ev konusu ; fikirlerinizi merak ediyorum

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
arkadaşlar merhaba .

şimdi başlıyorum.

ŞU AN KI OTURDUĞUM EV ;
su an oturduğum evin kirası 500 tl.
binada isi yalitim yok. şu an kombiyi yakiyorum 47 bazen de 50 derece de .
alt ve üst katim boş. ev sıcak değil bazen çok usuyorum, kazakla dolasiyorum , pencereler ahşap tipi.

Eşim esnaf .

BAKTIGIM EV ;
esimin dukkanina çok yakın .
kira 750 istiyor adam. bina isi yalitimli . alt üst katlar dolu. bina asansorlu .

BENIM DÜŞÜNCEM:
her gun eve geliş gidiş arabayla ayda 50 tl yakıt harcaniyor. şu anda isinmadan tahmini 300 tl ödeyeceğim kombiye. tam kara kışda dogum yapacagim ve kombi haliyle 60 derece de yanacak.

isi yalitim o kadar fark ediyor ki bir tanidik 34 derece de yakiyor ev sicacik ,ben 50 ye dayandırıyorum hala usuyorum.
şimdi benim dusuncem 500 kira verip 500 e yakin dogalgaz odedikten sonra ne anladim ki ? diger evi 700 tl ye anlassak da evde sicacik otursam daha iyi olmaz mi ?
Kaldı ki eşim arabayi dukkanin önüne birakip gelecek o zaman. iki gün sonra çocuk için de iyi olacak yanimda Allah korusun bişey olsa hemen cagirabilecegim eşimi.
ama eşim yanaşmıyor 600 tl derse olur o kadar verecegime kredi cekerim bankaya oderim evim olur diyor. ya adam 750 den iner mi inmez. şu an da zaten yeni evliyiz ev alma imkanimiz sıfır hemde mantiksiz olur zaten.

ve daha da kış gelmeden , karnim daha da buyumeden tasindik taşındık diyorum.
hadi bu sene geç yasa tasinsam bebek le nasıl yapacağım

siz ce kim hakli ?
fikirleriniz neler .

teşekkür ederim

Bu yaptığınız hesabı ona da anlattınız mı böyle tek tek? Bence mantıklı. Ama yazın yakıt yok, o zaman 250 fazladan vereceksiniz yine.

Bu yaptığınız hesabı ona da anlattınız mı böyle tek tek? Bence mantıklı. Ama yazın yakıt yok, o zaman 250 fazladan vereceksiniz yine.
evet ama fazladan 50 tl yakıt derdi olmayacak . zaten kışın burda durduğum da harcadığım para o evin aylık 250 tl parasini cikartmaz mi . esitleniyor gibi düşünüyorum

Bence mantikli. Oturdugum ev isi yalitimli olmasina ragmen son katta oldugumdan dolayi isinamiyorum ve sinir oluyorum. Ara kat olunca daha kolay isinir baktiginiz ev. Bebek de olunca rahat edersiniz.

Bence mantikli. Oturdugum ev isi yalitimli olmasina ragmen son katta oldugumdan dolayi isinamiyorum ve sinir oluyorum. Ara kat olunca daha kolay isinir baktiginiz ev. Bebek de olunca rahat edersiniz.
peki bilginiz var mi binadakiler kac tl oduyorlar doğalgaza?

Kesinlikle taşınmalısınız.
Ev almak öyle kolay bir şey değil, hele de İstanbul'da yaşıyorsanız ve üst gelir grubu değilseniz imkansız gibi artık.
istanbulda değilim küçük bir sehirdeyim.

mantiken dusundugumuz de ikisi de aynı paraya geliyor değil mi

peki bilginiz var mi binadakiler kac tl oduyorlar doğalgaza?
Benim ödedigim 250-300 arasi degisiyor. Ayni binada is arkadasim oturuyor ikinci katta ev üc katli zaten. Onun ödedigi tutar 150-200 arasinda kaliyor. Ben isinsam hic dert etmeyecegim parasini ama maalesef isinmiyor ev.Ben ücüncü katta oturuyorum.

Annem ust katimda,Ben arakattayim onunsa ust kati bos. Bizden fazla dogalgaz oduyor ve derecesi daha fazla yakiyor,ona ragmen battaniyeyle oturuyorlar. Yakindan bildigim icin yorum yapayim dedim, sinir bozucu gercekten. Bence esini ikna edebilirsin fazla fark yok ki.

Benim ödedigim 250-300 arasi degisiyor. Ayni binada is arkadasim oturuyor ikinci katta ev üc katli zaten. Onun ödedigi tutar 150-200 arasinda kaliyor. Ben isinsam hic dert etmeyecegim parasini ama maalesef isinmiyor ev.Ben ücüncü katta oturuyorum.
şimdi geçen gün eve baktık içeri girdim ev sicacik kombi çalışmıyor haliyle şaşırdım. ordan bizim eve geldik 47 derece de çalışan kombiyle aynı sıcaklık.

Annem ust katimda,Ben arakattayim onunsa ust kati bos. Bizden fazla dogalgaz oduyor ve derecesi daha fazla yakiyor,ona ragmen battaniyeyle oturuyorlar. Yakindan bildigim icin yorum yapayim dedim, sinir bozucu gercekten. Bence esini ikna edebilirsin fazla fark yok ki.
konusacagim inşallah

arkadaşlar merhaba .

şimdi başlıyorum.

ŞU AN KI OTURDUĞUM EV ;
su an oturduğum evin kirası 500 tl.
binada isi yalitim yok. şu an kombiyi yakiyorum 47 bazen de 50 derece de .
alt ve üst katim boş. ev sıcak değil bazen çok usuyorum, kazakla dolasiyorum , pencereler ahşap tipi.

Eşim esnaf .

BAKTIGIM EV ;
esimin dukkanina çok yakın .
kira 750 istiyor adam. bina isi yalitimli . alt üst katlar dolu. bina asansorlu .

BENIM DÜŞÜNCEM:
her gun eve geliş gidiş arabayla ayda 50 tl yakıt harcaniyor. şu anda isinmadan tahmini 300 tl ödeyeceğim kombiye. tam kara kışda dogum yapacagim ve kombi haliyle 60 derece de yanacak.

isi yalitim o kadar fark ediyor ki bir tanidik 34 derece de yakiyor ev sicacik ,ben 50 ye dayandırıyorum hala usuyorum.
şimdi benim dusuncem 500 kira verip 500 e yakin dogalgaz odedikten sonra ne anladim ki ? diger evi 700 tl ye anlassak da evde sicacik otursam daha iyi olmaz mi ?
Kaldı ki eşim arabayi dukkanin önüne birakip gelecek o zaman. iki gün sonra çocuk için de iyi olacak yanimda Allah korusun bişey olsa hemen cagirabilecegim eşimi.
ama eşim yanaşmıyor 600 tl derse olur o kadar verecegime kredi cekerim bankaya oderim evim olur diyor. ya adam 750 den iner mi inmez. şu an da zaten yeni evliyiz ev alma imkanimiz sıfır hemde mantiksiz olur zaten.

ve daha da kış gelmeden , karnim daha da buyumeden tasindik taşındık diyorum.
hadi bu sene geç yasa tasinsam bebek le nasıl yapacağım

siz ce kim hakli ?
fikirleriniz neler .

teşekkür ederim
Kesinlikle siz haklisiniz biz de 850 tl kiradan 1250 tl kiraya taşındık. Yakittan o kadar kar ettik ki aradaki farki anlamiyoruz. Hele ki bebek olacaksa hic dusunmeden tasinin.

Back
X