• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işlerini nasıl ayarlıyorsunuz

Öyle bir evde yıllarca yaşadım
Anlamazlar, anlatamasınız....
Elinizden geldiğince derslere asılıp kendinizi kurtarmaya bakın
Burda öyle söyle böyle söyle diyorlar.zaten milyon kez söylemişim anlamıyorlar ki ne desemde.
İşte dediğim gibi kısır bir döngüye girdim. Her sene aynı şeyleri yaşıyprum. Evin işiyle baş edemeyince sınavı boşluyorum hep. Birazcık kendilerini idare edebilseler herşey güzel olacak ama yok.

Doktorra gittik bi kaç kez. İlaç kullandı ama pek bir etki etmedi
Corona olduğu için tam bilmiyorum ama ,tekrar gideseniz ilaçları değiştirebilir ,ya da dozu arttırabilir.
Ya da siz de mi hastayim deseniz bir hafta falan numara yapsanız ,yapmazlar mi yine ?Hani yaptıkça belki devami gelir ?

Herkese sofra neden farklı saatlerde olsun ki

herkes evde imiş bir de

ha bu arada fazla mı titizsiniz

annem temiz değildir vs derken gerekenden fazla mı temizliğe zaman harcıyorsunuz

evde çocuk var kedi var eşim var ben varım

tamam yemek zaman alıyor ama bulaşık 10 dakikada makinada

çamaşır makinada

her gün ev silip süpürmem, banyo mutfak ovalamam

bu süreçte evden çalışıyorum artı online dershaneye gidip sınav çalışıyorum tv de izliyorum bak burada da takılıyorum

5 yıldızlı otel modunda sürekli şunu isteriz bunu isteriz diyen aileye yemek de yapıyorum

bence zaman yönetimini ayarlamalısın

iyi çalışmalar kolay gelsin
Hayır titiz değilim. Normaolması gerektiği kadar titizim.Getnel temizliği haftada 1 gün yapıyorum mesela. Günlü çamaşır bulaşık yemek oluyor. Yinede kendimi odama zor atıyorum. Siz nasıl onca şeyi bir güne sırdıryorsunuz.brn neryi yanlış yapıyprum

Corona olduğu için tam bilmiyorum ama ,tekrar gideseniz ilaçları değiştirebilir ,ya da dozu arttırabilir.
Ya da siz de mi hastayim deseniz bir hafta falan numara yapsanız ,yapmazlar mi yine ?Hani yaptıkça belki devami gelir ?
Bilmiyorum bir denemek lazım aslında =)

Annen iş yapmayı bırakırsa hastalık sahibi olur, en azından yemek işini ona verin. Diğerleri de ne halleri varsa görsün, yapma, otur ders çalış.

Canım baban annenle konuşsun ne bileyim benim babam annemin yaptığı yemekleri severdi bana sen çay,kahve yap derdio_O

Bu Bir kısır döngü.Gonüllerini kırmadan geçiştirin sizin çalışıp bu sınavı kazanmanız gerek ve ciddi Zaman ayırmak gerekli. Gelecek günlerinizle ilgili halleriniz olsun. Siz giderseniz döngü bozulu

Böyle bir durumda oruç olmayana oruçlu kalkıp yemek hazırlamaz hasta değilse.
Diğer taraftan temizlik ev toparlama işleri için her gün yorma kendini.
Çamaşırı haftada bir gün at,as. Ertesi gün topla katla kaldır evi süpür. Erkek kardeşinin eline ve süpürgeyi yada viledayı.
Bir şekilde olmak zorunda. Yemek konusuna gelince tek çeşit yap yada yapma. Sınavı kazamanazsan daha zor.
Sen yaomazsan biri illa ki eline alacak işi

Kardeşinize sesinizi hiç yükseltmeden kendinizi anlatın. Belli öğünleri o hazırlasın. Ya da bu ramazan ayında babanızın extra yemeğini çayını o getirsin.
Yemekleri fazla fazla yapın sonra ısıtın.
Uğraşlı yemekler yapmayın
Bazen de annenize yaptırın. Senin şu yemeğin çok güzeldi. Bugün onu yapsana gibi telkinlerde bulunun annenize. Hem ona da iyi gelir bir şeylerle uğraşmak.
Temizliklede kendinizi pek yormayın. Haftalık 1 defa süpürün silin.

Size başka da bir şey derlerse sınava hazırlandığınızı onlara hatırlatın.

Hizmetci gibi kullaniyorlar sizi. 4 yetiskinin yemegi bulasigi tabi bitmez. Bir de daginik insanlarmis. Anne en azindan yemek bulasik sofrayi halletse sen temizligi yaparsin. Ne kadar acimasizlarmis

Herşeyi de senden beklemeleri olmazki hangi birine yetişeceksin baban seni anlamıyosa annen söylesin babana. Sanada yazık ya
küçük çocuk değiller. Ben bekarken annem yemek işini bize hiç vermezdi 3 kızkardeşiz hergün aramızda sıraya koyup markete giderdik 😂 bazen çok sıkılırdım annem devamlı bizi markete yolluyodu
taksit taksit söylüyodu eksikleri sinir olurdum. Bazen kendi sıramda ablamlara benim yerime giderseniz 1 lira veririm diyordum hahaha😂
Şimdi evde eşim ve oğlum var herşeyi ben yapıyorum eşimde çocuk gibi dağıtıp döküyor ara ara bunalıyorum tabi bazı zamanlar iş falan yapmak istemiyorum 🙄 ne diyem Allah seninde yardımcın olsun tek başına olmaz

Bu bugüne kadar bu bölümde en çok sinirlendiğim konulardan biri. Nefret ediyorum bu ülkenin erkeklerinin büyük çoğunluğundan. Babanıza ve özellikle o kardeşiniz olacak şeye çok şey derdim de hem banlanmak istemiyorum hem de sizi kırmak. Allah tez zamanda kurtarsın sizi o evden. Ve lütfen ilerde eşinizi iyi seçin. Bu memlekette zor ama insan olan erkeklerde var.

Yemeği 2-3 günlük yapmak da bir çözüm olabilir. Her gün yemek dersiniz olmaz. Şu anda gerilememeli çok normal.

Kpss'ye evde hazırlanamadığınızı söyleyip evden ayrılsanız imkanınız var mı? bi arkadaşınızla kalsanız ya da yarı zamanlı bir işe girip pansiyon gibi bir yerde kalsanız olur mu? Şuankinden daha az yorulur ve ders çalışmaya daha çok zaman bulursunuz atanma şansınız da artar.benim bi arkadaşım ailemin yanında çalışamıyorum diyordu 1 sene bi öğrenci yurdunda kaldı kpss çalıştı ve atandı.Allah yardımcınız olsun.

Evde yardım elbette edilir ama evin komple sorumluluğunu almakla hata etmişin . Sen yaptıkça annen depresyondayken hiç aklına gelmez is güç. Sen bırak bi mudet sonra annen mecbur kalicak yapmaya ve sende etkin olarak değil yardım etme modunda olur derslerinizede sımsıkı sarılırsiniz.

Back
X