.

Akşam yatmadan önce mutfakta 1 bardak varsa bile onu ortadan kaldır,

oturma odanı düzenle öyle uyu,sabah kalktığında daha mutlu uyandığını farkedeceksin.

Çalışma saatlerine göre her akşam bir işini hallet,tozlar lavabo temizliği çok zaman almaz.

2 kişisiniz zaten az daha düzenli tertipli olmayı denesen,çok fazla emek harcamadan yorulmadan işlerin bittiğini göreceksin.

Eşinde titizse,onuda daha fazla kızdırmadan kendine çeki düzen ver toparlan.

Ev temizliği insan psikolojısını ıyı yönde etkılıyor.

Başaracaksın ben inanıyorum.

cok guzel anlatmissiniz ,soylemek istediklerimi siz soylemissiniz :) bende dediginiz gibi,aldigin birseyi her zaman geri yerine birak diyorum..tarakmi isin bitirince gotur koy,makasmi gotur,havlumu? ne olursa aldigin gibi geri yerine birak..evi temiz tutmanin en onemli kismi,gece yatmadan once ortaligi toplayip uyumaktir!! hic bir gece ortaligi toplamadan uyuyamam..gozume uyku girmez sabaha kadar :) 15 yillik evliyim..2 cocuklu 4 kisilik bir aileyiz,ve seninde dedigin gibi cumartesi dahil hergun calisiyorum..pazar gunleri sadece,supurmek,silmek ve camasir gunumdur..toplamak duzeltmek yok.oglene kadar sil supur otur :) camasirida pazartesi sabahi topla.geri kalan kismida gez :) zamanla sende pratiklesirsin uzulme.eski kadinlari dusun? camasir makinesi yok,elektrikli supurgesi yok,bulasik makinesi yok!! onca evin isi yani sira her evde 3-5 cocuk var ve calisiyorlarda..ben hafta sonu yemek bile yapip dolaba koyuyorum.cocuklar benden once eve geliyor.ben gelene kadar ac kalmasinlar diye..

calisiyorsunuz madem esinize söyleyin size yardimci olsun ev islerinde sadece bagirmakla olmazki hem calisip hem ev isi yapmak cokda kolay birsey degil

ne guzel soylediniz cok haklisiniz,ama yapmayinca yaptiramiyorsunuz..adami zorla kolundan cekip eline supurgeyi tutusturursan 3 gunde bosar seni :) o icinden gelen erkeklerin magrifeti.karicim sen sofrayi topla ben bulasigi yikayim.sen supur ben sileyim diye kendi teklif ederse yaptirirsin :) 15 yillik kocami mutfaga belki en fazla 5 kere sokabilmisimdir.o da ahci oldugu halde.neymis o benden daha uzun calisiyormus.birde evde calisamam diyor..

bence ilk yapacağın sey fazla esyaları ortadan kaldırmak...dolap düzenleyicile rfilan kullanmak şi çok pratik hale gtiriyor.ben lavaboya camasır suyu bırakıyorum her sabah haliyle yıkıyorum yeni evli iken senin gibi habire dağıtırdım sofra bulasık yemekelr hak getire...misafir gelincede çok zorlanırdım pratik yer silme bezleri cam bezleri aldım fazlalık herseyi attım iç içe gecmeye n plastikleri bile simdi çok zaman kaybetmiyorum birde yemek yaparken çıkan her bulasığı yıka yemek sonu sadece tabaklar kalır onlarda zor olmaz kolay elsin nur....

canım yaşın daha çok küçük. zamanla sen de alışacaksın ama şu an yapman gereken şey eşini ve öncelikle kendini evi dağıtmamak kirletmemek konusunda ikna etmen lazım. sonrasında rutin temizlikler gözünde büyümez zaten...

canımm öncelikle erken yaşta evlilik olmuş ondan olabilir...

herkes temizliği düzeni sevicek diye birşey de yok.
bende 21 yaşındayım yeni nişanlandım,düşünüyorum..

şöyle baştan kural koyarsan öyle gider.
aldıgını yerine koy!alışkanlık yap bunu .kahvaltıı yaptın toplamadan çıkma mutfaktan.
eşin banyomu yaptı havlusunu asmadan çıkmasın.
sende çalışıyorsun hem yardımcı olmuş olur.

bence bir an önce temizliğe alış hamile kalırsan hiç işin içinden çıkamazsın :)) en iyisi şimdiden elini hızlandır:)))

bende temiz ama malesef tertipli olamayan biriyim. çalışan bir bayan olarak eve yardımcı alabilirsin. yada benim yaptığım gibi dağınık bir yer gördüğünde üşendiğini hissettiğin an sadece "burası benim evim, bana bu dağınıklık hiç yakışmıyor" falan diye düşüneceksin. bende işe yarıyo :))))

Bu konuyu açtıktan sonra gerçekten daHA iyiym :) Her pazar dip köşe temizlik yapıyoruz eşimle :) Haftaiçide süpürüyorum eve gttiğim zamanlar :) Eskisi gibi dağılmıyor çok mutluym valllaa :))

