• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kiralama meselesi

krizanteeemmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2020
170
344
53
34
Tapu olayını sildim. Cunku o şu an aklıma takılmıyor. Yeni yorum yapacak arkadaşlar şu konuda fikirlerini belirtirse çok sevinirim

Ev sahibi evin kirasını elden almak istediğini söyledi. Bankadan istemiyor. Yorum yapan arkadaşlar vergi kaçırmak olduğunu söyledi. Sözleşmede imza olacak, ne kadar alındığına dair yazı olacak. Bu bize bir sorun yaratır mı? İleride kirayı ödemediniz hadi çıkın gibi bir seyle karsilasir miyiz? Elimizde sözleşme ve her ay ne kadar alındığına dair imza olacak, buna rağmen bir problemle karşılaşır miyiz

Son düzenleme:
Sanirim biraz da tecrubesizlikten. Ilk kez ev kiralamak için yola çıktığımda surekli ya kandirilirsam korkusu olustu bende. İnternette de arastirinca, her yerde kandirilmayin tapuyu isteyin gibi yazılar okudum. Sanirim onun gazına geldim biraz. Cok tesekkur ederim herkese

İnternetten kiraliyorsaniz görmeden biz geçen anneanneme öyle yaptık.
Annem bir hafta sonra evi görmeye gitti ev sahibi kendisi gelmiş.
Depozito verdi.
Sonra taşındık kirayı verdik kontratı yaptık.
Eğer aklınız kalacaksa tapu değil de apartmandaki yan komşuya sorabilirsiniz ev sahibi bu mu biz kiralayacagiz bişey olur mu tanıyor musunuz diye.

İnternetten kiraliyorsaniz görmeden biz geçen anneanneme öyle yaptık.
Annem bir hafta sonra evi görmeye gitti ev sahibi kendisi gelmiş.
Depozito verdi.
Sonra taşındık kirayı verdik kontratı yaptık.
Eğer aklınız kalacaksa tapu değil de apartmandaki yan komşuya sorabilirsiniz ev sahibi bu mu biz kiralayacagiz bişey olur mu tanıyor musunuz diye.
Evet internetten gördük once ama evi görmeye de gittik. Ev sahibinin kendisini görmedik. Zaten vekili yapıyormuş kira sözleşmesini de. Vekaletnamesini de gosterecek zaten.

Evet internetten gördük once ama evi görmeye de gittik. Ev sahibinin kendisini görmedik. Zaten vekili yapıyormuş kira sözleşmesini de. Vekaletnamesini de gosterecek zaten.
Hiç sorun olmaz merak etme.
Tapu istemek saçma olmuş öyle Deere inanma.evi görmüşsün anahtar var vekaleti de gösterirse ki vardır vekaleti problem olmaz.
Bazı ev sahipleri yurtdışında hiç gelmiyor oluyor öyle seyler

Merhaba, bir süredir ev bakıyorduk. En sonunda bir evi beğendik, kiralamaya karar verdik. Ancak bu konuda hiç tecrübem olmadığı için tecrübeli olanlardan yardım almak istedim. O yüzden bu konuyu açıyorum.

Evi emlakçıyla iletisim kurarak gördük. Ev sahibinin birçok evi olduğu için emlakçı aracılık yapıyor sürekli. Kira sözleşmesini de vekili yapacakmış. Ben internetten birkaç bir şey araştırdım. Biraz da kandırılma korkum olduğu için, vekaletnameyi ve evin tapusunu görmek istediğimizi söyledim. Vekaletnameyi gösterecekler. Ancak tapu konusunda Ev sahibi çok olumsuz yaklaşmış. Ben ev mi satıyorum da tapu göstereceğim, bu neyin güvensizliği demiş.

Ben internette araştırdığım için bunları sadece tapuyu görmek istemenin yanlış mı olup olmadığını bilemedim. Yani biz mi pimpirikli davranıyoruz, yoksa biz normal davranıyoruz da karşı taraf mı sıkıntılı. Düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim.
yıllarca kirada oturdum. tapuya ne gerek var ki, emlakçı var, kira kontratında adres var. imzalar var.
ev sahibi hakli. sasirmistir.
tapu istemeyi ilk kez sizden duydum inanin..

Ben bir evde 3 sene oturdum görmedim şimdiki evimde 2. Senem yine görmedim ev sahibini. Mesaj yoluyla evde sorun çıkınca konuştuk sadece. Emlakçıdan tutuyorsanız sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Vergi kaçırmış olunuyor evsahibi daha zor durumda kalır şikayet olursa. O sizi etmez dışardan başka biri yapabilir
Yok, aylarca kira ödemediler dese hicbir sey ispat edilemez dendi de. Onun icin sordum ben. Boyle bi sey demis olsa bizim elimizde imza ve sozlesme olacak. Bizim açımızdan bir sorun olur mu? Aylarca ödediğimiz halde ödemedik gözükür muyuz sözleşmeye ragmen

Back
X