Ev işlerinden nefret ediyorum, eşim evimizden soğur mu?

Bizimde böyle bir sorunumuz olmuştu, ben evi temiz ve derli toplu tutmama rağmen eşim anneme ve kv ye benim hiç iş yapmadığımı, yemek yapmadığımı falan söylemiş.. Yüzleştik, yapmıyorsun dedi, Allah'tan korkmuyorsun dedim. Sonra çıkardı ağzından baklayı :) Gezme iş yap dedi.. Allah'ım bu erkekler niye böyle. Ben 5 gün çalışıyorum, yemek yapmak hiç sorun değil, elim çabuk.. Cumartesi temizlik yapar, pazar arkadaşlarımla buluşurum.. (Pazar günü eşim çalışıyor) Bana dediki Pazar günleri de iş yap! Ölürmüsün öldürür müsün! Bir arkadaş yazmış, onun (senin kocanın) derdi başka bence de...

canım bence ev dağınık olunca girmek istemiyorsa biraz destek olmasını bilecek
oohh paşalar yaa hem çalışansn,hem hamilesin hemde eşin temiz bir ev isteyecek

bence kendini hiç suçlu hissetme yani eskidenmiş o kadının ezilmesi
iki seçeneği var eşinin ya yardım edecek (tutupta ütü yapmayacak zaten) bulaşkları makinaya dizebilir..temzleri yerleştirebilir,dağınıklığı toplayablir vs. vs..) yada şikayet etmeyecek

benm eşim ben yapma ısrarlarıma rağmen evi süpürür sofaryı ben hazırlıyorsan oda toplar,yükseklik korkum olduğu için camlarıda o siler..
iş bölümü yaparız..sende eşine açıkça söyle temiz ev isterse destek olması gerektiğini..

valla cnmm... ben bile ev dağınıksa gitmek istemiyorum....
bekarım annem hasta oldu eve sadece kardeşimle ben baktık 1 hafta resmen gitmemek için kendime gidecek yer arıyorum...
evi dağınık görünce boğuluyor gibi oluyorum... gidemiyorum...
bence eşin doğru söylüyor olabilir.... eğer annesinden sürekli evin tertemiz olduğunu gördüyse bence böyle birşey demesi normal......
ama anormal olan sana hiç yardım etmemesi!!!!!!! tatlı tatlı konuşsan cnmmm.... senin yardımına ihtiyacım var desen

aynen benim eşimde öyle siler süpürür bende mutfak işlerime bakarım..
ama birazda yapı meselesi işte yaa..
bunları duyunca,bu vurdumduymaz erkeleri boğasım geliyor..
Allah akıl versin

hamileleikten önce de mi sevmiyosun ev işi yapmayı, önemli olan o...
valla kadın çalışsa da ev işleri konusunda çocuk bakımı konusunda erkekler ve kadınlar hiç bir zaman eşit olmuyo malesef...
kadınlar her zaman ev işinde,çocuk bakımında başroldeler...
öyle de olması gerek bence.. tamam yardım etsin.. o başka konu ama ben bi dönem çalıştım ama eşimin eline hiç bi zaman toz bezi verip eşya sildirmedim veya kendi ütünü kendin yap demedim...
salata yapar, tabağını tezgaha koyar, perde asar onlarda bi sıkıntı yok ama tutup da bi erkeğe bulaşık yıkatırsam eğer, arkasından ben yıkarım.. içim rahat etmez

çokda özel sayılmaz canım..bi kaç arkadaşla beraber bizim kocalar da aynen öyle :)

destek olmuyosa köstek de olmasın hamile kadına eve gelesi gelmiyomuş cehennemin dibine kadar çokta tın, bebeğine odaklan canım sen, ya sana yardım eder ya da paralarını temizlik emekçisi bayanlara verirsin haftada 2 gün çağır sende, bunlar azıttı iyice

Ne ev işi ya? Hamilesiniz sakın bir şey yapmayın.. Hamile kadından bir bardak su bile istenmez..

o kadarda değil be canım hastalık mı bu

Cnm biz böyle gördük, hamile kadına iş yaptırılmaz, durumu olan yardımcı tutsun. Erkekler ayaklarını uzatıp yatarken, kadınların hem çalışıp hem de hamile halleriyle iş yapmasını hazmedemiyorum. Hatta büyük konuşmayayım ama benden ille de ev işi bekleyen, bu senin görevin diyen adamla evlenmem. Kimsenin hizmetçisi olarak doğmadım ben.

evim duzenli degilse bende evime gitmek istemiyorum. esim icin de onemlidir. belki arada eserse cok sallarim o zaman birsey demez cunku bilir bana gelmislerdir. Ama abartirsam laf eder yani. her erkek sever duzenli evi kendielri daginik olsalarda.

