Ev kadinligi mi yoksa sagliksiz bir evlilik mi?

Gerçekten zor bir karar sizin için ama bende 13 yıldır çalışıyorum eğiticiyim ,asla işimi bırakmam tabiki çocuk istemen çok doğru her kadın anneliği tatmalıdır dünyanın en güzel duygusu ,yalnız benim anlamadığım direkt niye ev hanımı olasın ki eşinin yanına gidince bence oraya git yada eşin iş bulabilecekse o senin yanına gelsin ve aile bütünlüğünüz tamamlansın ,sonrada iş olayını oturtunca bebek yaparsın ama dünyanın bin türlü hali var çalışmayı bırakma bence.....

Ne bileyim ben hep kurumsal firmalarda calistim, bir de Turkiye'deki firmalar Amerika ve Avrupa'ya uyumludur denetim konusunda, ama benim esim genelde uzak doguda ve oraya yerlesicem. Onlarin denetim uzmanlasmalari apayri. Buyuk ihtimalle edicem ama bir yanim hep buruk olacak

Evlenirken bunlari göze almadiniz mi ?
Bence yan yana gelene kadar cocuk dusunmeyin,
Cocuk boyle aile nedir bilmeyecek gibi baba uzakta filan hep boylemi surecek ??
Yapipta turkiyede annenize gondereceksenizde hic yapmayin,
cocuk yapmak icin yapmis olursunuz o zaman kendiniz buyutmedikten sonra,
cocugua anne babadan mahrum birakmaya hakkiniz yok..

İnanın ne diyeceğim bilemedimHakkınızda hayırlısı....

eşin işini bırakıp yanına gelsin derdim ama çocuk düşünüyorsan er geç işinden vazgeçeceksin. o yüzden senin işi bırakman daha mantıklı geliyor

burdan iş alırsın. burdaki bağını koparmadan. denetimini yaptığın şirketler ya da konularda hep denetleyen taraf olacak değilsin ya; denetlenen tarafında danışmana ihtiyacı olacak. burdan bağlantı kurabilirsin onlarla, zaten bir şirketle anlaşsan sana yeter uzaktan yönlendirmek. ???

Canım biz eşimle geçen yıl evlendik. Evlenir evlenmez yurtdışına gitti iş gereği. Ben de istanbul da çalışıyorum. Yanına gidip yaşasam hem de rahat bi hayatımız olur hem daha masrafsz oluruz. Ama ben de aynı şekilde şu an doktoramı yapıyorum burda. İşim iyi bırakıp nasl yanına gideyim. 25 yaşımdayım ben de. Bizim daha 1.5 yıl kadar oldu henüz sıkılmadım bu durumdan. Tatillerde gelmesi ya da benm izin aldıgımda yanına gitmem bile yetiyor şimdilik. Ne kadar dayanırız bilmiyorum. Ama sıkıldıgımızda işten ayrılırım diyor benim eşim. Türkiyede çalışabileceği bir iş bulur artık. Tek başıma yaşamayı ben çok seviyorum. Bekar gibiyim geziyorum tozuyorum. Bilmiyorum belki yaştan kaynaklanıyor. Ben daha yeni yeni tadını çıkarıyorum paramı kazanıp gezip tozmanın...

Senin umutsuz olmanı da anlıyorum böyle ama durumun ne boşanmayı gerektiriyor ne de işten ayrılmanı. İşin gereği kiminle evlenirsen evlen ayrı kalman gerekicek sanırım.

eğer çok iyi br okuldan mezunsan ve iş deneyimin varsa bence başka iş bulman kolay olur ... başka bir iş bul eşinin yanına dön . öle evlilik olmaz soğumalar olur . ayrıca bebek olayı var birde . ev kadını olmak zorunda değilsin ... çalışan bir kadın için evde oturmak kolay değildir ..

Ben Amerika'dayim kocam Cin'de ailem Turkiye'de dunyanin 3 noktasi, arada Turkiye'de bulusuyoruz egitimlerde ya da tatillerde. Gerci benim Turkiye'ye donme ihtimalim yuksek ama onun Turkiye'ye gelmesi mumkun degil, isinden istifa etmesi lazim. Bilmiyorum ya cok sinir bozucu bir durum, birseyler yapmamiz lazim, sizin yasiniz daha genc ama bizim artik bir yere yerlesmemiz lazim.

hem aklıma ne geldi, doğruya doğru şimdi; üniversite geçmişinden ve iyi bir iş tecrübesinden bahsediyorsun. ama bunu kendini belirli periyotlarda geliştirerek sürdürebilirsin. işte sana gelişimin için bir fırsat; yeni bir dil öğren, yeni bir ülke kültürünü öğren, bu arada inşallah bebeğin de olur, ve global bir şirkete başvur bu düzeni oturtunca. böylelikle kariyerinde bile kayıp yaşamamış ve aksine dil ve genel kültür için 31-32 yaşında şuanki yaşıtların ve meslektaşlarına meydan okumuş olursun.

aradan geçsin 4-5 sene, geriye dönüp baktığında dersin kk'dan biri bana böyle yazmıştı diye.

geçen ay ablamın arkadaşı geldi kendisi alman ve berlinde bir üniversitede professörlük yapıyor
kendisi eşinde boşanmış adam onu terk etmiş kendisi depresyon hastasıymış , çoğu kadın en üst noktada kalamıyor ya evlilik ya aşk ve hep kadınlarımız ,kendinden ödün veriyor ama hastalıktada ilk terk eden yine erkektir ,ya mantıklı karar vereceksin yada duygusal ama en önemlisi ilerisi için pişman olma derim ben

Ben olsam evet çok zor bir karar ama işi bırakabilirdim çünkü gerçekten evlilik için zor durumunuz.Ancak ben gideceğiniz ülkede iş bulamayacağınızı sanmıyorum neticede diplomanız var yüksek lisansınız var.Çok karamsar da düşünmemek lazım sağlıkla ilgili bir problem olmadığı sürece insanoğlu hayatta herşeyin üstesinden gelir.

