Ev kirasi Ara donem artisi

Malesef sizi çıkarsa en az 2500 e havada kapılır rezalet bir dönemdeyiz bende kiradayım.. artışı bekliyorum 2.000 kira artık bedava 🥺

Geçen yıl ki yaptığıniz sözleşme aynen geçerli yeni sözleşme yapıp farklı zam oranı alamaz ya 5 yıl dolsa tamam haklı ama Suan haksız.
Avukata sordum.sozlesme iki yıllık old için aralıkta yeni sözleşme yapilabilinirmis.yani aralıkta yeni sözleşme yeni kira.

Her yer aynı sanirim abla Mersin de aynı hatta geçen sene ev artışlarında 1.olmus öyle bir haber çıkmıştı oturduğum bölge site tarzı ev fiyatları 1 milyon hatta daha üzeri de var 1.5 milyon 2.5 milyon diye diye hele hele tatil beldesinde kira fiyatları iyice uçmuş durumda diyorlar.
Doğrudur, tamam herkes geçim derdine düştü o yüzden de kiralara da zam yapılıyor ama ederi 2-3000 lira olan evlere de 7-8000 lira fiyat çekilmez, kiracı da oldum ev sahibi de oldum her 2 taraflı düşünüyorum da kiracılarımıza yasal neyse ondan fazla zam yapmadım hiç, öyle ara zammış, depozitoymuş peşinatmış bile düşünmedim çünkü kirada oturan da parayı ağaçtan toplamıyor, imkanı olsa zaten kirada oturmaz.

Ya vallahi yazıktır İstanbul'da öğrencilere 1 göz odayı 3000 liraya kiralıyorlar, taş çatlasın 20 metrekarelik bir yer için o kadar para istenir mi hem de öğrenci çocuklardan👿

Geçim derdidir vs anlıyorum anlıyorum lakin kusura bakılmasın da artık ev sahibi = rantçı oldu resmen.

Ev kiram 1000 lira sobalı ve arka tarafa bakıyor.ev sahibi aralık a 2000 lira yapacakmış.sozlesme aralıkta bitiyor. Acaba çıkmamı mi istiyor.israrla sordum ama kıranı ver otur dedi.senden memnununuz dedi ama bu adil mi ya
Biim ev sahibide 1 yılın sonunda enflasyon oranına göre zam yaptı 5 ay sonra tekrar ara zam istedi. Ya yapacaktık ya d tekrar taşınma masrafı olacakrı. Üstelik evlere baktım kiralar uçmuş ve ara zammı yaptık oturduk malesef 😔

Benim de aynı evde ikinci yılım. Ara dönem zammı diye bir şey var mı? Benim ev sahibim de istedi bu yasal mı?

Benim de aynı evde ikinci yılım. Ara dönem zammı diye bir şey var mı? Benim ev sahibim de istedi bu yasal mı?
istesi 1500 lira şimdi vermedim.aralıkta 2000 lira olacak artı yeni kontrat.tam anlaşmadı da.8 ay sonrasını bilemem diyor.en az 2000 dedi.mecbur tamam dicem.emlakçı komisyuonu nakliye boya badana gitti mi 5000 lira.aynı hesap.evin konumu iyi.evi seviyorum.taşınamam

Biim ev sahibide 1 yılın sonunda enflasyon oranına göre zam yaptı 5 ay sonra tekrar ara zam istedi. Ya yapacaktık ya d tekrar taşınma masrafı olacakrı. Üstelik evlere baktım kiralar uçmuş ve ara zammı yaptık oturduk malesef 😔
ben dedim ki çıkın diye mi yapıyorsunuz ciddi söyleyin dedim.hayır dedi.geçen senki 1000 liraya aldığım şeylerle bu seneki şeyler çok farklı.o yüzdenmiş.yapacak bişi yok.ilaçların etkisiyle tepki bile veremiyorum kine

ben dedim ki çıkın diye mi yapıyorsunuz ciddi söyleyin dedim.hayır dedi.geçen senki 1000 liraya aldığım şeylerle bu seneki şeyler çok farklı.o yüzdenmiş.yapacak bişi yok.ilaçların etkisiyle tepki bile veremiyorum kine
Allah hepimizin, yadımcısı olsun hayat iyice zorlaştı malesef

Back
X