ama sana birsey diyecek bir durumu yokki su anda yazik yani sana da hem is hem hamilelik cok zor olmali. benim esim bana cok yardimci olur saolsun. sana yardim etmesi lazim bencede. madem ikinizde calisiyorsunuz. evinize daha sIk gelsin yardimci arkadas,

Cok sikayet eden adam kalksın kendi yapsın. Ben de bu duruma sinir oluyorum. Sanki biz evin hanımı degil hizmetcisiyiz.
Valla kimse kusura bakmasın ben babamin rahat evinden ekin adamına hizmet edecem diye çıkmadım.
Benim kocam da yardım etmez , benim yaptigimla yetinmeyip söylenecek olsa da bu lafları aynı sekilde iletiyorum kendisine.
Hem calisacam hem evi dört dörtlük tutacam. Yapamam. Ve canımın istemediği hic bi seyi de yapmıyorum kocam ilk zamanlar söyleniyordu simdi bi sey diyemiyo kalkiyo kendi yapıyor.

benim eşimde dağınıklıktan hoşlanmaz evde yemek olmasın sorun olmaz ama bi bardak bile masanın üstünde olsun sinir oluyor
arada benimde evimin ucu kaçıyor o zaman görmezden geliyor belli ki bi sorun vardır bulaşmaz

yarım gün gelen kişi zaten süpürgeni genel temizliğini yapıyor evde olmadığınız için o sizi bi hafta idare eder
ama onun dışında bulaşığı da makineye yerleştirmek çokta zor olmaması gerek

herşeyi sen üstlen demiyorum ama yardımcın geliyor o kadar da vahim durumda değilsin bence
hani bulaşık yağlar zoruma gidiyor demişsin yaa mecbur onun çözümü yok yani

tabi eşinin bu şekilde konuşması yanlış
eşinle konuş yorgun olduğunu bütün işi ona yıkmaya çalışmadığını

sadece onunda yardımcı olması gerektiğini söyle
olmadı kadını haftada 2 defa almayı çalışın

hem çalışıyorsun hem de hamilesin eşinde sana yardımcı olmalı ortalığı dağıtıp sana daha fazla iş çıkarmamalı.eşinle bu konuyu konuş canım aranızda iş bölümü yapın eğer eşin yanaşmıyorsa haftada 2 gün yardımcı al evine

Ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan, çalışırken haftada 1 gün yardımcı gelirdi, çocuk yoktu tabi o zamanlar, ev çok dağılmıyordu, şimdi çalışmıyorum, yardımcımız haftada 3 gün geliyor, kadının gitmesiyle evin savaş alanına dönüşmesi arasında sadece dakikalar var haliyle eşim evi hiç bir zaman toplu göremiyor

Bi de yemek yaptığımda sonrasında mutfağı toparlamıyorum, sabahına yardımcımız gelecekse kalıyor öyle, gelmeyecekse eşim toparlıyor. bugüne kadar hiç şikayet etmedi, tabi bunda 11 aydır uykusuz olmamın da etkisi var, sanırım acıyor bana

benim esimde herseyi kiriyorsun diye sikayet eder dolabi karistirir bu bozulmus cart olmus curt olmus diye.ben biseyi bozmuyorum ya.yatak odasi almistik cekmece kirldi yani icinde hareket etmesini saglayan boncuklar dökülüyor acip kapattikca napim mal adi aaa sanki ben bozuyorum bende anlamadim.titiz oldu basima herseyi ben yapiyorum kendisi calisiyor ya bide demez mi yapmak istemezsenn yapma canim..sikayet etmesini de bilir sinir olurum yaa

En basitinden sadece mutfağı hergün sıcağı sıcağına halledin,dağ gibi biriken bulaşıklar ve donmuş yağların insanın psikolojisini nasıl bozucağnı tahmin edebiliyorum.
Her yemekten sonra mutlaka bulaşıklarınızı halledip mutfağı temiz bırakıp çıkın derim ben.
Onun dışında zaten haftada 1 kadının silip süpürmesi yeterli olur,siz sadece kalan zamanlarda toplu ve düzenli tutmaya çalışın yeter,tabii eşinizde..

Evi dağınık ve pis sevmiyorsa tabiki toplayabilir bunda bir sorun yok ki

ben hamileyken işten gelip sadece yemeğimi yapar yatardım.eşim sağolsun hiç bir iş yaptırmazdı kendi yapardı.bir kere bulaşık makinesini boşalttım çok kızmıştı:)) bazen yemek yapmayı canım istemedğindede dışardan söylerdik.

bitmeyen ev işleri için kendinzi yormayın.hamileliğin tadını çıkarın.eşinizde baksın başının haline.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…