Ev işlerini nasıl ayarlıyorsunuz

3 4 sene oldu mezun olalı. Hem sınavı kazanıp işe girmemi çok istiyorlar. Hemde hiç empati kurup yardım etmiyorlar.
Teşekkür ederim. Umarım bu sefer kazanabilirim ve aritık kendi hayatım kurabilirim.
Söyle sen de açıkça. Yemekleri 2 günlük yap, 3. Gün sadece makarna olsun. Bu seni çok yormaz. Bunun haricinde odana kapan dersine çalış. Çay kahve isteyen yapsın içsin bir zahmet

Erkek iş yapmaz kültürünü normal ve doğruymuş gibi neden kabul ediyorsunuz maalesef diyerek? Kabul etmeyin. Kilit nokta bu.
Belli bir yaşa gelmiş insanlara bunu anlatmak kabul ettirmek o kadar zor ve o kadar çok emek isteyen birşey ki. Bide onlara düşündüklerinin yanlış olduğunu bıkmdan usanmadan ablatmakla uğraşamam. Zamanında uğraştım evet ama milim ilerleme olmadı.

Yapmayın.Bu kadar basiylt değil demişşiniz ama duymazlıktan gelin.Ne yapabilirler döverler mi?Korkuyo musunuz?Bu son şansım demişşiniz bırakın pis kalsın ev.Birde siz alıştırmışşınız böyle sizde de hata var

Maalesef yardımcı tutma şansım yok.
Herkere ayrı yemek yapmıyorum . sofra kurma saatleri herkesin farklı. ısıtın yiyin desem kıyametler kopar evde. Hiç birşeye sesimi çıkarmıyormuşum gibi bir izLenim yaratmış olabilirm ama öyle değil. Çok konuştum anlattım. Yeri geldi laf soktum tartıima çıkarttım ama hiç birşekilde değişmiyorlar. İyliklede desen kötülüklede desen olmuyor olmuyor. Yapmayınca daha büyük kavgalar çıkıyor.
Bende bu şekilde kazanacağıma pek inanmıyorum açıkçası. Millet 8 9 saat çalışıyorken ben bölük pörçük 4 5 saat imkansız gibi birşey
Erkek kardeşinizle konuşsanız? Yani baba dinlemez zaten bu saatten sonra ama kardeş yani ne bileyim genç o da, kendi işini yapıversin. Sofra mı kurduruyor bir de?

Tepkinizi gösterin ders çalışan insana kalk bana çay getir denmez, ders çalışıyorum kalkında kendiniz yapın deyin, yemek yapın koyun dolaba bir zahmet acıkan kalkıp ısıtsın hazırlasın yemeğini yada çayını gidip yapabilir bunu yapamıcak kadar aciz değildirler siz onlarla değilde ayrı yaşasanız veya evlenseniz ne olucak sessizce hizmet etmeye devam ederseniz hiç birşey değişmez.

Ailedekilerin çok sevmediği basit bir yemeği 3 günlük falan yapın. Mesela makarna veya patates yemeği. Yani aynı yemeği yesinler. Beğenmeyip itiraz ederler diye düşünüyorum. Ben yetişip ders çalışamıyorum. İş bölümü yapıp yardım etmezseniz benden bu kadar diyin. Siz de biraz mağdur olacaksının ama işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Belli bir yaşa gelmiş insanlara bunu anlatmak kabul ettirmek o kadar zor ve o kadar çok emek isteyen birşey ki. Bide onlara düşündüklerinin yanlış olduğunu bıkmdan usanmadan ablatmakla uğraşamam. Zamanında uğraştım evet ama milim ilerleme olmadı.
Haklısınız, zor. Ama siz yapmaya zorunlu olduğunuzu düşünmezseniz kimse sizi zorunda bırakamaz. Onların kafa yapıları aynı kalsın. Bırakın asi bilsinler sizi. Dünyaya bir kere geliyoruz, onda da başkaları için yaşayamayız.

Cok uzuldum. Ben de su anda tekim. Evin islerine tek basima yetismek bile zorken 4 ksiinin yuku cok agir. Anneme ne kadar tsk etsem azmis diyorum. Ev isleri hic bitmiyor. Anneniz dahil herkes sizde kolaya kacmis gibi. Nasil olsa biri var yapan. Yapmamak da olmaz. Kolay degil o kadar yapma demek. Ben yerinizde olsam su sartlarda kpssye daha cok asilirdim. Kendiniz kurtarmaniz gerek. Annenizi de toparlamakla baslayin.

Maalesef yardımcı tutma şansım yok.
Herkere ayrı yemek yapmıyorum . sofra kurma saatleri herkesin farklı. ısıtın yiyin desem kıyametler kopar evde. Hiç birşeye sesimi çıkarmıyormuşum gibi bir izLenim yaratmış olabilirm ama öyle değil. Çok konuştum anlattım. Yeri geldi laf soktum tartıima çıkarttım ama hiç birşekilde değişmiyorlar. İyliklede desen kötülüklede desen olmuyor olmuyor. Yapmayınca daha büyük kavgalar çıkıyor.
Bende bu şekilde kazanacağıma pek inanmıyorum açıkçası. Millet 8 9 saat çalışıyorken ben bölük pörçük 4 5 saat imkansız gibi birşey

