• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerini nasıl ayarlıyorsunuz

Kpss'ye evde hazırlanamadığınızı söyleyip evden ayrılsanız imkanınız var mı? bi arkadaşınızla kalsanız ya da yarı zamanlı bir işe girip pansiyon gibi bir yerde kalsanız olur mu? Şuankinden daha az yorulur ve ders çalışmaya daha çok zaman bulursunuz atanma şansınız da artar.benim bi arkadaşım ailemin yanında çalışamıyorum diyordu 1 sene bi öğrenci yurdunda kaldı kpss çalıştı ve atandı.Allah yardımcınız olsun.
Teklif ettim obuda ama kabul edilmedi. Yalnız başıma evden gidemezmisişim. Anca devlet işi olacak mecburen yollicaklar

Ben de iki kücük cocuk annesiyim
Ders calisacak arayi zor biliyorum, hatta bulamiyorum
Ama benimkiler,6 ve üc yasinda. Hadi diyorum cok normal bir durum. Asla bulasik ve camasir bitmez, yerleri sürekli temizlemek zorundayim
Ama koca koca adamlari da bu yastan sonra laf anlatmak cok zor
Zaten yapsalar yaparlardi, öff hizmet bekleyen saglikli insanlardan gercekten hoslanmiyorum
Eli ayagi tutan kim varsa is yapmali

Ev işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.

Evde 4 kişizyi. Annem depresyon mod takılıyor. Herşeyden elini ayağını çekmiş durumda. Babam ve erkek kardeşim zaten asla ellerini bişeye sürmez. Habire iş çıkartırlar başıma. Bende artık doldum taştım yetişemiyorum. Bu sene bu sınavı kazanmam gerek. Kısır döngü haline girdim . her sene evdekilerle uğraşmaktan yarım yyamalak ders çalışıyorum sınava yakın bir zamanda pes edip komple bırakıyorum. Şimdi yine aynı şeyi yapıcam sanırım.

Evdekilere söylüyotum biraz yardım edin. En azından wc banyo pis bırakmayın. Bulaşığınızı mıtfaga bırakın vs diye ama kimsenin umrubda değilim. Bunlarıda geçtim herkes ayağına hizmet bekliyor. Şimdiye kadar hiç bilmem ki 1 saat bölünmeden ders çalışmışım. Hemen x onu yap x onu getir.

Karantinada daha fena. Babamlar dışarı çıktığında biraz rahat olurdum. Şimdi hep evdeler. Bi de sigara tüttürmeleri var ki 7 24 .ev kahvehane oldu.

Dayanamıyorum artık bu kadar anlayışssız olmalarına. Herşryi bu kadar üzerime yıkmalarına. Annemede bişey diyemiyorum. Psikolojisi gitmiş sanırım. Çok tuhaf bir hallerde. Ne yapıcam ben kızlar. Oturup ağlıyorum artık. Bu ders ve ev işini nasıl bir aradfa yürütücem. Temizlik çok ince yapmıyprum inanın sadeve günlük işler . çamaşır bulaşık yemek vs ama yinede o lkadar çok vaktimi alıyor ki ben bile şaşırıyorum.

Bi de herkese farklı zamanda sofra hazırlıyorum. Babam oruç tutmuyor. Sabahı öğlesi çayı off Yazarken bile bunaldm.

Ders çalışmaya 4 5 saat ayırabiliyorum. Ama o kadar verimsiz geçiriyorki sürekli bölümdüğü için. Ve de iş arası yapmaya çalışıyprum. Gece oluncada tekrat evi topla havalandır biraz ders sonra sızıp kalıyorum.
Bu karmaşa içinde sınavı kazanabilir miyim sizce? Pes etmek üzereyim.
Şu işleri düzene sokabilsem. Ah bi kimse bölmeden ders yapabilsem bişeyler olacak sankı.

Bu yazıyı yazarken bile 3 4 kere kalkıp geldim. Biraz bölük pörçük olmuş olabikir. Kusura bakmayın
Annenizde kabahat tüm yük evlada yüklenmez ki helede kpss hazırlığıda varsa...benm hem kendi annem hem ablam hem ben evlatlarımıza kıyamayız acıkcası böyle yetiştik böyle yetiştirildik

