ev konusu ; fikirlerinizi merak ediyorum

ışte eşime bunu nasıl anlatacagim
Bebegin kis bebegi hem de. Esine de ki kiraya vermeye kiyamadigi parayi soguktan surekli hastalanacak olan bebegine hastane masrafi olarak mi harcasin? Uzulmesi de cabasi

Kesinlikle siz haklisiniz biz de 850 tl kiradan 1250 tl kiraya taşındık. Yakittan o kadar kar ettik ki aradaki farki anlamiyoruz. Hele ki bebek olacaksa hic dusunmeden tasinin.
ciddi misiniz . sizin ki bariz fark çünkü.

peki maddiyatinizi sarstımi

Bebegin kis bebegi hem de. Esine de ki kiraya vermeye kiyamadigi parayi soguktan surekli hastalanacak olan bebegine hastane masrafi olarak mi harcasin?
ben de böyle düşünüyorum kaldı ki ben kiyamam çok yakarim bu sefer de kol gibi girecek. o zaman anlayacak da geç olacak

Çok mantıklı. Geçen yıl üst katım boştu kombiyi 45° yakıyordum bana mısın demiyordu kat kat giyiniyordum hırkayla çorapla yatıyordum. Şimdi üst katım dolu alt katımda dolu ben daha cumartesi günü açtım kombiyi 38° yanıyor sıcacık

Eşine her şeyin para olmadığını, evde üşüdüğünü anlatmak için gerçekten ısınacak kadar aç doğalgazı. Sen kısıp, fedakarlık yaptıkça anlamaz bu tipler..

ciddi misiniz . sizin ki bariz fark çünkü.

peki maddiyatinizi sarstımi
Eski evimiz kombiliydi en kar kis zamanda ayda 400 tl dogalgaz faturasi gelirdi. En az iki kez 400 tl isinmaya verirdik. Yeni evimizde 1100 tl ye tum kisi gecirdik. Hele ki bebek olunca insanin gozu hicbisey görmüyor. 3,5 aylik bebegim var. Hala diyorum iyi ki taşınmışız diye.

Arakat evin isinmasi cok ama iyi oluyor.
Malesef bizim evin alti bos (2 katli dukkan var ) ust kattadakiler de yazdan yaza geliyor. Ev hic ama hic isinmiyor. Dogalgaz yeterli olmadigi icun bir de fan calistiriyoruz.
850 kira 750 800 arasi da dogalgaz geliyor.

Esinizi mutlaka ikna edin. Bebek icin de cok iyi olur.

şimdi geçen gün eve baktık içeri girdim ev sicacik kombi çalışmıyor haliyle şaşırdım. ordan bizim eve geldik 47 derece de çalışan kombiyle aynı sıcaklık.

Bebek sürekli hasta olur şimdiki evinizde anlattığınız gibiyse hele ki alt kat boş ise evin ısınması zaten mümkün değil yerler buz gibi olur yazık bebecik yerlerde yuvarlanirken totosu donar siz doğalgaz parasına ek bir de hastane ilaç parası eklersiniz tasinmazsaniz. Bence eşinizi ikna etmeye bakın siz gayet mantıklı düşünmüşsünüz. Ayrıca 750 kira pahalı değil bir çok yere göre gayet uygun

arkadaşlar merhaba .

şimdi başlıyorum.

ŞU AN KI OTURDUĞUM EV ;
su an oturduğum evin kirası 500 tl.
binada isi yalitim yok. şu an kombiyi yakiyorum 47 bazen de 50 derece de .
alt ve üst katim boş. ev sıcak değil bazen çok usuyorum, kazakla dolasiyorum , pencereler ahşap tipi.

Eşim esnaf .

BAKTIGIM EV ;
esimin dukkanina çok yakın .
kira 750 istiyor adam. bina isi yalitimli . alt üst katlar dolu. bina asansorlu .

BENIM DÜŞÜNCEM:
her gun eve geliş gidiş arabayla ayda 50 tl yakıt harcaniyor. şu anda isinmadan tahmini 300 tl ödeyeceğim kombiye. tam kara kışda dogum yapacagim ve kombi haliyle 60 derece de yanacak.

isi yalitim o kadar fark ediyor ki bir tanidik 34 derece de yakiyor ev sicacik ,ben 50 ye dayandırıyorum hala usuyorum.
şimdi benim dusuncem 500 kira verip 500 e yakin dogalgaz odedikten sonra ne anladim ki ? diger evi 700 tl ye anlassak da evde sicacik otursam daha iyi olmaz mi ?
Kaldı ki eşim arabayi dukkanin önüne birakip gelecek o zaman. iki gün sonra çocuk için de iyi olacak yanimda Allah korusun bişey olsa hemen cagirabilecegim eşimi.
ama eşim yanaşmıyor 600 tl derse olur o kadar verecegime kredi cekerim bankaya oderim evim olur diyor. ya adam 750 den iner mi inmez. şu an da zaten yeni evliyiz ev alma imkanimiz sıfır hemde mantiksiz olur zaten.

ve daha da kış gelmeden , karnim daha da buyumeden tasindik taşındık diyorum.
hadi bu sene geç yasa tasinsam bebek le nasıl yapacağım

siz ce kim hakli ?
fikirleriniz neler .

teşekkür ederim
Senin düşüncen mantıklı elmas madem evin ısınmıyor taşınman daha uygun olur,hem yakıt parasından hem de benzin parasından tasarruf edersiniz işe yürüyerek gider gelir ama ev sahibinin ineceği rakam fazla olmaz 700 tl olur en fazla 600 yapmaz,peki taşınmak istesen şuan ki oturduğun evin sahibi ne der bu duruma kontratın doldumu eğer dolmadıysa sorun çıkarabilir diğer ayların kirasını ister yoksa düşündüğün mantıklı.

