Ev kirasi Ara donem artisi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
2.195
-158
68
42
Ev kiram 1000 lira sobalı ve arka tarafa bakıyor.ev sahibi aralık a 2000 lira yapacakmış.sozlesme aralıkta bitiyor. Acaba çıkmamı mi istiyor.israrla sordum ama kıranı ver otur dedi.senden memnununuz dedi ama bu adil mi ya

Ev kiram 1000 lira sobalı ve arka tarafa bakıyor.ev sahibi aralık a 2000 lira yapacakmış.sozlesme aralıkta bitiyor. Acaba çıkmamı mi istiyor.israrla sordum ama kıranı ver otur dedi.senden memnununuz dedi ama bu adil mi ya
Bence hiç de adil değil 100 de 100zam vermeyin kira artış bedeli ne kadarsa o kadar verin istiyorsa mahkemeye başvursun siz haklısınız

afedersin şerefsiz.
sözleşme yenilenme zamanına kadar kiran neyse onu ver hiçbir şey yapamaz. tabii elden değil bankadan ödüyorsan.
sözleşme zamanı da resmi kira artış oranı kadar zam yapabilir ancak. sözleşme yenilenme zamanında da kirada anlaşamaz ve çıkmanızı isterse çıkman için yenilenme zamanına 30 gün kala sanırım ihtar çekmediği sürece 1 sene daha yasal zammınız neyse onu yapıp oturursunuz, çıkaramaz, çıkarması için mahkemeye gitmesi gerekir ama kafadan 1 sene rahat oturursunuz.
bir sonraki yenilenme zamanına 30 gün (veya 15 gün) kala ihtar çekerse o zaman çıkmanız gerekir.
kirayı elden ödüyorsan zaten geçmiş olsun o zaman yasa masa işlemez, sıkıntı. o zaman da kendisini vergi kaçırdığı için şikayet edebilirsin.
yanlışsam avukat arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Sözleşme süresi dolmadan kira artışı yapmak yasal mı bilmiyorum ama fiyatlar çok artmış.
Hele İstanbul çıldırmış, oturabilir satılık evler 5 milyardan başlıyor, düzgün bir ev kiralayayım derseniz de 8 bin lira.

Ev sahipleri 5 yılı doldurmuş kiracılarına kira artışı davası açıp duruyormuş😱

Bence hiç de adil değil 100 de 100zam vermeyin kira artış bedeli ne kadarsa o kadar verin istiyorsa mahkemeye başvursun siz haklısınız
Sözleşme bitiyor aralıkta.hatta sobalı için şimdi 1500 istedi.veremem dedim.artik aralik için tekrar bakacagiz.olmazsa kış günü evden çıkacak.

Sözleşme bitiyor aralıkta.hatta sobalı için şimdi 1500 istedi.veremem dedim.artik aralik için tekrar bakacagiz.olmazsa kış günü evden çıkacak.
Sözleşmemiz aralıkta bitiyorsa aralıkta zam yapabilir ara zam falan olmaz.

1 yıldır oturuyormussunuz sozlesmenizde yazan zam oranı neyse o oranda zam yapabilir 1000 lira bir zam yapamaz.

Bizim bu ay bi sene oldu her ay efe tüfe oranı açıklanıyor ona göre zam yapıldı , sözleşme biterse zam yapma hakkı var ama
%100 zam yapmak haksızlık kesinlikleeee.

Sözleşme süresi dolmadan kira artışı yapmak yasal mı bilmiyorum ama fiyatlar çok artmış.
Hele İstanbul çıldırmış, oturabilir satılık evler 5 milyardan başlıyor, düzgün bir ev kiralayayım derseniz de 8 bin lira.