Annenizi doktora götürdünuz mu. Depresyon teshisi kondu mu. Yoksa siz mi oyle dusunuyosunuz. Annenizin bir silkelenip kendine gelmesi gerek. Evini isini yemegini yapmasi gerek hele sizin sinav döneminizde size yuk olmamasi gerek. Neden size birakti konusun anlatin annenize. Tamam tabiki eviniz aileniz isin ucundan tutmaniz yardim etmeniz gerek ama sınırli olmalı bu. Anlayamadim göz göre göre annenizin sizin sırtınıza bu kadar yük bindirmesini. Önemli sınavınız varken

atanmak bu kadar zorken, bu verimsiz ders çalışmayla atanabileceğinizi hiç zannetmiyorum
evdeki kimsenin eli ayağı tutmuyor heralde
sabah bir, akşam bir öğün sofrayı kurun ve kaldırın
babanız da kalkıp çayını kendi koyuversin
ders çalışmaya oturduğunuzda kapınızı kapatın ve her seslendiklerinde ders çalışıyorum kalkamam yanıtını verin
evi de süpürüp silmeyin azcık da anneniz kalksın böyle anlayışsız gevşek aileleri ben anlayamıyorum

Ev işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.

Evde 4 kişizyi. Annem depresyon mod takılıyor. Herşeyden elini ayağını çekmiş durumda. Babam ve erkek kardeşim zaten asla ellerini bişeye sürmez. Habire iş çıkartırlar başıma. Bende artık doldum taştım yetişemiyorum. Bu sene bu sınavı kazanmam gerek. Kısır döngü haline girdim . her sene evdekilerle uğraşmaktan yarım yyamalak ders çalışıyorum sınava yakın bir zamanda pes edip komple bırakıyorum. Şimdi yine aynı şeyi yapıcam sanırım.

Evdekilere söylüyotum biraz yardım edin. En azından wc banyo pis bırakmayın. Bulaşığınızı mıtfaga bırakın vs diye ama kimsenin umrubda değilim. Bunlarıda geçtim herkes ayağına hizmet bekliyor. Şimdiye kadar hiç bilmem ki 1 saat bölünmeden ders çalışmışım. Hemen x onu yap x onu getir.

Karantinada daha fena. Babamlar dışarı çıktığında biraz rahat olurdum. Şimdi hep evdeler. Bi de sigara tüttürmeleri var ki 7 24 .ev kahvehane oldu.

Dayanamıyorum artık bu kadar anlayışssız olmalarına. Herşryi bu kadar üzerime yıkmalarına. Annemede bişey diyemiyorum. Psikolojisi gitmiş sanırım. Çok tuhaf bir hallerde. Ne yapıcam ben kızlar. Oturup ağlıyorum artık. Bu ders ve ev işini nasıl bir aradfa yürütücem. Temizlik çok ince yapmıyprum inanın sadeve günlük işler . çamaşır bulaşık yemek vs ama yinede o lkadar çok vaktimi alıyor ki ben bile şaşırıyorum.

Bi de herkese farklı zamanda sofra hazırlıyorum. Babam oruç tutmuyor. Sabahı öğlesi çayı off Yazarken bile bunaldm.

Ders çalışmaya 4 5 saat ayırabiliyorum. Ama o kadar verimsiz geçiriyorki sürekli bölümdüğü için. Ve de iş arası yapmaya çalışıyprum. Gece oluncada tekrat evi topla havalandır biraz ders sonra sızıp kalıyorum.
Şu işleri düzene sokabilsem. Ah bi kimse bölmeden ders yapabilsem bişeyler olacak sankı.

Bu yazıyı yazarken bile 3 4 kere kalkıp geldim. Biraz bölük pörçük olmuş olabikir. Kusura bakmayın
Siz her şeyi yaptığınız için annenizinde kendisini salması zor olmamış .
Yapmıyorum artık diyerek sözlü belirtmenize gerek yok gerçekten yapmayarak ve ders çalışıyorum kimse beni rahatsız etmesin deyip kapınıza kilit vurarak ,kimseyi gerçekten duymayarak ;kendiniz için sınav, onlar içinde bu süreçte sorumluluklarının farkındalıklarını oluşturabilirsiniz .
Bir de aslında siz kendiniz bile inanmıyorsunuz ki kazanacağınıza önce siz kendiniz bi inanıp asılın sonrasında onlar da inanıp size destek olacaklar .

