ev konusu ; fikirlerinizi merak ediyorum

Maddi durumunuz elveriyorsa taşının. Gelirinizin ne kadar olduğunu yazmamışsınız veya borç vs. Bu yüzden yorum yapamadım.

Simdi 500 kira arti 500 dogalgaz 1000 tl,
Digeri 700 tl demissiniz de diğerinde de yakacaksiniz kombi onu katmamissiniz. 500 harcamasaniz da bebek olunca rahat 200 300 tl harcarsınız yine. Ayni miktara denk gelir yani. Ustelik kombi 5 ay yaniyor desek en fazla, 7 ay fazladan 250 tl ödeyeceksiniz. Bu da aidatsiz hali olacak.
Ha ben olsam yine de tasinmak isterdim ama eşinize karsi bu hesaplara karsilik bir teori üretin diye uyarmak istedim.

Bence mantikli dusunceniz.. Ne kadar ucuzmus bulundugunuz yerde kiralar.. İstanbul ateş pahasi..:işsiz:

Soğuk evde cocuk buyutnek zor olur. Hesaba bakinca ayniya geliyor. Bebeginiz icin sıcak bir ev daha rahat olur. Bunu da soyleyin esinize bence

Tanıdığınızın evi konumdan vb sebepten 34 derece ile sıcak olabilir. Taşınacağınız ev aynı olmayabilir.
Bizde de ısı yalıtımı var. Alt üst komşu kombi yakıyor. 45 derecede yakıyoruz bizde ama akşamları yetmiyor.
Özellikle ısınmaya yöneldiğiniz için belirtmek istedim hayal kırıklığı olmasın.
Yoksa genel olarak yaptığınız hesap mantıklı.
Sağlıklı doğumlar dilerim elmas

1250 tl kira veriyorum ara katta oturuyorum ve bina yalıtımlı
Kışın 50-60 arası ısınıyorum.
Üstelik çalışıyorum sabah 30 derecede bırakip gidiyorum akşam 19:30 dan sonra yükseltiyorum 300 tl ödedim :)
Evde olsam bu rakam 500 tl'yi bulacaktı.

Eşin olacak XY ne seni ne de bebegini dusunmuyor
Sen de onu dusunme
Kokle kombiyi
Guzel bir dogalgaz faturasi gelsin
Tabii isin ucunda kisitli haynaklarin kullanimi var ama... baska turlusu paklamaz bu XYyi

50 de kombi yakmak nedir bizim 35 de yanıyor en soğuk havada 40 . fazlasında sıcaktan evde durulmuyor kesinlikle taşının

Gayet mantıklı...
Bizim burda 1+1 ler 1200 tl ..
Eşiniz doğal gazli , ara kat , iş yerine yürüme mesafesinde ev bulmuş beğenmiyor.

E alınabiliyorsa ev alın o zaman. 2+1 mesela. Hem kendi evin olur, hem ısı yalıtım olur, hem küçük çabuk ısınır, hemde kiralarda boşuna para harcamamış olursunuz. Küçük yerse alınabilir pek ala. Diğer eve taşınsanızda en az 850-900ü bulur orasıda.

o kadar veremezse kombiyi açın ısının bari
o zaman anlar

ben çocuklu ailede eğer durum müsaitse daha iyi eve geçilmesi taraftarıyım
100-200 den kısarken sürekli doktor parası vermek üstüne acı çekmek cabası

Önce derece alın

Evinizi ölçün

Yani sizin sıcak ya da soğuk tanımlamanız değil mevcut ısı kaç

Neresi soğuk neresi daha sıcak

Kombi bakımı yapıldı mı

Altı üstü boş ev zor ısınır ama basit önlemler ısıyı arttırabilir

Bizim bir Evimiz ısınmıyordu kombiye bakım yaptırdık tüm sorun çözüldü

Biz yazın taşınmıştık kimse kombiye bakım yaptırmamış salında Kocaman camlar vs hiç ısınmayacak sanmıştık bebeğimiz de olmuştu

Eşim ev aramaya çıkmıştı hatta sonra kombiye bakım yaptırdık ve o salon en sıcak yer oldu yıllarca oturduk

Şimdi kendi evimize de termostatlı kombi taktırdık oda ısısına göre yanıyor

Eşinizin maaşı ne kadar?
Asgari ücret ya da biraz fazlası ise geçinmeniz zor, zira kış 5 ay sürse 7 ay ekstradan 250 tl ödeyeceksiniz.
Herkes taşınmanızı önermiş ancak yeni evin 30-40 derecede ısınacağı, doğalgaz faturasının 200-300 olacağı garanti mi?

Karlı olması için en az 2 yıl oturmanız lazım yeni evde taşınma masraf demek aya bölgeniz aynı para çıkıyor 750 ye aylık krediyle ev almak imkansıza yakın zaten eşiniz haksız orda ama evde ki hesap uymaya bilir yeni evde

Back
X