ev işlerine yetişemiyorum:(

sirine87

yeşhilll
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
23
0
16
Tekirdağ
merhaba yeni evliyim kendi iş yerimizde çalışıorum fakat 18 18:30 dan önce çıkamıyorum işten..bir gün tatilim var ama yetişemiyorum ev işlerine ben dağınık bir insanım eşimde öyle şuan inanın ki gardolap çocuk odasında yani eşyalar yıkanış ama ütülenmiş katlanmamaış duruyo ... eşimle birlikte çalıştığımız için eve gidiş saatlerimiz aynı tecrübeli çalışan arkadaşlar siz nasıl düzeni sağlıyorsunuz..ne zaman ne yapmam gerekio çok yorgun olduğum için akşamdan eşyaları yerleştiremiorum sabah dağınık uyanıorum her izin günümde temizlik yapıorum ama yarın ki gün yine aynı nasıl çözüm bulucam

canım bende çalışırdım.sabah 6buçukta cıkıp akşam 8de gelıyordum.hem yemeğimi yapıp (4-5 çeşit) hemde çamaşır yıka as kuruyanı topla yapardım.ilkönce eşinle işbirliği yapacaksın.sende eşinde dağınık olmayın.sonra sana zarar.sabah uykundan feragat et.kahvaltı yapıyorsan mutfagını pıs bırakma ki akşama temız karsılasın senı.yemek yedıkten sonra bulaşık yerleştır o sırada kırlınmı var yemeğe oturutken onu yıka sen yemekten kalkıp çay keyfını yapana kadar o bıter.sonra asarsın.kuruyanları toplar başka bir akşamada utunu yaparsın.sen şanslısın çunku eşinle çıkıp eşinle gelıyorsun.ve akşam 6buçukta gelıyorsun.düşün ben bunları akşam 8den sonra yapıyordum.ve benım eşim denizci.ben evden cıkarken eşim uyuyor oluyordu ki evin halini gorsen oturur ağlardın.saolsun destek oldu bana artık.şimdi karar zamanı ya eşinle ortak yapıcaksın yada kadın alıcaksın evine:55:

aslında tüm evli arkadaşlarım zamanla oturur diyordu ev işleri ...evlilimin ilk ay düzeni sağlamaya çalışıorudum az çok çok hevesliydim yıllardır hayalini kurduğum bir evim olmuştu hep hayal etmiştim eşime yemek yapmayı evimin düzenini sağlamayı.. fakat bal ayından döndüğümüz hafta ramazana girmiştik bende yeni evilik heyecanın had safhada yemekler yapıp hergün ütü temizlik yapardım ooop akşam olurdu eşimin ailesi hadi gelin bize evdeki yemekler kaldı hani başbaşa kalcaktık yok .. beni korku sarmıştı eşimle konuştum ramazanda bizi bırakmazlar dedi doğruydu ramazanda akrabalar gezildi gezirlirde zaten adet .. ama bal ayından daha döndüğümüz günden 1 gün sonra eşim annesine bizim ev çok sıcak oluo uyuyamdaım demeysiyle bizde kalın diye ısrar etti kalmadık tabi ama moralim bozuldu ramazan ayında yeni evli olmamıza rahmen babasıda gündüzde onlarda olmamızı istiyordu niye gelmiyosun gündüz gel diye ısrar etmeler oldu bana evimde işlerim olduğunu söyleyince ne işin varki senin dedi..yani ilk ay öle geçti işyerimiz onlara yakın öğlen yemek yiyoruz onlarda fakat akşamlarıda gelin evinizde yiyin (yani eşimin ailesinde) demeleri beni yıkıyo eşimle konuştu hak verdi ama oda kıramııo bende kıramıorum çok iyi ler çok seviorum iyi niyetli olduk ları için biz yorulmamız için böle yapıolar biliorum ama bi taraftanda evde düzen olmuo.. son bir aydır gitmioruz sadece öğlenleri bazen akşamları ama stres üstümde acaba bu aşkam ne olcak die.. bunaldım evimin düzeni yok işte ilk ay herşeyi yapan ben yapamıorum psikolojikmi acaba :( örn bu sabah eşim hasta evde kaldı ben geldim işe bana denen nie söylemedein gelsin bizde yatsın....bizim evimiz neresiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Vallahi mesajını görünce "Aman Allah'ım işte bu benim!" dedim. Üstüne üstlük ben eşimle ayrı yerlerde çalışıyorum ve işten 1 saat erken çıkmama rağmen (18:00'de çıkıyorum mesai bitimi 19:00 olmasına karşın. Çünkü evim işime çooook uzak) eve varışım 20:30'dan önce olmuyor. Ben de ilk zamanlar aynı senin dediğin gibiydim. Hatta çok ince ve naif olan eşim bile bazen ben işlere yetişemediğim zaman tembel muamelesi yapıyordu. Sonra otobüslerde nasıl telef olduğumu, işyerinde nelerle uğraştığımı görünce adamcağızım benden daha çok iş yapmaya başladı. Ben yemeği yaparım, o sofrayı kurar, yemekten sonra bulaşıkları makineye dizer; ben ertesi gün iş yerinde yemek için yemeklerimizi hazırlarım. Ben çamaşırı yıkarım, o asar... Ben toplayıp katlarım, ütülerim; o dağınıklıkları toplar. Kısacası... Bana azap gibi gelen işleri o yapar, onun sevmediklerini ben. Tabii ki kadının yükü daha fazla oluyor, bir erkek ne yaparsa yapsın bir kadın gibi iş yapamıyor; ama inan yükün o kadar hafifliyor ki... Ama tabii ki bitmiyor. İnan olsun evlendiğimden beri eşimle ne haftaiçi bir akşam, ne de haftasonu adam gibi dışarı çıkmışlığım yok. Çıkmışlığım yok hatta:) Hala çözüm bulmuş değilim.