Ev işi kadar nankör bir iş yoktur
Her gün yap iki gün bırak eskisinden beter oluyor her yer
Temizlik yaparak kimseye yaranamazsın
En önce geleceğin gelmeli son aylar sınavlarda daha önemli
Ailenizden veya arkadaş çevrenizden sizden iş beklenmeyecek olanlar varsa bir süre onların yanına taşının olmadı
Annenize kardeşinize babanıza bile görev verin
Annenizle konuşun
Dakika başı bulaşık yıkamayın makina varsa ona atsınlar atmıyorlarsa akşam hepsini beraber siz atın
Çamaşırı hepsine bakmayın kirliniz varsa atın yoksa ben makinayı çalıştırıyorum deyin kimsenin odasına gidip kirli toplamayın
Ne babanızın ne erkek kardeşinizin odasına girin ancak kendi odanızı temizleyin
Onlar bu işler için size güvendikleri için durum böyle
Annenizide ayıpladım kızı önemli bir sınav öncesinde kadın hülyalarda
Acaba siz olmasaydınız o kadar bırakabilecek miydi?

Normalde haftanın 3 günü yardımcım geliyordu. Şimdi malum durum, kendisini eve alamiyorum. Yemek hariç herşeyi o yapiyor. Ne büyük nimetmiş şimdi şimdi anliyorum. Ben hiç bişey düşünmeme gerek kalmiyordu ama şuan çok fena.
Evin işi aslaaaa bitmiyor. Herkesin kendi görevi var ama yok bitmiyor. Hergün gözüme başka biryer takılıyor. Daha yapmicam az sallıcam diyorum, yok mümkün değil rahat edemiyorum.
Çocuklarım büyüdü artık döküp saçma huyları kalmadı fazla ama online dersleri oluyor, heryer kitaplar, ıvır zıvır odaları sürekli dağılıyor. Kendileri topluyorlar ama ben söyledikten sonra. Ben söylemeden çok nadir. Ev işi zor gerçekten, helede 7/24 evde olunca daha da zor. Bazende terapi gibi geliyor, açıyorum müziği hoplaya zıplaya evi temizliyoruz hep birlikte. Geçecek bu günler inşallah....

Ohh ne ala, evin hizmetçisi siz misiniz yaa. Siz de elinizi eteğinizi çekin anneniz destek versin olmaz öyle.

çok iyi anlıyorum
sorumsuz bencil insanlara hiçbirşey anlatamazsınız
biz burdan ne kadar annenle konuş abine viledayı ver desek de onlar yapmayacak anlamayacak.
öyle kolay olmuyor bazı şeyler uzaktan konuşmak kolay geliyor
hasta numarası yap öksür hapşır ayy hasta oldum galiba de yat belki bu biraz kıpırdamalarını sağlar

Siz daha önce aynı konuyu açmıştınız demek ki gidim ilerleme yok hayatınızda berbat bir durum .
Evdekiler elbette sizin atanmanizi istemiyorlar.
Çünkü gerçekten isteyen insanlar olsalardı yardım ederlerdi size.
Ama onlarda haklı evde hiçbir şeye ellerini sürmeden yaşayıp gidiyorlar ohhh çamaşır bulaşık yemek derdi yok herkesin keyfi yerinde.Neden atanmanizi istesinler ki ?

Cidden bi düşünün sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek mümkün mü?

Bir de annenize çok kızdım ne de güzel atmış isleri ustunuze.
Evde hiçbir şey yapmadan aylarca otursak hepimiz depresyona gireriz zaten herkesin zor bi hayatı var.
O zaman herkes sorumluluklarını başkasının ustune yiksin boyle bir dünya var mı?
Abiniz ve babanız zaten iğrenç bi zihniyetin ürünü çok yazık iflah olmaz onlar.

Hadi anan baban neyse de erkek kardeşin de bi zahmet kıymetli k.çını kaldırıp kendi işini yapsın. Sen niye evin annesi gibi her şeye yetişmeye çalışıyorsun? Olduğu kadar de gerisini sal

Bilmiyorum bir denemek lazım aslında =)
Aynı şekilde düşünüyorum ve yapıyorum da. Hastalık numarası her zaman işe yarar. Annenize bile iyi gelebilir hasta çocuğuna bakmak. Bir iki hafta hastayım karnım ağrıyo deyin odanıza çekilin sonrasında biraz alışırlar zaten. Bende işe yaradığı için söylüyorum. Bir de atanmayı bu kadar kafaya takmayın. Dünyada sadece memuriyet diye bişey yok bir sürü yerde çalışabilirsiniz. Çalışırsanız hem evdekiler sizden hizmet beklemez hem de arkadaşlarımdan biliyorum evde otururken aldıklari puandan daha fazlasını alıp atandılar çalışırken. Inanın daha verimli oluyor.