Evet anladım senin durumunu da. Çok zor gerçekten. Hele ki artık çocuk sahibi olma yaşınız gelmiş. Çin'de yaşasanız beraber senin iş bulma şansın yüksk olur diye düşünüyorum. En azından doktoraya başlasan sadece, asistanlık falan yapmasan bile karda olursun. Eşinin yanına gitmenin yollarını ara. Ama ev kadnlıgın çok uzun sürmez gibime geliyor.

Ben senin yerinde olsam eşime yem atarım nasıl mı ? Şöyle;

eşimi karşıma alır,sevgilim böyle olmuyo sen orada ben burada
çık gel yanıma burada iş bul birlikte olalım ben bu aşamaya gelebilmek için çok uğraştım daha yeni yeni kendimi kanıtlıyorum lütfen canım hem çocuk da yaparız "derim ve eşim bu fikri kabul eder ciddi ciddi yanıma gelmek isterse 5 dk durmam istifamı veririm
yok kem küm ederse oralı bile olmam o benim için fedakar değilse ben niye olayım

Yaşlılığa doğru adım attığınızda, geriye dönüp baktığınızda mutlu bir aile mi görmek istersiniz, başarılı bir iş hayatı mı?

Zor bir karar.
Öncelikle hiçbir şeyin garantisi yok, ama insanın garantici olması ne kadar doğru?
Bazen mantık çizgisinde akışa kaptırmak gerek.

Işiniz bu kadar iyi olmasın, olsun varsın.
Ama eşiniz yanınızda olsun, yuvanıza huzur, bereket getirecek bir yavrunuz olsun.
Düşünüyorum bazen, kendi ayaklarımız üstünde duralım diye diye abartıyor muyuz bunu biraz?
Hayatta daha önemli şeyler yok mu?
Yine iş bulunur, ama aileyi korumak o kadar kolay olmayabilir.

Çok düşünmemek, her ayrıntıya kapılmamak lazım.
Gönlünüzden geçeni fazla irdelemeyin.
Ne demişler: Su akar yolunu bulur.
Hakkınızda hayırlısı...

bu söze bayıldım ama ben olsam eger eşimin yanında iş bulma ihtimalim hiç yoksa istifa etmezdim o senin yanına gelse iş bulamaz mı?

yani böyle evlilik mi olur?
bu ne saçma yaşam tarzı?
eşin de durumdan memnun sanırım ki böyle ayrı iki ülkede para ve kariyer gibi sebeplerle evlilik yürütüyorsunuz.
ben çok geri kafalıyım ya, kocamdan ayrı olacaksam başlarım öyle paraya...
bırakırım işimi gücümü yerim erkeğimin yanıdır.. o kaaadarrrr...

canım kardeşim eğer evliliğinde bir sorun yoksa eşin iyi bir aile babası olacaksa
kesinlikle eşinin yanına git(ama asla başına kakma)
yaşın gelmiş biran önce meleğini dünyaya getir
zaten anne olunca emin ol bukadar yoğunluğu istemeyeceksin

ellbette hayatın ne getireceğini bilemeyiz
ama bukadar çekinme korkma
Tebrizinin dediği gibi''düzenim bozulur hayatım alt üst olur diye korkma nereden biliyorsun altının üstünden daha iyi olmadığını''

bir bakacaksın yaşın 40 olmuş iyi bir kariyerdesin ama ne evladın var ne düzenin ne yanında eşin... daha çok pişman olacaksın
eğitimin var nasıl olsa işi eninde sonunda bulursun
Allah yardımcın olsun inşallah hakkında hayırlısı olur

eş var eş var eğerki onunla olmak için herşeyi feda ederim diyosan hiç düşünme ama; sonum belli değil eşime o kadar fedekarlık değmez diyosan istifa etme. sonuçta erkek evine bakmakla yükümlü istifa edersen o sanada çocuğuna da bakar. ama o işsiz kalırda senin evi geçindirmen gerekirse bu onun gururunu kırar. sanada hak veriyorum kimseden para almamışsın ama eşinin kazandığının yarısı senin olarak düşün.

eşim için her şeyi feda ederim kariyerim yerine onun sıcak kollarını tercik ederim. nasılsa kariyer yapmışım şimdide çocuk yaparım derim...

Kocamla skype uzerinden evlilik yurutuyorsam yemisim oyle isi. Birakir, kendime atamasiz/ seyahatsiz is bulurum.
Hic mi mumkun degil mesleginde yurtdisi gorevlendirmesi olmayan bir pozisyon bulmak? Illa bir iki secenek vardir herhalde, ne bileyim. Meslegin ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…