Kayınvaliden ve kayınpederinin "bize gel" ısrarlarına gelince, o hiç bitmez. Biz de yeni evliyken (ki zaten bence hala yeni sayılırız; 10 aycık oldu:)) çağırmak gibi değil de; gelmeye mecbur bırakmak gibi "haftasonu bize gelirsiniz", "iş çıkışı bize gelin (ki kayınvalidem hem işime hem evime uzak) " derler hep. Halbuki bazen pazar günleri bile çalışıyorum, izin günüm hep temizlikle geçiyor, o günü de inanın kendi ailemde bile geçirmek istemiyorum. Eşimle birşeyler yapmak istiyorum. Ben de onlar ne kadar ısrar ederlerse etsinler, cumartesi iş çıkışı (ki cumartesi 16:30'da bitiyor mesaim) 6 gibi gidiyorum onlara, yemeğimi yiyorum/yemiyorum, oturuyorum bir saat. Sonra hadi bana eyvallah! Israr ederlerse de "bütün hafta dışardayım, evim dandini" deyip hemen çıkıveriyorum.

O ısrarlar bitmeyecektir; asla ve asla. Hep şansını deneyecektirler; mesela benim k.v. pazar günü aramış, aramış, beni... eşimi... ulaşamamış. Biz de misafir vardı, telefonları duymamışız. Bana " ayyy çatladım, içim durmadı. illa açmanız lazım telefonu, konuşmazsam çatlardım" dedi. Halbuki pazar günü, yeni evli bir çift başka birşey de yapıyor olabilirdi:) Anlamazlar canım anlamazlar:) Ama sen kendi yaşam sınırlarını çizersen, kimse birbirine gereğinden fazla müdahale edemez.

Ay ben de içimi mi döktüm ne!:)

2 kişi neden o kadar dağıtıyorsunuz hatta nasıl? herkes aldığını yerine koysa dağınıklık olmaz. bende 2 kişiyim evde vallahi oturmaktan sıkılıyorum . yemeğimi filanda boş vermem hatta, öğlen işyerinde Öyle kendimi paralamıyorum, dağınık bırakmıyorum, haftada bir çamaşık yıkıyorum çıkınca eşim katlar yerleştirir, haftada bir süpürürüm..çok kıyı köşe temizlik ayda bir filan yaparım genede kirlenmez. ama mutfakta filan biyerin yağlanmasına izin vermem anında bi bez geçerim üstünden olur biter..kendi kendinize dert etmişsiniz gereksiz yere..

Ne gariptirki evde tek basina oldugu zaman bir Insan ev hic daginik olmaz, ama iki kisi oldumu nedendir bilinmez sürekli brsey daginik olur :D Halbuki birsey yaptigimiz yok..
Ah be güzelim cok iyi anliyrum seni... Ben Doktorami yapiyorum, hergün sabah 8-aksam 8e kadar calisiyorum... Eve gidip yemekti, ev isiydi derken birde Ders calismalarim oluyor :(
Bagzen kafayi yiyor Insan ama bi sekilde oluyor hepsi... Hafta sonlarim nöbet olmadigi sürece, temizlikle geciyor. Kendi Ailem bana biraz uzak ayda 1 kere anca görebiliyorum, ee tabi kayinvalidemide ziyaret etmeliyim arada... Sorumluluklar hic bitmiyor maalesef!
Yatmadan önce cabucak ortaligi topluyorum her aksam... sende öyle yap. Nebileyim ne kadar dagisiksa artik 15 dakikani ortaligi toplamana ayir.

Back
X