Herkese sofra neden farklı saatlerde olsun ki

herkes evde imiş bir de

ha bu arada fazla mı titizsiniz

annem temiz değildir vs derken gerekenden fazla mı temizliğe zaman harcıyorsunuz

evde çocuk var kedi var eşim var ben varım

tamam yemek zaman alıyor ama bulaşık 10 dakikada makinada

çamaşır makinada

her gün ev silip süpürmem, banyo mutfak ovalamam

bu süreçte evden çalışıyorum artı online dershaneye gidip sınav çalışıyorum tv de izliyorum bak burada da takılıyorum

5 yıldızlı otel modunda sürekli şunu isteriz bunu isteriz diyen aileye yemek de yapıyorum

bence zaman yönetimini ayarlamalısın

iyi çalışmalar kolay gelsin

Keşke o kadar basit olsa. Ama hiç basit birşey değil
Üniversiteyi aynı şehirde mi okudunuz. Başka sehire okuduysanız siz yokken nasıl yapılıyordu işler. Bi de babam oruç tutmuyor demişsiniz siz tutuyorsanız sizden sürekli bir şey istenmesi insafsızlık

Annenizle konuşmanız lazım. Eskiden yemeği nasıl yapıyorsa şimdi de yapması lazım. Em zından yemek kısmı kalksa size bayağı vakit kalır. Sofra toplamayı da abinizin öğrenmesi gerek.

zorda kalınca öyle öğreniyor ki erkekler. Benim eşim evlilik öncesi bir tabak kaldırmamıştır. Sonra öğrendi, makineye de kendi yerleştiriyor. Her işi yaptığı söylenemez ama sofra kaldırması bile çok kolaylaştırıyor.

biraz Demir yumruk olmanız lazım evde.

Ev işlerini nasıl idare edebiliyorsunuz? Sürekli aynı şeyleri tekrar tekrar yapmaktan hem bıktım hem yoruldum. Bir yandan da bilmem kaçıncı kez hazırlandığım kpss var. Zamanı ayarlayamıyorum. Ders çalışmam gereken yerde kendimi sürekli ev işi yaparken buluyorum.

Evde 4 kişizyi. Annem depresyon mod takılıyor. Herşeyden elini ayağını çekmiş durumda. Babam ve erkek kardeşim zaten asla ellerini bişeye sürmez. Habire iş çıkartırlar başıma. Bende artık doldum taştım yetişemiyorum. Bu sene bu sınavı kazanmam gerek. Kısır döngü haline girdim . her sene evdekilerle uğraşmaktan yarım yyamalak ders çalışıyorum sınava yakın bir zamanda pes edip komple bırakıyorum. Şimdi yine aynı şeyi yapıcam sanırım.

Evdekilere söylüyotum biraz yardım edin. En azından wc banyo pis bırakmayın. Bulaşığınızı mıtfaga bırakın vs diye ama kimsenin umrubda değilim. Bunlarıda geçtim herkes ayağına hizmet bekliyor. Şimdiye kadar hiç bilmem ki 1 saat bölünmeden ders çalışmışım. Hemen x onu yap x onu getir.

Karantinada daha fena. Babamlar dışarı çıktığında biraz rahat olurdum. Şimdi hep evdeler. Bi de sigara tüttürmeleri var ki 7 24 .ev kahvehane oldu.

Dayanamıyorum artık bu kadar anlayışssız olmalarına. Herşryi bu kadar üzerime yıkmalarına. Annemede bişey diyemiyorum. Psikolojisi gitmiş sanırım. Çok tuhaf bir hallerde. Ne yapıcam ben kızlar. Oturup ağlıyorum artık. Bu ders ve ev işini nasıl bir aradfa yürütücem. Temizlik çok ince yapmıyprum inanın sadeve günlük işler . çamaşır bulaşık yemek vs ama yinede o lkadar çok vaktimi alıyor ki ben bile şaşırıyorum.

Bi de herkese farklı zamanda sofra hazırlıyorum. Babam oruç tutmuyor. Sabahı öğlesi çayı off Yazarken bile bunaldm.

Ders çalışmaya 4 5 saat ayırabiliyorum. Ama o kadar verimsiz geçiriyorki sürekli bölümdüğü için. Ve de iş arası yapmaya çalışıyprum. Gece oluncada tekrat evi topla havalandır biraz ders sonra sızıp kalıyorum.
Bu karmaşa içinde sınavı kazanabilir miyim sizce? Pes etmek üzereyim.
Şu işleri düzene sokabilsem. Ah bi kimse bölmeden ders yapabilsem bişeyler olacak sankı.

Bu yazıyı yazarken bile 3 4 kere kalkıp geldim. Biraz bölük pörçük olmuş olabikir. Kusura bakmayın

Öyle bir evde yıllarca yaşadım
Anlamazlar, anlatamasınız....
Elinizden geldiğince derslere asılıp kendinizi kurtarmaya bakın

Erkeklerin anlayacağını zannetmiyorum ,anlamazlar.Ama annenize konussaniz olmaz mı acaba ,iş bölümü yapsanız annenizle kabul etmez mi ?Ya da anneniz gerçekten depresyondayda doktora görürseniz ,ilaç verir.

Erkeklerin anlayacağını zannetmiyorum ,anlamazlar.Ama annenize konussaniz olmaz mı acaba ,iş bölümü yapsanız annenizle kabul etmez mi ?Ya da anneniz gerçekten depresyondayda doktora görürseniz ,ilaç verir.
Doktorra gittik bi kaç kez. İlaç kullandı ama pek bir etki etmedi

Back
X