Ev sahipleri 5 yılı doldurmuş kiracılarına kira artışı davası açıp duruyormuş😱
Her yer aynı sanirim abla Mersin de aynı hatta geçen sene ev artışlarında 1.olmus öyle bir haber çıkmıştı oturduğum bölge site tarzı ev fiyatları 1 milyon hatta daha üzeri de var 1.5 milyon 2.5 milyon diye diye hele hele tatil beldesinde kira fiyatları iyice uçmuş durumda diyorlar.

Aralıkta uzlaşmayı denerim 1500 e olmazsa çıkacak kar zarar hesabı yapıp.nakliye boya vs vs birsuru masraf.akilli davranmak zorundayım.aslinda taşınmak kolay olsa ev çok olsa hiç de böyle birinin evinde kalmam

Hakki yok belki ama adamın evinde tatsizlikla mi kalacam.sinirlerim laçka olur.en iyisi huzur
işte işin bu boyutları herkese göre değişiyor.
yasal konularla alakalı soruların cevapları kanunlarda zaten verilmiş. ama cevabını senin vermen gereken bazı sorular var. aklıma gelenleri yazayım:
- evinden genel anlamda memnun musun? sadece ev değil, komşular, evin imkanları, muhit, yaşadığın yer hatta mahalle...
- civarda seninkiyle aynı özelliklerdeki evlerin kiraları ne kadar?
- bugün taşınıyorum desen nakliyesi, depozitosu, emlakçı komisyonu derken maliyetin ne kadar olur? yeni kira ile oturmaya devam ettiğinde 1 yıllık maliyetini, yeni bir eve taşınman halinde cebinden çıkacak 1 yıllık maliyeti kıyasla derim.
- her şeyden önemlisi sen bu evde oturmaya devam edersen adamın istediği kirayı verirken zorlanır mısın zorlanmaz mısın? illa ki cebini zorlayacak bir sınır vardır ve bu sınır mevcut evinde de otursan, yeni eve de çıksan aynıdır. kira 2000 tl üzerine altında kaldığı sürece huzurumu düzenimi bozmaya değmez gibi, örneğin.

bence oturun, konuşun orta yolu bulmaya çalışın. 2000 tl istemesi aşırı mantıksız üstelik sobalı bir ev için. sana şimdi zam yapsa aralık ayında tekrar mı zam yapacak mesela? kendini bayağı uyanık sanıyor herhalde.

işte işin bu boyutları herkese göre değişiyor.
yasal konularla alakalı soruların cevapları kanunlarda zaten verilmiş. ama cevabını senin vermen gereken bazı sorular var. aklıma gelenleri yazayım:
- evinden genel anlamda memnun musun? sadece ev değil, komşular, evin imkanları, muhit, yaşadığın yer hatta mahalle...
- civarda seninkiyle aynı özelliklerdeki evlerin kiraları ne kadar?
- bugün taşınıyorum desen nakliyesi, depozitosu, emlakçı komisyonu derken maliyetin ne kadar olur? yeni kira ile oturmaya devam ettiğinde 1 yıllık maliyetini, yeni bir eve taşınman halinde cebinden çıkacak 1 yıllık maliyeti kıyasla derim.
- her şeyden önemlisi sen bu evde oturmaya devam edersen adamın istediği kirayı verirken zorlanır mısın zorlanmaz mısın? illa ki cebini zorlayacak bir sınır vardır ve bu sınır mevcut evinde de otursan, yeni eve de çıksan aynıdır. kira 2000 tl üzerine altında kaldığı sürece huzurumu düzenimi bozmaya değmez gibi, örneğin.

bence oturun, konuşun orta yolu bulmaya çalışın. 2000 tl istemesi aşırı mantıksız üstelik sobalı bir ev için. sana şimdi zam yapsa aralık ayında tekrar mı zam yapacak mesela? kendini bayağı uyanık sanıyor herhalde.
Ben herşeyin farkındayım da işte yapacak bisi yok.adimi çıkartırlar.dedikodu yaparlar.o yüzden en iyisi çıkıp gitmek

Back
X