Önce ailenizi karşınıza alıp guzel bi dille ders calışmanız gerektigini bu sınavın hem sizin hem onlar icin onemli oldugunu hatırlatın . Sabahları kimse uyanmadan iş buyuranlar etrafta yokken biraz calışabilirsiniz.
Aksam yatmadan da ayni sekilde kimseler yokken sakin sessiz olabilir .
Temizlik ev isi konusuda her wc ye girdiginizde temizlersiniz. Mutfaga her girdiginizde yerli yerinde birakmaya calışırsanız . Daha dogrusu isleri biriktirmeden hemen el altinda yapmak . Ayrica siz evi süpürürken yada yemek yaparken anne ben bunu yaparken sende şunu yapar mısın hem yetişsin hemde sen daha guzel yapiyorsun fln diye guzelce tesvik edebilmeyi deneyin . Abi ve baba konusu degişmeyecegi gibi size daha cok yuklenip huzurunuzu da kaçırabilirler. annenizle iş birligi yapmayı deneyin . Daha once de degismemis denmiş . Ben olsam yapmazdım hic bir iş lakin sizin oyle bi sansiniz yok gibi 😓

Merhaba;
Anneniz depresyonda gibi, ona birşey diyemem, babanız ve kardeşiniz resmen vurdumduymaz, acaba sonbirkaç yıldır sınava hazırlandığınıZ için mi ciddiye almıyorlar? Ben de üstüste kaç sene hazırlanırdım, sınav zamanı olmasa dahi kimsenin hizmet beklentisi yoktu. Ailenizdeki kişilerin düzelmesi çok zor ne yazıkki. Sizin birşekilde durdurmanız gerek bu hizmet beklentisini.

Siz daha önce aynı konuyu açmıştınız demek ki gidim ilerleme yok hayatınızda berbat bir durum .
Evdekiler elbette sizin atanmanizi istemiyorlar.
Çünkü gerçekten isteyen insanlar olsalardı yardım ederlerdi size.
Ama onlarda haklı evde hiçbir şeye ellerini sürmeden yaşayıp gidiyorlar ohhh çamaşır bulaşık yemek derdi yok herkesin keyfi yerinde.Neden atanmanizi istesinler ki ?

Cidden bi düşünün sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek mümkün mü?

Bir de annenize çok kızdım ne de güzel atmış isleri ustunuze.
Evde hiçbir şey yapmadan aylarca otursak hepimiz depresyona gireriz zaten herkesin zor bi hayatı var.
O zaman herkes sorumluluklarını başkasının ustune yiksin boyle bir dünya var mı?
Abiniz ve babanız zaten iğrenç bi zihniyetin ürünü çok yazık iflah olmaz onlar.
Daha öncrde benzer konu açmıştım evet. Şimdi yine çok dolunca dayanamadım biraz iç dökmek istedim.
Yazdıkladınızda çok haklısınız ama yapmadan da olmuyor yapıncada olmuyor. İkisinin arasını bulmam lazım ama kiöseyi ikna edemiyorum işte.

Merhaba;
Anneniz depresyonda gibi, ona birşey diyemem, babanız ve kardeşiniz resmen vurdumduymaz, acaba sonbirkaç yıldır sınava hazırlandığınıZ için mi ciddiye almıyorlar? Ben de üstüste kaç sene hazırlanırdım, sınav zamanı olmasa dahi kimsenin hizmet beklentisi yoktu. Ailenizdeki kişilerin düzelmesi çok zor ne yazıkki. Sizin birşekilde durdurmanız gerek bu hizmet beklentisini.
Ciddiye almıyorlar olabilir. Çünkü geçen günlerde abim 'cidden bu sınavı kazanabilecrğini düşünüyor musun. Hiç doğru düzgün çalışmıyprsun' demişti. Herkeste bi ümitsizlik var bana karşı.

Annenizi doktora götürdünuz mu. Depresyon teshisi kondu mu. Yoksa siz mi oyle dusunuyosunuz. Annenizin bir silkelenip kendine gelmesi gerek. Evini isini yemegini yapmasi gerek hele sizin sinav döneminizde size yuk olmamasi gerek. Neden size birakti konusun anlatin annenize. Tamam tabiki eviniz aileniz isin ucundan tutmaniz yardim etmeniz gerek ama sınırli olmalı bu. Anlayamadim göz göre göre annenizin sizin sırtınıza bu kadar yük bindirmesini. Önemli sınavınız varken
Hafif depresif nöbet denmişti. Ama baya zaman geçti üstünden ve o zamanki halinden daha kötü bir durumda benim gördüğüm kadarıyla tabi.

Back
X