Evet Mesela bu sabah gerçekten huzurla uyandım evde rahat hareket edebildim toplu ve temiz olduğu için. Ve en büyük sorun yemek yapıyorum hazırlıyorum yiyoruz o mutfağı toplamak çok zor geliyor. Eşim odada ben mutfakta olmak istemiyorum onun yanında olmak istiyorum hep. Sende gel mutfakta dur yıkayım bulaşıkları diyorum o da olmuyo tabi kalıyo işte öyle ama bugünden sonra gerçekten dikkat edicem dün gece uyumadım resmen bayıldım yorgunluktan :)

Mutfağa televizyon alın, yemek yedikten sonra eşin televizyon izlerken sen de bulaşıkları çıkarmış olursun aradan, hem sohbet, hem iş ;)

kızlar bunun bi tek yolu var programlı olmak kafanda günlerini olustr pazrtesi günü yemek iki günlk yemek hazrlayabilrsin salı gunu evini süpür toz al carsamba yemek ve yerleri silersin perşembe günü dolaplar bnm bozuluyo aldgmz sekılde koymuyoruz cunku onları halledebilrsin sizdede oyleyse tabi :) cuma görünen yerleri viledayla alırsın cuma yemek :) her akşam banyo ve tuvaleti ve lavoboları camısr sularsan pek dağınıklık olacgını sanmıyorum :) ben şimcik hamiş olduğum için evdeyim elimden geldğince yapmaya calsıyorum :)

bundan sonra bende bu programa uymaya calisacagim, boyle yaparsam eminim ki evim daginik olmaz, azar azar da yapinca isleri daha kolay olur, bir defa da hepsiyle ugrasmaya benzemez tabii:6:

sabah ilk kalktıgında yatagını topla bnayonu topla giyin işine git eve gelince direk yapmadıgın işlere başla yemegin yoksa ilk önce onu yap sınra çöplerini

kapıya çıkıar artan kalan zamnda bir süpür hemne evini erken yat hep daha zinde olursun

merhaba kızlar. ben 19 yaşındaym. okulum bitti ve evlendim. Annemin evinde bir iş yapmadım ama neyin nasıl olacağını biliyorum. Çok üşengeç birisiyim. Mesela bu pazar günü eşimle evdeydik. Yedik mutfağa attık çıkardık odaya attık onu oraya bunu buraya taraklar havlular yataklar kıyafetler offf.. Herşey her yerde oluyor. Tozlar uçuşuyor :( Pislikten nefret ederim ben. Herşeyi görüyorum bak burası çok pis temizleyim diyorum üşengeçliğimden yapamıyorum. Hep aklımda oluyor mesela rahatsız oluyorum ama orayı yapmam için kendimi ikna etmem 3 4 gün sürüyor. Bide mesela bi işe başlarken çok duruyorum oturuyorum düşünüyorum ne var sanki yani kalk yap değilmi. Önce bayağı bir bakınıyorum etrafıma sonra kalkıyorum. Bi kalkınca bütün evi temizleyebiliyorum ama önemli olan işte o "bir kalkmak".
Eşim titiz biri aşırı hemde. Pazar günü evimiz o dağınık pis şekliyle kaldı yattık. Ertesi sabah işe gittik. iş çıkışı toplucm diye düşünüyorum. Ama o gün eve gitmedik. Annemlerde kaldık. ertesi gün yani dün eşim eve gitmiş bişey almaya evi o halde görünce şok yaşadı heralde. Bana çok kızdı bir daha o evi öyle görürsem hiç iyi olmaz diye bayağı kavga ettik. bağırdı çağırdı. Bende iş çıkışı eve gittim dün İnanırmısınız saat 5ten 9a kadar topla topla bitmedi ya öldüm yorgunluktan. Tertemiz oldu şuan evim ama 2 3 gün sonra yine aynı olma ihtimali var :( Tecrübeli ev hanımlarından ablalarımdan yardım istiyorum ne yapmam gerekiyor :( ( bu arada evlendiğimden beri biraz gelişme var yani ilk evlendiğim zamanlar işler birikiyordu yapamıyordm annemi çağırıyodm annem yapıp gidiyordu ama anneme diyemem artık kızıyo bana :( :)

durumumuz hemen hemen aynı biliyor musun ben de 19 yasındayım ve 3 aylık yeni evliyim ben de cok üsengeç im bu konuda ama ben biraz üüşengeçlikten cok annem in evinde her temizliği ben yapardım annem i pek calıstırmazdım ( annem de h,ç yapmak istemezdi zaten ) ama benimki işten sıkıldıgım için biraz .. benim de eşim cok titiz ve her eksiğimde söylenip durur .. benimle tarttısmaya girer .. seni cok iyi alıyorum buna karsı benim tavsiyem her iş yapmak istemediğinde eşinle tartısmanı getir aklına ben öyle yapıyorum işe de yarıyo .. umarım sende de işe yarar ..

Son düzenleme:
Back
X