Hem doğalgaz hem de benzinden karlı olacaksın.

Maalesef erkekler bazı şeyleri yaşamadan düşünemiyor. Bebek olayı olmasa doğalgazi kökle, ödesin işi ne diyeceğim de yazık kış bebeği. Isınmayan evde çok zor olur. Ben de bebeğim ilk doğduğunda daha soğuk bir evde oturuyordum. 500 tl odemisligimiz vardı ayda. Şuanki evimde en fazla 200 ödedik. Yazık çocuğumun ilk zamanları buz gibi evde geçti. Tamam belki en az 6 ay hiç doğalgaz açılmıyor. Zararıniz var gibi gozukebilir ama kışın çok iyi isinirsiniz ve bebek olunca buna değer gerçekten.

arkadaşlar merhaba .

şimdi başlıyorum.

ŞU AN KI OTURDUĞUM EV ;
su an oturduğum evin kirası 500 tl.
binada isi yalitim yok. şu an kombiyi yakiyorum 47 bazen de 50 derece de .
alt ve üst katim boş. ev sıcak değil bazen çok usuyorum, kazakla dolasiyorum , pencereler ahşap tipi.

Eşim esnaf .

BAKTIGIM EV ;
esimin dukkanina çok yakın .
kira 750 istiyor adam. bina isi yalitimli . alt üst katlar dolu. bina asansorlu .

BENIM DÜŞÜNCEM:
her gun eve geliş gidiş arabayla ayda 50 tl yakıt harcaniyor. şu anda isinmadan tahmini 300 tl ödeyeceğim kombiye. tam kara kışda dogum yapacagim ve kombi haliyle 60 derece de yanacak.

isi yalitim o kadar fark ediyor ki bir tanidik 34 derece de yakiyor ev sicacik ,ben 50 ye dayandırıyorum hala usuyorum.
şimdi benim dusuncem 500 kira verip 500 e yakin dogalgaz odedikten sonra ne anladim ki ? diger evi 700 tl ye anlassak da evde sicacik otursam daha iyi olmaz mi ?
Kaldı ki eşim arabayi dukkanin önüne birakip gelecek o zaman. iki gün sonra çocuk için de iyi olacak yanimda Allah korusun bişey olsa hemen cagirabilecegim eşimi.
ama eşim yanaşmıyor 600 tl derse olur o kadar verecegime kredi cekerim bankaya oderim evim olur diyor. ya adam 750 den iner mi inmez. şu an da zaten yeni evliyiz ev alma imkanimiz sıfır hemde mantiksiz olur zaten.

ve daha da kış gelmeden , karnim daha da buyumeden tasindik taşındık diyorum.
hadi bu sene geç yasa tasinsam bebek le nasıl yapacağım

siz ce kim hakli ?
fikirleriniz neler .

teşekkür ederim
Tabikide siz haklısınız yani aslında haklı haksız bir durum yokda sizin düşünceniz daha mantıklı. Eşiniz şuan ev kredilerin ödeme fiyatlarını bilmiyor galiba iyi baksın araştırsın faizlerini filan yani istanbulda ev almak çok zor artık ödemeler insanlsrın boylarını aşıyor. İnsallah geçebilirsin canım yeni evine inşallah eşin ikna olur

Bence çok mantıklı düşünmüşsün canım ama bazen adamlar dediğim dedik çaldığım düdük hesabındalar.
Ya da boşver ev alır onun borcunu öderim diyosa bırak ev alsın ödeyecek olan o sonuçta

Bence çok mantıklı düşünmüşsün canım ama bazen adamlar dediğim dedik çaldığım düdük hesabındalar.
Ya da boşver ev alır onun borcunu öderim diyosa bırak ev alsın ödeyecek olan o sonuçta

Yalıtım gerçekten çok fark ediyor. 20 de yakıyorum,ev hamam gibi şuan. Hava da 7 derece.

Fikriniz mantikli. Ancak kirasi 750 lira olan ev buyuk ihtimal site icerisindedir ve buyuk ihtimal aylik 200 lira falan aidat aliyorlardir. Aidat durumunu arastirdiniz mi? Yalitimsiz ev gercekten cok kotu. Malesef bizde yalitimsizda oturuyoruz. İsinmadigimiz yetmiyor gibi gecen yil 450 lira fatura odedik. Esiniz ev degistirmek istemiyorsa elektrikli isitici alip gittiginiz odayi isitabilirsiniz. Bu da bir cozum.

Ben bu ay 160 ödedim Ankara da evim sicacikti. İsi yalitimim var en üst kat dubleks. Kuzey cephe.

Back
X